Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
17
Favori
66.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

odtü sana çok yakışacak hocam ama iibf a mı yoksa b binası mı o belirsiz  

• Ozlemttt O kullanıcısına yanıt

Mantıklı hocam konuşmuştuk zaten akdeniz ile fark yaşayacağını düşünmüyorum hem eğitim anlamında hem mezun olunca. bence %99.999 gelir bir anda fırlaması için sebep yok yani hayırlı olsun şimdiden 

• furkannn00 F kullanıcısına yanıt

en yakın arkadaşlarımdan biri iü ingilizce iktisat mezunu. ortalamasını yüksek tuttu, hibeli erasmus yaptı ispanyada, 4'e geçiş yazında big 4 şirketlerinden birinde staja başladı. okul da onlinedı zaten o sıralar stajı da onlinedı ikisini bi arada götürdü mezun olunca da orada işe girdi direk. ünide gördüğüm kendine en çok şey katan öğrencilerden birisidir kendisi, dil olsun (ingilizceyi nerdeyse 0dan hazırlıkta öğrendi, erasmusta ispanyolca kastı baya), sertifikalar olsun (excel vs.). sen de bu şekilde okursan mezun olduktan sonra yok işte iü iktisatın sıralaması kötü, her yer iktisat mezunu dolu iş bulamam vs. tarzı düşüncelere kapılmana gerek kalmaz.

erasmus işi için de sanırım hem 2. sınıfta hem 3. sınıfta başvurdu, ikisinde de çıktı ama ilk yıl hibeli değildi seneye giderim dedi. gititği yıl da covid'in yaygın olduğu zamanlardan olduğundan çok vazgeçen falan oldu o yüzden barcelonada kaliteli bi üniversitede yapabildi erasmusunu. sen bu kadar şanslı olur musun bilemem ama genel olarak erasmus fırsatları fena değil diye biliyorum. yine de araştır tabi

• hocam kurumlararası yatay geçiş yaparken bölüm isimlerinin aynı olması mı gerekiyor? mesela odtü sbky okuyan birisi gsü sb ye geçmek için başvuru yapabilir mi?

• Emin değilim ama sıkıntı olacağını düşünmüyorum, curriculuma baktım derslerin %70'i aynı sayılır ilk 2 senedeki

• @_MarioGomez33 hocam dm bakabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klllj8 -- 5 Ağustos 2023; 19:29:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klllj8 K kullanıcısına yanıt

pm banım var perma yedim sanırım dönemiyom hiç  buradan yazabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 5 Ağustos 2023; 19:32:28 >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Burası da olur hocam.

Hocam selamlar yeniden, tercihlerin bitmesine az kaldı fakat sizce odtü pols'u Ir'in önüne çekeyim mi ya ? Hem akademi avantajı(akredite olması) hem özel sektör avantajı polsta gibi duruyor .Sırf sıralaması daha iyi diye Ir önde duruyor şu an başka nedeni yok yani.

Bence hukuk, siyaset bilimi, ui çıkar listeden. Lojistik çok iyi alan hem şartlar hem maaşlar, iyi hem de bilgi'de okursan havada kaparlar seni. İşletme ve pazarlama derslerinde ne kadar matematik temeli gerektirse de bunları halledersin çünkü aynı bölümü okuduğun arkadaşların çok düşük sıralamalarda olacak dolayısıyla ona göre bi eğitim ve sınav verilir diye düşünüyorum bunu hiç kafaya takma yani. Pazarlamayı bence bölüm olarak okumak saçma çok çok alt bi disiplin onun mesela lojistik öyle değil okunabilir kendi alanında hakim olursun rekabette de en üstte olursun ama pazarlamada iibf mezunları vs. çok fazla kişi var o yüzden onu da çıkar bence. GSÜ sözel bölümlerde çok övülüyor özellikle iletişim ve medya alanında ama amacın pazarlama, işletme, ticaret, lojistik vs. ile alandan çok sapmış olursun gsü okumak yerine koçta sözel bölüme girip işletme ile çap denemek veya track olarak marketing yapmak daha iyi olur bence ama 400'e burslu gelmiyor herhalde :/

Bilgi UT, Bahçeşehir Lojistik, Ytü %30 ing işletme, Bilgi Lojistik, İstanbul ing iktisat bu dörtlü arasından seçim yapmak lazım. Bahçeşehir lojistik sıralama olarak zor görünüyor ki bilgi daha iyi bence bilgi gelir gibi duruyor track olarak marketing veya işletme çapı kovalayabilirsin.

yıldız ve istanbul da geliyor ben olsam yıldız işletme seçerim ama yıldız bilgi arası bilgiyi seçerim daha iyi okul iibf işleri adına. eğer lojistiği cidden istiyorsan Bilgi lojistik-ytü işletme-istanbul iktisat en mantıklısı gibi bilgide de dediğim gibi seçmelilerde ful işletme dersleri veya çap olarak işletme zorlayabilirsin sıyrılması kolay olur.

Öncelikle çok çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Hukuğu tamamen silip siyaseti ve ui i listede gelmeyecek yerlere taşımayı düşünüyorum ama tamamen silsem mi bilemeyeceğim. Bahçeşehiri sadece yüksekten başlayayım mantığıyla yazmıştım zaten geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Lojistiğin durumundan haberdarım o kadar başa yazmamın sebebi de o ama kendimi tek bir alanla sınırlamak o kadar doğru olur mu bilmiyorum. Pazarlamanın programa baktım da ilk iki yıl işletmeyle hemen hemen aynı. Sonraki iki yıld da seçmelilerle açık kapatılır gibi. Bir bakınca o kadar saçma gelmedi yoksa ben de düşünmezdim ama benim de pek bilgim yok. Çapı en azından yan dal yapmayı kesinlikle hedefliyorum.

Şimdi ut i ilk sıraya alacağım. Geleceğini hiç sanmam hatta daha da ileri çeker gibi duruyor ama ilk sıraya yazıp şansımı deneyeceğim. Bilgiden sonra ytü %30 ing işletme yazmayı düşünüyorum, iyi bir itibarı var ama konumu pek hoşuma gitmedi ve çok kalabalık. Bilgi daha iyi bir yerde ve aradan sıyrılmak çok daha kolay olacak gibi. İktisat konusunda hiç emin değilim fazla ağır gelebilir diye düşünüyorum bölüm olarak da ne lojistik yada ut gibi iş odaklı değil ne de bir siyaset ui gibi ilgi çekici. Buralara kalmam gibi ama ne olur ne olmaz diye Marmara Almanca işletme ya da İÜ İktisat Fakültesindeki sbui i yazabilirim. Programı o kadar kötü değil gibi duruyor. Biraz cesaretim olsa GSÜ İletişim yazıp çap yapmaya çalışırdım da yemiyor :/ amacımdan sapmak istemiyorum.

Koçun tutmasını çok isterdim ama listeye almayacağım bile. Biraz daha iyi sıralama yapsam mava gelir de mava falan pek bana göre değil olsa da Bilkent yazardım 

Ben tekrardan teşekkür ederim, bu arada bilgide okuyanlar bana yazabilrse sevinirim. İstde olmadığım için tanıtımlara gelemiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klllj8 -- 5 Ağustos 2023; 21:56:26 >

• Kusura bakma dışardaydım dostum mesajın da araya kaynamış yeni görüyorum. Akademide hem akredite olması hem de dünya çapında pols daha yaygın bir bölüm IR pols'un alt disiplini dolayısıyla her üniversitede yok yani lisansta pols okumak akademik açıdan daha avantajlı kesinlikle. Ders içeriği ve yelpazesi olarak da pols daha kapsamlı.

Özel sektör için de şöyle bizim bölüm 20 sene önce kuruldu yani mezun ağı ve çeşitliliği daha geniş sektörde ayrıca kamu yönetimi derslerinden dolayı maliye,muhasebe, finans, ticaret hukuku, rekabet hukuku vb. özel sektörde köprü görevi görebilecek derslerimiz var. IR ise ful teorik seçmelileri de böyle bakabilirsin. Ayrıca bu kamu yönetimi derslerinin artması ve çeşitlenmesi için bölümle irtibat halindeyiz vergi, muhasebe, mali yönetim,bütçe planlama, iş hukuku vs. da eklenebilir bu dönemden itibaren dolayısıyla kamu yönetimi seçmek özel sektör düşünen birine daha mantıklı olur. sıralamalara takılma her sene herkes IR önde diye onu başa yazıyor bir de sıralamam boşa gitmesin hissiyatıyla halbuki öyle bir durum yok bizim bölümün eksiği yok fazlası var. Linkedin'den mezunlarını karşılaştırabilirsin ve güncel ders listelerini kıyaslayabilirsin kafanda daha net şekillenir şu son bikaç gün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 6 Ağustos 2023; 1:59:15 >

• babakoko666 B kullanıcısına yanıt

istanbul io kalkması, hacettepe ve auhf kontenjan düşüşünden dolayı birinci öğretim kaçar da ikinci öğretim gelir yüksek ihtimalle yine de garanti veremem çünkü istanbul io'dan dolayı 8k falan olup sınırdan da kaçabilir. taü ve mef alternatif olarak iyi olur bence

Ne demek hocam, silmesen bile gelmeyecek yerlere taşı okuman mantıksız olur bence hedeften saparsın baya okullar arasındaki fark düşük çünkü işletme ut ve lojistik daha doğru seçimler olur. Ya şöyle lojistikte sektör zaten geniş tek bi alanla sınırlansan bile mezun olunca top kısımda sen olursun o yüzden sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, pazarlamada ise ders iceriği ne kadar işletme odaklı olsa da günün sonunda mezun olunca iibf ve biçok bölümün mezunu bu alana yöneliyor ne kadar artısı olur bilemedim pazarlama dışındaki alanlarda ise çok sıkıntı yaşarsın ama lojistik böyle değil yani kendi alanını kendisi domine ediyor. iktisat bence de yazma almanca da okumanı önermem onun yerine iü ing işletme yazabilirsin marmarayla denk okuldur. bilgi ut- bahcesehir lojistik- iü ing işletme diye de yazabilirsin ytü ile iü arasında da çok fark yok hatta iü de işletme ekoldür.

• As hocam   bence deü iktisat yaz daha köklü ve kaliteli bi okul imü'yü bilmiyorum hiç ben olsam okumazdım deü varken. İktisat bölüm olarak okunur tabi ama üni adı da iyi olmalı biraz

• olm siz salk mısınız ciddi tutulmalar yaşanmış herhalde 1k 2k gibi derecelerden pols ve ir yazmaya niyetlenmişsiniz. bu kadar endişe etmeyin gelecek hakkında yanlış bölüm seçecek kadar ve sadece odtü ismi var diye düşmeyin şuna bu bölümleri okumak bi kere hayal ettiğiniz işler için ultra dezavantaj iş hayatı ile inanılmaz alakasız teorik derslerde boğulmak daralmak ve odtü çıkışlı hocalardan marxın ve komünist sosyologların hayatını felsefesini hatmedeceksiniz empoze edecekler yandal seçeneklerinin de öyle ballı kaymaklı gittiğiniz gibi ayağınıza geleceğini sanmayın az sayıda kontenjanı var başlamak için çok uğraşmak bitirmek için daha çok uğraşmanız lazım kontenjanı kapsanız bile ve asla diplomasının yerini tutamaz odtünün yurdundan yemeklerinden bahsetmedim bile evdeki odanızdan daha küçük bir odada dört kişi kalacaksınız afedersiniz hayvn gibi. yemekler deseniz de aynı rezalet okul sjwlerle dolu bakın çok daha güzel bölümler var güzel ünilerde. pols ile irnin stajı da ayrı bir dert ve bulması zor, 200 denemeden sonra belki kıytırık dandik bi alanda (yatırım bankacılığı gibi) tanınmayan bir şirkette staj yapmaya başlarsınız hayatınızı sorgulayarak hani işletme de kıytırık abuk subuk alt kademe işleri şirketlerin ama kötünün iyisi yani. Ha memur olun guzum diyen amca teyzelerinizi sevindirmek ve devletin herhangi bir alt kurumunda belki işe girip süper hiyerarşik bir iş hayatınız olmasını isterseniz ya da üniversitede on sene öğrenci olup akademiye girmeye çalışırsınız (ki tr gibi yerde gerçekten zor kadro almak) bişey diyemem size 2 bilemedin 3 yıldan hariç bu bölümler 20kdan alan bölümlerdi demem o ki iktisat işletme ekonomi ybs ile karşılaştırma yapan işverenin kime iş vermek isteyeceğini düşünün ui ve sbky mezunu olarak nihayet bir işe girebilseniz bile sömürü var çünkü yükselemezsiniz sizi sabit görece düşük maaşla çalıştırır işveren iyilik yaptım kafasında seçeneği yok kolay iş bulamaz kafasında burada yıllarca çalışacak kafasında anlatabiliyor muyum

• yazmanı önermem ui ile pols foruma son attığım mesajı okumalısın

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.