Şimdi Ara

e39 motor ömrü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
31.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kafayı bmw 5.20iye baya taktım artık.temiz bir bmw 5.20i m54 motoru (2171 cc 170 hp) normal kullanımda ömrü kaç kmdir.300-400 bin km yol yapar diye duydum.masraf çıkarabilecek parçalar nelerdir (şanzıman abs beyni motor parçaları vs)

şimdiden teşekkürler...

E39 Motor Ömrü: Kronik Sorunlar ve Bilinmesi Gerekenler

BMW E39, 1995-2003 yılları arasında üretilen lüks bir sedan araçtır. Güçlü ve dayanıklı motorlarıyla bilinmesine rağmen, E39 bazı kronik sorunlara da sahiptir. Bu sorunlar motor ömrünü kısaltabilir ve onarım maliyetlerini artırabilir.

E39 Kronik Motor Sorunları

E39'un en yaygın motor sorunlarından bazıları şunlardır:

• M54 Motoru: Eksantrik mili sensöründe arızalar
    • M52 Motoru: Zamanlama zinciri kılavuzunda arızalar
    • VANOS Sistemi: Değişken valf zamanlama sisteminde sorunlar
    • Soğutma Sistemi: Soğutma suyu pompası ve termostat arızaları
    • Yağ Yakma: Yüksek yağ tüketimi

Motor Ömrünü Uzatma İpuçları

E39 motorunun ömrünü uzatmak için düzenli bakım gereklidir. İşte bazı ipuçları:

• Düzenli Yağ Değişimleri: Uygun yağ ve filtreyi kullanarak motoru temiz tut.
    • Zamanlama Zincirinin Değiştirilmesi: M52 motorlarında zamanlama zincirinin her 100.000 km'de bir değiştirilmesi önerilir.
    • VANOS Sisteminin Bakımı: VANOS sistemini temizlemek ve bakımını yapmak, sorunları önlemeye yardımcı olur.
    • Soğutma Sisteminin Kontrolü: Soğutma suyu seviyelerini kontrol et ve soğutma suyu pompasını ve termostatı düzenli olarak değiştir.
    • Sürüş Alışkanlıkları: Agresif sürüş tarzları motora zarar verebilir.

Sonuç

E39'un güçlü motorları olsa da, kronik sorunların farkında olmak önemlidir. Düzenli bakım ve dikkatli sürüş alışkanlıkları, motor ömrünü uzatmaya ve onarım maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilir. Herhangi bir sorun yaşarsanız, kalifiye bir BMW teknisyenine başvurduğundan emin ol.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • almanyada bir e39 touring sahibi amca var.. Araci 1.118.000 km'ye kdr kullanmis ve talihsiz basit bir kaza sonucu arabayi perte cikarttirmis.. Kisacasi bakimlarini zamaninda ve kaliteli bir sekilde yaptirirsaniz bayagi binersiniz...

Kronik arizasi yoktur.. Yani ufak tefek arizasi olan taraflari cikabilir ancak bunlar kronik arizalar degildir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObsidianElixir

almanyada bir e39 touring sahibi amca var.. Araci 1.118.000 km'ye kdr kullanmis ve talihsiz basit bir kaza sonucu arabayi perte cikarttirmis.. Kisacasi bakimlarini zamaninda ve kaliteli bir sekilde yaptirirsaniz bayagi binersiniz...

Kronik arizasi yoktur.. Yani ufak tefek arizasi olan taraflari cikabilir ancak bunlar kronik arizalar degildir..
    bende bu konuya baya kafayı takmış durumdayım tıpkı konuyu açan arkadaş gibi... 2000-2003 arası e39 kasaları araştırıyorum. kimisi elektronik aksam arızalarından bahsetmiş. bu konuya açıklık getirecek olan varsa çok sevinirim. Birde daha önce hiç 9-10 yaşlarında araç satın almadım daha doğrusu ben değil ailem. Şimdi bu almayı düşündüğümüz araçlar 120-200 bin arası km yapmış ve 10 yaşlarına gelmiş araçlara sizce 35000 tl vermeye değermi?( kararını vermişin neden bunu soruyosun demeyin:) çnkü ben verdim evet ama ailemi bi türlü ikna edemiyorum o yüzden somut örneklere ihtiyacım var:) kasko olayıyla ilgilide çok farklı şeyler söyleniyor(10 yaş üzeri araçlara zor kasko yapılıyor falan filan) bu konuda da aydınlatıcı bilgilerinize ihtiyacım var sayın e39 sahibi arkadaşlarım...
    teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emkor -- 15 Nisan 2010; 21:24:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emkor

bende bu konuya baya kafayı takmış durumdayım tıpkı konuyu açan arkadaş gibi... 2000-2003 arası e39 kasaları araştırıyorum. kimisi elektronik aksam arızalarından bahsetmiş. bu konuya açıklık getirecek olan varsa çok sevinirim. Birde daha önce hiç 9-10 yaşlarında araç satın almadım daha doğrusu ben değil ailem. Şimdi bu almayı düşündüğümüz araçlar 120-200 bin arası km yapmış ve 10 yaşlarına gelmiş araçlara sizce 35000 tl vermeye değermi?( kararını vermişin neden bunu soruyosun demeyin:) çnkü ben verdim evet ama ailemi bi türlü ikna edemiyorum o yüzden somut örneklere ihtiyacım var:) kasko olayıyla ilgilide çok farklı şeyler söyleniyor(10 yaş üzeri araçlara zor kasko yapılıyor falan filan) bu konuda da aydınlatıcı bilgilerinize ihtiyacım var sayın e39 sahibi arkadaşlarım...
    teşekkürler....

Alıntıları Göster
    şu an kullandığım 2004 vectra sorun çıkarmaya başladı.geçen sene katalizörü egzoz kazanı gitti.şu an vectralarda kronik olan klima butonu ve hız sabitleyici tuşu çalışmıyor.yani araba artık bana yol göründü demeye başladı en iyi ihtimalle 2003 bmw alacağım ve daha yaşlı araba.bmwnin kalitesi tartışılmaz ama bu tarz sorunlar çıkar mı.direksiyon üzerindeki tuşların çalışması benim için yeterli zaten...

kasko konusunda bildiğim kadarıyla aracın yaşı büyüdükçe kasko miktarı artıyor.ama kasko yapmama gibi bir sorun olacağını sanmam.en kötü ihtimalle a sigortacısı yapmazsa b yapar.

lpgyi zaten hiç açmıyorum bile.ben taktıracağım yoksa arabayı alıp süs eşyası gibi kenara koymanın manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

şu an kullandığım 2004 vectra sorun çıkarmaya başladı.geçen sene katalizörü egzoz kazanı gitti.şu an vectralarda kronik olan klima butonu ve hız sabitleyici tuşu çalışmıyor.yani araba artık bana yol göründü demeye başladı en iyi ihtimalle 2003 bmw alacağım ve daha yaşlı araba.bmwnin kalitesi tartışılmaz ama bu tarz sorunlar çıkar mı.direksiyon üzerindeki tuşların çalışması benim için yeterli zaten...

kasko konusunda bildiğim kadarıyla aracın yaşı büyüdükçe kasko miktarı artıyor.ama kasko yapmama gibi bir sorun olacağını sanmam.en kötü ihtimalle a sigortacısı yapmazsa b yapar.

lpgyi zaten hiç açmıyorum bile.ben taktıracağım yoksa arabayı alıp süs eşyası gibi kenara koymanın manası yok.

Alıntıları Göster
    selamlar 5 ay evveline kadar 1997 model e39 kullanıyordum illalah ettirdi, ailen haklı inan pişman olursun alırsan ve satman cok cok zor artık piyasası kalmadı aldıgın anda e39 sana baba der elınde kalır zarar edersin maddı olarak.

Motor dayanıklı ben 350,000 km de sattım sorun yoktu ama araba yağ yakıyor dostum git 50.000 km de olanını bul oda yağ yakıyor bunun önüne gecemezsin.Ayrıca aracın her tarafı elektronik mekanik diye bir sey yok, en çok bozulan kısımlar , airbag sesnorleri habıre bozuluyor ozellıkle sofor koltugundaki (300 TL) abs sensorlerı zırt pırt bozuluyor nede olsa eski araba kablolar artık kaya olmus kırılığ bozuluyor tanesi (175 TL) 4 adet var her tekerde 1 tane, 1 i bozulursa abs devre dısı kalıyor. Aynı şekilde airbag sensorunun bırı hata verdımı tumu devre dısı.Ön takım zayıfın zayıfı sırf asfalt arabası , aracı bozuk yolda kullan 6 ayda bır on takım ıster. Dıreksiyon kutusu baslı basına bela takırtılar gıderılmıyor ımkansız direksiyon kutusu 1500 TL ;

Can alıcı konular LPG taktırmayacaksın e39 a 40.000 km tasarruf edersin sonra benzinle aynı yakmaya başlar istersen BRC taktır aynı sorun olacaktır değişmez. Arabanın lambda sensrunden egzoz sensorune kadar hersey elektronık ve benzıne gore yapılmıs bu sensorler lpg de bozuluyor ve arac benzınle aynı yakıyor...

En fecisi ise yakıtı zaten, ortalama 70.000 KM yol yap e39 la arabanın parasına yakın akaryakıt yakacaktır.

Benzinde şehir içi trfikte 13 litre benzın tuketıyor, istanbul kopru trafıgı ve aksam trafıgınde 15 litreye cıkar. şehirler arası yolda hız sabıtleyıcı kullanıp 90 km ye sabıtlersen 7 hatta 6.5 litre benzın tukeyor.

bunlara dayanabıleceksen al , rahat araba yayla gibi . Ama moralını er gec bozacak ve lanet edıp satarsın...

en yenısı 2003 model e39 devrini kapadı dostum, kim ne derse desin . Buna inanmayanlar olaya duygusal bakan ve saplantılı arkadaslardır...

• quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

selamlar 5 ay evveline kadar 1997 model e39 kullanıyordum illalah ettirdi, ailen haklı inan pişman olursun alırsan ve satman cok cok zor artık piyasası kalmadı aldıgın anda e39 sana baba der elınde kalır zarar edersin maddı olarak.

Motor dayanıklı ben 350,000 km de sattım sorun yoktu ama araba yağ yakıyor dostum git 50.000 km de olanını bul oda yağ yakıyor bunun önüne gecemezsin.Ayrıca aracın her tarafı elektronik mekanik diye bir sey yok, en çok bozulan kısımlar , airbag sesnorleri habıre bozuluyor ozellıkle sofor koltugundaki (300 TL) abs sensorlerı zırt pırt bozuluyor nede olsa eski araba kablolar artık kaya olmus kırılığ bozuluyor tanesi (175 TL) 4 adet var her tekerde 1 tane, 1 i bozulursa abs devre dısı kalıyor. Aynı şekilde airbag sensorunun bırı hata verdımı tumu devre dısı.Ön takım zayıfın zayıfı sırf asfalt arabası , aracı bozuk yolda kullan 6 ayda bır on takım ıster. Dıreksiyon kutusu baslı basına bela takırtılar gıderılmıyor ımkansız direksiyon kutusu 1500 TL ;

Can alıcı konular LPG taktırmayacaksın e39 a 40.000 km tasarruf edersin sonra benzinle aynı yakmaya başlar istersen BRC taktır aynı sorun olacaktır değişmez. Arabanın lambda sensrunden egzoz sensorune kadar hersey elektronık ve benzıne gore yapılmıs bu sensorler lpg de bozuluyor ve arac benzınle aynı yakıyor...

En fecisi ise yakıtı zaten, ortalama 70.000 KM yol yap e39 la arabanın parasına yakın akaryakıt yakacaktır.

Benzinde şehir içi trfikte 13 litre benzın tuketıyor, istanbul kopru trafıgı ve aksam trafıgınde 15 litreye cıkar. şehirler arası yolda hız sabıtleyıcı kullanıp 90 km ye sabıtlersen 7 hatta 6.5 litre benzın tukeyor.

bunlara dayanabıleceksen al , rahat araba yayla gibi . Ama moralını er gec bozacak ve lanet edıp satarsın...

en yenısı 2003 model e39 devrini kapadı dostum, kim ne derse desin . Buna inanmayanlar olaya duygusal bakan ve saplantılı arkadaslardır...

Alıntıları Göster
    arkadaşım yanlış anlama yalan konuşuyosun falan demek istemiyorum... fakat söylediğin şeyleri daha dorusu bu kadar kötü yorumları ilk kez sizden duyuyorum. çok fazla forum araştırdım. sormadığım kimse kalmadı nerdeyse fakat bu kadar fazla sorundan bahseden pek çıkmadı. acaba 97 model olmasından dolayımı bu tür şeyleri yaşadınız? ben 2001 2003 arası bişey düşünüyordum.. aynı sorunlar bu makyajlı kasalarda da mevcutmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emkor -- 16 Nisan 2010; 3:18:19 >

• quote:

arkadaşım yanlış anlama yalan konuşuyosun falan demek istemiyorum... fakat söylediğin şeyleri daha dorusu bu kadar kötü yorumları ilk kez sizden duyuyorum. çok fazla forum araştırdım. sormadığım kimse kalmadı nerdeyse fakat bu kadar fazla sorundan bahseden pek çıkmadı. acaba 97 model olmasından dolayımı bu tür şeyleri yaşadınız? ben 2001 2003 arası bişey düşünüyordum.. aynı sorunlar bu makyajlı kasalarda da mevcutmudur?

Alıntıları Göster
    kılometre bence az olsun 1999 dan sonra e39 komple yapılandı ilk nesil gibi sorun olacagını sanmıyorum mutlaka daha iyidir, benımkı aslında kotu yorum degıl bırebır deneyımlerı aktarıyorum size.

Birde biz çok kilometre yapıyoruz belkide araç bu nedenle ağrızalar verdi,sorunlar cıkarttı benden alan vatandaş bile elden cıkartmanın peşinde aracı , benim sattığım aracınlinkini vereyim size...

ancak 1999 sonrasında motor ve bilimum aksamda 1000 in üzerinde parça değişti E39 da bu nedenle belkide eski nesilin yasattıgı sorunları yaşatmayacaktır. Ama yaş nedeni ile sorun cıkarıyor zaten E39 lar yoksa kaya gibi arabalardı zamanında.

Hersey bir kenara inanın yakıt tuketımı cıddı anlamda dusunulmelı , kaba bir ornek vereyım ben 2 sene kullandım ve ortalama 70 - 75.000 KM yol yaptım 5.20 ile kaba bir hesapla 2 senede 20.000 TL akaryakıt tukettım , sizce mantık bunun neresınde ? Heleki bu zamanda. Kesinlikle buyuk motor arabalara bulaşmamak lazım... Bence...

http://www.sahibinden.com/e-39_kasa_full_full_paket_ozel_nadir_uretilen_renkli_orjinal_b-78WQQaXQQ21210245WQQpXQQdisplayitem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo V40 dizel motor omru
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kılometre bence az olsun 1999 dan sonra e39 komple yapılandı ilk nesil gibi sorun olacagını sanmıyorum mutlaka daha iyidir, benımkı aslında kotu yorum degıl bırebır deneyımlerı aktarıyorum size.

Birde biz çok kilometre yapıyoruz belkide araç bu nedenle ağrızalar verdi,sorunlar cıkarttı benden alan vatandaş bile elden cıkartmanın peşinde aracı , benim sattığım aracınlinkini vereyim size...

ancak 1999 sonrasında motor ve bilimum aksamda 1000 in üzerinde parça değişti E39 da bu nedenle belkide eski nesilin yasattıgı sorunları yaşatmayacaktır. Ama yaş nedeni ile sorun cıkarıyor zaten E39 lar yoksa kaya gibi arabalardı zamanında.

Hersey bir kenara inanın yakıt tuketımı cıddı anlamda dusunulmelı , kaba bir ornek vereyım ben 2 sene kullandım ve ortalama 70 - 75.000 KM yol yaptım 5.20 ile kaba bir hesapla 2 senede 20.000 TL akaryakıt tukettım , sizce mantık bunun neresınde ? Heleki bu zamanda. Kesinlikle buyuk motor arabalara bulaşmamak lazım... Bence...

http://www.sahibinden.com/e-39_kasa_full_full_paket_ozel_nadir_uretilen_renkli_orjinal_b-78WQQaXQQ21210245WQQpXQQdisplayitem

Alıntıları Göster
    yakıt konusunu elbetteki düşündüm...lpg li olan modellere bakıyorum bu yüzden... 25 kuruş civarı bir tüketim söz konusuymuş sanırım bu da fazla bel bükmeyecektir...

• quote:

yakıt konusunu elbetteki düşündüm...lpg li olan modellere bakıyorum bu yüzden... 25 kuruş civarı bir tüketim söz konusuymuş sanırım bu da fazla bel bükmeyecektir...

Alıntıları Göster
    bence lpg siz modellere bakın derim, lpg yi kendiniz taktırın.

+ LPG taktırmamanız kişisel önerim olucak, neden derseniz : e39 kasa kac model olursa olsun full elektronık bir arac her tarafı elektronık yani 2010 model araclardaki elektronıkten ustun bır elektonıgi var, lpg 40.000KM kullanımdan sonra e39 un lambda sensorunu ve egzoz sesorunu bozacaktır ben yaşadım bunları, sonra sorunlarla karsılasacaksınız sorun lpg de benzın kadar tukettiği olacaktır ve ayar tutturamayacaklardır , benzınde ne yakıyor sa lpg dede benzıne yakın bır degerı yakacak arac. Bu nedenle LPG tavsiye etmıyorum, kaldıkı bende 30.000 km benzınde kullanıp lpg taktırdım kendı aracıma. Bunun dısında steptronık şanzumana mutlaka cok dıkkat edın alacagınız zaman genellıkle sorun cıkarır ve sorunları buyuktur bu şanzumanların mınımum 2 max 5 mılyar masraf acar sorun cıkarırsa. 1999 sonrasını tavsıye edıyorum . Ancak bir mıktar zararı göze alın aracın inanın piyasası yok turkıyede satmak cok zor oluyor ben 4 ay kadar ugraslar sonunda zor sattım , alan kişide fıyatı iyice abarttı ılanda goruldugu gıbı 25.000 tl ye satması bence hayal ürünü...

LPG de şehir içi şu anda 30 kurus un altına inmez 20 kurus falan yazanlara hayalperest sadece. Aracın artıları rahat konforlu yayla gibi içinde sıkılmıyor ınsan ve cocuklu aıleler cok rahat eder bagaj cok cok buyuk ben yaz tatılıne cıkmıstım 2009 da neredeyse tum esyaları aldı bagaz yanı ıkı tane ınsan sıgar bagajına e39 un sıkıs tıkıs. Bence çok ıyı bakımlı ve servıs onaylı bır e39 un tek dez avantajı yakıt ve vergisi olacaktır...

• quote:

bence lpg siz modellere bakın derim, lpg yi kendiniz taktırın.

+ LPG taktırmamanız kişisel önerim olucak, neden derseniz : e39 kasa kac model olursa olsun full elektronık bir arac her tarafı elektronık yani 2010 model araclardaki elektronıkten ustun bır elektonıgi var, lpg 40.000KM kullanımdan sonra e39 un lambda sensorunu ve egzoz sesorunu bozacaktır ben yaşadım bunları, sonra sorunlarla karsılasacaksınız sorun lpg de benzın kadar tukettiği olacaktır ve ayar tutturamayacaklardır , benzınde ne yakıyor sa lpg dede benzıne yakın bır degerı yakacak arac. Bu nedenle LPG tavsiye etmıyorum, kaldıkı bende 30.000 km benzınde kullanıp lpg taktırdım kendı aracıma. Bunun dısında steptronık şanzumana mutlaka cok dıkkat edın alacagınız zaman genellıkle sorun cıkarır ve sorunları buyuktur bu şanzumanların mınımum 2 max 5 mılyar masraf acar sorun cıkarırsa. 1999 sonrasını tavsıye edıyorum . Ancak bir mıktar zararı göze alın aracın inanın piyasası yok turkıyede satmak cok zor oluyor ben 4 ay kadar ugraslar sonunda zor sattım , alan kişide fıyatı iyice abarttı ılanda goruldugu gıbı 25.000 tl ye satması bence hayal ürünü...

LPG de şehir içi şu anda 30 kurus un altına inmez 20 kurus falan yazanlara hayalperest sadece. Aracın artıları rahat konforlu yayla gibi içinde sıkılmıyor ınsan ve cocuklu aıleler cok rahat eder bagaj cok cok buyuk ben yaz tatılıne cıkmıstım 2009 da neredeyse tum esyaları aldı bagaz yanı ıkı tane ınsan sıgar bagajına e39 un sıkıs tıkıs. Bence çok ıyı bakımlı ve servıs onaylı bır e39 un tek dez avantajı yakıt ve vergisi olacaktır...

Alıntıları Göster
    lpg konusundaki önerilerinizi dikkate alacağım zaten baktığım araçlarda da bunu sorguluyorum( brc veya prins olması ve takıldığı yer benim için önemli ola konular) onu dışında da şanzımana gelince aslında manuel olsun istiyorum ama e39 manuel 5.20 bulmak çoooook zor olduğu için triptonik alacağız mecbur. zaten aracı almadan öncede sağlam bir ustaya göstermeyi düşünüyorum....

• quote:

lpg konusundaki önerilerinizi dikkate alacağım zaten baktığım araçlarda da bunu sorguluyorum( brc veya prins olması ve takıldığı yer benim için önemli ola konular) onu dışında da şanzımana gelince aslında manuel olsun istiyorum ama e39 manuel 5.20 bulmak çoooook zor olduğu için triptonik alacağız mecbur. zaten aracı almadan öncede sağlam bir ustaya göstermeyi düşünüyorum....

Alıntıları Göster
    @dbmaster: bir araç neden yağ yakar biliyorsunuzdur umarım...

bunun dışında söylediklerinizi tamamen yanlış yönlendirme olarak adlandıracağım.. nice E39'lar gördüm sizin kadar sorunu arka arkaya anlatan adam görmedim..

sizin başınıza kronik sorunları olan bir E39 gelmediği ne malum?

• quote:

bunun dışında söylediklerinizi tamamen yanlış yönlendirme olarak adlandıracağım.. nice E39'lar gördüm sizin kadar sorunu arka arkaya anlatan adam görmedim..

Alıntıları Göster
    evet motor asınmıssa yağ yakar bu her arac ıcın marka gozetmeksızın gecerlıdır.

Ancak sıfır bmw alırken bıle uretıcı aracın yag yaktıgını ıletmektedır alıcıya, yeterkı haddınden fazla yakmasın dıyecegım , ama sıfır bır aracın yag eksıltmesı benım ıcın kabullenemez bır durum, acık konusmak gerekırse 2005 senesınde sıfır megane 2 vardı benzınlı arac 20.000 km de 200 gram bıle yag eksıltmıyordur.

bence eskı olan her arac sorun cıkarır tekrarlıyorum marka gozetmeksızın, 10 yada 13 yasında aractan soz edıyoruz 7 sene sonra 20 lı yaslara gırecek bır arac taş olsa aşınıyor arkadsaslar sorun cıkacaktır ne kadar bakımlı olursa olsun, sonuc olarak arac dısarıda duruyor soguk sıcak bıle aracın bazı aksamlarını uzun zamanda bozmaya yeterlı oluyor

• quote:

Alıntıları Göster
    yağ yakması benimiçin sorun değil.çünkü vectranın bağajında her zaman bir şişe yağ var.1000 kilometrede yarım litre yağ yakıyor.

350 bin km motor ömrü benim için fazlasıyla yeterli.zaten 150 bin km üstü araba almam.yılda 15 bin kmden fazla yol da yapmam

lpg konusu ne kadar muamma olsa bile ben taktıracağım.birinci sınıf kit ve iyi bir montajla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.forumlarda 2 yıldır lpgyle sorunsuz gezen çok kişi var.hatta izmirde bir abi 5.40 a lpg taktırmıştı sorunsuz geziyor.

zırt pırt bozulan abs hava yastığı sensörü heralde en fazla 5 yılda bir bozulur.ki vecta 6 yaşında ve lpgli.hiçbir sensörü vs. arıza vermedi.sadece arabayı çok fazla yarım debriyaj kullandığım için debriyaj balatası sıyırdı o da kullanıcı hatası bmwyi opelle kıyaslayınca dalga geçiyorlar.benim bundan anladığım şey bmw opelden daha az arıza verir daha dayanıklıdır.ikinci arabam olduğu için bozuk yollara bmwyle gitmem mecbur kalsamda 20yi geçmem

şanzıman mutlaka otomatik olacak.sanırım 200 bin km de yağı değişirse hiçbir sorun olmuyordu.şanzımanın da belli bir ömrü var mıdır ?

yani benim için önemli olan araba güvenli bir şekilde hareket etsin yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

yağ yakması benimiçin sorun değil.çünkü vectranın bağajında her zaman bir şişe yağ var.1000 kilometrede yarım litre yağ yakıyor.

350 bin km motor ömrü benim için fazlasıyla yeterli.zaten 150 bin km üstü araba almam.yılda 15 bin kmden fazla yol da yapmam

lpg konusu ne kadar muamma olsa bile ben taktıracağım.birinci sınıf kit ve iyi bir montajla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.forumlarda 2 yıldır lpgyle sorunsuz gezen çok kişi var.hatta izmirde bir abi 5.40 a lpg taktırmıştı sorunsuz geziyor.

zırt pırt bozulan abs hava yastığı sensörü heralde en fazla 5 yılda bir bozulur.ki vecta 6 yaşında ve lpgli.hiçbir sensörü vs. arıza vermedi.sadece arabayı çok fazla yarım debriyaj kullandığım için debriyaj balatası sıyırdı o da kullanıcı hatası bmwyi opelle kıyaslayınca dalga geçiyorlar.benim bundan anladığım şey bmw opelden daha az arıza verir daha dayanıklıdır.ikinci arabam olduğu için bozuk yollara bmwyle gitmem mecbur kalsamda 20yi geçmem

şanzıman mutlaka otomatik olacak.sanırım 200 bin km de yağı değişirse hiçbir sorun olmuyordu.şanzımanın da belli bir ömrü var mıdır ?

yani benim için önemli olan araba güvenli bir şekilde hareket etsin yeterli

Alıntıları Göster
    ben 370.000 km de sattım ve kullandıgım surece yag falan degısmedım takribi sanzuman omru 500.000 km kadar dır ancak yağ degıstırmenızı tavsıye edıyorum

• quote:

ben 370.000 km de sattım ve kullandıgım surece yag falan degısmedım takribi sanzuman omru 500.000 km kadar dır ancak yağ degıstırmenızı tavsıye edıyorum

370.000 kmde sattım diyorsunuz linki koyduğunuz araç 220.000 km de

Orijinalden alıntı: seffaf1

quote:

Alıntıları Göster
    adam gidip kilometreyı gerı aldırmıs . artık vebali ona bana değil

bu arada o aract 4 airbag var 8 yazmıs

• quote:

quote:

lafı ağzımdan aldın ilana bakınca onu farkettim ben de!

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

quote:

lafı ağzımdan aldın ilana bakınca onu farkettim ben de!

Alıntıları Göster
    artık gunahı boynuna, bende kılometre ıle oynatmaı bılıyorum burda yapan yer var 100 liraya yapıyor . Ama bu işin vebali var kimsenın gunahını alamam o nedenle gercek kılometrede satıs yaptım...

• quote:

Sürekli sanayide takılırım ustalarla muhabbetim iyidir.... hepsi sakın satma bunu taş gibi araba diyor... sürekli sorup araştırıyorum sizinki biraz şanssızlık olmuş üst üste gelmiş sorunlar...Ama bu demek değildir ki sorun olmaz... elbette bazı sorunlar çıkacaktır .... hangi arabayı alırsanız alın hatta sıfır bile olsa bu kadar sistem varsa bir gün bir yerde hata verebiliyor...

99 dan sonra motor dahil bahsettiğiniz gibi birçok parça değişti.... Benim aracım 2000 model 150 binde ve 1 gram yağ eksiltmiyor....
    Sizin lpgden diliniz yanmış ancak bu tamamen yapan yerin montajından kaynaklanan bir sorun bence.... Nedenine gelirsek Ben lpg yaptırmadan önce 3-4 ay araştırdım bu konuyu... Elektrik elektronik mühendisliğinde öğretim elemanı ve özellikle lpg konusunda çok ilgili birisinde 98 e39 vardı....Kendisi ecu da bazı ayarlamak yaparak verimliliği arttırmaya çalışıyordu... Muhabbetlerimiz de yaptığı testlerde aracın elektronik altyapısının çok sağlam olduğu için hiç bir problem oluşmadığını defalarca söylemişti... Lpg taktıracağım yerde tanıdık olduğu için daha önceki e39 montajların da sorun olup olmadığını ,, sorunlu araç gelip gelmediğini danıştım.... Bir sorun çıkmadığını söylediler ve 70.000 km önce lpg taktırdım.... Filtre değişimi dışında uğramıyorum lpgciye...İlk günkü tasarrufu neyse aynen veriyor...ilk gün ayar yapıldı ve tık demedi araba hala çok şükür saat gibi çalışıyor... çoğu zaman lpg bittiğinde benzine geçiriyorum lpg alınca unutuyorum lpg ye geçmeyi boşuna benzinle geziyorum =) o kadar fark edilmiyor yani ..... performanslı kullanımda çok az ivmede fark oluyor ama bunu aracı çok iyi tanıyanlar anlar diye düşünüyorum.

M54 motorlu maktajlı bir e39 uzun süre daha hizmet eder... sorunda çıkarmaz kolay kolay .... hele km düşükse rahat olun....

Ben olsam 5.20 değil daha yüksek motorlu alırdım çünkü aynı yakıyor ama çok daha iyi gidiyor .... bizimkide 5.20 ama şimdi olsa almam...

e39 un devri kapanmadı daha makyajlı alınacak bir e39 bakımlıysa sorunsuzca hizmet edicektir....(zaman içinde bazı sorunlar elbet olur olmasın diyen varsa taksiye binecek zaten dünyada öyle bir üretim yok çünkü)

• Arkadaslar bendede 97 model bir e39 var aracindan cok cok memnunum burda arkadas okadar karalarcasina anlatmiski e39 u sanki Dunyanin en kotu arabasi.ben arabami titiz bir kullanici olarak her 8 binde bakimini yaptiririm yagi suyu filtreleri cok sukur simdiye kadar gic bir sorun yasamadim.ayrica motora konulan yagda her 8 bin km de 100 yada 200 mililitre kadar eksilme oluyor buda aracin abartildigi gibi yag yakmadiginin kanitididir.yani arac yag yakmiyor.hic bir kronik arizayla karsilasmadim cok sukur arabama bakiyorum oda beni uzmuyor.sifir alacaginiz bir cok aracdan daha ustun teknolojili bir aracdir.sessizligi konforu yil tutusu herseyden once size aracin icinde verdigi o can guvenligibi hic bir arabaya degismek istemezsiniz.ozellikle bikere uzun yola gittikten sonra e39 hastasi olacaginizi garanti ederim.ben esasinda mercedes hastasi olarak 97 model e39 alana kadar bende bmw ye on yargili bakiyordum ama bmw gercekten cok kaliteli bir arac uretmis.zaten bmw nin urettigi seriler icerisinde en az kar ile satmis oldugu arac e39 oldugunu bmw yetkilileri soylemisti.bir e39 full olanindaki doluluk oranina bakin birde plazalardaki sifir arabalarin doluluk oranlarina bakin.bu paralara bu kaliteyi ve ozelligi baska hangi aracda bulablirsiniz.
    Aracim 97 model 2.0ia olup 150 beygir sehir ici sakin kullanimda 33 kurus agresif kullanimimlarda 38 kurus yakmakta.aracin tek kusuru 1700 kg olmasindan dolayi bizuk yollarda dikkat etmezseniz diger araclara gore daga cabuk bozuluyor.e okadarfa olsun.genelde her yaza girerken aski rotlari degistirir iscilik dahil 200tl gecmiyor dordunun degismesi.
    Aracin en can alici noktasi zaten 6 silindirlu motorun o muhtesem sesi sizi baska bir dunyaya alip goturuyor.
    Sanzumandan biraz bahsetmek istiyorum ben bukadar kaliteli bir sanzimanin o yillarda yapilmis olmasina inanamiyorum gecisler cik rahat devirli kullansaniz bile araci gercekten cok rahat hissetmiyorsunuz.en ufak bir geri kacirma yok arac 165000 de su an ve sorunsuz.140000 de lpg taktirdim araca ve cok memnunum tartarini marka.lpg ile benzinde aman aman bu fark yok ornek olarak ayni mesafede lpg ile 175 yapiyorsa benzin ule 180 yapiyor.
    Ama tek tavsiyem alacaginiz aracin temiz olmasina dikkat edin yoksa butun markalarda oldugu gibi sorunlarla karsilasabilirsiniz.bur abimde 280000 km de ayni yila ait 5.20ia var oda benim gibi sorunsuz motora el degmemis sekilde biniyor.daha detayli bilgi isteyen arkadaslar olursa bildigim kadariyla cvp veririm.ama cekineceginiz bir arac degil buna emin olun temiz olmasi sartiyla.alacak arkadaslarda manuelinde uzak dursunlar derim bu araclarin triptronikler hem ikinci elde daha cabuk elden cikar hemse bu aracin tadi triptronikde cikiyor ortaya arkadaslar.son olarak bmw ve mercedesin kinfir ve kalitesini yasamak istiyorsaniz bmw de 5 kasa ve ustu mercedes de E kasa ve ustunde yasarsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.