Şimdi Ara

E46 şanzıman problemi 2000 model otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aracım 2000 model 3.20i otomatik. Aracımdaki sorunu şu şekilde tarif edeyim ; araca sabah biniyorum istediğim yere gidiyorum mesafe farketmez, vardığım yerde aracı stop edip çalıştırıyorum ve bu hareketten sonra şanzıman vites geçişlerinde vuruntu yapmaya başlıyor ve bundurum en fazla 15 dk sürdükten sonra tekrar sorunsuz hale geliyor. Cihaza bağlandığında şanzıman yağı ısındı arızası veriyor. Bu durumu yaşayıp çözümünü bulan var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şanzıman yağ soğutucu gidik sanırım hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Tarifi nedir peki hocam , soğutucunun içerisinde ekstra bir termostat bulunuyor mu ? Ki bulunuyorsa da bu arızayı sadece araç stop edip çalıştıktan sonra yapıyor nasıl yorumlayabiliriz

• Şanzıman yağı özelliğini kaybetmiş veya seviyesi azalmış olabilir. Her şeyden önce uygun yağ ile değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Temmuz 2018; 12:53:2 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı alalı 2 ay oluyor , aldığım arkadaşı tanıyorum ve ben almadan 1 ay önce aracın şanzıman yağı değiştirildi. Ama ne yağ kondu onu bilmiyorum.

• _murator _ kullanıcısına yanıt
    Valla hocam BMW yi bilemiyorum ama bizim 2005 S60 ta radyatör gibi bir şeydi, normal motor soğutma suyuda oradan geçip soğutuyordu, muhtemelen benzerdir çalışma prensibi, sizinki sensör problemide olabilir, en iyisi BMW servislerinden destek almak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci elde çok tehlikeli arabalar onlar, makyajsız e46ların yürüyen aksamda çatlamalar falan olabiliyor bildiğim kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Valla hocam BMW yi bilemiyorum ama bizim 2005 S60 ta radyatör gibi bir şeydi, normal motor soğutma suyuda oradan geçip soğutuyordu, muhtemelen benzerdir çalışma prensibi, sizinki sensör problemide olabilir, en iyisi BMW servislerinden destek almak
    Hocam servise gidiyorum komple şanzıman diyorllar, ustanın birii mekatronik diyor, diğeri kablo tesisatı diyor , beyin diyorlar çıkar yol göremiyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

ikinci elde çok tehlikeli arabalar onlar, makyajsız e46ların yürüyen aksamda çatlamalar falan olabiliyor bildiğim kadarıyla.
    Araçtan memnunum açıkçası fakat bahsettiğim arıza ister istemez can sıkıyor

Ah hocam zaten meselemiz bu değil mi usta yok ülkede hep deneme yanılma benim araçta da vuruntu vardı usta tutturdu beyin bozuk yahu arkadaş çalışan beyin niye bozulsun zaten bozuk olsa beyin hatası verir araç neyse internetten baktim hataya en son kendim kablolarda sıkıntı olacağını düşünüp ustaya dedim değiş kabloları araç düzeldi ustaya göre 3000 masraf vardı 100tl iş bitti

• bmw ustası dedin mi bir tane ortak fikir bulamazsın. genelde ya motor inecek ya şanzıman inecek. en ufak problemde böyleler.

istanbul'da maslak oto sanayi de abarth veya maslak bmw bir uğrayın ne diyecekler.

anadolu yakasında şerifali'de mavi servis.

bostancı sanayide acımazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanDURSUN

Ah hocam zaten meselemiz bu değil mi usta yok ülkede hep deneme yanılma benim araçta da vuruntu vardı usta tutturdu beyin bozuk yahu arkadaş çalışan beyin niye bozulsun zaten bozuk olsa beyin hatası verir araç neyse internetten baktim hataya en son kendim kablolarda sıkıntı olacağını düşünüp ustaya dedim değiş kabloları araç düzeldi ustaya göre 3000 masraf vardı 100tl iş bitti
    Hocam kablo tesisatını nereden bulabilirim öneriniz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

bmw ustası dedin mi bir tane ortak fikir bulamazsın. genelde ya motor inecek ya şanzıman inecek. en ufak problemde böyleler.

istanbul'da maslak oto sanayi de abarth veya maslak bmw bir uğrayın ne diyecekler.

anadolu yakasında şerifali'de mavi servis.

bostancı sanayide acımazlar.
    Hocam Kayserideyim ben yaptırmamış olursam ve yol düşecek olursa denerim şansımı teşekkürler

• istanbul da olsaydın askar oto vardı cok saglam ustalar heralde tüm saglam bmw ler oraya gidiyor

• E46'larda görülen kronik şaft köselesi problemi olabilir. Araştırdınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose

E46'larda görülen kronik şaft köselesi problemi olabilir. Araştırdınız mı?
    Şaft köseleleri kötü durumda fakat daha önceki başıma gelenlere dayanarak şaft köselesinn arızayı sürekli olarak yaptığını hatırlıyorum

• Bi ara 330ci bakarken çoğunun otomatik olması sebebiyle manuele çevirenlerin makalelerini okumuştum. Çıkan şanzumanıda verince baya uygun fiyata manuele çeviriyorlardı aracı. Eğer kayseride otomatik vazgeçilmezisiniz değilse ve sorun çözülmezse buda aklınızda bulunsun.
  • türbin yada diğer adıyla tork konvertörü arızası , ilk olarak yağ değişimi deneyn ama teknki olarak sşanzıman sökülmeyeceğği için yağın hepsi değişmeyecek , bir miktar içerde kalıyor , yağ değişimi işe yararsa 1 kere daha yapın çözm olmazsa sökülür tahmini 2 bine yakın masraf çıkar
    Hocam çıkmacı çıkmacı geziceksin öyle belli biyer yok malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

türbin yada diğer adıyla tork konvertörü arızası , ilk olarak yağ değişimi deneyn ama teknki olarak sşanzıman sökülmeyeceğği için yağın hepsi değişmeyecek , bir miktar içerde kalıyor , yağ değişimi işe yararsa 1 kere daha yapın çözm olmazsa sökülür tahmini 2 bine yakın masraf çıkar
    Hocam diğer forumlarda bir kaç kez şanzıman katkı maddesinden bahsedildiğine denk geldim. Katkı maddeleri hakkında ne dğşünüyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.