Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
510.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kombinin 50C ye ayarlanması radyatörlerin sıcak olacağı anlamına gelmez. Ortam sıcaklığı istenen değere ulaşınca kombi duracak ve sıcaklık düşünceye kadar çalışmayacaktır. Siz radyatörlerin ılık olduğu zaman kontrol etmiş olabilirsiniz. Kimi zaman daha sıcak, kimi zaman buz gibi olacaktır. Saygılar.
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı marka termometrelerin bile birbirlerinden farklı ölçtüğünden bahsetmiştim siz de hata payı var demiştiniz. şimdi 2 termometreden biri 22.0 diğeri 22.5 derece ölçüyor. Termometrelerin bulunduğu noktayı infrared termometre ile ölçtüm. Termometrelerin bulunduğu yer 21.9 derece çıktı. Termometrelerin yerini değiştirdim ayrı yerlerde ölçtüm bu oran korunuyor. Şimdi bu değeri gerçek değer olduğunu düşünüyorum(21.9) ilk termometrede hata payı ile birlikte 22.0 olması gerekiyordu ama 0.6 derece hata payı çıktı. Belki aynı markadan 3. bi termometre alsam oda 21 derece ölçüm yapsa bu artı eksi 0.5 hata payı yalan olacak.

İnfrared termometrelerin derecesine hangi oranda güvenilebilir?
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Bazı termostatların kalibrasyon özelliği var.İkisini de 21.9'a kalibre etseniz sonucu gözlemleseniz?

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Öyle bi ayar yok malesef. Markası nimomed.
    Anladım hocam.Burdan anlayacağımız, kalibrasyon özelliği olan cihazları satın almanın gerekliliği sanırım.

Ben zaten 23 derece görsem termometrede bu 22.6 gerçekte diyorum. Orda yapılan kalibrasyon demek değil aslında. Ya da gerçek kalibrasyon değil.
  • Cumali999 C kullanıcısına yanıt
    Civalı termometre ve lametrri arkadaşın kullandığı termometre referans konusunda daha güvenilir görünüyor en azından.

Hocam kalibrasyon özelliği olan cihaza ölçtüğü değerin yarım derece hatalı olduğunu söyleyip doğru değeri öğretirseniz bundan sonra daha doğru ölçecektir en azından.

Kalibrasyonun gerçek kalibrasyon olup olmadığına bakmak lazım kullanım kılavuzunda. Tahminimce ölçtüğü değerlere sizin girdiğiniz değeri ekliyor ya da çıkartıyordur.
    Siemens Rev24'ten örnek vermek gerekirse, odanın gerçek değerini giriyorsunuz direkt.

Gerçek değeri bilmiyoruz ki. Başka bi yöntemle ölçüp karşılaştırma yapıyorsunuz o değer doğru mu buda ayrı bir konu aslında. Ama bunu bilmemek çokta önemli değil buna katılıyorum. Bizim odaklandığımız termometrenin kalibrasyon yapıp yapamadığı. Ben bu işin uzmanı değilim bilgiçlik taslamak istemem. Bu işin kompetanı Hasan hocam. Benim kastettiğim bize sıcaklığı bizim istediğimiz gibi mi gösteriyor yoksa hesplama yaparken kullandığı fonksiyona bizim girdiğimiz değeri bir parametre olarak mı ekliyor. Sizdeki alet daha profosyenelmiş ikinci seçenek olabilir. Ben 30-50Tl lik aletleri kastetmiştim bu arada. Bendeki siemens oda termostatı ile bu nimomed arasında 1 derece fark var bu arada :)

Yaşlandıkça takıntılı olmaya başladım :) İnsan hangi sıcaklıkta mutlu ise gerçek sıcaklık odur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 30 Kasım 2014; 0:24:12 >
    Kullandığı fonksiyona parametre yaptığını zannetmem.Anladığım kadarı ile o bana bir değer gösteriyor, yani içerdeki sıcaklık etkisi ile iletkenin verdiği elektriksel karşılığı bir değere karşılık geliyor.Termometre bu değer için 22 diyor mesela.Ben de ona diyorum ki, senin geldiğin yerde o tepki 22'ye karşılık gelebilir, burası Türkiye ve Türkiye şartlarında o tepkinin karşılığı 23 olmalı.O da diyor ki haaa tamam bundan sonra bu sıcaklığın devrelerime verdiği elektriğin karşılığında vermem gereken cevap 23 bundan sonra.O sıcaklıktaki değişmelerin derece olarak karşılığı değişmiyordur bence.Bu da hassasiyetine bağlı.1 mah akıma 0.1 derece karşılık geliyorsa eğer, yine 1 mah akıma aynı değer karşılık geliyordur büyük ihtimal.

• Bence rev24 dun ölçümü doğru.elimde 5-6 tane dijital termometre var hepsini yanyana koyup bir sure bekledikten sonra fotografladim.evet belki en dogru olcumu civalilar yapabilir.ama cıva tüpünün dogru montaji onemli bence .cogunun skala cizgileri kaçık vaziyette.
     Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

• quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Siemens Rev24'ten örnek vermek gerekirse, odanın gerçek değerini giriyorsunuz direkt.

dostum, bu siemens 24 de kaç adet ısı degeri var .örneğin konfor,eco gibi)..
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Konfor, eco var bir de parti modu var kısa sürelik.Bir de tatil modu var.

Ekleme: Günü kaça bölüyor diye soruyorsan 3'e bölüyor hocam en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 30 Kasım 2014; 12:23:21 >
  • Yeni binaya taşındım ama eski binadan çok yakıyor gibi geldi bana, yardımcı olan olursa sevinirim.

2+1 net 80 m2 arakat, yalıtımlı sıfır bina. DD Atron kombi. Mobil sistem. Banyodaki hariç 7 adet dd petek var. Toplam uzunluğu 680 cm. Dışarıda sıcaklık 8-10 derece. Kombiyi 40 derece olarak ayarladığımda günde 5 m3 gaz harcıyor. 45 derece yaptığımda 7 m3. Sarfiyat normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 30 Kasım 2014; 13:50:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Yeni binaya taşındım ama eski binadan çok yakıyor gibi geldi bana, yardımcı olan olursa sevinirim.

2+1 net 80 m2 arakat, yalıtımlı sıfır bina. DD Atron kombi. Mobil sistem. Banyodaki hariç 7 adet dd petek var. Toplam uzunluğu 680 cm. Dışarıda sıcaklık 8-10 derece. Kombiyi 40 derece olarak ayarladığımda günde 5 m3 gaz harcıyor. 45 derece yaptığımda 7 m3. Sarfiyat normal midir?

Atron yoğuşmalı değil bildiğim kadarı ile.Biraz fazla yakması normal.Yoğuşmalı olmayanlar yüksek sıcaklıklarda daha verimli çalışıyor.Daha yüksek sıcaklıkta daha kısa çalışırsa daha tasarruflu olabilir diye düşünüyorum.Daha kısa çalışması da oda termostatı ile mümkün.
    Örnek: Oda termostatı 22'ye ayarlı olduğunda 50-60 dereceye ayarladığınızda sıcak su evinizi daha hızlı 22'ye ulaştıracak ve kombi daha erken kapanacak.Yanma verimi de daha yüksek olduğu için tasarruf yapacaksınız diye düşünüyorum.

• digiogi kullanıcısına yanıt
    Bi oda termostatı ila ortalama 23 dereceye ayarlayıp kazan sıcaklığını 60 ta deneyip kullan birkaç gün ayda en az yazdığın tüketime göre 50m3 ten fazla kar edersin.
    Demirdöküm atron kombiye bikaç gün önce in-therm mrl300 bağladık abimlere. Parametre ayarı var kendin halledebilirsen yardımcı olurum.
    N11den mobil sitesinde 5tl indirim kodla 85tl kargo dahil alabilirsin. Buara herkese öneriyorum aldıklarımızda memnun bende hassasiyetine. 0.1 derece hassasiyeti ayarlayıp çok memnun kalacaksın.
    Demirdöküm servisi ararsan en ucuz 130tl programsız duz. Başka marka sorarsan servis kesinlikle olmaz diyor haberin olsun.
    Belki de daha fazla tasarruf edersin söyliyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Konfor, eco var bir de parti modu var kısa sürelik.Bir de tatil modu var.

Ekleme: Günü kaça bölüyor diye soruyorsan 3'e bölüyor hocam en fazla.

teşekkur ederim.benım şu an kullandığımda da aynı (konfor-eco).ama yukarıda açıklamasını yaptığım ML 300 RF ot de 4 ayrı ısı ayarı var.4 ayrı olması daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 30 Kasım 2014; 15:12:56 >
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.