Şimdi Ara

E8400 vs Q6600 vs Q8300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Lga 775 sistemime bu 3 işlemci den birisini almak istiyorum . İkinci el olarak almayı planlıyorum. Sistemim aşağıda gözükmektedir . İşlemciyi sadece Microsoft FSX için upgrade ediyorum . Bildiğiniz üzere bu simulasyon sırf işlemciye yükleniyor. Bu anlamda hangi işlemciyi tavsiye edersiniz ? Birde şu anda E5200 kullanıyorum ve 3.8 ghz de kullanıyorum . Bu işlemcilere geçtiğimde performans anlamında tatmin edici bir fark oluşurmu ? Verdiğim paraya değermi ? Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanVecihi -- 20 Ocak 2011; 14:33:04 >

• q8300 almak en mantıklısı olur... e5200den sonra bır daha e serisini düşünme bence.....

artık 4 çekirdeği kullanan oyunlar gelmeye başladı ve çift çekirdekl-dürt çekirdek farkı oluşmaya başladı.
  • şimdi çoğunluk q6600 diye yazacak, ama ben olsam q8300 seçerdim.
  • arkadaşlar iki cpuyuda kullandım yani q6600 ıda q8300 da kesinlikle q6600 tavsiye ederim inanılmaz bir overclock performansı alırsın daya yeni q8300 sattım q6600 ıda satcam sandybridgeye gecmek için eger sandy bridge cıkmasaydı kesinlikle degiştirmezdim bikere q8300 4mb cach var q6600 da 8mb ayrıca yabancı forumlarıda okursanız q6600 efsaneleşmiş bir işlemcidir tüm zamanların en cok satılan 3 cpu su arasındadır sen bilirsin arkadaşım ama kesinlikle q6600 derim ve tabiki GO revisionunu bulmalısın overclokla 3.5de stabil kullanırsın şu andaki sisteminden rahat yüzde 50 daha iyi performans alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatank

arkadaşlar iki cpuyuda kullandım yani q6600 ıda q8300 da kesinlikle q6600 tavsiye ederim inanılmaz bir overclock performansı alırsın daya yeni q8300 sattım q6600 ıda satcam sandybridgeye gecmek için eger sandy bridge cıkmasaydı kesinlikle degiştirmezdim bikere q8300 4mb cach var q6600 da 8mb ayrıca yabancı forumlarıda okursanız q6600 efsaneleşmiş bir işlemcidir tüm zamanların en cok satılan 3 cpu su arasındadır sen bilirsin arkadaşım ama kesinlikle q6600 derim ve tabiki GO revisionunu bulmalısın overclokla 3.5de stabil kullanırsın şu andaki sisteminden rahat yüzde 50 daha iyi performans alırsın

+1
  • o 3 cpu arasından Q8300 . diğer konudada bahsetmiştim Q8300 45NM ve daha yeni olduğu için yen iteknolojileri barındıryor sse4.1 gibi doğal oalrak Q6600 ün 8mb cachesiş bile yardım edemiyor performansına. aynı saat hızlarında bu 2 işlemci Q8300 her daim daha hızlıdır testlerde gördüm bunu.

uzun lafın kısası o 3 nün arasından kesinlikle Q8300 + OC cabası.

YA da maddi durum varsa platform değişmek --> SandyBridge ! i5 2500K , i7 2600K.. bunlar şu dönemin en iyi CPU ları.
  • en azından Q8400-Q9400 e geç oc yaparken daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Q8400@3.5 ghz overclock
  • Kendim kullanıyorum diye söylemiyorum; fakat daha rahat overclock için Q6600. Heleki düşük vid'lisi olursa; tadından yenmez Ama overclock ile uğraşmam diyorsan; Q8300.

İşi biraz daha ayrıntılarsak; Anakartın yüksek FSB'ye çıkabiliyorsa Q8300; Fakat yüksek FSB'ye çıkamıyorsa Q6600. Overclock ile uğraşmam diyorsan, daha yeni bir seri ve 45 nm olmasından dolayı Q8300
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2
    Anakartın yüksek FSB'ye çıkabiliyorsa Q8300; .

anakart yüksek fsb görürse daha fazla OC olur Q8300 ..doğrudur. bunu söylemeyi unutmuşum
  • Sadece anakartta bitmiyor iş ramlerinde en az 900-1066 arası görmesi gerekiyor.soğutmanında iyi olması gerekiyor
  • RAM ler de o hızları görmesi lazım tabii ... ayrıca intel stock fan gayet iyi soğutuyor bence. hiç problemim olmadı. belki çok yüksek hızlarda üst model soğutucular tercih edilebilir fakat i7 2600k ile gelen stock soğutucu mesela iyi iş görüyor.
  • Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler . Bir de 2 gündür giremiyorum foruma , o yüzden yorumlarınıza da cevap yazamadığım için kusura bakmayın . Öncelikle aldığım işlemci mutlaka oc açısından iyi olmalı . Çünkü bildiğiniz üzere bu bir hastalıktır . Dünyanın en iyi işlemcisi de sizde olsa yine oc yaparsınız . Bir de şöyle bir durum var . Şu an için aşağıdaki sistemimle (işlemci 3.82 oc li ) medium yada high da oynayamadığım oyun çok nadirdir . Velevki şu an için ekonomim de sınırlı . 200 lira civarında 2 . el birşeyler almayı düşünüyordum . Fakat şöyle bir durum var ki Allah izin verirse yaklaşık 6 ay sonra hekim olacağım . Bu sistemle bir 6 ay daha devam edip 6 sonra şöyle 3-4 bin liralık bir sistem toplamak daha mantıklı geldi bana . Yani E5200 den Q6600 e geçip te performans anlamında yeterince tatmin olamamak var . Üstelik bir de öğrenciyken cepten çıkan 300 tl var :) Siz ne yapardınız yerimde olsanız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanVecihi

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler . Bir de 2 gündür giremiyorum foruma , o yüzden yorumlarınıza da cevap yazamadığım için kusura bakmayın . Öncelikle aldığım işlemci mutlaka oc açısından iyi olmalı . Çünkü bildiğiniz üzere bu bir hastalıktır . Dünyanın en iyi işlemcisi de sizde olsa yine oc yaparsınız . Bir de şöyle bir durum var . Şu an için aşağıdaki sistemimle (işlemci 3.82 oc li ) medium yada high da oynayamadığım oyun çok nadirdir . Velevki şu an için ekonomim de sınırlı . 200 lira civarında 2 . el birşeyler almayı düşünüyordum . Fakat şöyle bir durum var ki Allah izin verirse yaklaşık 6 ay sonra hekim olacağım . Bu sistemle bir 6 ay daha devam edip 6 sonra şöyle 3-4 bin liralık bir sistem toplamak daha mantıklı geldi bana . Yani E5200 den Q6600 e geçip te performans anlamında yeterince tatmin olamamak var . Üstelik bir de öğrenciyken cepten çıkan 300 tl var :) Siz ne yapardınız yerimde olsanız ?

Hocam o zaman bana kalırsa 6 ay daha bekle. Çünkü oyunlarda sorun yaşamadığından bahsetmişsin(yada ben böyle bir izlenime kapıldım). Eğer PC'yi oyun ağırlıklı kullanıryorsan, render vb. yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalarla işin yoksa; değişime pek gerek yok diye düşünüyorum 6 ay için. O zamanda SB yada Bulldozer bişeyler toplarsın. Benim nacizane görüşüm bu

• Hocam ben 2 tane oyun oynuyorum zaten :) Biri F1 2010 ki , şu anda imzamdaki sistemle , işlemci 3.80 de ,ramler 1050 de iken full ayarlarda 1600x900 çözünürlükte 30 fps ve üstünde rahatça oynuyorum . Diğeri ise Microsoft Flight Simulation X . Bu hayvani simulasyon işlemciyi sömürüyor . İşlemcinin stabilitesini proğramla ölçmek yerine bu zıkımla ölçebilirsiniz :) 3.80 ghz işlemciyi oyunu açar açmaz %100 e kitliyor , oyunu kapatana kadar aynı . Forumlarda ve youtube da gördüğüm kadarıyla da bu simulasyona(FSX) i7 nin 4.5 ghz ye oc li hali bile yetmiyor . Takılmalar vs oluyor . O yüzden bencede bir 6 ay bekleyip şöyle 4-5 bin liralık sağlam bi pc toplamak daha mantıklı . Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar . Ellerinize sağlık .
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler . Bir de 2 gündür giremiyorum foruma , o yüzden yorumlarınıza da cevap yazamadığım için kusura bakmayın . Öncelikle aldığım işlemci mutlaka oc açısından iyi olmalı . Çünkü bildiğiniz üzere bu bir hastalıktır . Dünyanın en iyi işlemcisi de sizde olsa yine oc yaparsınız . Bir de şöyle bir durum var . Şu an için aşağıdaki sistemimle (işlemci 3.82 oc li ) medium yada high da oynayamadığım oyun çok nadirdir . Velevki şu an için ekonomim de sınırlı . 200 lira civarında 2 . el birşeyler almayı düşünüyordum . Fakat şöyle bir durum var ki Allah izin verirse yaklaşık 6 ay sonra hekim olacağım . Bu sistemle bir 6 ay daha devam edip 6 sonra şöyle 3-4 bin liralık bir sistem toplamak daha mantıklı geldi bana . Yani E5200 den Q6600 e geçip te performans anlamında yeterince tatmin olamamak var . Üstelik bir de öğrenciyken cepten çıkan 300 tl var :) Siz ne yapardınız yerimde olsanız ?

senin yerinde olsam beklerdim sonra krallar gibi sandyli gtx 580li extreme seviye pc kurardım.

• quote:

Hocam ben 2 tane oyun oynuyorum zaten :) Biri F1 2010 ki , şu anda imzamdaki sistemle , işlemci 3.80 de ,ramler 1050 de iken full ayarlarda 1600x900 çözünürlükte 30 fps ve üstünde rahatça oynuyorum . Diğeri ise Microsoft Flight Simulation X . Bu hayvani simulasyon işlemciyi sömürüyor . İşlemcinin stabilitesini proğramla ölçmek yerine bu zıkımla ölçebilirsiniz :) 3.80 ghz işlemciyi oyunu açar açmaz %100 e kitliyor , oyunu kapatana kadar aynı . Forumlarda ve youtube da gördüğüm kadarıyla da bu simulasyona(FSX) i7 nin 4.5 ghz ye oc li hali bile yetmiyor . Takılmalar vs oluyor . O yüzden bencede bir 6 ay bekleyip şöyle 4-5 bin liralık sağlam bi pc toplamak daha mantıklı . Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar . Ellerinize sağlık .

X-FI hocamında da dediği gibi bekle hocam Bi 6 ay daha sık dişini

• quote:

Hocam ben 2 tane oyun oynuyorum zaten :) Biri F1 2010 ki , şu anda imzamdaki sistemle , işlemci 3.80 de ,ramler 1050 de iken full ayarlarda 1600x900 çözünürlükte 30 fps ve üstünde rahatça oynuyorum . Diğeri ise Microsoft Flight Simulation X . Bu hayvani simulasyon işlemciyi sömürüyor . İşlemcinin stabilitesini proğramla ölçmek yerine bu zıkımla ölçebilirsiniz :) 3.80 ghz işlemciyi oyunu açar açmaz %100 e kitliyor , oyunu kapatana kadar aynı . Forumlarda ve youtube da gördüğüm kadarıyla da bu simulasyona(FSX) i7 nin 4.5 ghz ye oc li hali bile yetmiyor . Takılmalar vs oluyor . O yüzden bencede bir 6 ay bekleyip şöyle 4-5 bin liralık sağlam bi pc toplamak daha mantıklı . Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar . Ellerinize sağlık .

Microsoft Flight Simulation X benimde vazgeçilmezlerimden biridir. Dediğiniz gibi program yerine bu simülasyonla bile cpu kararlılığı ölçülebilir.
    Yerinizde olsam Q8400 alır birde 30Tl kadar daha verip vatandan xigmatek in 12 cm fanlı soğutucusunu alırdım. Q6600,Q8300,Q8400, e5200ün hepsini kullandım ekran kartımda gtx260dı o zamanlar. Q6600 biraz fazla ısınan bir işlemci ve iyi kodlusu denk gelmezse hava soğutmada can sıkabiliyor. Q8300se genel olarak Q8400den daha az oc oluyor çarpan düşüklüğünden dolayı.ikinci el fiyatları 10-20TL farklı ki buda değer bence. e5200den bu 3 işlemciden birine geçtiğinizde fps lerde artış göreceksiniz. e5200 o vga ya pek yeterli değil bence.(bendeki e5200 titan amanda takılı halde 4.3Ghz de çalışıyordu)e8400 ise şu anda alınmaz.

Yalnız anakartınızı bilmiyorum, internet üzerinden araştırın hava ile max kaç fsb de stabil kalıyor onu öğrenin.Çünkü 400 civarında takılıyorsa Q8400ü fazla oc edemezsiniz; bu durumda Q6600 daha iyi bir seçim olur.

i,nede seçiminizi beklemek yönünde yapmışsınız, maddi açıdan rahat değilseniz en mantıklısı bu olacaktır.Olurda kararınızı değiştirirsenz yukarıdaki mesajım umarım size biraz fikir verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 22 Ocak 2011; 12:17:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

quote:

Microsoft Flight Simulation X benimde vazgeçilmezlerimden biridir. Dediğiniz gibi program yerine bu simülasyonla bile cpu kararlılığı ölçülebilir.
    Yerinizde olsam Q8400 alır birde 30Tl kadar daha verip vatandan xigmatek in 12 cm fanlı soğutucusunu alırdım. Q6600,Q8300,Q8400, e5200ün hepsini kullandım ekran kartımda gtx260dı o zamanlar. Q6600 biraz fazla ısınan bir işlemci ve iyi kodlusu denk gelmezse hava soğutmada can sıkabiliyor. Q8300se genel olarak Q8400den daha az oc oluyor çarpan düşüklüğünden dolayı.ikinci el fiyatları 10-20TL farklı ki buda değer bence. e5200den bu 3 işlemciden birine geçtiğinizde fps lerde artış göreceksiniz. e5200 o vga ya pek yeterli değil bence.(bendeki e5200 titan amanda takılı halde 4.3Ghz de çalışıyordu)e8400 ise şu anda alınmaz.

Yalnız anakartınızı bilmiyorum, internet üzerinden araştırın hava ile max kaç fsb de stabil kalıyor onu öğrenin.Çünkü 400 civarında takılıyorsa Q8400ü fazla oc edemezsiniz; bu durumda Q6600 daha iyi bir seçim olur.

q6600 konusuna katılmamamla beraber adamın şuan kullandığı mobo ile hiçbir cpu ile rahat ve iyi oc yapamayacağını biliyorum. o yüzden kendisininde son söylediği gibi bekleyip iyi bir sistem kurmak daha akıl karı

• q8300 + güzel bi soğutucu = 3.5 ghz yapsan gayet yeterli olacaktır ısınma sorunuda yaşamassın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.