Şimdi Ara

EA oyunları 269 TL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakında 2 oyuna 1 konsol parası denk gelecek herhalde. belki ileride oyun alana konsol hediye ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 18 Haziran 2015; 1:52:43 >
    Daha Fazla Göster
  • Vay be 5 yil da neler değişmiş 270 tl olsa varya

• Yani, bu duruma en çok yakışan video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 17 Haziran 2015; 21:03:54 >
  • FIFA 15'i USA Playstation Store dan Black Friday indiriminden $35'a almıştım. PSN ortaklıkla aldığım içinde $17,5'a geldi. Ortakla ne zaman maç yapsak, nasıl bu fiyata aldık şaka gibi deyip, gülüyoruz. Seneye FIFA yı yine Black Friday de alalım deyip deyip duruyoruz. FIFA Eylül ayının sonuna doğru çıkıyor, Black Friday de Kasım ayının sonunda, arada aylar yıllar yok. $35 almak için her yıl Kasım ayına kadar beklemeyi tercih ederim. Ha Eylül ha Kasım, zaten buglardan arındıran ilk güncellemesini bu ayda alıyor. Hem $35'a alıyorum, hemde adam gibi bir oyunla karşı karşıya oluyorum.

Bu indirimin olduğu gün "USA Playstation Store dan nasıl alışveriş yapılır konusunda" 3 gün boyunca duyuru yaptım. Çünkü indirim 3 gün sürüyor. Şimdi, EA'nin yeni oyunlarının TR Playtation Store fiyatlarına bakıyorum da standart edition versiyonlar bile 250TL yi geçmiş durumda, deluxe, premium versiyonlardan falan hiç bahsetmiyorum bile, PS3 fiyatına satılıyorlar. USA ve Endonezya playstation store'a tam gaz devam. Kardeşlikte yapılıyorsa mis mis

Hayatımda bir oyuna 250TL vereyim, kafamı mutfak robotuna sokar kıyma yaparım. Hiç bir şey yapamıyorsanız, spotçulardan alın arkadaşlar. Tr Playstation Store'a 250TL verilir mi? Üstelik verilen para Sony İngiltereye gidiyor. Bir oyuna 250TL ancak şöyle verilir, kardeşlik yapıyorsanız. Çünkü o zaman adam başı 125TL ye geliyor. Bu şekilde gayet uygun fiyata alınabiliyor ama tek bir kişi için bir oyuna 250TL ne demek ya, gerçekten çok pahalı. TR Playstation Store'a girip de fiyatlara bakmayın, boştan yere moraliniz bozulur. Spotçular'ın fiyatlarına bakın daha iyi.

FIFA 16 Türkçe menülü geliyormuş ama USA ve Endonezya PSN den alınca Türkçe dil desteği olmayacak. Bence, varsın olmasın. Sonuçta, hikaye tabanlı bir oyun değil. Formation menüsünü Türkçe göreceğim diye 250TL veremem. Sonuçta futbol basit bir oyun, neyin ne olduğu ve kelime kalıpları belli. O yüzden, Black Friday de $35'a olmadı $60'a alır geçerim, olmadı Endonezya PSN den alırım. Oda olmadı Spotçulardan alırım. Ne lan bu 250TL 300TL, konsol mu satıyorsunuz oyun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: istanblue001

Vay be 5 yil da neler değişmiş 270 tl olsa varya

bi 5 yıl sonra şimdiki fiyatları da arayacağız gibi.  EA oyunları 269 TL!! 

EA oyunları 269 TL!!

• TR psn ve Uk psn den bu oyunları alanın akıl sağlığından şüphe duyarım bu ne abi elin amerıkalısı aynı oyunu ps4 te 160 liraya oynayacak ben 270 lira para verecem oynayacam oldu canım biz kalkalım

Orijinalden alıntı: Rash_x

Kaynak ?

Gir bak hacı fiyatlar açıklandı store da
    Dediğin doğru valla, ilk ps2 gördüğümde 4 yıl aynı futbol oyununu oynadık ama çocukduk be abi internet falan da yoktu. Şimdi bu zamanda ps4 almayı bilen adam az 2-3 foruma baksa etrafa kulak verse öğrenmesi lazım bunları ya. Cidden yazık günah bu paralara. Oyun oynamayı hepimiz seviyoruz yediğimizden içtiğimizden kısıyoruz para ayırıp alıyoruz yani bu kadar acımasızlık da olmaz diyorum. Üniversitede lisede okuyan adamlar ps4'e oyun alıp oynaması imkansız türkiyede. Ama aral'ın kafasına göre bu fiyatları çekmesi de devletin suçu. Parti falan demiyorum siyaset yapıyor diye düşünmeyin genel olarak mecliste bizim dilimizden anlayan veya dediklerimize kulak veren 1 vekil yok. Varsada benim cahilliğim ben bilmiyorum diyecem ama olsa duyardık görürdük illaki. Tek oyun değil bu teknoloji anlamında herşeyi pahalı kullanıyoruz ya

Oyunlar Avrupa'da, (Euro bölgesinde) 60€ olarak çıkıyor ve bütün ülkelerde aynı fiyattan satılıyor. Her ülkenin yerel mağazasında da bu fiyattan satılıyor, daha büyük şirketlerin elinde olan mağazalarda da. Öncelikle şu fiyat olayına bir bakalım. Bu adamlar sizce 60€ satılan bir oyundan kar etmiyor mu?

Bu 60€ içinde;

Yapımcı veya geliştirici firmanın belirlediği fiyat (kar)

+

Oyunları ülkeye getirip satan, distribütör firmanın karı

+

Oyunun satıldığı mağazanın karı (herhalde mağazalar yok parasına satmıyordur.)

+

Ülkelerde bulunan vergiler

+

Taşıma bedeli vs. gibi ufak tefek şeyler.

Şu yukarıdaki maddelerin hepsi dahil olmak üzere oyun fiyatları tüm ülkelerde sabit olarak 60€ olarak belirlenmiş durumda.

Gelelim bizim ülkemize. (Euro bölgesine dahil olduğumuz için fiyatlar Euro üzerinden hesaplanmıştır.) Yukarıda sayılanların hepsi bizim ülkemizde de mevcut. Bizim ülkemizde ek olarak sadece ÖTV olayı var diye biliyorum. Kimse, Taşıma bedeli de var." diye kandırmaya çalışmasın. Oyunun üretildiği yerden, Yunanistan'a veya İtalya'ya hatta Kıbrıs'a bu oyunlar ışınlanmıyor. Oyun Almanya, Fransa vs. ülkelerde de üretilmediği taktirde ve dağıtım noktası bu ülkeler değilse, hatta o ülkeler bile olsa mevcut şehir dışındakilerde bile dağıtım bedeli çıkıyor ortaya fakat ne olursa olsun fiyat hep sabit, 60€.

ÖTV oranını tam bilmemekle birlikte, en fazla %20 olduğunu umuyorum. Düz bir hesap yapınca oyun fiyatları en fazla 219 TL civarına denk geliyor. Bu şekilde bile fiyatlar uçuk ki Euro düşse fiyatlar düşmüyor ancak çıktığı anda direkt zam geliyor. Ek olarak oyunların ARAL'a direkt olarak 60€ üzerinden geldiği düşünmüyorum. Eğer o şekilde geliyor olsa bile kendi karı ve mağaza karı ile (60€ içinde olduğu için.) fiyatların en fazla 219 TL civarında tutulması gerekirdi ki dediğim gibi ARAL'a 60€'dan gelmiyordur.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.