Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
959
Cevap
28
Favori
309.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carroll

    Şunu da ekleyelim; Confeo Plus ve Confeo Premix'in EN 13203 standartlarındaki sıcak su konforu 1 yıldızdır. Başka örnekler vermek gerekirse; Buderus GB012'nin 2 yıldız, Viessmann Vitodens 100-W'nin ise 3 yıldızdır.



    Ustam.bende confeo premix var su an ilistirmadan direk sicak suyla dus aliyorum eger 1 yildizsa bu 3 yildiz nasil oluyor merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldızlı olanlar bir kaç derece farkla sıcak kullanım suyu verebiliyor. Confeo Premix'te 35 ayarlarsınız gerçek sıcaklık 50'ye kadar çıkar. Özellikle yaz aylarında. Şu an mevsimden ötürü şebeke suyu yaz ayına göre soğuk. Bundan dolayı şu an 15 derece fark olmayacaktır. Ama yaz geldiğinde aynı sorun. Kendim de confeo premix kullanıyorum bizzat sıcak yaz aylarında daldırma tip termometreyle çıkan suyun sıcaklığını ölçtüm. Bir ölçümde 46 diğerinde 49 çıktı. Zaten bu konuda geçmiş sayfalarda epey bir şikayet var. Sıcak su konusunda hassasiyetim olmadığı için beni rahatsız etmiyor. Tabi rahatsız olanlar olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carroll

    3 yıldızlı olanlar bir kaç derece farkla sıcak kullanım suyu verebiliyor. Confeo Premix'te 35 ayarlarsınız gerçek sıcaklık 50'ye kadar çıkar. Özellikle yaz aylarında. Şu an mevsimden ötürü şebeke suyu yaz ayına göre soğuk. Bundan dolayı şu an 15 derece fark olmayacaktır. Ama yaz geldiğinde aynı sorun. Kendim de confeo premix kullanıyorum bizzat sıcak yaz aylarında daldırma tip termometreyle çıkan suyun sıcaklığını ölçtüm. Bir ölçümde 46 diğerinde 49 çıktı. Zaten bu konuda geçmiş sayfalarda epey bir şikayet var. Sıcak su konusunda hassasiyetim olmadığı için beni rahatsız etmiyor. Tabi rahatsız olanlar olacaktır.

    Yaz ayinda lago ot ile 42 derecelede dogru biraz ilistirma yaptim fakat suyu kaynatma noktasina hic gelmedi.istenilen sicakliga getiremedigine katiliyorum fakat bu sorun cogu kombilerde var sanirim.cok buyutulecek bir sorun degil bana gore.ha dalgalanma olursa ozaman kotu olurdu.bu da su an icin yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carroll

    ECA ve bazı kombilerdeki sıcak su ayar sorunu modülasyonla alakalı değil. Bu sorunun sebebi kullanım suyunda ntc sensöre sahip olmamasıdır. ECA'ların tamamında da bu sensör yok. Önce su debisi 12 lt/dk olacak şekilde kombiden sınırlanıyor ve ısıtma işlemi tamamen statik bir ayarla yapılıyor. Gaz valfi de bu ayara göre açıp kısma işlemi yapıyor. Kombi sensörü olmadığı için çıkışa verdiği suyun sıcaklığını bilmiyor. Dolayısıyla yaz- kış giren su sıcaklığı değiştiği ve ayarda statik olduğu için ayarlanan kullanım suyu sıcaklığ ile gerçek sıcaklık arasında 15 dereceye varan farklar oluyor.

    Bu sorun kış günlerinde şebeke suyu sıcaklığı düştüğü için azalıyor ve 15 derecelik farktan 4-5 dereceye kadar düşüyor.


    bu açıklama gerçekten çok aydınlatıcı ve faydalı olmuş, ürün alırken bu detayı bilemeyeceğimiz için pişmanlık sözkonusu olur ama iş işten geçer...
    bu tür bilgilerin sabit konu başlığı haline getirilmesi gerekir bence...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carroll

    Şunu da ekleyelim; Confeo Plus ve Confeo Premix'in EN 13203 standartlarındaki sıcak su konforu 1 yıldızdır. Başka örnekler vermek gerekirse; Buderus GB012'nin 2 yıldız, Viessmann Vitodens 100-W'nin ise 3 yıldızdır.



    Eğer Confeo Premix dediğiniz gibi sıcak su konforu 1 yıldızsa aşağıda alıntısını yaptığım özelliği nasıl başarıyor ve daha önemlisi diğer modellerde olduğu gibi sıcak su dalgalanma sorunu neden yansamıyor foruma.

    quote:

    E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombiler, “comfort” özelliği sayesinde kullanıcısının sıcak su kullanım alışkanlıklarını hafızasında tutarak, suyun ısınma süresini minimuma indiriyor.


    Link:
    http://www.tesisat.com.tr/yayin/218/ecadan-confeo-premix-tam-yogusmali-kombi_6188.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 23 Ekim 2014; 16:55:01 >




  • Kullanım suyunda NTC sensör bulunmayan kombilerin sıcak su konforunun 1 yıldız olduğuna eminim. Bu konuda uzman olan mühendis bir büyüğümüzden bizzat öğrendim bunu. (Seçkin Aydıner. Viessmann'da bir mühendis ve eğitim seminerleri veriyor. Bir çok eğitim yayınını da kendisi hazırlıyor)

    Comfort yani ön ısıtma özelliğini barındırması kriterlerde dikkate alınıyor mu bilmiyorum. Ama daha önemli şey ayarlanan sıcaklık ile gerçek sıcaklık arasındaki fark. Kendim de Confeo Premix kullanıyorum. 35 dereceye ayarladığım zaman yaz sıcaklarında 49-50 derecelere yaklaşıyor. Zaten forumda bunu dile getiren çok arkadaşımız var.

    Tabii premium dışı bir çok kombi markasının sıcak su konforu 1 yıldız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 23 Ekim 2014; 17:06:51 >
  • Bende de Baymak Novadens Extra var 40 derece ayarlı tıpkı sizdeki gibi boilerden baktığım zaman 50 derece civarı gözüküyor su sıcaklığı fakat banyoya en fazla 41 derece geliyor, o an su ister ip gibi aksın ister bol tazyikli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Bende de Baymak Novadens Extra var 40 derece ayarlı tıpkı sizdeki gibi boilerden baktığım zaman 50 derece civarı gözüküyor su sıcaklığı fakat banyoya en fazla 41 derece geliyor, o an su ister ip gibi aksın ister bol tazyikli.

    Aynı şekilde yine ECA kullanıp ayarlanan sıcaklıkla gerçek sıcaklık arasında yaz aylarında bile en fazla 5-6 derece fark olduğunu belirten arkadaşlar da var. Bu da biraz tesisatın uzunluğu ile ya da başka etmenlerle alakalı sanırım. Su gelene kadar bir şekilde soğuyor. Ancak bu kişiler 3 yıldızlı bir kombi kullansa bu sefer tesisatlarından dolayı ayarladıklarından daha soğuk bir suyla karşılaşacaklar. Yine forumda bununla ilgili şikayetler de var. Tabi bu durumun kombiyle bir alakası yok.

    Bir de ben ölçümü banyoda değil mutfakta aldım. Kombide mutfakta bulunuyor.

    Bunun dışında teknik olarak 1 yıldız sıcak su konforuna sahip olup gerçekten iyi değerler veren kombiler de var. Burada biraz sanırım mühendislik devreye giriyor. Kimi firmalar tolerans ve ısı kaybını daha iyi hesaplayıp ona göre statik ayar yapıyor. ECA'da bu aralık gerçekten biraz fazla. Benim değerlendirmem bu şekilde.




  • 10 numara beş yıldız
  • Selam arkadaşlar E.C.A. confeo plus kombimiz var.Kombi devredeyken bacadan çok ses geliyor.
  • Bunu ECA Confeo Plus kullanıp okuyup belki faydalanan olur diye yazıyorum. Bu konuda yazılan yazıların hepsini neredeyse okudum. Sorunlar 40 C de yakıyorum çok yakıyor 12 -16 m3 yakıyorum diyenler, sıcak kullanım suyunun sıkıntılı olduğu yazılmış ve bacası ile ilgili sorunlar bildirilmiş. Bu kombiyle ilgili neredeyse 1 aydır sorunlar yaşayan arkadaşıma yardımcı olmak için fazlasıyla inceleme şansım oldu. Öncelikle baca malzemesi biraz kötü. Lastik contaları iyi değil. Bacayı tam oturtmak zor. Hem tesisatı yapan hemde servis elemanınca ayrıca kontrol ettiği bacayı ben kontrol ettiğimde bacanın dirsek uçlarının birbirine resmen dua ile tutturulduğunu gördüm. dokundum tık diye çıktı.yerine oturtmaya çalıştığınızda iç contanın büzülme eğilme yapması dış contanın çap sorunları neden zor takıldığını açıklıyor. en sonunda hem içten hemde dıştan sıvı sabunla yağlayarak atık su borularında olduğu gibi bacayı sıkıca yerine oturttum. bacadan yana sorun yaşayanlar bağlantıyı mutlaka kontrol etmeli ettirmeli. Yüksek yakıt şikayeti için aradığımız bilgili olduğunu düşündüğümüz bir usta bacanın ve tesisat ters bağlantı olup olmadığının kontrolü gerekir demişti. gördüğüm baca bağlantısında mutlaka verim sorunları yaşanır. Bir diğer sıcak su sorunu arkadaşın bahsettiği gibi gerçektende 50 C gönderiyor olabilir bunu ölçmedim ama asıl önemlisi kesinlikle dalgalanma yaşanmadığı. Sonuçta sıcak suyu ılıştırabilirsiniz. ve kullanım suyu genel yıllık yakıtınızın çok az bir kısmını oluşturur.benim gördüğüm 20 de 1 i gibi. Gelelim en önemlisi yüksek tüketime. Biz kombiyi taktırdığımızda 40 C de 12 m3 yakınca servis dahil genel merkeze kadar aradım. Hatta servis 15-18 m3 bile yakabilir cevabı verince oda termostatı denemek istedik. kombi bu arada 40 ta yakınca +- 9 C den dolayı 31 C olunca ev ve petekler inanılmaz soğuyordu. Bunu +- 5 yapın dedim eve uymuyor dedim onuda yapamadılar. neticede Kablosuz 0,1 hassasiyetli oda termostatı aldık ve 12 m3 5,7 m3 e düştü. Kazan sıcaklığıda 55 C olunca ısınmama gibi sorunlarda ortadan kalktı. Kombi 55 C yapıp oda termostatı bağlayınca +-9 C ortadan kalktı. kombi sürekli 55 C ile çalışıyor. Yakıtın düşmesini 40 C nin verimi ile açıklanabilir diyorum. kombiyi daha az yaksın diye 40 C nin altında yakmayı düşünen arkadaşlar boşuna uğraşmasınlar. verimli olmadığı gibi zaten kombi bunu yapamıyor.Muhtemelen yapan mühendiste gerekli görmemiş. Yoğuşmalı kombi tavsiyesinden dolayı insanlar genel olarak düşük ısılarda yakmaya çalışıyor. Bu genel ve doğru bir yaklaşım ama her durumda değil. Özelliklede konvansiyonel kombiler için. 55 C de kombiyi kendi başına bıraksanız çok yüksek faturalar gelir. Bunun için oda termosta şart. ben denedim ve sonuç aldım. merak edenler için tüketim ile ilgili açıklamayı okumak isterseniz ;

    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_68/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 24 Aralık 2014; 8:41:47 >




  • Merhaba

    ECA Confeo plus kombim var geçen sene termostat alırım diye kombiyi tamire gelen eca servis kombi üzerindeki yerlere kablo bağlattım biraz önce de ben termostat almayı planlarken arkadaşımın aldığı ve kullanmadığı termostatı bana verdi. fakat nasıl bağlayacağımı bilemedim. Bunun için de servis çağırmak istemiyorum. Kombi ve termostatın resimlerini çektim. Kombiye bağlı olan sarı ve mavi kabloları termostat ta hangi numaraya hangisini bağlamam gerekiyor.









  • hasank24 H kullanıcısına yanıt
    Bu termostad hangi markanın hangi modeli acaba.
  • Ege.. kullanıcısına yanıt
    Campini TY-90 B3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasank24 -- 22 Aralık 2014; 23:53:32 >
  • Confeo plus kullaniyorum.
    Ekranda ne değeri olduğunu pek bilmediğim 1.5 değeri nedir.bazen 1.4 oluyor. Ve bu seviye normalmidir. Sizde de değer ayni mi .teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forgetLove

    Confeo plus kullaniyorum.
    Ekranda ne değeri olduğunu pek bilmediğim 1.5 değeri nedir.bazen 1.4 oluyor. Ve bu seviye normalmidir. Sizde de değer ayni mi .teşekkürler

    Kombi basinc degeridir,minunum 1,1 maksimum 1,7 araliginda olmalidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derrreci -- 4 Ocak 2015; 15:35:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    BANA DA YARDIMCI OLUNLÜTFEN ECA CONFEO PLUS VAR EVDE.... ÖNCEDEN GÖSTRİYORDU SU BASINÇ DÜĞMESİ NASIL ÇALIŞIR..BASIYORUM ÇALIŞMIYOR 58 C-60C / 40-45 C YİNE BASIYOM SU YU GÖSTERMİYOR Bİ USULÜ MÜ VAR .. Bİ DE SANKİ DEVAMLI SU SEVİYESİ DÜŞÜYOR GİBİ 1.1 OLYO 1.8 E GETİYORUM 2 GÜN SONRA 1.3 FELAN GÖSTERİYOR..NORMAL Mİ YOKSA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EK-DEM

    BANA DA YARDIMCI OLUNLÜTFEN ECA CONFEO PLUS VAR EVDE.... ÖNCEDEN GÖSTRİYORDU SU BASINÇ DÜĞMESİ NASIL ÇALIŞIR..BASIYORUM ÇALIŞMIYOR 58 C-60C / 40-45 C YİNE BASIYOM SU YU GÖSTERMİYOR Bİ USULÜ MÜ VAR .. Bİ DE SANKİ DEVAMLI SU SEVİYESİ DÜŞÜYOR GİBİ 1.1 OLYO 1.8 E GETİYORUM 2 GÜN SONRA 1.3 FELAN GÖSTERİYOR..NORMAL Mİ YOKSA


    Basincin dusmesi normal degil maalesef. Bir yerde sizinti var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Confeo plus bendede var 12 m3 ten nasıl oldu da 5 m3dustu.hangi oda termostadini taktiniz acaba.confeo da en düşük ayar 40 derece 40 derecede calistirdigimda 7 dakika çalışıyor 20 dakika bekliyor 50 derecede calistirdigimda 12 dakika çalışıyor 13 dakika bekliyor.kombinin çalışması siklasirken beklemesi de azalıyor.kombi daha sık devreye girdiği içinde tüketim artıyor.bahsettiginiz kombide hangi termostad takılı.saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.