hocam merhaba 52k sıralama yaptım şuan iü ing iktisat ve ytü tr iktisat arasındayım sence hangisini seçmeliyim veya önerebileceğin bir bölüm-üni var mı??(iktisat veya işletme istiyorum) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkannn00 -- 4 Ağustos 2023; 22:38:35 > |
EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (42. sayfa)

-
-
İyiyim hocam yaz okulundayım derslerle uğraşıyorum bir yandan da kampüste takılıyorum
sen de iyisindir umarım. Bence kafana bile takma gelmeme şansı yok hayırlı olsun şimdiden.
-
Merhaba hocam
gelir hiç kasma kendini alternatif olarak gsü econ, odtü işletme-econ ekleyebilirsin. Tabi istanbulda daha çok ama odtü'de okuyanlar da staj yapıyor bi şekilde ama direkt staj odaklıysan itü econ daha avantajlı olur dönem içi staj da yaparsın.
-
İstanbul'da okuma şansın var kesinlikle istanbul bu sıralama için. Ytü %30 ing işletme veya iü ing işletme-iktisat ben olsam ytü başa koyarım arkaya iü işletme sonra iktisat
-
hocam peki iü iktisat ing nasıldır sizce?(iş olanakları,staj,yurtdışı imkanı,hocalar vs)
dediklerinizi dikkate alacağım ama iü iktisat bana daha yakın gibi şuanlık
-
sag olun hocam rahatlattiniz
donem ici staj noktasinda ben de size katiliyorum. alternatifler icin de ayrica tesekkur ederim, bolumleri arastirip gerekli duzenlemeleri yapacagim.
-
Ytu İktisat %30'dan tamamen Türkçe'ye evrilmiş sizce hala yazılır mı yoksa başka bir üniversitede İngilizce okumak daha yararlı olur mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam olarak bilmiyorım ama köklü bi fakülteye sahip iibf için dolayısıyla çok fazla mezunu var bu açıdan ytü'den daha avantajlı ama ytü'nün de kampüs hayatı ve toplulukları daha iyi. Günün sonunda mezun olunca ikisinin mezunları denk oluyor zaten
Ne demek hocam daha yeterli vaktin var, mezunlarla veya okuyanlarla konuşursan daha faydalı olur. Hayırlısı olsun senin icin
İü ing iktisat daha mantıklı tabi ki yararlı olur. Staj ve iş ilanlarında en başta bakılan faktörlerden birisi ingilizce düzeyin olacak.
Cevap için sağolun,özelden başka bir soru sormuştum boş zamanınızda cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam iktisat daha avantajlı bir bölüm kamuda bile sbky'nin girebildiği tüm sınavlara girebiliyor nerdeyse okullar arasındaki fark az olduğu için ben iktisat öneririm. İngilizce okuman çok önemli o yüzden ytü iktisatı eleyelim, Ytü %30 ing işletme veya İÜ ing işletme-iktisat yazabilirsin.
-
hocam ankara hukuk sorusu yeniden aklıma geldi hukuk mezunlarının avukatlık dışında çıkar yolu var mı
-
Piyasa avk. olabilir. İç kontrol,uyum, government affairs, bankalarda uzman yrd. müf yrd. gibi çalışma alanları var ama yine ağırlıkta iibf mezunları alınıyor hukuk için az alım yapıyorlar ama aşırı talep var, okulunun adı, ingilizce düzeyin vs çok önemli bunun için.
Kamu sınavlarıyla idari alanda çalışabilirsin onun harici serbest ve bağlı avk. var başka da iş alanı varsa bilmiyorum
hocam iibf istiyorum daha çok fakat çevremden ankara hukuk yazmamı çok söyleyen oldu kafamı karıştırıyor maalesef
-
Hocam eski nesilin böyle konuşması normal onların gözünde hala prestiji yüksek çünkü buranın. Sen okurken yeğenim veya çocuğum ankara hukukta okuyor diyip gururlanacakalr ama günün sonunda okurken mutsuz olan da sen olacaksın mezun olunca niye okudum diyen de. O yüzden gönlünde yatan neyse ailene kabullendirip onu yazmanı öneririm çünkü hayatının geri kalanında yazdığın bölümün sonuçlarına katlanıcak sensin. Benim de teyzelerim falan hep hukuk yazdırmaya çalıştı günün sonunda kendi bildiğimi okudum iyi ki de öyle yapmışım sağda solda filanca yerde hukuk okuyor demek için aslında geleceğinle oynadıklarının farkında olmuyorlar. Bu şekilde mesela yazmanı isteyenleri neden yazman gerektiğini açıklattırmaya çalış verecek cevaplarına göre daha iyi analrsın çoğu muhtemelen 'yeğennm angara hukukk yaa adı yeter iibf mezunun yapacağı her işi sen de yaparsın fln der' ama günün sonunda öyle olmuyor yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sağ olun hocam çok yardımcı oldunuz,bize de bir kapı açılır diyip geçmeyi düşünüyorum
-
Ne demek dostum
auhf'yi mi bırakıyorsun
odtü iibfleri yukarıdan aşağı dizmiştim hocam o şekilde devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ps2ciGenç -- 5 Ağustos 2023; 13:59:44 > -
Sağolun hocam iyiyim ben de :) En alta bilim yazdım yerleşemezsem de mezuna kalırım diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozlemttt -- 5 Ağustos 2023; 13:19:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X