Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
17
Favori
66.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul sbui mantıklı bence ama bilgi ve yeditepeye de bakabilirsin. Bilgi ui daha mantıklı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 18.5k ya ytü ingilizce işletme gelir mi? Geçen yıl 25.7k ile kapatmış. Şayet gelmezse ytü %30 ingilizce işletme mi marmara %100 ingilizce mi mantıklıdır? Bu arada Marmara 37k ile kapatmış.

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

hocam özel istemiyorum ya, zaten 5k sıralama ile 20k lık yere gideceğim üstüne burssuz elemanlar ile okumak istemem

• erenng10 E kullanıcısına yanıt

%50 ihtimalle gelir bence çünkü 10kdan sonra yazcak başka yer yok gibi. %30 olayı değişti ing kalktı sanırım iktisat için ama işletmeyi bilmiyorum eğer kalkmadıysa ytü %30işletme yaz kalktıysa marmara ing işletme

• gryphn G kullanıcısına yanıt

Doğru diyorsun, istanbul sbui en mantıklısı duruyor başka yer yok cidden 5-15k arasında. Felsefe ve sosyoloji asıl hedeften saptırabilir zaten istanbulda oturuyormuşsun odtü sbky gelmezse istanbul sbui de üzmez

Hocam %30 ingilizce olayı sadece iktisatta kalktı. Aklımı çelen %30 ve %100 ingilizce olayı idi ytü ve marmara için. Anladığım kadarıyla okuldan dolayı %30 olsa da ytü diyorsunuz. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• erenng10 E kullanıcısına yanıt

%30 ile %100 arasında fark yokmuş sanırım o yüzden bi bakıma avantaj aslında %100 tutmazsa ona girersin. marmara da fena değil işletme fakültesi çok köklü istanbul piyasasında marmara mezunu kaynıyor zatwn mezun olunca da ufak tefek farkları olur. Ama ytü daha iyi bir marka bir de toplulukları cidden iş yapıyor özellijle kalite ve verimlilik o nedenle kampüs hayatını vs de düşününce ytü'yü öne koymak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 4 Ağustos 2023; 0:39:39 >

Hocam bugün biraz linkedin'e baktım fakat çoğu iş ilanında işletme ve iktisat diye özellikle belirtilirken iibf ibaresi görmedim çok ama diğer yandan ui ve pols mezunları buralarda çalışıyor anlamadım olayı.

• Yani bayağı inceledim fakat iibf ibaresi yerine genelde hep işletme/iktisat diye belirtilmiş.

• Bazıları direkt iibf diye belirtiyor, bazıları business adm, econ or similar/related fields diye, bazıları prefably ba econ diyor. Ya zaten işletme iktisat domine etse insanlar gidip bounda bilkentte siyaset okumaz keza odtüde de. Gidip daha alt bi yerde işletme iktisat yazarlar. Okul adı bölümün önüne geçiyor seni mülakata girdiriyor, işe girmek sana kalıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 4 Ağustos 2023; 13:23:58 >
  • Bilmiyorum hocam bazı yerler belirtiyor haklısın ben de çok karşılaşıyorum ama orada arananlar genelde top okulların işletme/iktisatı. Daha bugün yakın bi arkadaşım deloitte de long term staja girdi piyasada iş çok iyi okullarda okuyanlara

• Anladım hocam,sizce yeditepe/baü econ mu yoksa odtü ui mi daha mantıklı olur bu senaryolarda.Aklımda olan odtü ui okuyup kulüp ve yandal ile ilerlemek.Hem akademi hem özel sektör için.Belki mba ile de finans alanına tamamen kayarım ama yeditepeye baktığımda bayağı iyi fırsatları vb. var .İsim olarak odtü'nün çok gerisinde elbette.Sizce hangisi daha mantıklı olur hocam ? Darladıysam kusura bakmayın :D kafam çok karışık şu aralar.

Yani iibf de bölüm seçmek çok mantıklı değil işler teknik işler olmadığı için fakat sınava hazırlanırken hep econ istediğim için şu an bu kafa karışıklığını yaşıyorum :D Tercih dönemi zormuş.

• Yok dostum ne kusuru yaz okulunda dersten çıktım ben de vaktim var yani EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) yeditepe'nin ne fırsatı var ki bilmiyorum pek nakit bursu da kaldırmışlar.

Benim kıyaslamam şu şekilde zamanında da böyle yapmıştım :

Mezun kalitesi, networkü : odtu iibf

Topluluklar ve bağlantıları : odtu iibf

Kampüs ve sosyal imkanlar : odtu iibf

Öğrenci kalitesi : odtu iibf , yeditepe bau ya 500k dan giriliyor

Staj imkanları : istanbul oldugu icin yeditepe fakat ankarada'da bulabilirsin özellikle odtü teknokentte iibf okuyup staj yapan sayısı fazla, marketing icin jotform gibi yerler var consulting icin weglobal, ods, benova var veya remote olarak da staj yapabilirsin.

Okulun markası : açık ara odtü

Bölüm kalitesi : özel sektör için tabi ki işletme econ fakat odtüde okuyacağın bölüm de iibf çatısı altında pdr felsefe falan değil yani o yüzden okula yönelmek daha mantıklı gelmişti bana.

Genel olarak böyle benim fikirlerim.

• Benim de önceliğim econdu fakat top okullarda gelmediği için realist bi karar verdim duygularla hareket etmemek lazım. Bide bu işin yandalı var, masterı var econ bi yere kaçmıyor yani bunları yapmasan bile günün sonunda staj ve topluluklardaki çabalarını bu alanda sergilersen econcu ile aynı işi yaparsın. Bizim bölümden iyi yerlerde cfo olanlar var yani bi econcunun da ulaşacağı top nokta cfo olmak, araştırmadım ama uide de vardır yani teknik işler olmadığı için kişisel çabaların sayesinde günün sonunda başaramayacağın iş yok diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 4 Ağustos 2023; 13:58:35 >

Hocam sıralamamda deüden sonra akdenizi yazdım, deü ile akdeniz arasında bu üniler var aybü asbü gibi üniler akdenizden iyi midir yazmalı mıyım sizce, sıralamam 12.400 akdeniz 18k eğer akdeniz gelirse sıralamam heba mı olur diye düşünüyorum bir yandan da aybü asbü ne kadar iyi şüpheliyim

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition)
  • Hecinsüvar H kullanıcısına yanıt

hocam bence hukukta sıralama tercihi çok mantıklı değil hangi şehirde rahat yaşacaksan, hangisi memleketine daha yakınsa, hangisinde masrafın daha az olacaksa ona yönel derim, buraların hepsinden mezun olduktan sonra az çok benzer durumda olacaksın. deü-anadolu-akdeniz diye yazardım ben aralardaki yerleri çıkarırdım

• Hocam tekrardan merhaba nasılsınız. 17k sıralamam var geçen sene 30k ile almış antalya bilim hukuk’un gelmeme olasılığı var mıdır sizce?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam selamlar 1.6k itu ekonomi yazmayi dusunuyorum. sizce gelmeme ihtimali var mi? varsa alternatif neler ekleyebilirim? staj vs imkanlarin coklugundan istanbulda okumayi dusunuyorum.

• dream2k D kullanıcısına yanıt
    gelir sana rahat ol

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.