Şimdi Ara

Dx 10 kartı Dx 11 e Dönüştürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar piyasada performansı düşük gtx 430 veya ati 5400 gibi vasat ekran kartları dx 11 efeklerini gösterebilirken neden 280gtx 295gtx veya ati 4900 serisi gösteremesin.
    İş yazılımda bitiyor, performans düşük olur fakat gösterememesi için hiçbir neden yok.

Örneğin, daiel k.nın yaptığı modifiye edilmiş xfi sürücülerini , creativenin eski ses kartlarına yüklediğimizde ses kalitesini artırmamız mümkün oluyor

Aynı şekilde ekran kartınının biosu ve ekran kartı sürücüsünde (driver) yazılımsal değişiklikler yapıp, dx 10 kartı dx11 gibi gösterip, efekleri görmemiz mümkünmü ?

• hocam bildigim kadarıyla yazılım ile olacak iş degil bu. gpu lar donanımsal destel veriyor tesellation ve dx11 e
  • DX11 donanımsal bir özellik.Böyle birşeyin olması mümkün değil.
  • Atilerde Tesellation işlemek için gpu içinde bir işlemci ünitesi varmış. Bunu o üniteye işletmekte yazılımla oluyor.Biz yazılımda oynama yaparak tesellationu genel gpu ya işletemezmiyiz ?

Bildiğim kadarıyla fermide ayrı bir ünite yok , efekleri gpu kendisi işliyor. gt 430 un işleyebildiği efekleri neden gtx 295 işleyemesin ?
  • Siz daha önce dx12 diye konu açmıştınız yanlış hatırlamıyosam Bu mantıkla dx12 li oyunları da oynayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

/>

Kardeş boşuna uğraşma. Yazılımla olacak işler bile olsa ki değil firmalar bunların önüne gerek yazılımsal gerek ise donanımsal engeller koyarlar.

DirectX kütüphanesi ve tanımı birden bire 10 dan başlamadı. Kaç tane Direct-X sürümü geldi geçti. Sence yapılacak olsa şimdiye kadar yapılmaz mıydı? Bunu yapan biri çıksa zaten direkt olarak köşeyi dönerdi. Kaldı ki yapılsa da performans kaybı inanılmaz fazla olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Technics SA-DX 940 ve 5+1
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Siz daha önce dx12 diye konu açmıştınız yanlış hatırlamıyosam Bu mantıkla dx12 li oyunları da oynayabilirsiniz

• DX DX diye niye kasıyorsunuz ona anlam veremiyorum ben de. 9 ile 11 arasında bile bariz fark yok bana göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

DX DX diye niye kasıyorsunuz ona anlam veremiyorum ben de. 9 ile 11 arasında bile bariz fark yok bana göre...

XP kurduysanız dx 11 kartınız bile olsa dx 9 oynarsınız Ben dx 10(hd 4850)den sonra dx 11'de(hd 5750) grafiklerin biraz daha iyi olduğunu gördüm Tabii biraz psikolojik etkende oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Arkadaşlar piyasada performansı düşük gtx 430 veya ati 5400 gibi vasat ekran kartları dx 11 efeklerini gösterebilirken...

sadece gösteriyo. oynatmıyor.

5770 bile dx11 efektlerinde bayılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

DX DX diye niye kasıyorsunuz ona anlam veremiyorum ben de. 9 ile 11 arasında bile bariz fark yok bana göre...

bana göre var fakat bu sizin görüşünüz
  • Yorumlar için teşekkürler

Herkes önüne gelen yemeği yemeğe alışmış ,işin perde arkasını sorgulayan yok. DH nin üye sayısı çok , fakat bilgili üye sayısı az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 14 Ekim 2010; 22:36:54 >
  • Böyle birşey tabiki mümkün fakat bir iş için özellikle dizayn edilmiş bir grafik ünitesine kıyasla aşırı derecede yavaş olur. Bir grafik efektini oyunlarda vb. kullanmak için getiri-götürü hesabı yapılır, mantıklı ise uygulanır. Kalite biraz artacak diye fps yi dibe vurmanın alemi yok.

Ha şunuda söylemeden geçmeyelim. Bilgisayarda olmazsa olmaz 3 ünite vardır: İşlemci, bellek ve giriş çıkış birimi (klavye monitör vs.). Ekran kartı bunlara dahil değil. Oyunlarda gördüğümüz bütün grafik olaylarını soft olarak işlemciye yaptırmak mümkün ama hız ancak 100 de biri kadar olur, oynanabilir olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Arkadaşlar bu işi araştırdım tüm Nvidia ithalatçılarının teknik servis elemanlarına sordum ve Nvidia 195.xxx sürümünden itibaren özellikle gtx 2xx serilerinin Dx11'te destek verdiğini söylüyorlar. Ancak kullanılan oyun yada program buna izin verirse diyorlar. Unicheaven Test programında DX11 ayarı win7 X64'te açılıyor ve oldukça da iyi test sonuçları var. Bunu kimse yalanlayamaz. Yeni DX11 kartlar satılsın diye eski kartların ayarlarını açmıyorlar. Bu test programında da gtx295, 480'e göre %5 yavaş kalıyor, 480 hiç de abartıldığı kadar hızlı bir kart değil hatta yavaş, sadece nm teknolojisi ve ram'lerin den dolayı biraz hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Arkadaşlar bu işi araştırdım tüm Nvidia ithalatçılarının teknik servis elemanlarına sordum ve Nvidia 195.xxx sürümünden itibaren özellikle gtx 2xx serilerinin Dx11'te destek verdiğini söylüyorlar. Ancak kullanılan oyun yada program buna izin verirse diyorlar. Unicheaven Test programında DX11 ayarı win7 X64'te açılıyor ve oldukça da iyi test sonuçları var. Bunu kimse yalanlayamaz. Yeni DX11 kartlar satılsın diye eski kartların ayarlarını açmıyorlar. Bu test programında da gtx295, 480'e göre %5 yavaş kalıyor, 480 hiç de abartıldığı kadar hızlı bir kart değil hatta yavaş, sadece nm teknolojisi ve ram'lerin den dolayı biraz hızlı.

Derhal konuştuğun kişilerin ismini vermeni rica ediyorum.
  • 7600gt varken dx10 oyunlar çıkıyordu ve dx9, dx10 versiyonları oluyordu, dx10 oynayamıyordum.
    Şimdi de 4830 var, dx9 ve dx11 versiyon çıkıyor, deli oluyom
  • Q1b: Why DX11?? Now I need to buy yet another new GPU!
    A: DX11 supports so called "feature" levels which make it possible to use the DX11 runtime even with DX10 GPUs. That means: You're fine with a DX10 card as well. DX9 users are out of luck though
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.