Şimdi Ara

E220d vs 520d vs S90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hatırlarsanız alacak dolayısıyla geçenlerde 2018 E300 Coupe almıştım. Açıkcası 550 liraya almıştık, ekran yarı hayaletti, yetkili serviste 20 bin lira karşılığında fatura almadan tam hayalet yaptırdım araç da baya keyifli olmuştu ancak çok iyi para teklif edilince aniden satmak durumunda kaldım. E300 öncesi aracım Audi A6 idi.

Şimdi ise bu bütçeleri çok da aşmadan E sınıfı sedan bir araba almak istiyorum. Yeni-Eski farketmez Audi A6'yı tekrardan almayı düşünmüyorum.

Açıkcası 2 arabaya baktım. Kriterim dizel ve 4 çeker olması ancak şehir içi Antalya'da kullanılacak, onun için çok önemli değil. Yani "mutlaka 4 çeker olsun, satarken daha kolay satarsın" diyorsanız 4 çeker de olabilir/olmayabilir. A6'da quattro çok tutuluyordu mesela.

Dün bayiide S90 test ettim. İkinci el alacağım ancak fikir vermesi açısından bayiide sıfır alacakmış gibi arabayı denedim. Açıkcası beğenmedim. Test arabası hem boştu (airmatic, arka dijital klima, ses sistemi vs. yoktu), hem de deri kalitesi hariç bana hitap eden bir kısım göremedim. 160-170 sonrası içeriye de baya ses alıyordu.

W213 E220d 4Matic'lere baktım, tam hayalet comand ısıtma burnmester falan derken araçlar 700ü buluyor neredeyse. And Çetin ve Sinan Koç'un ayrı ayrı incelemelerini izledim, Mercedes E konforundan uzak olduğunu ikisi de ayrı ayrı belirtmiş. Mercedes forumunda bile aynı yorumlar mevcut. Açıkcası bunlar biraz soru işareti bıraktı.

G30 520d XD hakkında çok bilgim yok, ama Mercedes'in iç mekan kalitesini ve ekran çözünürlüklerine baktıkça Mercedes genişletilmiş 3.20 konsolu gibi geldi. Tabii teknolojik açıdan vardır bi şeyleri ama bilmiyorum. 2 ay önce kadar 520i almaya niyetlenmiştim, sağolsun forumdan arkadaşlar yardımcı olmuştu baya ancak nasip olmamıştı. Araba çok spor duruyor özellikle beyazı. Dediğim gibi uzun süre siyah renk A6 kullanınca biraz oturaklı gelmedi araba bana.

Bütçe belirli bir şey yok ancak 600-650 arası araç almayı düşünüyorum. BMW ve S90 için hayli hayli yeterli bir bütçe ancak Mercedes için çok yeterli mi bilemiyorum. Model minimum 2017 düşünüyorum. Km olarak 75 altı olması iyi olur 20 bin km biner sonra satarım herhalde.

Aracın dolu olması çok çok önemli çünkü sattığım A6 tam doluydu. Audi yerine başka markalar denemeyi istiyorum.

Bu bilgiler ışığında tavsiyelerini ve fikirlerini verecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.

*Bunlar yerine şunu al diyeceğiniz her türlü fikirlere de açığım.

Saygılarımla.

• Hocam konfor önemliyse e220d exclusive bakın iç mekanı saydığınız araçlar arasında en albenili duran tani benim görüşüm 500-600 bin tl arasına rahatlıkla bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 4 Ocak 2020; 15:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence bu arabaların hiçbirisi 650.000tl nin arabası değil. 100.000euroya E segment araba mi alınır kardesim. Avrupa'da sıfırlari 50.000 eurolardan başlıyor zaten.

Bu paralara bakılacak en mantıklı arac ikinci el temiz bir S claaa ya da 7 series olacaktır. Benim görüşüm bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Hocam konfor önemliyse e220d exclusive bakın iç mekanı saydığınız araçlar arasında en albenili duran tani benim görüşüm 500-600 bin tl arasına rahatlıkla bulabilirsinizhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-18kdvli-boyasiz-trtek-plusburmester-plus4-koltuk-isitma-plussogutma-pluscommand-771201724/detay
    Hocam bu araba tam dolu gerçekten ama renk ve model yılı bana uygun değil. Minimum 2017 düşünüyorum ama 2017 yarı dolu araba yerine herkes sizin attığınız 2016 model olanı alır, öyle de bir gerçek var. Sattığım A6 2015 modeldi 305'e vermiştim, bu 2016 model ama 605 bin tl. O yüzden garip geldi herhalde bana :)

Kesinlikle katılıyorum, ilanlara bakarken de sürekli bunu düşünüyorum. Mercedes E'ler özellikle çok pahalı. Maalesef aracı ben kullanacağım ve yaşım 29, AMG olmayan E'ler bile biraz ağır başlı geliyor S çok çok ağır gelir hocam. Model yükseltip aynı segmentte kalmayı planlıyorum aslında ama daha detaylı tavsiyeniz varsa keyifle bakarım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose

Hocam bu araba tam dolu gerçekten ama renk ve model yılı bana uygun değil. Minimum 2017 düşünüyorum ama 2017 yarı dolu araba yerine herkes sizin attığınız 2016 model olanı alır, öyle de bir gerçek var. Sattığım A6 2015 modeldi 305'e vermiştim, bu 2016 model ama 605 bin tl. O yüzden garip geldi herhalde bana :)

Kesinlikle katılıyorum, ilanlara bakarken de sürekli bunu düşünüyorum. Mercedes E'ler özellikle çok pahalı. Maalesef aracı ben kullanacağım ve yaşım 29, AMG olmayan E'ler bile biraz ağır başlı geliyor S çok çok ağır gelir hocam. Model yükseltip aynı segmentte kalmayı planlıyorum aslında ama daha detaylı tavsiyeniz varsa keyifle bakarım. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    29 yasindaysan bu arabaların hiçbirisi gitmez ki sana. Belki ucundan kıyısından M paket bir g30 olabilir.

2017 şartın olmasaydı aslında birkaç model var sana gore. 2014-2015 6.40d xdrive lar tam senin yaşın arabasi mesela. Ama 4-5 yaşında araç tabi en yenisi bile...

Ben olsam senin yerinde dizele mizele hiç bulasmaz gider 360-370 bin TL civarına temiz bir 2017 M paket 5.20i alır geçerdim. Sırf dizel olsun diye aynı arabaya 500-600 bin vermek çok saçma. Yazık günah bence.

• Çok alakasız olacak ama o paraya ben olsam Range Rover alırdım büyük ihtimalle.Dolulukta sorun olmaz ama kilometre biraz sorun olabilir.

Onu da artık ya tanıdıktan denk getirip almak lazım ya da tanıdık galerici bulup daha düşük kmlisini denk getirmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

29 yasindaysan bu arabaların hiçbirisi gitmez ki sana. Belki ucundan kıyısından M paket bir g30 olabilir.

2017 şartın olmasaydı aslında birkaç model var sana gore. 2014-2015 6.40d xdrive lar tam senin yaşın arabasi mesela. Ama 4-5 yaşında araç tabi en yenisi bile...

Ben olsam senin yerinde dizele mizele hiç bulasmaz gider 360-370 bin TL civarına temiz bir 2017 M paket 5.20i alır geçerdim. Sırf dizel olsun diye aynı arabaya 500-600 bin vermek çok saçma. Yazık günah bence.

Alıntıları Göster
    Hocam yaşımın arabası değil ancak zaten spor arabam mevcut. Günlük kullanıma 520i dediğiniz gibi uygun aslında ancak alışmışız işte dizele. Mercedes'in iç konsolu gerçekten çok çok iyi. BMW 5'e de baktım hiç cezbetmiyor acaba yanlış paketlere mi bakıyoruz. Varsa öneriniz olan birkaç ilan bakabilirim fikrim değişir belki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw F30 serisi 316i mi 320d mi?
    12 yıl önce açıldı
    BMW F30 vs F10
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Çok alakasız olacak ama o paraya ben olsam Range Rover alırdım büyük ihtimalle.Dolulukta sorun olmaz ama kilometre biraz sorun olabilir.

Onu da artık ya tanıdıktan denk getirip almak lazım ya da tanıdık galerici bulup daha düşük kmlisini denk getirmek lazım.
    Hocam ailemde Macan mevcut, Macan olmasa RR Sport ya da Velar bakardım :)
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Düz klasik M lerin içi siyah nubuk döşemeli zindan gibi arac kendini göstermez. Ya içi özel exclusive renklerle taba deri olarak dosenmislere bakın ya da Luxury paket üzerine m paketle satın alınmış olanlara bakın. Dışarıdan son derece spor iceriden de bir o kadar elegant bir araba olur.

Misal;

sahibinden.com
    BMW / 5 Serisi / 520i / M Sport / 2017 G30 Kasa//M Sport Dış Karbon Siyah İçi Taba Akıllı Anahtar sahibinden.comda - 760437922
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2017-g30-kasa-m-sport-dis-karbon-siyah-ici-taba-akilli-anahtar-760437922/detay

Gibi. Şu araba da görsel olarak sizi doyurmuyorsa o zaman sampiyonlar ligine geçiceksiniz. Maserati, Porsche, jaguar vb..

• S 90 Volvo grubu bana gore kesınlıklen ayrı bır dunya o araclar Jaguar gıbı ewet Tr de degerını en ıyı koruyanlar 2. elde Mersedes Bmw ve Audi ama Volvo tank tam bır bınıcı aracı aracı on yıl kullanırım satmam dıyorsanız kesınlıklen Volvo asıgıyım , S90 v90 Cross Country mukemmel bır seçim...
  • 3 aracı kullanmış biri olarak S90 derim. Özellikle AWD ise tadından yenmez. S90'daki yol tutuşu diğer iki araçta göremedim, bana çok çok güven verdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.