Şimdi Ara

E. Kartımdan Monitöre Görüntü Gitmiyor ( Fanlar çalışıyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran Kartım = hd 7870 O.C. ( Link =http://www.vatanbilgisayar.com/hd7870-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html )

Forumdan bi arkadaştan 2.el olarak almıştım. 1 Sene oldu sorunsuz kullandım. Bilgisayarda Tozları temizlerken hiç dikkat etmedim. Tuvalet kağıdı ve çıplak elle temizlik yaptım. Sonucunda ekran kartım çalışmamaya başladı.
    Şöyle ki , fanlar gayet iyi çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Ramlerin yerlerini Değiştirmeyi denedim. Olmadı. Başka Ekran kartı denedim [ Eski ekran kartımı ( HD 4350 ) ]. Sorunsuz çalıştırabiliyorum.
    Tanıdık bir bilgisayardan az çok anlayan bir bilgisayarcı var. Kendisine danıştım.Bir yerlere gönderdi falan , sonucunda bana " Chipsetin yandığını " söyledi. E.Kartı fırınlama falan duydum, bi fayda eder mi? Ya da bu ekran kartı çöpe mi gidecek? Ne yapmalıyım?

(Aynı konudan 2 ayrı yerde konu açtığımın farkındayım fakat acil bir cevaba ihtiyacım var, lütfen kusura bakmayın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyrolousinx2 -- 2 Aralık 2014; 22:54:29 >

• Silgi yöntemi bende ise yaradı hocam

PCI çıkışını silgi ile nazikçe silin kalıntı kalmasın dikkat edin ve geriye takın

Benzer sorunu 9500 GT kartta yasamistim bu yöntemle cozdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam herhangi bir TV vb. HDMI inputa sahip olan bir alıcıya bağlamayı denediniz mi? Chipset çıplak elle dokunduğunuzdaki statik elektrik vs. şeylerden etkilenmez.

• Silgiyi denedim, aynı şekilde devam ediyor. Görüntü gelmiyor fakat fanlar çalışıyor.
    Televizyona falan bağlamayı denemek saçma geliyor çünkü bilgisayarda bir problem yok = (Diğer ekran kartıyla hiçbir sorun yaşamadığım için bu kanıya vardım)
  • cipset yanmis da neyin cipseti yanmis ekran kartinin olsa 4350 taktiginda calismasi lazimdi.firinlama denen sey ekran kartinin ramleri ozellikle lehimleri attiginda kaynasin diye yapilan bir sey yani cipset yanmalarina karsi bir ise yaramaz ama bence senin anakart gitmis cipset dedigi odur muhtemelen.ekran kartini baska bir makinede dene bence gitmemistir gittiyse anakart gitmistir.ramleri gevsek taktiysan islemci de gitmis olabilir bir tamirciye ver denesin parcalari.
  • GTX 460 kullanırken bana da oluyordu bazen. Girişte bir tür temassızlık olunca olur. Özellikle de VGA dönüştürücüler çok sık çıkarır bu sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

cipset yanmis da neyin cipseti yanmis ekran kartinin olsa 4350 taktiginda calismasi lazimdi.firinlama denen sey ekran kartinin ramleri ozellikle lehimleri attiginda kaynasin diye yapilan bir sey yani cipset yanmalarina karsi bir ise yaramaz ama bence senin anakart gitmis cipset dedigi odur muhtemelen.ekran kartini baska bir makinede dene bence gitmemistir gittiyse anakart gitmistir.ramleri gevsek taktiysan islemci de gitmis olabilir bir tamirciye ver denesin parcalari.

4350 taktığımda çalışıyor zaten, anakartla ilgili bir sorun yok , tamirciye zaten sadece ekran kartını verdim. Denedi, onda da çalışmadı. Sorun ekran kartında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede aynı sorun vardı . halada var aslında onboard kullanıyorum şuan. bende pc yi temizledim sonra bu hale geldi

anakartım sürekli b2 hatası verdi anakartın üzerindeki ışıktan.

sistemin solda yazıyor. ne yaptıysam olmadı görüntü gelmiyor , kart çalışıyor. abimin pc ye taktım ondada çalışmadı , arkadaşımada taktım ondada çalışmadı. onların kartı bende çalıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyrolousinx2

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

cipset yanmis da neyin cipseti yanmis ekran kartinin olsa 4350 taktiginda calismasi lazimdi.firinlama denen sey ekran kartinin ramleri ozellikle lehimleri attiginda kaynasin diye yapilan bir sey yani cipset yanmalarina karsi bir ise yaramaz ama bence senin anakart gitmis cipset dedigi odur muhtemelen.ekran kartini baska bir makinede dene bence gitmemistir gittiyse anakart gitmistir.ramleri gevsek taktiysan islemci de gitmis olabilir bir tamirciye ver denesin parcalari.

4350 taktığımda çalışıyor zaten, anakartla ilgili bir sorun yok , tamirciye zaten sadece ekran kartını verdim. Denedi, onda da çalışmadı. Sorun ekran kartında

dedigim gibi firinlama ile cozemezsin cipseti yandiysa kart gitmis demektir yapacak bir sey yok bu durumda.

• soğutucuyu çıkar bi bak siyahlık varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

soğutucuyu çıkar bi bak siyahlık varmı

GPU'nun fanlarından bahsediyorsan çıkardım siyahlık yok, yoksa ekstradan bir soğutucum yok.
  • quote:

quote:

GPU'nun fanlarından bahsediyorsan çıkardım siyahlık yok, yoksa ekstradan bir soğutucum yok.

evet gpu nun fanlarından bahsediyorum

bide ekran kartının sigortalarını kontrol et belki biri atmıştır
  • Başka kart ile sorunsuz görüntü alıp kullanıyorsanız büyük ihtimal HD7870 de sorun vardır. Bu HD 4350 ile neler yapmayı denediniz? Misal ekran kartının sürücüsünü yüklemeyi yada oyun oynamayı, internette gezmeyi denediniz mi?

Yapmadıysanız bunları yapın önce bakalım herhangi bir hata vercek mi sistem açıkken bildirim kart ile ilgili yada monitörden görüntü kesilecek mi diye. Yazın ona göre netleşsin durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkham92 -- 5 Aralık 2014; 18:22:39 >
  • quote:

quote:

quote:

Ekran kartında sigorta olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

quote:

quote:

quote:

olmaz olurmu

yüksek akım sigortası
    sıcaklık sıgortası
    bellek koruma sigortası

vb pekçok sigorta var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

olmaz olurmu

yüksek akım sigortası
    sıcaklık sıgortası
    bellek koruma sigortası

vb pekçok sigorta var

Bi elektronik öğrencisi olarak hic duymadim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

olmaz olurmu

yüksek akım sigortası
    sıcaklık sıgortası
    bellek koruma sigortası

vb pekçok sigorta var

Bi elektronik öğrencisi olarak hic duymadim

anakartlarda olduğu gibi ekran kartlarında da birçok sigorta var

• Tek çıkıştan mı görüntü almaya çalışıyorsun diğer çıkışları denedin mi DVI Kullanıyorsan HDMI veya VGA çıkışlarını kullan belki pinlerde sıkıntı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkham92

Başka kart ile sorunsuz görüntü alıp kullanıyorsanız büyük ihtimal HD7870 de sorun vardır. Bu HD 4350 ile neler yapmayı denediniz? Misal ekran kartının sürücüsünü yüklemeyi yada oyun oynamayı, internette gezmeyi denediniz mi?

Yapmadıysanız bunları yapın önce bakalım herhangi bir hata vercek mi sistem açıkken bildirim kart ile ilgili yada monitörden görüntü kesilecek mi diye. Yazın ona göre netleşsin durum.

Hepsini denedim. Yaklaşık 1 aydır 7870 arızalı olduğu için 4350yle takılıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

olmaz olurmu

yüksek akım sigortası
    sıcaklık sıgortası
    bellek koruma sigortası

vb pekçok sigorta var

Bunlar nerde tam olarak gösterebilirsen fotoğraflı olarak deneyebilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.