Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.655
Cevap
17
Favori
66.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam aslında benim de başa odtu yazmak gibi bir sansim pek yok gibi. odtunun yurt,yemek vs gercekten sıkıntı. eve cikmak istesem vs zaten yapamam aileden ötürü. mecbur bilkent kaliyor geriye.biliyorum odtu isletme daha avantajli ama bari bilkent istediklerimi verebilir mi onlari sorayim sana. bilkentten ciktiktan sonra yurt disinda yasam kurmak acisindan sence bana yardimi olur mu? veya tr olsun yurt disi olsun ozel sektorde calisirken kotu sartlarda mi calisirim? veya akademide kalmaya karar verirsem bu sence mantikli bir secenek midir,kolay degil biliyorum ama buna bakis acin nedir? benim bu sorulara karsi cevabim kendi icimde hep olumlu yondeydi yani mucizeler yaratmaz ama guzel bir hayati bana verebilir diye dusunuyordum ancak son birkac gundur cok endiseliyim o nedenle senin fikirlerini de merak ediyorum hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    ailemin durumu yok degil hocam da ben biraz uvey evlat muamelesi goruyorum.o nedenle odtu yazmaktan cekiniyorum.rahat edememe gibi bir ihtimalim var.bilkentte daha insancil sartlarda yasarim diye dusunuyorum

• grayscofield kullanıcısına yanıt

Hocam bence haklılık payınız var,odtü her öğrenciye yurt çıkartmıyor.Diğer yanda güzel bir yurt ve 4.5k veren bir okul var fakat sırf burs için ilginizin olmadığı bir bölüme gitmeyin Ir veya pols da akademi düşünmüyorsanız eğer çok fazla gereksiz okuma yapıyorsunuz.Özel sektöre yönelik ise ekstra dersler almanız gerekiyor. 2 seçenekte sizi çok üzmez ama bence tek bursa odaklanmayın .

• hocam iibf'lerde 3er kontenjan düşüşü var bilkentin ayrıca diğer iibflerde de var ön taraftaki yani biraz sıkıntı bide bilkentin yurt ve burs imkanları gerçekten iyi o yüzden iyi artacağını düşünüyorum, 2.1-2.6 arası kapatır girersen son sıradan bence

Anladım,teşekkürler hocam.Hayırlısı olsun artık EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) 

• hocam cok haklisiniz zaten ir ve pols benim gercek ilgi odagim olan bolumler.dunyevi ve maddi kaygilardan oturu isletme veya econu bu kadar fazla dusundum.o nedenle kafam karisik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grayscofield -- 27 Temmuz 2023; 1:8:3 >

Yurtdışı sana bakıyor hocam iyi bi cgpa ile bilkent seni yurtdışına rahat çıkarır, özel sektör diyorsan hiçbi yer için kolay değil yurtdışı bağlantılı bi yerde 5-6 sene deneyim ile transfer olabilirsin yani yardımcı olur akademik anlamda cok iyi bi okul. özel sektörde kötü şartlarda çalışmazsın lakin dediğim gibi üni hayatında boş geçmemen lazım kariyer toplulukları olsun, 2.sınıfın sonundan itibaren stajların olsun, soft skiller, excel vs, iletişimin sosyal yönün bunlar kuvvetli olsun iyi yerlerde çalışırsın kötü yerlere imkan bile vermiyorum. akademi günümüzde zor iş iyi bi aile desteği gerekiyor çünkü 4+2 6 sene daha okuman lazım bunun masrafı var asistanlık yapcaksın maaşı düşük vs yani sana kalmış eğer ilgini çekiyorsa akademiden yürürsün ama iyi bi aile desteği şart bu konuda

Hocam o zaman kesinlikle yazın derim ben açıkcası çünkü Bilkent'te alıcağınız econ dersleri ile de özele yönelme şansınız olucaktır.Zaten birçok kurumda iibfler benzer işleri yapıyor ki sizin bakanlıklarda çalışma şansınız da olucak ekstradan.İlginiz de varsa belki akademiden de yürüme ihtimaliniz olabilir.Bilkent'in yurt dışı bağlantıları Odtü'ye göre çok daha iyi bana göre.

bilkent yaz hocam dediğim şekilde üni hayatını boş geçirmezsen seçmelilerde finans, işletme ve econ ile doldurursan günün sonunda dezavantajın kalmaz

Hocam Emrah Safa Gürkan'da Bilkent Ir mezunu .Kendisi şey diyordu ben 30 yaşıma kadar hiç para kazanamadım tamamen ailem destekledi vb.Açıkcası akademide para kazanmak çok çok sonradan gerçekleşiyor sizin dediğiniz gibi iyi bir aile desteği şart.

• günümüzde daha da zor hocam iyi bi cgpa ve ales vs. ile burs kazanmak lazım eskiden fullbright falan daha fazla çıkıyormuş şimdi sıkıntı. 30'undan sonra rahatına kavuşur ama 6 sene daha eğitim ve maaşsızlık da ayrı bi mevzu

• hocam valla hepinize cok tesekkur ederim.tüm seçeneklere bakınca benim durumumda bilkent en mantikli olan tercih gibi gözüküyor.bittikten sonra ilk yıllar direkt istediğimi alamasam da sonrasında güzel şeyler olur diye düşünüyorum.hayırlısı artık gerisi üniversite yıllarındaki çabaya bağlı olacak.

• hocam sen nerde okuyorsun veya bitirdin mi ne yapiyorsun şuan

Ne demek hocam. Bilkent hayırlı olsun şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Odtu sbky 3.sınıfa geçtim yatırım bankacılğı üzerine staj yapıcam hocam

Teşekkürler hocam,sana da başarılar dilerim her şey gönlünce olsun

• Hocam bu arada sanırım bana da bilkent pols gelmez ise odtü ui gelicek.Önerdiğiniz bir kariyer kulübü vb. var mı? veya staj konusunda yardım edicek bir şey .Odtü'deki arkadaşlarım ilk stajlarını çok zor bulduğunu söylüyordu çünkü bana hep.Varsa bir kulüp falan gidince direkt gireyim :D

• Metu mcc ( danışmanlık sektörü üzerine ama diğerlerini de kapsıyor )

Verimlilik

Bu ikisini öneriyorum ilkinden staj bulanlar oldu, verimliliğin de etkinlikleri ve bağlantıları iyi bence.

İlk stajlar zor zaten ben çok başvuru yaptım çoğu red yedi veya yanıtsız dönüş oldu ama bulacağını düşünüyorum benimki biraz istisna oldu direkt linkedinden iş ilanlarından bulan arkadaşım da var.

Bu yıl management & innovation açılcakmış ben buna bakıcam bi ggt'den kopan bi topluluk sağlam bağlantıları var zagen okulun ilk haftası standlar açılıyor gidip konuşursun detaylıca. önericeklerim bunlar.

Linkedin hesabın varsa bu topluluklardakilere bakabilirsin kimler staja girmiş vs daha iyi netleşir kafanda

• Diğer önerilerim

2.sınıfın sonunda tüm ilanlara başvur linkedin kariyet net youthall vs

İyi ve sade bi cv oluşturmayı öğren mckinsey cv örnekleri var ona bakabilirsin

Ankaradaki staj yapılacak yerleri bul ilanları yoksa sitelerine girip cv havuzuna cv ni at veya mail yoluyla niyet mektubu yaz (teknokentteki şirketlere de mail atabilirsin)

Econ işletme yandalı zorla yüksek cgpa yapmaya çalış işveren için artısı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 27 Temmuz 2023; 9:22:15 >
  • Şöyleli salıyorum hocam ben listeyi :) Odtü gelir gibi. Gelmezse tobb zorlayayım dedim. Bu şekilde değiştirmeden tercihimi yapıyorum, hayırlısı. Herkesin gönlünden geçen olur umarım :)

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition)
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.