Şimdi Ara

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
0
Favori
32.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir arkadaşım için bu soruyu soruyorum. Aslında benim de aklıma takıldı ve emin olamadığım için soruyu sizlerle paylaşmak istedim.

Soru özetle şu şekilde :

HDMI girişi olan ve 1:1 pixelmapping yapabilen bir Lcd Tv'ye
    - DVI çıkışlı bir ekran kartını DVI-HDMI dönüştürücü ve HDMI-HDMI kablo ile Lcd Tv'Ye bağladığınızda
    veya
    - DVI çıkışlı ekran kartını DVI-HDMI kablo ile Lcd Tv'ye bağladığınızda
    yine 1:1 pixelmapping (en az 1360x768 çözünürlüğü crystal clear olarak) alabiliyor musunuz ?

Eğer cevap evet ise herhangi bir DVI çıkışı olan ekran kartı almak yeterli olacak HDMI girişli Lcd Tv için...

Doğrudan tecrübeye dayalı vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

İlave :
    Tekrar düşününce
    piyasada DVI çıkışlı ekran kartları ve HDMI girişli Lcd Tv'ler büyük ağırlığa sahip. Yukarıda anlattığım durumdaki bu kadar insan HDMI girişli Lcd Tv'lerinden 1:1 pixelmapping'i nasıl alıyorlar ? Sanıyorum DVI-HDMI dönüşü ile 1:1 pixelmapping yapılabiliyor ?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Kasım 2007; 9:20:06 >

• Ben de benzer bir konuda kararsızlık halindeyim.

Önümüzdeki bi-iki günde, 10MP d-slr fotoğraf makinam ve 70mm makro lensim ile iki çekim yapıp gönderirim. Oldukça objektif bir değerlendirme sağlayabileceğini düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz
    Ben de benzer bir konuda kararsızlık halindeyim.

Önümüzdeki bi-iki günde, 10MP d-slr fotoğraf makinam ve 70mm makro lensim ile iki çekim yapıp gönderirim. Oldukça objektif bir değerlendirme sağlayabileceğini düşünüyorum

"1:1 pixelmapping" yapılıp yapılamadığını anlamak için resim çekmenize gerek yok.

Öncelikle ekrana baktığınız zaman eğer dikkatli biriyseniz çok rahat anlarsınız.
    Çünkü masaüstündeki yazılarda hafif bulanıklık olur. PC monitörünüzde gördüğünüz gibi "crystal clear" görüntü olmaz.

Diğer ve %100 doğru sonuç verecek yöntem ise aşağıdaki resimler :
    (Detaylı bilgi için (İngilizce) :http://pixelmapping.wikispaces.com/Pixel+mapping+explained)

1:1 pixelmapping yapılabiliyorsa alınacak görüntü :

/>

1:1 pixelmapping yapılamıyorsa alınacak görüntü :
    (Aslında görüntü bu kadar bozuk olmuyor. Ancak yine siyah-beyaz noktalarda tuhaflık olduğunu görürsünüz).

/>

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Ekim 2007; 16:31:29 >

• Samsung 32S62B kullanıyorum,ekran kartım x1900xt tv Dvi-Hdmi bağlı . vga bağlantı yaptığımda 1:1 yapmıyordu,fakat Dvi-hdmi bağlı olduğunda 1:1 pikel maping yapıyor ve pc kullanımı daha performanslı hd filmler oyunlar olsun görüntü kalitesi olarak çok memnunum ,vga'dan performans alamadım ben,hdmi-hdmi bağlantınında dvi-hdmi farklı olacağını sanmıyorum,fakat tecrübe eden arkadaşlar varsa onların tecrübelerinide almak lazım.
  • Sony'nin hemen hemen her modelinde özelliklerde şöyle bir bölüm var:
    Aktif Çözünürlük 1920x1080
    PC Sinyal Algılama 1024x768
    Video Sinyal Uyumluluğu 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p, 1080p
    High Definition HD Ready

Ben vga baglantısı yaparak notebook ve lcd arasında baglantı kuruyorum. Evet tamam özellikte yazdıgı gibi 1024*768 olarak kullanabiliyorum. Sorum şu hdmi baglantılı bir notebook'um olsada ve hatta bu notebook'un çözünürlügü atıyorum 1650*1050 olsa bu özelligi belirtilen sonyde yinede 1024*768 mi görüntü alabilirim?

Eğer öyleyse 1280*720 olarak indirdigimiz bir filmi bırak full hd, hdready olarak bile izleyemiyo olmaz mıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vorb
    Samsung 32S62B kullanıyorum,ekran kartım x1900xt tv Dvi-Hdmi bağlı . vga bağlantı yaptığımda 1:1 yapmıyordu,fakat Dvi-hdmi bağlı olduğunda 1:1 pikel maping yapıyor ve pc kullanımı daha performanslı hd filmler oyunlar olsun görüntü kalitesi olarak çok memnunum ,vga'dan performans alamadım ben,hdmi-hdmi bağlantınında dvi-hdmi farklı olacağını sanmıyorum,fakat tecrübe eden arkadaşlar varsa onların tecrübelerinide almak lazım.

Siz Dvi-Hdmi ile pixelmapping alabiliyorum derken tam olarak hangi çözünürlüğü alabiliyorsunuz ?
    Yukarıdaki 1. resme baktığınız zaman PC monitöründe gördüğünüz gibi görebiliyor musunuz siyah ve beyaz noktaları ?

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    Sony'nin hemen hemen her modelinde özelliklerde şöyle bir bölüm var:
    Aktif Çözünürlük 1920x1080
    PC Sinyal Algılama 1024x768
    Video Sinyal Uyumluluğu 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p, 1080p
    High Definition HD Ready

Ben vga baglantısı yaparak notebook ve lcd arasında baglantı kuruyorum. Evet tamam özellikte yazdıgı gibi 1024*768 olarak kullanabiliyorum. Sorum şu hdmi baglantılı bir notebook'um olsada ve hatta bu notebook'un çözünürlügü atıyorum 1650*1050 olsa bu özelligi belirtilen sonyde yinede 1024*768 mi görüntü alabilirim?

Eğer öyleyse 1280*720 olarak indirdigimiz bir filmi bırak full hd, hdready olarak bile izleyemiyo olmaz mıyız?

Öncelikle kitapçıklarda yazan değerleri bir kenara bırakın.
    Ayrıca Laptop VGA bağlantısı ile masaüstü bilgisayar VGA bağlantısı farklı sonuç verebilir (ekran kartlarındaki farklılıktan dolayı).

Mesela ben imzamdaki cihazlar ile şu çözünürlükleri alabiliyorum :
    Laptop'dan VGA-VGA ile 1024x768
    Masaüstü bilgisayardan VGA-VGA ile 1280x720
    Masaüstü bilgisayardan DVI -DVI ile 1360x768

Sizin en ideal olarak yapmanız gereken Lcd Tv'nize masaüstü bilgisayar bağlamak.
    EN KÖTÜ ihtimalle : 1280x720 çözünürlük alabilirsiniz. Masaüstü yazıları çok net olmasa da HD filmlerde tam ekran güzel görüntü alırsınız.
    EN İYİ ihtimalle : 1360x768 veya 1366x768 çözünürlük alırsınız ve mükemmel şekilde hem masaüstü görüntüsü hem de HD film görüntüsü alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Ekim 2007; 16:34:22 >

• Bu kadar önemli bi konuda neden kimse cevap yazmadı anlamadım.

HDMI girişli Lcd Tv'sine PC bağlayan herkes HDMI çıkışlı ekran kartı mı kullanıyor yani ?
    Sanmıyorum...DVI çıkışlı ekran kartları bu kadar yaygın iken mutlaka DVI-HDMI dönüşümünü deneyen birileri olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bunu denedim, DVI-HDMI kablosu ile laptopdan baglanti kurdugum Samsung markali bir LCD gayet net bir sonuc verdi...
    Bu arada belirtmeliyim ki ben mac kullanicisiyim, macbookpro samsung televizyonun cozunurluk ayarlarini hemen samsung markasiyla birlikte gordu ve
    dogru cozunurlugu buldugumda kusursuz bir blu-ray player gibi sonuc verdi sadece ses icin ayrica stereo kabloya ihtiyaciniz olacak
    cunku dvi-hdmi donusturucu kablo ses desteklemiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barokt
    Ben bunu denedim, DVI-HDMI kablosu ile laptopdan baglanti kurdugum Samsung markali bir LCD gayet net bir sonuc verdi...
    Bu arada belirtmeliyim ki ben mac kullanicisiyim, macbookpro samsung televizyonun cozunurluk ayarlarini hemen samsung markasiyla birlikte gordu ve
    dogru cozunurlugu buldugumda kusursuz bir blu-ray player gibi sonuc verdi sadece ses icin ayrica stereo kabloya ihtiyaciniz olacak
    cunku dvi-hdmi donusturucu kablo ses desteklemiyor...

"Gayet net sonuç" olarak söylediğiniz 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğün 1:1 pixelmapping ile verilmesi midir ?

Çünkü 1280x720 çözünürlük bile aldıysanız HD film izlerken 1360x768 ile farkını anlamanız pek mümkün değil.
    Ancak yukarıdaki mesajlarımda verdiğim pixelmapping test resmi ve deneyimli kullanıcılar için masaüstü'ndeki yazıların netliği ile anlaşılır.

• sony lcd tv kullanırken masaüstü pc veya notebookdan vga-vga ile bağlantı yapmıştım crystal clear olarak görüntü aldım
    ama ekran kartının çözünürlüğünü tvninkine oranladığını sanmıyorum ekran kartının bu monitör için en uygun çözünürlüğüne ayarlayarak görüntü aldım..
  • Biraz kafa karıştırıcı bir soru bu...

Seyretmek istediğimiz film 1280*720
    Notebook'un çözünürlüğü 1024*768(4:3 ekran)
    TV'nin desteklediği vga baglantı çözünürlüğü 1024*768
    TV 'nin çözünürlüğü 1360*768(16:9 ekran)

İyide ben ne seyrettim?

En iyisi fazla bulaşmayalım buna...Görüntü güzel mi? Güzelll..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 30 Ekim 2007; 1:03:28 >
  • quote:

Biraz kafa karıştırıcı bir soru bu...

Seyretmek istediğimiz film 1280*720
    Notebook'un çözünürlüğü 1024*768(4:3 ekran)
    TV'nin desteklediği vga baglantı çözünürlüğü 1024*768
    TV 'nin çözünürlüğü 1360*768(16:9 ekran)

İyide ben ne seyrettim?

En iyisi fazla bulaşmayalım buna...Görüntü güzel mi? Güzelll..

Konuda özellikle detaylı açıklama yapmadım. Çünkü amacım konuya hakim olan arkadaşların tecrübelerini öğrenmekti.

Sizin için "kafa karıştırıcı" olan durumu şöyle netleştireyim.
    Lcd Tv'ye PC bağladığınızda yegane amaç panel çözünürlüğü ile aynı çözünürlüğü "kristal netlik" denen 1:1 pixelmapping olarak alabilmektedir.

1366x768 çözünürlüğe sahip Hd Ready panellerde 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğü kristal netlikte alabiliyorsanız "bu tv 1:1 pixelmapping yapabiliyor denir. Benzer şekilde 1920x1080 çözünürlüğe sahip Full HD için de 1920x1080 çözünürlüğü kristal netlikte verebilmesi gerekir "1:1 pixelmapping yapabiliyor" denmesi için.

Bu konuyu açmamın temel amacı şuydu :
    - HDMI çıkışlı ekran kartı ve HDMI-HDMI kablosu ile 1:1 pixelmapping alabilenler DVI çıkışlı ekran kartı ve DVI-HDMI kablo ile yine 1:1 pixelmapping alabiliyorlar mı ?
    - Veya benzer şekilde sadece DVI-HDMI kablo kullananlar 1:1 pixelmapping alabiliyorlar mı ?

Konunun çıkış noktası da piyasada HDMI çıkışlı ekran kartlarının çok sınırlı olması.
    Yani ekran kartlarının büyük çoğunluğu DVI çıkışlı. Yeni Lcd Tv'lerin hepsi HDMI girişli.
    Forumda bu kadar Lcd Tv ve PC bağlantısı yapan var ama konuya hala nokta atışı cevap gelmemesi ilginç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 30 Ekim 2007; 1:10:29 >

• Fazla bulaşmayalım derken tabi şakaydı bu. Öğrenmek, bu ögrendiklerimizi paylaşmak güzel şeyler...

1080p için HDMI1.2 bile yeterli gelmiyor diye biliyorum.DVI bağlantının 1080 p yi sağlamasıda zor olabilir.Ama büyük ihtimal 720p, DVI-HDMI bağlantı ile pixelmapping olarak sağlanır gibi geliyor bana. genede deneyip gören arkadaşların tecrübeleri önemli.

Araya birde soru sıkıştırayım;

Notebook'un ekran kartı 720p den fazla çözünürlüğü destekliyorsa, vga bağlantı ile 720 p destekli bir lcd de pixelmapping sağlayabilir miyim?
  • 1366x768 görüntü Ekran kartlarının üretici garantili driverları ile gelmyor bildiğim kadarı ile...Google da "Omega drivers" diye tarattırın orada bununla ilgili bilgi var. Ama o arkadaş Vistaya sinir olduğu için Vista ile uyumlu driver çıkarmayacağını duyurmuş :) XP de ise sorun yok diyor...Bir deneyin.
  • quote:

1080p için HDMI1.2 bile yeterli gelmiyor diye biliyorum.DVI bağlantının 1080 p yi sağlamasıda zor olabilir.Ama büyük ihtimal 720p, DVI-HDMI bağlantı ile pixelmapping olarak sağlanır gibi geliyor bana. genede deneyip gören arkadaşların tecrübeleri önemli.

Araya birde soru sıkıştırayım;

Notebook'un ekran kartı 720p den fazla çözünürlüğü destekliyorsa, vga bağlantı ile 720 p destekli bir lcd de pixelmapping sağlayabilir miyim?

Hem DVI hem de HDMI
    1920x1080 çözünürlüğü 60Hz'de destekliyor. Ki bu bizim bugün alabileceğimiz en yüksek görüntü kalitesine denk geliyor.
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Dvi -http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi )

Araya sıkıştırdığınız soru ile ilgili olarak...
    1:1 pixelmapping Lcd Tv'nin bir yeteneğidir. Yani notebook veya masaüstü bilgisayarın bir yeteneği değildir.

Forumda "pixelmapping" olarak arama yaparsanız daha detaylı bilgilerin bulunduğu konuları görebilir ve "pixelmapping" konusunu orada tartışmaya devam edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 30 Ekim 2007; 9:18:22 >

• signore.
    LG 37LC41 TV 7800GTX DVI ekran kartı ile DVI-HDMI kablo ile 1:1 pixelmapping görüntü alabiliyorum.
    Ekstra bilgi: Her ne kadar HDReady olsa da LCD TVm 1080p kaynak destekliyor. Ancak 1080p de görüntü bilgisayardan 1:1 değil.

Yani sorunun cevabı evet, DVI-HDMI kablo (ayrıca bir dönüştürücü yok, kablo direk bu şekilde) ile 1366-768 görüntüyü 1:1 olarak LG 37LC41 TV ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 30 Ekim 2007; 11:12:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion
    signore.
    LG 37LC41 TV 7800GTX DVI ekran kartı ile DVI-HDMI kablo ile 1:1 pixelmapping görüntü alabiliyorum.
    Ekstra bilgi: Her ne kadar HDReady olsa da LCD TVm 1080p kaynak destekliyor. Ancak 1080p de görüntü bilgisayardan 1:1 değil.

Yani sorunun cevabı evet, DVI-HDMI kablo (ayrıca bir dönüştürücü yok, kablo direk bu şekilde) ile 1366-768 görüntüyü 1:1 olarak LG 37LC41 TV ile kullanıyorum.

Evet. Aradığım cevap tam olarak buydu.

Şimdi bu tür örnekleri çoğaltıp, acaba her Lcd Tv yapabiliyor mu yoksa sadece bazıları mı yapabiliyor sorusuna cevap aramak gerekiyor.

Not : Sizin Lcd Tv'nize Teknosa'da PC bağlayıp test ettim. 1080p sinyal kabul ediyor. Ancak panel 1366x768 olduğu için haliyle 1:1 pixelmapping alınamamış oluyor. Bu özellik tabi ki PS3 ve HD-DVD ya da Bluray Player'lar ile işe yarıyor.

• Kafa karıştırmak istemem ama ben de Acer 5920G laptop ile Tosh 37C3000 lcd tv'yi HDMI-HDMI ile bağladığımda görüntü şeklini PC olarak seçmeme rağmen tam 1:1 pixel mapping olmuyor. Ama VGA-VGA bağlantı ile 1:1 pixel mapping oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hugosan_tr
    Kafa karıştırmak istemem ama ben de Acer 5920G laptop ile Tosh 37C3000 lcd tv'yi HDMI-HDMI ile bağladığımda görüntü şeklini PC olarak seçmeme rağmen tam 1:1 pixel mapping olmuyor. Ama VGA-VGA bağlantı ile 1:1 pixel mapping oluyor.

Kafa karıştırmış değil paylaşım yapmış oluyorsunuz yukarıdaki mesajınızla.

Herhalde HDMI'dan değil VGA'dan 1:1 pixelmapping yapabilen cihazlar giderek artacak.
    VGA'dan alınan 1360x768 veya 1366x768 ile HDMI'dan alınan aynı çözünürlükler arasında görüntü kalitesi farkı var mı sorusunu herhalde ayrıca tartışmamız gerekecek.

Eğer imkanınız varsa bir de masaüstü PC ile Lcd Tv'nize DVI-HDMI veya HDMI-HDMI bağlantı yapmanızı öneririm. Belki notebook ekran kartından kaynaklanıyor olabilir 1:1 pixelmapping alamamanız (pek sanmıyorum gerçi). Tabi daha kolay yol sizinle aynı Lcd Tv'yi kullananların tecrübelerine başvurmak. Onu da herhalde forumda ilgili konuyu bularak veya açarak yapabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Herhalde HDMI'dan değil VGA'dan 1:1 pixelmapping yapabilen cihazlar giderek artacak.
    VGA'dan alınan 1360x768 veya 1366x768 ile HDMI'dan alınan aynı çözünürlükler arasında görüntü kalitesi farkı var mı sorusunu herhalde ayrıca tartışmamız gerekecek.

Eğer imkanınız varsa bir de masaüstü PC ile Lcd Tv'nize DVI-HDMI veya HDMI-HDMI bağlantı yapmanızı öneririm. Belki notebook ekran kartından kaynaklanıyor olabilir 1:1 pixelmapping alamamanız (pek sanmıyorum gerçi). Tabi daha kolay yol sizinle aynı Lcd Tv'yi kullananların tecrübelerine başvurmak. Onu da herhalde forumda ilgili konuyu bularak veya açarak yapabilirsiniz.

http://tft.vanity.dk/monitorTest_scale.html 1:1 pixel mapping için bu adresi kullanıyorum. Hem ekrana göre resmi büyütüyor hem de diğer testler de mevcut.
    VGA HDMI farkına gelince çok da fazla bi fark göremedim. HDMI bağlantının avantajı, TV'nin görüntü renk ayarları ile oynama imkanı tanıyor olması. VGA ile bağlı iken fazla ayar imkanı yok. Görüntünün boytu da VGA ile sabit iken HDMI ile istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Tıpkı bir uydu receiver veya DVD player bağlıymış gibi. Bir kaç tane MKV uzantılı HD rip film ile test yaptım ama dediğim gibi fazla bi fark göremedim.
    Maalesef şu an için DVI-HDMI dönüştürücü test etmem mümkün değil. Ama bu testlerden de anlaşılacağı gibi eğer DVI-HDMI dönüştürücü ile 1:1 pixel mappingde bozulma oluyorsa bu dönüştürücüden kaynaklanmıyo olabilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.