hocam kamu istiyorsan da iktisatın avantajı çok o sınavlarda sağlam bir matematik/muhasebe temeli gerekiyor. fakat kaymakam,vali,idari hakim dışişleri istiyorsan sbky tabi ki. mülkiye iktisat, maliye veya asbü ing sbky yazabilirsin |
EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (35. sayfa)

-
-
hocam pdr önü kapalı sınıf öğretmenliği daha iyi. atanırsın maaşı güzel tatillerin var. iktisat işletme biraz riskli bu sıralamalardan hani marmara istanbul veya deu fena okullar değil ama okurken çok çabalaman lazım dümdüz okursan günün sonunda 2 sene iş arayabilirsin bu enerjiyi hevesi kendinde görüyorsan marmara iktisat daha mantıklı olur
-
Merhaba 7k siralama ile yazilabilecek en makul yer neresidir? Aslında hukuk istiyordum ama puanin yetecegi bir üniversitede iktisatta olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam boun pdr mantıksız mı sizce
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Marmara alm. Ybs veya iü ybs, almanca öğrenirim diyorsan yine taü iktisat olabilir
Bilgi iktisat/işletme
Ben olsam bilgi econ yazardım kadrosu çok iyi tek sıkıntı burslu da okusan maliyeti yüksek yurt vs.
Bu dediklerim özel sektöre uygun yerler malesef seçenekler çok daraldı
Normalde mantıksız da boun da okunur bence. hocam sen akademi düşünüyordun felsefe seviyorsan bilkent felsefe var aslında yurt ve burs da alırsın
Hocam havacılık yönetimi bilmiyorum açıkcası ybs de o sıralamaya düşük ünilerde geliyor sıkıntı bence. Marmara iktisat en eski iibf okullarından ingilizce olmaması dezavantaj fakat kendin üni hayatında geliştirip toefl ielts gibi sınavlardan iyi alırsan başvurularda sıkıntı yaşamazsın. Yani dediğim gibi teferruatlı bölüm okurken kariyer toplulukları kovalaman lazım, ing geliştirmen lazım, staj kovalaman lazım, network kasman lazım. Eğer bunları yaoarsan mezun olunca ve sonrasında sınıf öğr. kıyasla durumun daha iyi olabilir ama sınıf öğr. tek derdin kpss olur karar senin
Hocam hukukta bir gelecek varmi? Bu sıralama ile hangi hukuk oneriyorsun, yada gelebilir. Benim kafa biraz karisik.
hocam hukuk mezunu için çalışma alanı fazla da mezun sayısı baya fazla olunca sıkıntı oluyor o yüzden mezun sayısı düşmeden gelecek açısından sıkıntı görüyorum yine de iyi bir iibf kazanmasam okurdum muhtemelen. marmara bu sıralamadaki en iyi hukuk bence.
-
Hocam merhaba 122k ea yaptım gitmemi önerdiğiniz nereleri var? İlk sıraya Uludağ Üni. YBS yazacağım sizce bu sıralama ile gelir mi? Garanti olsun diye de Bandırma YBS yazacağım ama 50binden fazla ileri atar diye de endişeleniyorum, sonrasında da marmara bölgesindeki sınıf öğretmenliklerini yazacağım ama bu sefer de sınıf ögretmenliği ileri atar gibi geliyor hiçbir yere yerleştirilememe durumu da var yardımcı olursanız çok sevinirim açıkçası. (İstanbul ve özel üni yazmayacağım.)
-
Hocam bence bu ünilerde ceng bile soru işaretiyken ybs sıkıntı olabilir daha iyi seçenkler var istanbul işletme iktisat en mantıklısı gğbi fakat üni okurken kariyer kuluplerinde aktif olmalısın, ingilizceni ielts 6.5-7 alacak noktaya getirmelisin, staj yapmalısın, network kasmalısın, ms office uygulamalarıjı öğrenmelisin yani teferruatı çok bunları yaparım diyorsan istanbul işlrtme iktisat yazabilirsin aksi halde sınıf öğr okuyabilrisin tek derdin kpss çalışmak olur sonra atanır rahatına bakarsıj
Hocam siz olsanız marmara işletme mi yazardınız yoksa ytü işletme mi?
marmarayı seçerdim sosyal bilimler için daha uygun bir üni ve mezun networku sağlam cidden ytü daha genç bi üni ama kulupleri falan daha iyi ben yine de marmara derdim
Hocam İstanbul yazamam maalesef.
-
Ögretmen zammından sonra sınıf öğretmenliklerinin sıralamaları ne olur sizce?
-
@Mareşalpapagan pm banım var perma sanırım hiçbi şekilde yazamıyorum
-
@Mahmutiko malesef hocam konu açabilirsin aybu hukukla ilgili bilenler vardır
-
yükselmez hocam her sene yazan kişiler belli bu bölümü yeni nesil farklı bölümler okumak istiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X