@_MarioGomez33 hocam ben merkezi yatay geçiş yapıcam özel bir ünide %100 burslu ybs bölümü hazırlığı yeni geçmiş bir öğrenciyim.puanım yeterli 2022 yks de 40bin sıralama yapmıştım sence marmara %100 ingilizce iktisat mı yoksa ytü %30 ingilizce işletme mi? İki okulu da gezdim akademik olarak aralarında hiçbir fark olmadığını direkt iki üninin bölüm başkanı proflardan öğrendim fakat ytü kampüsü ortamı olarak marmaradan kat ve kat daha çok hoşuma gitti.bu konuda hem marmara mı ytü mü hem işletme mi iktisat mı konusunda kafam karıştı.Marmarada okuyanların okuldan memnun olmaması göztepedeki kampüsün başıbüyük denilen dağın başına taşınacak olması sosyal ortam olarak iç açıcı olmaması kafamı karıştırdı.Öte yandan ytü öğrenci memnuniyeti olarak tr de en iyi olması ve kampüsünün sosyal olanaklarının ve marka etiketinin ön plana çıkması ile aklımı çeliyor. fakat marmara ing iktisat 50 binle benim puanıma yakın yerden öğrenci alırken ytü %30 ing işletme 80 binle alıyor.Erasmus imkanları olarak da ytü bir adım önde.Sanırım eğitim kalitesi olarak ikisi tamamen aynı.ytü de %30 ingilizce olsa bile dersleri %100 ingilizce alma şansı da tanıyor. Dil problemimi zaten bu sene bir özel ünide hazırlık okuyarak çözdüm.Dil problemim yok ms office programları öğrenerek ,staj kovalayarak,diploma notumu ihmal etmeyerek, kariyer kulüplerinde aktif olup network kasarak ve erasmus yaparak öğrenciliğimi geçirmeyi hedefliyorum.Halihazırda ytü teknoparkında bulunan bir şirketten temel yazılım kursları da alıyorum.Ytü sanki öğrencilik hayatı olarak daha kaliteliymiş gibi geliyor.Sizin yorumunuz ne olur bu konuda? Şimdiden teşekkür ediyorum |
EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (36. sayfa)

-
-
Hocam sizi yeniden rahatsız ediyorum ama sizce taü işletme nasıl ?2605 sıralama çok ortada kalmış gibiyim.Odtü ui yazıcaktım normalde ama taü işletme mezunları vb. hiç fena yerlerde değiller ve almanca+almanya avantajları gözüme çok çarptı.Siz ne düşünüyorsunuz ?Sıralamaya yazık mı etmiş olurum
-
işletme daha rahat olduğu için işletme derdim ve marmaranın kampüs olaylarını bilmiyordum bu durumdan sonra bence ytü işletme hem kampüs hem kulup imkanları daha iyi.
-
Hocam bence iyi bir yer ama almanca olmasından ötürü yazmazdım sektörde %90 ingilizceye bakıyor ingilizce çok daha önemli global çapta da. Mezunları bence de fena değil sıralamasına göre iyi yerlere giriyorlar mercedes,siemens vs. olsun fakat iibfde küçük farklar varken okul seçilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum taü hem şehre uzak hem yurt ve kampüs imkanları kısıtlı. odtü ui de evet işletme gibi iş hayatına hazırlamıcaklar zaman zaman hoşuna gitmeyebilir dersler fakat okulun markası, kampüs hayatı ve sosyal imkanları, mezun networkü çok üst seviyede ben bu denklemde okul seçmiştim 3 senelik deneyimimin ardından yine böyle yapardım.
-
Hocam aslında beni düşündüren şuydu:İstanbul'da olsam muhtemelen 2. sınıftan itibaren part time bir şirkette çalışmaya başlarım diye düşünüyorum hatta biraz atılgan olursam 1. sınıf sonu bile olabilir.İelts'den 6.5 almıştım bu yaz başında hazırlık atlama sınavına girmemek için .Yani ingilizcem var ve almanca ekleyip devam ederim diye düşündüm biraz.Odtü'de hem ankara dezavantajı hem de bölüm dezavantajı var gibi geldi .Boun'da pdr gibi useless bi bölüm okuyan arkadaşım 2. sınıf sonunda staj buldu part time çalışıyor şu an haftada 3 gün ve 5k civarı alıyordu.Yani Odtü'nün seviye olarak 10 tık altında olan marmara gibi okullardan insanlar daha deneyimli olarak mezun oluyor iibf'de.Bunlar biraz aklımı kurcalıyor uzattıysam kusura bakmayın.
-
Hocam 2.sınıftan itibaren çalışmak öyle kolay değil bence şans ve tanıdık işleri gerekiyor, ilanlar genelde 3 ve 4.sınıflar için. Bir de bence ankara'nın dezavantajı var ama bulan buluyor arkadaşım jotforma girdi mesela ben de remote staj yapcam part-time ayrıca teknokent var burada birsürü şirket var yine kovalarsan staj imkanı dönüyor arçelik koçsistem vb şirketlerde staj yapabilirsin.
Boun oldugu için bulması zor olmuyor marka güçlü çünkü boun'da tarih, ingiliz dili ve edebiyatı okusan da kurumsalda staj bulursun.
marmara kısmına katılıyorum da taü bilemedim bence mesela marmara işletme taü'den iyidir sıralamalara takılmazsak eğer. ama şöyle bir şey var günün sonunda marmaralı ne kadar deneyimli olsa da odtülü ondan iyi yerlere rahatlıkla girebiliyor bu yüzden okul önemli diyorum aslında bu ünilerin hepsi sana iş buldurur fakat 4-5 sene üni hayatı yaşayacaksın bunların en güzelini odtüde yaşarsın
kısa bir aramayla taü iibfden pg unilever giren göremedim yani spesifik alman menşeili şirketlerde çalışma veya almanyaya gitme hayalin varsa yazılabilir. yine mesela marmaranın mezun sayısının fazlalığına kıyasla çok az sayıda kişi pg unilever girebiliyor çoğu big4 ve bankalardan devam ediyor yani dediğim gibi dezavantaj görünse de deneyimsiz mezun olmazsın yine imkanlar var sen kovaladığın sürece mesela yaz stajına da gidebilirsin odtü iibfde yazın istanbul izmir vb. yerlerde çok kişi staj yapıyor. diyelim staj olarak taü ve marmara'ya göre geride kaldın yine okulun etiketi sayesinde onların stajlarını devireceksin yoksa millet niye odtü ve bilkent yazsın ki dediğin durum geçerli olsa.
mercedes ve siemenste çalışcam diyorsan taü tercih et tek avantajı o belki de odtüye kıyasla daha mezun networkü yok mezun olunca tek başınasın. marmara da dediğim gibi yazmam yani odtü varken isterse 4 sene boyunca staj yapma şansı tanısınlar yine de odtü kampüsüne markasına ve networküne değişmem. yeditepe yazarım daha iyi en azından yurt veriyorlar daha rahat okursun vs. taü almanca hazırlığı ayrı kasıntı yurt işi ayrı sıkıntı kampüs desen küçük bilemedim yani çok işkolik kafayla düşünme bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 31 Temmuz 2023; 0:16:55 >
-
Haklısınız hocam bende etiketi çok önemsiyorum okulda sizin dediğinizi yapıcağım muhtemelen.İnanılmaz bi dönemdeyiz cidden 3-4 sene önce 7-8k ile alan boun ybs bile neredeyse işletmeye yaklaştı.İyi bir okulun iibf'sine girip sistemin çarkından kendimi atayım bari hocam.Taü'yü biraz baktım yurt ve kampüs çok sıkıntılı yazılıcak gibi değilmiş. Odtü'de görüşürüz hocam artık :D
-
Mesela benzer bir sınav gelirse seneye bu sıralamaya IR bile gelmeyebilir o yüzden dediğin gibi yazıp artık unide şartları zorlayacaksın . Hayırlı olsun hocam hoşgeldin odtüye :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam daha önce size sormuştum 45k için ytu marmara isletme onermistiniz ama İstanbul yazamayacagim hacettepe isletme iktisat nasıldır yazılır mi
Ya bazı yerlerde bu ders seçme olayını %100 girenlerin seçmediği derslerden kalanları seçebiliyoruz diye bir muhabbet var hangisi gerçek ? Ytü iktisat hakkında da baya olumlu yorumlar var.
-
Sıralamam 49k, Ben önce Marmara İktisat, Hacettepe İktisat, ytü iktisat yazacağım belki görüşürüz
-
Hocam Marmara Üniversitesi Almanca İşletme hakkında bilginiz var mı acaba ? Benim ingilizcem gayet iyi Almanca beni öne atar gibime geliyor siz ne düşünüyorsunuz bu bölüm hakkında ?
-
İmkan varsa istanbulda oku bu okulların etiket farkı olmadığı için yapacağın stajlar vs. çok önemli hacettepede geride kalırsın ankara faktörüyle ama alacağın eğitim vs aynı olur sadece mezun olurken deneyim dezavantajı yaşayabilirsin.
Marmara ytü hacettepe de diye sırala bence çünkü istanbulda okuma imkanın varsa avantajına olur stajlar seminerler vs istanbulda dönüyor genelde
Hiçbi fikrim yok ingilizcen çok iyiyse okunur almancanın o kadar ekmeğini yemezsin almanyaya çıkmadığın sürece. İstanbul piyasasında %90 ingilizce arıyorlar ielts toefl yoluyla dilini kanıtlayabilirsen mantıklı
Hocaya mail atarsın konuşursun ek kontenjan açar bence ama %30 ile %100 ün farkı olmadığını söylüyorlardı
1-Odtü sbky
2-Marmara ybs ing
3-Bilgi ekonomi
4-taü işletme (bunu çıkarayım mı?)
5-Yeditepe uluslararası finans
6-bilgi ekonomi ve finans
7-Bilgi işletme
8-taü iktisat
9-medipol ybs
10-Marmara ybs alm
11-İü ybs ing
12-Odtü sosyoloji
13-İü sbui
14-Taü sbui
15-Ytü iktisat
16-Bilkent iktisat yüzde 50 burslu
17-Ytü işletme
18-marmara işletme
19-marmara iktisat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cipsea -- 31 Temmuz 2023; 19:29:44 >
sıralaman kaç ki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam bence 9,10 ve 11i 4-5-6 ile yer değiştir olduğu gibi sıralamalara göre yapma komple
-
bilgi econ 3te kalsın ondan sekmez gibi duruyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X