Şimdi Ara

E8200 den Q6600 VEYA Q9650 ye geçmek video encode için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar E8200 işlemci kullanıyorum Q6600 veya Q9650- Q9xxx serisine geçmeyi düşünüyorum.

Sizce mantıklımı. Örneğin filme alt yazı gömerken E8200 de ortalama 25 dakikamı alıyor.

Neroda DVD Video kodlamak 45-50 dakikayı alıyor..

Bu sürelerde kısalma olurmu. Olursa kaç dk fark eder.

Sistemim imzamdaki gibidir.

Saygılar...

• zamanında azmı acılırdı e8400 vs q6600 dıe bn hep 4 cekırdekten yanaydım ozmanlar q6600 satanlar bıle vardı e8400 ııcn sımdı durum tersıne ozmnaın parasında 2 sı aynı fıyattı 300 tl mıllet 300 tlye 4 cekırdek almak varken 2 cekırdek cpu aldı yazak valla 2 cekırdege asla 300 tl vermem

forever x4 cpu,
  • Kullanılan programın 4 çekirdek desteği varsa tabiki etkisi olacaktır çünkü CPU'ya yüklenen bir işlem encode. Tabi eski işlemcine oranla ne kadar etki edeceğini kullanan arkadaşlar belirtirse daha sağlıklı olur.
  • Nero daha çok ram'i sömüren bir program ancak işlemciye de etki ediyor Quad destekli değildir...

Virtual Dub gibi encode ve alt yazı gömme işini yapan programlar direk işlemciye yöneliyor ben kullanıyorum bu programı ve 2 cd ayrı ayrı encode yapabiliyorum çift çekirdek ile ve diğer işleri de yapıyorum webte dolaşma, müzik, msn, download vb. kasılma vs. yaşamıyorum.

Q6600 ya da Q8300 işini görür, hafifte o.c yaparsın 3.0ghz'de iki işlemciyi de günlük kullanırsın.

Q9650'ye hiç gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 12 Nisan 2009; 16:50:52 >
  • Cevaplar için teşekkürler

quote:

Nero daha çok ram'i sömüren bir program ancak işlemciye de etki ediyor Quad destekli değildir...

Virtual Dub gibi encode ve alt yazı gömme işini yapan programlar direk işlemciye yöneliyor ben kullanıyorum bu programı ve 2 cd ayrı ayrı encode yapabiliyorum çift çekirdek ile ve diğer işleri de yapıyorum webte dolaşma, müzik, msn, download vb. kasılma vs. yaşamıyorum.

Q6600 ya da Q8300 işini görür, hafifte o.c yaparsın 3.0ghz'de iki işlemciyi de günlük kullanırsın.

Q9650'ye hiç gerek yok bence.

Peki hocam PocketDivXEncoder diye ücretsiz bir program var filme alt yazıyı gömmek için 700 mblık divx filme kaç dkda bitiriyor hiç denedinizmi.?

Saygılar..

• Denemedim ama Virtual Dub ile tek geçişli alt yazıyı 700mb için 10dk'da yapıyorum, ancak görüntü kalitesinin daha iyi olması için çift geçiş yapıyorum o zaman da 15dk gibi sürüyor.

PocketDivx'i bir kere kullandım 10dk'da fln yaptı o da.
  • kullandığın program çok önemlidir ve işletim sisteminin durumu ben e2180 ile vegas studio da klip montajı yapıyordum hiçde kasılmadan raptor diskle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pocket Divx bende 20- 25 dk da yapıyor en düşük 18 dk da yapmıştı.

Kasılma yaşamıyorum ama bazen zaman çok uzun geliyor. Vakitinde çok önemli olduğu zamanlar oluyor.

4 çekirdeğe geçersem o zaman hemen hemen yarı yarıya azalacak gibi. Galiva

E6750 yi deffaultmu kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.