Şimdi Ara

DVD yazıcı tercihiniz nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
17.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir-iki gündür DVD yazıcı araştırması yapıyorum. Herkes bir milyon tane şey söylemiş. Ben asıl kullanıcılardan yorumlar almak istiyorum. Söylenenleri özetleyeim kısaca.

NEC 3540: Yazması çok iyi. Okuması kötü. Güncelleme yapıldıktan sonra ne olacağı belli olmuyor. Bazılarında iyi sonuç veriyor. Bazılarında sapıtıyor.
    LG 4156b: Çok fazla yoruma rastlayamadım. Ama ben ce DVD-RAM gibi çok iyi bir formatı destekliyor. Başka bunu destekleyen marka var mı?
    Sony: alanlardan bazıları memnunum demiş. (hangi modeli bilmiyorum)
    BENQ: yurtdışındaki sitelerde açık ara önde giden bir yazıcısı var.
    Samsung: kimisi iyi diyor kimisi kötü.
    Philips: al diyenler de var uzak dur diyenler de...

Şu ana kadar tercihlerimin önünde nec vardı ama. Okumuyor, güncelleme yapmak gerkiyor (yapınca da deli olanlar var.) denince ikinci tercihim LG'ye döndüm.

Notebook var bende. markası LG: birçok laptop kullandım. bence bu notebook on numara. cd yazıcısını kullandım lg'nin on numara. cd sürücüsünü kullandım. monitörünü kullandım. hiç şikayetçi olmadım. lg'yi desteklemeyenler acaba neresi kötü? Benim bilmeddiğim bir kötü huyu varsa lg yazıcının beni bilgilendirirlerse sevinirim.

hangi dvd yazıcıyı kullanmalıyım.?

• iyiniyetli biri olduguna inanarak bu topici actıgını dusunuyorum cunku bu konu cok fazla var;
    ben samsung kullanıyorum gayet iyi medya secmiyor okumasıda iyi
    dvd-ram hiç anlamı yok bence zaten bos medya zor bulursun
    benim tavsiyem samsung veya philips

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSidesOfMe -- 16 Ekim 2005, 20:22:48 >
  • Forumu sadece beş dakikalığına karıştır nec çılgınlığını göreceksin!
  • Teşekkür ederim. Samsung markası bana da sıcak gelen bir marka. Bu önerini değerlendireceğim. Ancak birkaç şey söylemek istiyorum. Ben elektronik mühendisiyim. Herhangi bir ürün almadan önce o ürünün teknik özelliklerini güvenilir sitelerden incelerim. Daha sonra da kullanıcılardan fikir alırım. DVD medya okuyucularının bu kadar kafa karıştırıcı bir konu olduğunu bu foruma üye olduktan sonra gördüm. Bir takım tutma olayına dönmüş. En büyük Beşiktaş mı yoksa Fenerbahçe mi Galatasaray mı vss? olayına dönmüş. Teknik olarak yapılmayan önerileri ben dinlerim ama pek önemsemem. NEC bu konuda dediğin gibi çılgınlığa dönüşmüş. Anladığım kadarıyla DVD yazma işini en iyi yapanlardan. Okuması vasat olduğu için insanlar ikinci bir DVD-ROM alma eğilimi içine girmişler. Masaüstü bilgisayarlarının 5'25'lik yuvalarına takacaklar. Ama ben ve benim gibi notebook kullanıcıları harici bir kutu içinde kullanacağımız için böyle bir lüks yok. Elbette çözümü var ama ya maliyet artar ya da emek. Bana göre NEC alanlar, Chip dergisinin testinden etkilenip aldılar. Daha sonra CHip'i referans göstererek herkese tavsiye ettiler. İyi mi kötü mü tam olarak bilinmeden herkes bunu aldı. Ama örneğin BENQ DW1640 Türkiye'de yaygın değil. Çünkü büyük satıcılar satmıyor. Hepsiburada.com yarın BENQ satmaya başlasa ve dese ki bu en çok satan ürünümüz oldu. Ertesi gün forumda bir benq çılgınlığı başlayacaktır. güle güle to NEC olacak...

BENQ örneğini verdim çünkü yurtdışında NEC'in hep üstünde bir yazıcı. Bu yazıcının teknik özellikleri NEC de yok. Ama kullanıcı yorumu da gerekli. Bunun için de Türkiye de yeterli kullanıcı yok.

DVD-RAM'a gelince. Medya bulmak oldukça kolay. Fiyatları da ömürleri, harici bir HDD olarak kullanılabilme özellikleri gözününe alındığında oldukça makul bence. Tek sorun bunu destekleyen okuyucuların yaygınlaşmamış olması. Birçok büyük üretici önümüzdeki yıllarda bu formatı destekleyeceğini açıklamış.

Bunlarda biri de NEC.

GErçi HD-DVD geliyor orası başka ama bu medya tipini de önyargısız inceleyin bence.

İlginize şimdiden teşekkür ediyorum..

• DVD-Ram hikaye kalan bir format. Çıktığı gibi öldü. Bence gerekli değil. Yazıcı tavisyem NEC - Philips. Forumu biraz araştır son 3-5 sayfaya bak karıştır daha faydalı bilgiler bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Yazıcı tavisyem NEC - Philips.

+1
  • philips portable dvd kullaniorum
    aldiktan sonraki hafta cd yazmaz oldu. bilgin olsun diye soyluyorum. sinirden cildiracam. o kadar para saydik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni yazıcı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Plextor diyorum ben ayrıca bu DVD forumlarından bıktım usandım biri herkeze en kaliteli dvd yi hediye etsede kurtulsak ya
  • DVD-RAM özel sebeplerden dolayı destek görmediği için ölü gibi... Ama çok ciddi bir şekilde gelecek. NEC de en yeni modellerinde DVD -RAM kullanacak.
  • benim takip ettiğim kadarıyla genelde asus ve nec deniyor.ama bende lg var.çok kullanmadım daha ondan tavsiye ederim dersem yanlış olur.
  • Yabancı kaynaklı sitelerden edindiğim bilgilere göre okuması ve yazması plextordan bile daha iyi olan (karşılaştırmalı testlerde görülüyor) BENQ dw1640 almaya karar verdim. Türkiye'de bunu bir tek boğaziçi bilgisayar A.Ş. 'nin ithal etmesi, henüz hepsiburada.com, webdenal.com, bascuda.com, hs.com.tr gibi önder sitelerde henüz olmaması Türkiye'de popülaritesinin olmamasının tek nedeni. DVD-RAM ve lightsrcibe desteği yok. Ancak sanırım şu anda hepsinin bir arada olduğu bir yazıcı bulmak zor. BENQ dw1625 modelinde lightscribe desteği var ama o da testlerde dw1640 modeli kadar başarılı olamamış.

Bir de önemli bir haber: Yamaha, Philips'in keşfederek geliştirdiği LightScribe teknolojisinden yaklaşık 6 kat daha hızlı olan LabelFlash teknolojisini duyurdu. NEC de lisans alarak ND-4551A modeline bu teknolojiyi uygulayacağını açıkladı. Ayrıca NEC'in bu modelinde DVD-RAM desteği oluyor. (DVD-RAM öldü diyenlere...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutku -- 18 Ekim 2005, 9:29:45 >

• pioneer adı hiç anılmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dutku

Yabancı kaynaklı sitelerden edindiğim bilgilere göre okuması ve yazması plextordan bile daha iyi olan (karşılaştırmalı testlerde görülüyor) BENQ dw1640 almaya karar verdim. Türkiye'de bunu bir tek boğaziçi bilgisayar A.Ş. 'nin ithal etmesi, henüz hepsiburada.com, webdenal.com, bascuda.com, hs.com.tr gibi önder sitelerde henüz olmaması Türkiye'de popülaritesinin olmamasının tek nedeni. DVD-RAM ve lightsrcibe desteği yok. Ancak sanırım şu anda hepsinin bir arada olduğu bir yazıcı bulmak zor. BENQ dw1625 modelinde lightscribe desteği var ama o da testlerde dw1640 modeli kadar başarılı olamamış.

Bir de önemli bir haber: Yamaha, Philips'in keşfederek geliştirdiği LightScribe teknolojisinden yaklaşık 6 kat daha hızlı olan LabelFlash teknolojisini duyurdu. NEC de lisans alarak ND-4551A modeline bu teknolojiyi uygulayacağını açıkladı. Ayrıca NEC'in bu modelinde DVD-RAM desteği oluyor. (DVD-RAM öldü diyenlere...)

Dutku benq 1640 ın içindeki çipleri philips üretmiş bu alet philips 1640 ile aynı alet olabilirmi? Bu piyasada insanın aklına herşey geliyor ingilizcem zayıf tam anlayamadım biraz daha bilgi ve yakma testlerini kopya okuma performansınıda yazarsan sevinirim bendede nec 3540 var ama okuması (kopya) iyi değil bir tane daha dvd rom almayı düşünüyordum.Bu aletin fiatıda uygunmuş belki rom yerine bunuda alabilirim biraz daha bilgi.

• haklısın bora kardeş. Philips marka chip kullanılmış. (Nexperia PNX7860E chipset)

Ama bu aynı alet olduğu anlamına gelmez. Bir ürünü oluşturan birçok parça var. Kuşkusuz chip işin beynidir ama işi yapan her bir parça kalitede rol oynar. Porche arabalarının bazılarının wolkswagen tarafından üretilmiş motorların kullanılması gibi.
    Evet forumlarda herkes aynı şeyi söylemiş: NEC iyi okumuyor. O halde benim için bu yazıcının bir anlamı yok. (Harici kullanmayı düşünüyorum) Okuma yapsın diye ikinci bir alet alma şansım yok.

İşte sana karşılaştırılmalı okuma testleri: (grafiklerden anlayabilirsin, ingilizce gerekmez.)

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=14511&PageId=1

Görüyorsun ki plextor ile kafa kafaya okuma testleri. Hatta yer yer daha üstün...

• asus 1608p

fakat para bol dersen plextor yada teac (baya bı fazla olması lazım)
  • Philips 1640G DVD Writer. Kısa bir zaman içinde 200 adet DVD film kopyaladık. Fazladan bir sürü DivX filmi DVD disklerine yazdırdık. Hala da kopyalıyoruz. (Arşiv amaçlı) Gerçekten hala tık demedi. Okuması da problemsiz.

Ben daha ne diyim.
  • walla forumda bir NEC çılgınlığı var ii olmasa yazmazlardı heralde
  • LG
  • NEC çılgınlığı sanal bir çılgınlıktır diye düşünüyorum. Philips önerin için teşekkürler topaz42. Benq ile çok benzer.

LG markası bana kalırsa dünyanın en büyük ve kullanıcısına en çok değer veren markalardan. Ben de LG notebook kullanıyorum bir yıldır ve tık demedi. LG cd-rw kullandım yıllarca tık demedi. LG monitör kullandım tık demdi.. Ama dvd yazıcısı nasıldır bilmiyorum. Kullananlar daha iyi bilir.

NEC çılgınlığı sahtedir. (herkes birbirini etkiledi. Alın dediler. Alanlar sorunlarla karşılaşınca şimdi forumlarda can çekişiyorlar. DVD yazıcısının yanında okuyucu alacaksam bunu anlamı nedir?) O zaman bir tane okuyucu bir tane yazıcı bir tane lightcribe özelliği olan, bir tane bilmem ne alalım.) Ya da optimum özelliler barındıra en iyisini. ama şundan o kadar eminim ki NEC değil o optimum olan (arkadaşımda var. bizzattest ettim. okuma sorunu var. üstelik güncel firmware bile yüklenmiş.)

Saygılar...

• topuz42 bir soru sormak istiyorum philips ile yazıp okurken hangi marka dvd medya kullandınız?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.