Şimdi Ara

HDMI ile bağlı ama DVI görünüyor? NVIDIA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar konunun yeri doğrumu emin değilim, yanlışsa taşınabilir.

Sorunum şu;
    Evde iki adet LCD TV im var biri Philips 42PFL5405 diğer 32 inch bi Toshiba..

Ekran kartım GTX285 hdmi çıkışı mevcut... en son bir ay önce sürücü güncellemiştim.

Toshiba ya hdmi kablo ile bağlanırken hem ses hem görüntü sorunsuz bi şekilde gidiyor... ve nvidia control panelde de Connection Type: HDMI olarak görünüyor

aynı kablo aynı ekran kartı aynı sürücü ile Philips e bağladığımda ise görüntü sorunsuz gidiyor ama ses yok, sebebi sanırım Connection Type: DVI olarak görmesi yani hdmi kablomu dvi mış gibi algılıyor..

bunun sebebi ne olabilir? yaşayıpta düzelten var mı ? saygılar

• Başka driverlar dene.Bende buna benzer bir sorun yaşamıştım sorun düzelmeyince hd 4870 almıştım.hangi drivera kadar sorun yoksa onu bir tespit et.Yenilerin hiçbirinde düzelmiyorsa yapacak bişi yok.Ya kartı satacan yada eski driverlarla idare edecen.
  • servistende geldi anlamadılar..

ben ekran kartının cd cinden çıkan sürücüyü yükledim düzgün çalıştı ses de görüntü de.. fakat bu defa oyunlardaki performansım ciddi şekilde düştü Black Ops resmen kastı eski sürücüde yeni sürücü ile canavar gibi.. ve monitorun desteklediği 1920*1080 çözünürlükte tv tam ekran iken samsung 2233sn de kenar boşlukları oluştu, 1680*1050 yapınca tam ekran doldu fakat görüntü net olmuyor full hd çözünürlük gibi ?

sanırım bu plug-in sorunu.. güncel sürünün hdmi dan bağladığımda tv yi gören dosyası hangisidir* o dosyayı eski sürücüdeki muadili ile değişsem ne olur?
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

hmm DVI da ses iletiyor ama HDMI kadar kaliteli değil. hiiç ses alamaman biraz garip bilemeyecem

DVI ses iletmez.
  • hehe bende öyle biliyordum ama iletiyormuş bizzat kendim tecrübe ettim arada 1 biizm LCD TV yi takıyorum gtx 460a dvı-hdmi kablodan. dvi kablo gtx e bağlı hdmi kablo tvye bağlı bir baktım sound panelden tv nin ses şeyi çıkmış tvden ses alıyorum hemen disable ettim tabii 5.1 varken banane TV den...

bak buradanda konuma bakabilrisin ayrıca diğer bir arkadaş daha tecrübe etmişti bunu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43803884/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43803884
  • X-fi sanırım sen bir ucu dvi bir ucu dvi olan kalo kullanmışsın hdmi kısmını tv ye dvi kısmını ise ekran kartına bağlamışsın. ekran kartının üzerindek spdif çıkışınıda anakartın spdif ses vermesi gereken yere takmışsındır (ya da kullanıyorsan ses kartına) (nvidialarda 2 pinlik bi kablo ile yapılıyor en azından 200 serisinde 400 ü blmiyorum. ati doğrudan pcı-e den alıyor. sonuç olarak sadce bilgisayardan dvi-hdmi değiştirici ile bağlanmış oluyorsun. doğrudan dvi-dvi ses iletmez. benim sorunum biraz farklı. hdmi kablo kullanmama rağmen pc tv yi dvi ile bağlı görüyor. güncel sürücülerde bu sorun var iken ekran kartının cd si içindeki sürücüde bu sorun olmuyor ama eski s ürücü kötü performans veriyor oyunlarda.. yalnızca black ops ile denedim süründü resmen eski sürücü.. bana hem güncel hemde hdmi sorunu vermeyecek sürücü gerek : ) teşekkür ederim

• yok kardeş DVI-HDMI kablo kullandım hdmi ucunu tvye taktım dvi ucu ise karta taktım kasa içinde hiçbir şekilde ses kartıma birşey bağlı dğeil yada ekranakrtından bişey kasaya mainboarda bağlı değil.. yahu yalanmı söyleyecem.. bir arkadşaın daha olmuştu böyle oda şaşırmıştı. dvi ses iletiyor bu kadar basit
  • Üstünden zaman geçmiş ama ihtiyacı olan olur belki diye yazayım. Philips tv lerin ayarlar kısmında, genel ayarlar, hdmi ultra HD seçeneğinde bağlantı yaptığınız hdmi girişinin türünü optimum dan standart a almanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.