Şimdi Ara

EarSonics SM3 incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
341
Cevap
1
Favori
17.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç düşünme hocam, Sm3 bu fiyatta geziniyor ve Türkiye'ye de getirtmesi bu kadar zorken al DBA-02'yi, rahatına bak. (Tabi onun da stokta olmama gibi bir durumunun ARTIK olmadığını varsayıyorum)

İçten içe "gıdıklıyordur" bir şeyler seni daha pahalı olanı al diye ama emin ol hiiiiiç gerek yok. Dba bu fiyata bu dengeyi, bu detayı ve netliği sunuyorken bence Sm3'e 200 dolar fazla vermek tamamen israf olur. İçini rahatlatmak için bir şey daha söyleyeyim; merakından ve "acaba daha mı iyidir" düşüncesinden hareket edip Sm3 alan birinin Dba'ya geri döndüğünü biliyorum.

Ha dersen ki fiyatı bana hiç koymaz, o zaman hiç düşünme, hemen ver siparişi. En azından merakını giderirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot
    SM3 vs. IE8

TİZ : SM3 = 9.75 , IE8 = 8.5

BASS : SM3 = 8.75 , IE8 = 9.5

MED : SM3 = 9 , IE8 = 7.5

DETAY : SM3 = 10 , IE8 = 8

SAHNE : SM3 = 9.5 , IE8 = 8.75

KONFOR : SM3 = 10 , IE8 = 8.5

İZOLASYON : SM3 = 9.5 , IE8 = 8.5

KABLO : SM3 = 8 , IE8 = 9.75

STEREO AYRIMI VE DENGESİ = SM3 = 10 , IE8 = 8.75

3D SPACING = SM3 = 9 , IE8 = 7.5

SM3 > UM3X > W3 = IE8 diyorum , sonuç olarak SM3 bu kulaklıkların hepsinden daha iyi hatta en iyi Universal kulaklık şuanda , almak isteyenler kesinlikle pişman olmayacaktır kulağınıza taktığınızda iyiki almışım vay be ! diyebileceğimiz bir kulaklık

Çok harika bir değerlendirme olmuş @helsloot,teşekkürler.Fakat;ufacık bir sorum daha var.Acaba;X1050,S9'un 40 birimlik ses seviyesinin yaklaşık kaçına denk geliyordu,hatırlıyor musun?Bunu da cevaplarsan çok memnun olacağım gerçekten.Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Hiç düşünme hocam, Sm3 bu fiyatta geziniyor ve Türkiye'ye de getirtmesi bu kadar zorken al DBA-02'yi, rahatına bak. (Tabi onun da stokta olmama gibi bir durumunun ARTIK olmadığını varsayıyorum)

İçten içe "gıdıklıyordur" bir şeyler seni daha pahalı olanı al diye ama emin ol hiiiiiç gerek yok. Dba bu fiyata bu dengeyi, bu detayı ve netliği sunuyorken bence Sm3'e 200 dolar fazla vermek tamamen israf olur. İçini rahatlatmak için bir şey daha söyleyeyim; merakından ve "acaba daha mı iyidir" düşüncesinden hareket edip Sm3 alan birinin Dba'ya geri döndüğünü biliyorum.

Ha dersen ki fiyatı bana hiç koymaz, o zaman hiç düşünme, hemen ver siparişi. En azından merakını giderirsin.

DBA'nın stokta olmaması çok sorun değil benim açımdan.. Nasılsa bulur alırım bir ara.. Onu dert etmiyorum..
    Herzaman f/p gözeten ben bu sefer almışken SM3 olsun düşüncesine girmiştim ancak fiyatı insanı düşündürecek cinsten gerçekten..
    DBA'dan memnun kalacağımdan eminim zaten.. SM3 defterini kapatayım ben..
    İlginiz ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: STT-CL

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot
    SM3 vs. IE8

TİZ : SM3 = 9.75 , IE8 = 8.5

BASS : SM3 = 8.75 , IE8 = 9.5

MED : SM3 = 9 , IE8 = 7.5

DETAY : SM3 = 10 , IE8 = 8

SAHNE : SM3 = 9.5 , IE8 = 8.75

KONFOR : SM3 = 10 , IE8 = 8.5

İZOLASYON : SM3 = 9.5 , IE8 = 8.5

KABLO : SM3 = 8 , IE8 = 9.75

STEREO AYRIMI VE DENGESİ = SM3 = 10 , IE8 = 8.75

3D SPACING = SM3 = 9 , IE8 = 7.5

SM3 > UM3X > W3 = IE8 diyorum , sonuç olarak SM3 bu kulaklıkların hepsinden daha iyi hatta en iyi Universal kulaklık şuanda , almak isteyenler kesinlikle pişman olmayacaktır kulağınıza taktığınızda iyiki almışım vay be ! diyebileceğimiz bir kulaklık

Çok harika bir değerlendirme olmuş @helsloot,teşekkürler.Fakat;ufacık bir sorum daha var.Acaba;X1050,S9'un 40 birimlik ses seviyesinin yaklaşık kaçına denk geliyordu,hatırlıyor musun?Bunu da cevaplarsan çok memnun olacağım gerçekten.Saygılar.

x1050 'nin son sesi cowon s9'un 26. kademesi filan diyebilirim ... ama ses kalitesi konusunda s9'u solluyor satıyorum ben ilgilenirsen aşağıdaki linkte ilanım var

http://resim.donanimhaber.com/m_42636340/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43610708

• Belli bir seviyeye geldiğinizde kulaklıklar arasındaki ses kalitesi farkıda fazla olmuyor ama kulaklıkları sadece bass tiz med sesleri hangisinde daha iyi diye değerlendirmeyin... zaten Sm3 bunları aşmış bir kulaklık + olarak SM3 'ün sahnesi ve özellikle 3D spacing gibi 2 önemli özelliği diğer kulaklıklardan ayırıyor kendisini ve her türlü müziğe giden bir kulaklık başka kulaklıklarda bu ayrıntıları bulamazsınız daha önceki sayfada karşılaştırma tablosu var ona bakın Sonic weakness= None !! yani yok evet öyle gerçektende kulağınıza takıp çeşitli parçalar ile test ettiğinizde anlıyorsunuz bunu ... alınırsa iyiki almışım dedirtecek bir kulaklık ve uzun süre kulaklık arayışınıza dur diyebilecek bir kulaklık , tabi getirtmesi riskli Tr'de sanırım bir bende birde Azizim'de var ben iyi yırttım gümrük olayında ptt ile calışıyorlardı o dönemde sonradan ups'e döndüler .... zaten alamazsınız şuanda istesenizde mutlaka bir pürüz cıkacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 9 Ekim 2010; 10:54:39 >

• @helsloot;cevabın için teşekkür ederim.Bu arada;ben zaten A845 kullanıyorum,onu almak bana fazla bir şey kazandırmaz muhtemelen ama o fiyatın çok iyi olduğunu belirteyim,muhakkak gider yani birine.Hayırlı satışlar dilerim,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-062F3AC5F -- 19 Nisan 2011; 0:45:03 >
  • SM3 kullananlara bir soru;

Head-fide yeşil filtreleri çıkaranlar olmuş, hatta direk filtresiz gelenler bile var. Sizinkilerde durum ne? Veya çıkarıp denediniz mi ne değişiyor?
  • Ben bir ara cıkarmayı düşündüm ama cesaret edemedim , zaten nozzle çok ince kırarım mırarım diye uğraşmadım
  • Filtreyi çıkaranlar ses konusunda bir değişiklik olup olmadığından bahsetmemiş mi?
  • Ben de bitane alıyorum da Ortofon'a yedek olarak, öyle birşeyleri okudum birkaç mesaj ama uzun uzadıya okuyamadım, bilginiz vardır diye sordum belki.

Sizde var ama değil mi yeşil filtre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Filtreyi çıkaranlar ses konusunda bir değişiklik olup olmadığından bahsetmemiş mi?

head-fi da bahsedilmiş okumuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Ben de bitane alıyorum da Ortofon'a yedek olarak, öyle birşeyleri okudum birkaç mesaj ama uzun uzadıya okuyamadım, bilginiz vardır diye sordum belki.

Sizde var ama değil mi yeşil filtre?

Evet var , filtresiz olmaz gibi geliyor bana filtre olmazsa içine toz kir filan kaçar... hadi bakalım hayırlı olsun diyelim
  • Daha tam karar veremedim aslinda SM3 konusunda da, ortofon veya um3x de aklimda haala.. Bakalim bugun veya yarin son bu karar vericem.

Filtresizlik ve toz pis konusu cok problem degil, zaten cok iem kullanan biri degilim, sm3 de yedek olacak da zaten ses konusunu merak ettim. Yoksa filtre customlarda da yok..
  • customların ucu daha dar o yüzden sm3 e göre daha korumalı ... filtre filan cıkarmaya gerek yok seside bozuyormuş average joe yazmıştı head-de sen filtreye niye taktınki bu kadar ?
  • Filtreli sese veiled diyenler fln var da, filtresiz bna daha uygun olacak gibi. Ama bi yandan da distorsiyon veya bozulma yapar mi diye derdim. Sonucta o kadar para vericem ve bi sure kullanmam gerekecek (ortofon gene cine gtti) bu kullandgim surede rahatsiz olacaksam sesinden bi tane daha ortofon aliyim diyorum
  • quote:

Filtreli sese veiled diyenler fln var da, filtresiz bna daha uygun olacak gibi. Ama bi yandan da distorsiyon veya bozulma yapar mi diye derdim. Sonucta o kadar para vericem ve bi sure kullanmam gerekecek (ortofon gene cine gtti) bu kullandgim surede rahatsiz olacaksam sesinden bi tane daha ortofon aliyim diyorum

distorsiyon yapmıyormuşda cok acık bir sese kavuşuyormuş çok parlak bir ses tizler filan anladın sen
  • custom ortofon ne oldu bu arada?
    quote:

Filtreli sese veiled diyenler fln var da, filtresiz bna daha uygun olacak gibi. Ama bi yandan da distorsiyon veya bozulma yapar mi diye derdim. Sonucta o kadar para vericem ve bi sure kullanmam gerekecek (ortofon gene cine gtti) bu kullandgim surede rahatsiz olacaksam sesinden bi tane daha ortofon aliyim diyorum
  • Ya zaten tizleri gayet temiz ve parlak bir de filtreyi çıkarmak tizleri patlatır diye düşünüyorum. Kulağa,beyne zarar vermekten başka bir işe yaramaz çok parlak tizler. Şahsen ben tizlerin bu kadar parlak olmasından çok rahatsızlık duyarım. Hani bass,sahne vs. kısmında olumlu bir katkısı olsa neyse ama tizler parlıyorsa bu bana göre değil. Zaten S:flo'nun bassları bana az geliyor.
  • Ortofonun sağ tarafında biraz problem oldu, yeniden yapılması için gönderdim..

Filtre konusunda da artık bu akşam tüm konuyu hatmetmek düşüyor demek ki bana
  • Hocam olumlu-olumsuz taraflarını burada yazsanız çok iyi olur zannımca. Ama bana göre tizler çok parlar ve çok açık bir ses olur ki bu da insanı rahatsız eder diye düşünüyorum yani sesteki dengeyi bozar gibime geliyor. Kulaklık bazı sesleri aşırı verebilir. Zincirini koparmaya gerek yok böyle ehil olması daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.