Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.633
Cevap
17
Favori
64.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

%50 odtu ui %50 odtu sbky, hayırlı olsun hocam odtü'ye hoş geldin 

• 10k nere yazılır hocam, taü hukuk var aklımda diğer bölümlere de açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 46k ya ne yazılır bi sizden görüş alsam

• alpper001 kullanıcısına yanıt

Deü ve anadolu hukuk da iyidir onları da yazarsın

Alternatif olarak ytü işletme/econ öneriyorum ve maddi gelir iyiyse bilkent %50 iibf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 27 Temmuz 2023; 14:36:59 >
  • umutsuzvaka2 U kullanıcısına yanıt

Marmara ing econ, Ytü %30 ing işletme iktisat ve istanbul ing işletme

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Kanka doktorum ben istten ayrılamam sınav için vs, ayrıca hukuk işletme iktisat felan da seviyorum sence nasıl yapayım listeyi rica etsem sıralı yazar mısın, teşekkürler

• alpper001 kullanıcısına yanıt

Hocam hukukta devam zorunluluğu yok galiba o açıdan mantıklı gibi diğerlerinde var mı yok mu bilmiyorum

Marmara io hukuk, taü hukuk (almanca hazırlık var sıkıntı olabilri) medeniyet hukuk

İşletme iktisat içinde ytü %100 ing ve marmara işletme

• Sıralama 3900. Ankara'da bi bölüm yazmaktan vazgeçtim, hukukta da gözüm yok şu an ya YBS ya iktisat kafasındayım. Marmara İng YBS'nin altına İÜ YBS mi daha mantıklı YTÜ İktisat mı? YTÜ iktisat yazarsam biraz sıralamayı harcamış gibi oluyoruz ama tm 4k tam bi limbo, keşke şu salakça hatalarımı geri alabilsem. neyse inşallah Marmara YBS gelir de kafam rahat olur. iki bölüm de yeni ama Marmara'nın en azından Almanca YBS'den dolayı bağlantıları vardır, İÜ YBS'nin sitesinde Erasmusa dair bilgi bile yok. syllabus'u falan iyi güzel hazırlamışlar ama bundan 3-4 sene sonra çok daha düzgün bi bölüm olur gibi duruyo, maalesef biz bu yıl giricez.

• Plesac kullanıcısına yanıt

ybs istiyorsan İÜ'de iyiymiş yeni açılmasına rağmen öyle diyorlardı zaten ea bölümlerinde istanbul ve marmara yakın okullar mezun olunca büyük farkları olmaz burada şu önemli ybs istiyorsan iü'yü arkasına koy ama iş imkanı bakımındansa ytü iktisat sıralamasının aksine daha iyi olabilir ama ybs ilgin varsa da oradan yürürsün sorun değil. %80 gelir bence marmara ybs fakat kontenjanın 40 olması ve bu sene 3k'dan sonra yazılma ihtimalinin de fazla olmasından ötürü kaçabilir

benim ingilizce çok iyi, bilgisayarla yürümeye başladığımdan beri haşır neşirim ve koda da ilgim var tam anlamıyla benlik bi bölüm ybs. ama ytü iktisat okuyup ingilizce avantajıyla big 4'dan yürüme fırsatı da var. marmara gelirse eğer ybs okurken yan dal veya çapla iktisat nasıl fikir sence? gereksiz mi olur yoksa güzel bir ikili olabilir mi? zorluğunu geçtim çünkü halledebilceğimden eminim

• Plesac kullanıcısına yanıt

kesiştikleri yerler vardır sonuçta ortak dersler oluyor bence mantıklı hocam eğer zorluğunu kaldırabilirsen. bu kadar ilgiliysen marmara ing ybs-iü ing ybs diye yaz hangisi gelirse artık hayırlısı olsun

• hocam merhabalar tekrar ben, bilkentin tercih sayfasında şöyle bir şey gördüm depremzede kontenjanından yerleşenler tam burslu yerleştirilir kapsamlı burs alamazlar.ben adanadayım depremzede sayılıyorum mesela uluslararası ilişkiler oldu da 1.1-1.2k civarına çekti ama benim önümde kapattı ben oraya otomatik olarak depremzede kontenjanından yerleşirsem kapsamlı burs alamıyorum.bu nedenle bilkentteki tek tercihimi pols yapmak mantıklı mı? internetten biraz bakınca pols ve ir arasında devasa farklar yok hatta pols akademik kadro açısından daha geniş.ancak ir neden önde kapatıyor bunun sebebini anlayamadım.yani bu depremzede kontenjanindan yerlesenlerin kapsamli burs alamamasindan dolayi bilkentteki tek tercihimi pols yapmayi dusunuyorum kapsamlidan yararlanabilmek icin.altina da odtu isletme yazicam. sizin dusunceniz nedir? pols ir arasinda dikkat etmem gereken farklar var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • grayscofield kullanıcısına yanıt

Ir'in önde kapatmasının sebepleri

1) isimden dolayı daha tatlı gelmesi ve yurtdışı imkanının daha fazla olduğunun düşünülmesi

2) her sene daha yüksek kapattığı için ilk onu yaziyim boşa gitmesin algısı

3) kamu yönetimi yazması yüzünden insanların daha temkinli olması halbuki kamuya yönelen cok cok az

İki bölüm için genel yorumumlarım :

1) ui daha fazla devletler arası ilişkilerle ilgileniyor dolayısıyla tarih dersleri fazla , pols daha çok birey-devlet ilişkisi üzerine yani sosyoloji, felsefe dersleri daha fazla

2) kamu yönetimi olması iyi bir şey finansal muhasebe, rekabet hukuku vb. dersler daha pratikte işe yarayabilir fajat ui'nin kendi dersleri ful teorik

3) akademi düşünüyorsan pols dünya çapında önemli ünilerin çoğunda var fakat Ir yok zaten polstan ayrışan bir disiplin ondan kaynaklı genelde master bölümü olarak görülyor yani akademi icin bence lisansta pols daha avantajlı

Özel sektör için soruyorsan işveren imajları, iş ve yurtdışı imkanları denk bu bölümlerin yani günün sonunda ikisi de seni iş hayatından ziyade akademiye hazırlayan bölümler ikisinin de işletmeye göre dezavantajı var bu bağlamda

Sonuç olarak billkent sbky yaz kapsamlı bursu al riske girme hayırlı olsun

• Nereyi yazcam

• ohyeci O kullanıcısına yanıt

24k sanırım hukuk yaz veya marmara işletme

Hocam PM attım bakar mısınız lütfen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de yerleşicem sayılır biliyosunuz zaten araya bi soru sıkıştırayım,odtü ir/sbky’nin yurt dışı özel sektör şansları nedir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Dt.Azim Hocam merhaba ytü %30 ing nin bi farkı yokmuş sanırım konuda yazmıştı arkadaşlar orayı yazarsa kesin gelir zaten eğer işletme ve econ okumaya eşit uzaklıktaysa işletme okuması daha mantıklı olur staja,kariyer kuluplerine vs daha rahat vakti kalır. zaten çok başarılı bir çocukmuş mülakatlarda her türlü farkı yaratıp işi kapar diğer top okullarla arasındaki farkı kapatabilir bence

• prOmer P kullanıcısına yanıt

1) Uluslararası örgütler / kuruluşlar (nato,bm,unicef vb.)

2)Akademi yoluyla master+phd, odtude iyi bi ortalama ve referans, niyet mektubu ile yurtdışından kabul alırsın fakat burslu olayı eskisi kadar çok değil fullbright,jean monnet bunlar sayesidne tam burslu gidersin

3) Özel sektörde yurtdışı bağlantılı bir yerde 3-5 senelik deneyim ile transfer olma.

benim gördüklerim bu şekilde yurtdışına çıkıyor. iibf çalışma istatistikleri konum vardı oradan bakabilirsin %30-35 oran var yurtdışı için mezunlarda

• Merhaba hocam, sıralamam 116 bin. İİBF düşünüyorum özellikle de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi. Şehir olarak ise Ankara önceliğim. Sizce nereler gelebilir? Tarih, coğrafya ve dillere ilgim var. İngilizcem B2 seviyesinde. Ayrıca A2 seviye Almanca ve A1 seviye Lehçe bilgisine sahibim. Üniversite süresince dil konusunda ve diğer alanlarda kendimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum. Mezun olduğum lise bir proje okuluydu ve sosyal bilimler lisesiydi. Bu sayede geçtiğimiz sene kısa dönemli bir Erasmus tecrübem de olmuştu. Fikirlerinizi almak istedim, şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.