Şimdi Ara

Bmw takas dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konya köprülü otodan bmw 5 serisi aldım. Kendi aracımı bayiye verdim. Bayi aracıma 34 bin tl verdi. 3 bin tl takas desteği ile aracım 37 bine sayıldı. Israrım ricam konuşmam kesinlikle etki etmedi ve aracımın piyasası bu olduğu söylendi. Dışarıya gösterecek zamanım olmadığı başka ilde yaşadığım icin ister istemez aracımı takasa vermek zorunda kaldım. Bmw ikinci el bölümü kesinlikle takasta kar dusunmediklerini ısrarla anlattı. 15 gün sonra eski aracımı alan kişi bana ulaştı. Şahıs ile buluştuk. Aracıma boya tamir kesinlikle bişey yapılmamış. Ve bu şahsa 41750 ye satılmış. Bu durumda ne yapabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hicbisey yapamazsınız. Aracınızı noter uzerinden sattıktan sonra arac karsıntarafa aıt olur. Aracı alan sahıs ister aldıgı tutarın 10bin tl. altına ısterse 10bin tl ustune satar ısterse satmaz 10 yıl biner yani aracın butun hakları yenı sahibine gecer. Keske aracı takasa vermeden fiyatını arastırsaydınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız. Ama yukarda anlattiginiz durum normal bir satış icin geçerli. ben normal bir şahsa satmıyorum. Sonuçta önemli bir bayiye guvenip veriyorum. 15 gün sonra bu kadar kar etmeleri ne kadar adil. Sivas'ta yaşıyorum. Aracını getir dışardan iyi fiyat çekeriz dediler gittim bu fiyatı verdiler. Mecburen satmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım ama hukuken aracı alan sahsın gercek kısı, yada tuzel kişi(sirket v.b ) olması aracın uzrrindeki tasarruf hakkını degistirmez, ki karsıdaki tuzel kişilik ticari bir kurulus yani maksadı ticaret yapıp para kazanmak. Son tahlilde noterden arabayı sattıktan sonra hukuken yapabilecek hic bir seyiniz yok. Bu tarz durumlarda takastan once aracınızın piyasasını arastırmak en iyisi. Bende benzer bir durum yasamıstım. Sıfır arac alırken bayi piyasasının 5bin tl altını verdi adamın ustune atlayacaktım. Sonra aracımı kendim satıp baska bir bayiden aldım. Malesef takasta bircok araba firmasının yaklasımı bu , ya duserse mantıgıyla hareket ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depakin241824 -- 31 Ocak 2017; 20:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim ilginiz icin. Bmw bayisine şikayetimi yazacağım bakalimne çıkacak. Ama bu şekilde bir firmanın bu şekilde bir konuşma sonrasında bur kac gün sonra bu kadar kar etmeleri insanın güvenini sarsiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myname21 M kullanıcısına yanıt
    Ben BMW ile ilk tanışmamda benzer bir tecrübeyi yaşadım. İzmir'deki bayiye gittim elimdeki henüz 10 aylık araca "piyasanın %10 altında verseniz de tamam, uğraşmamış olurum" dedim. Kapının önünde çıkıp satsam 40 bin TL'ye aynı gün satacağımı bildiğim araca "piyasası bu, siz tabi aracınıza değer verdiğiniz için fiyatını yüksek zannediyorsunuz" diyerek 35 bin TL teklif ettiler. Bursa'daki Teknik otoyu aradım. Aracı söyledim "42 bin TL'ye alırız" dediler. Ki zaten ederi oydu. Dönüp İzmir'deki bayiye "o da Borusan bayisi siz de bu nasıl iş" dedim. Hala bana aracın 35 bin TL değeri olduğunu, benim bu işleri bilmediğimi falan anlatıyorlardı. Baktım bunlarla olacak iş değil, malum siteye koyup 1 haftada aracı 42 bin TL'ye sattım. Yüzdeye vurunca %20 fazlasına satmış oluyorum ki kabul edilebilir bir fark değil.
    Anladım ki ikinci elde Borusan bayilerinin birçoğunun amacı fahiş kar etmek. Sizin durumunuzda ise maalesef ki yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum. Ben kendi tecrübemde adamların müşteriyi nasıl aptal yerine koymaya çalıştığını ve utanmazca kandırmaya çalıştığını çok net gördüm. O nedenle aynı politikayı izleyeceklerdir diye düşünüyorum.




  • Genelde bayiler 2. el satış kısmına fırıldak satış temsilcilerini koyuyorlar. Ağzı boş laf yapan, müşteriyi ikna etmek için tüküre tüküre konuşan tipler. Siz araştırmadan satmışsınız, o fırıldağın lafına güvenmissiniz, yapacak bir şey yok maalesef....
  • hiçbir hak iddaa edemezsiniz. ben askerden dönmek üzere iken babam toyota corolla mı 19e bine toyota bayisine satmak üzere anlaşmış yeni corolla ile takas için.
    piyasa değeri en fazla 18 eder ama bizden araç aldığınız için aracınıza yüksek değer veriyoruz demişler bu da inanmış. satış işlemi gerçekleşmek üzere iken müdahele ettim bayağı söylendiler aracı kendim satacağım dedim araç alacağımız için acil nakit lazımdı 24 e arkadaşa sattım o da iki hafta içinde 27 ye sattı.
  • takasta hepsi aynı, keşke internette biraz araştırsaydınız. Takasa kesinlikle araç verilmez. verirseniz böyle öldü parasına gider.



    golf gibi ikinci eli altın gibi olan aracıma takas desteği ile 72.500 vermişti borusan :) aynı hafta sahibindende 82'ye sattım. biraz beklesem 83-84 gibide giderdi.



    bu saatten sonra bir şey yapamazsınız malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myname21

    Çok teşekkür ederim ilginiz icin. Bmw bayisine şikayetimi yazacağım bakalimne çıkacak. Ama bu şekilde bir firmanın bu şekilde bir konuşma sonrasında bur kac gün sonra bu kadar kar etmeleri insanın güvenini sarsiyor

    hocam yanlış anlamayın ama bu şekilde bir firmanın dediğiniz firmanın ne özelliği var? tüm bayiler/galeriler aynı mantıkla iş yapıyor, bmw'si mercedes'i farklı değil.

    gözümüzde fazla büyütüyoruz bmw adı var diye...
  • dolandırıcılık bu olayın neresinde onu anlamadım. adamlar kafanıza silah mı dayadı? ya da paranızı mı ödemedi? madem arabanızın değeri 41.750 tl imiş kendiniz satsaydınız, neden takasa verdiniz?

    adamların yerinde olsam 5 serisini sizden hemen geri alırdım. neme lazım ileride aldığınızdan daha düşük fiyata sattığınızda arabayı bana pahalı satmışlar, bmw bana kazık attı falan diye dava da açarsınız.
  • Maalesef birşey iddia edemezsiniz. Ticaret bu..
    Kendi yaşadığımı anlatayım..Kasım ayında 0 km audi a4 avant almak için kayseri audi bayisi ile tlf da anlaştım. Passat variantım vardı çok temiz özelliklerini söyledin ikinci el bölümüne sordular 55e alırız dediler. 2 gün sonra gittim imza atmaya, 60 bin tl 0 faiz kredi de onaylanmıştı. O da ne! Araca önce 50 bin verriler, kızınca bin bin arttırdılar en son 54 dediler, sinirlendim çıktım düşüneyim diyerekten. Akşama ötv zammı geldi, alacağım araç 20 bin zamlandı..
    15 gün önce aracı ilana koydum bir günde bir kişi ankaradan geldi 60 bin tlye aldı gitti. Ben de bir başka audi bayisinden süper bir indirim ile ötv öncesi fiyattan avantımı aldım..
    Uzun lafın kısası, aracınızı çok kötü durumda değilse takasa vermeyeceksin, kendiniz satacaksınız!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kosiflerin 44 verdiği aracı ilana koydum aynı gün 52 verdiler ama çoğu bayi böyle bmw ye has bi durum değil her bmw bayide aynı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2,5 ay once benım aracada 80 bın deger bıctıler bır kac bayı ıle gorustum max 84 cıktılar bınbır nazla cazla 90 falan verseler verecekdım 5 10 bıne ugrasmayaım dıye malum sıtede beım aracın muadılı bıle yok 90 a sanırsam 100 110 arsına gıder hıc bılemedın 95 kaparlar

    hadin len dedım aracı takasa vermedim

    bıldıgınız ölücüler .. bıle degil mezarlık soyguncuları

    bu arada konuyu acan arkadas acısındn dolayı kusura bakmasında sacmalamış srbest pıyasa ekonomisi diye bır seyden haberı yok galıba 30 lıraya aracı satsalar alın sıze farkını gerı veremmi falan dıyecekdi.. mal artık onların ıster 30 satar ıster 45 e sizin yaptıgınız bır nevı tıcaret sonucda parayı almsın olay bıtmiş ayrıca 41 olan araca 37 gercekten ıyı fıyat vermısler sanırım bu sıızn ılk tecrubenız ben defalarca sahıt oldugum icin hıc bır aracımı takasa vermedim bi başka fırma olan volvo bır kac yıl onceo gun pıyasa degerı 92 -100 olan aracıma 70 fıyat vermıstıde hata 68 mı 69 mu tam hatırlayamıyorum cok alaycı konuusp sonunuda soyle baglamıstım ne kadar pıyasada varsa topla ustuste 75 verıcem sana demıstım baktılar cıddı olduugmu gorunce sesı kestıler gercektende alıcaktım ne kadar bulurlarsa elımı sallasam 80 anında benım dıyene kapış kapış verırdım o gunku araca bmw 84 tl fıyat bıcmıstı onada vermemiştım :)


    edıt = 78- 82 veren bmw nın dıger bayılerıydı yanılmıyorsam 84 koprulu vermıstı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 6 Şubat 2017; 0:46:26 >




  • Ben sorunun ne olduğunu anlamadım. Firma size bir fiyat teklif ediyor, siz kabul edersiniz veya etmezsiniz. Eğer kabul ettiyseniz itiraz edecek bir şey yok, firma tabiki kar edeceğini bilerek size fiyat veriyor. Sizden aracı satış fiyatıyla alıp zararına mı satsın?

    Ben de 2 ay önce kosiflerden araç alırken kendi aracım için teklif aldım, sahibinden.com'dan satış fiyatlarını inceledim arada 1.5-2 bin fark vardı, uğraşmak istemediğim için o farkı görmezden geldim ve kosiflere sattım aracı.
  • Firma da satıp para kazanacak tabiki bundan doğal birşey olamazki.Siz kendiniz satsaydınız o paraya satardınız ama zaman kaybetmemek için takasa verirseniz tabiki düşüğe alacaklardır.
  • Dolandiricilikla ne alakasi var? Adamlar hayrina yapmiyor bu isi tabi ki 37'ye aldigini 41-42'ye satacak. Ustune koydugu kar %15 bile degil.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    42 bin eden bi araca bayinin 35 vermesi bence cok normal. cunku bu isin raconu bu. ugasmak istemeyen zamani olmayan dusuk fiyat verecegini bile bile bayiye verir aracini

    burada anormal olan, piyasa degeri 42 olan arabaya..bursa bayisinin ayni fiyati cekmesi. ya siz dusuk fiyata sattiniz..ya bursa bayi isi bilmiyor..ya 42 diyerek size gel gel yapti ve gittiginizde 42 vermeyeceklerdi.
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Sattığım fiyat düşük değildi ona eminim. Belki beklesem 42 değil de 43 olurdu o kadar. Fakat benim takıldığım nokta şu: Bazı bayiler (tüm markalarda vardır) mantıklı bir şekilde "ikinci el bölümümüzün belirli bir fiyat ve kar politikası vardır dilerseniz siz aracı kendiniz değerlendirin, sizin için daha avantajlı olur" derken, benim yaşadığım tecrübede İzmir'deki bayi ısrarla "arabanın değerinin bu olduğunu, benim arabayı değerli zannettiğimi, satmaya kalktığımda o fiyatın gerçek fiyat olduğunu göreceğimi" hararetli bir şekilde anlatmaya çalışıyordu.
    Daha da ilginci, bu olaydan aylar sonra aynı bayiye yeni X1 bakmak için gittiğimde elimdeki BMW 218i'yi (116 bin 500 TL'ye satın aldığım, kendilerinin yenisini o anda 130 bine sattığı, çiziği dahi olmayan, 1 yaşından küçük, 6 bin km.de olan aracımı) takas için sorunca "iyi fiyat veriyoruz, 84 bine alırız" dediler. Ve ardından "bu fiyatta, neden gerçek fiyat olduğu" konusunda türlü hikaye. Aynı anda kendi ikinci ellerinde ise aynı donanımlı benzer kilometrede aracı 112 bin'e satıyorlardı.
    Aracı satarken "BMW ikinci elde çok az değer kaybeden markadır" diye pazarlamaya çalışan da kendileri, daha 1 yıl dolmadan sattığının %70'ini teklif eden de.
    Tüm bunları bir araya getirince o kurum hakkında akılda kalan sadece güvenilirlik ile ilgili soru işaretleri oluyor. Benim diğer markalarla birlikte BMW'de de edindiğim izlenim, "zaten araç satılıyor, alacak olan gelip alıyor, birşey yapmamıza, ilkeli olmamıza, işimizi iyi yapmamıza gerek yok" mantığıyla satış ve pazarlama konusunda kalite yönetimi namına hiçbirşey yapmamaları.
    Bu politikanın ne kadar yanlış olduğu, otomotiv sektöründe satış rekorlarının kırıldığı güzel günlerin sona ermesiyle net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Benzer örneklerini özellikle turizmde yaşadık bu ülkede. Ama bu tip umursamazlıkların, işini doğru yapmamanın sonunda dönüp dolaşıp bir şekilde kaybeden hepimiz oluyoruz maalesef ki.
    Konuyu ikinci elden başlayıp ülke meselesine getirdim farkındayım ama, tüketici olarak ben eninde sonunda kendi menfaatime olan doğruyu buluyorum da, bu gibi veya benzer umursamazlıkların bir şekilde hepimize dokunuyor veya zarar veriyor olması çok can sıkıcı.




  • Tucson için hyundai bayisine 5 aylık dizel hatasız passatı takas düşündük, 2 el en alt fiyatı o zaman 112 civarı olan araca, en yüksek 98 verebilirlermiş, satış temsilcisine şunu dedim fahiş kar için,müşterinin yeni araç satın alma durumunu istismar etmeniz sahtekarlıktan başka bşr şey değil... Sustu kaldı, bunların hepsi sahtekar,kimse dürüst para kazanmanın uğraşı içinde değil, keşke bu çakallara takasa vereceğinize 5 bin altıda olsa siz satsaydınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.