Arkadaşlar elimdeki dvd lere veri yazdıgımda yazılmıyor ve sağ tuş tıklayıp özellikler dediğimde kullanılan alan 0 bayt, boş alan da 0 bayt gözüküyor :S Fakat nerodan özelliklerine baktıgımda 4.3 gb gözüküyor. Elimde bu dvdlerden 50 tane var ve mutlaka kullanmam lazım, nasıl yazılabilir hale getirebilir? yada bu dvdler bozuk mu?? DVD writer ımda bir sorun yoktur umarım..
Zaten bilgisayarım ekranında sag tıkladıgında boş ise öyle gözükür ancak sorunun için şu an bişi diyemicem
Dvd'leri yazmayı başka bir sürücüde deneyin. Eğer diğer sürücüde yazılabiliyorsa Dvd Yazıcını güncellemen sorununu çözebilir.
Ayrıca yüksek hızda yazıyorsanız bazı sürücüler yüksek hızda yazılmış Dvd'leri okuyamayabiliyor. 8x veya 4x ile yazdırmayı deneyin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.
herhangi bir hata veriyormu yazım sırasında?
Arkadaşlar ilginç bir şekilde dvd leri yazmayı başardım. Sorunu şu şekilde çözdüm, aldıgım dvdler max 16x de yazılabiliyormus fakat benim seçeneklerde çok hızlı yani 128 x ve üzeri yaz seçilmiş o yüzden yazamıyordu ve hata veriyordu sanırım. Şuan için yazabiliyorum bir sorunum olursa tekrar paylaşırım. Bu arada sağ tuş özellikler dediğimde 0 bayt gözükmesine ragman veri yazılabilmesi normal mi? Her şey için teşekkürler.
Nero ile birlikte mutlaka isobuster programı elinizin altında bulunması gerekir.İsobuster programı okunamayan cd/dvd leri okumaya yarıyor, tabi dvd sağlamsa... Ayrıca okunamayan dvd leri Nero/Araçlar/Nero CD-DVD Speed/Scandisk menüsünden okunup okunamayacağını test edebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: kamil8135
Arkadaşlar ilginç bir şekilde dvd leri yazmayı başardım. Sorunu şu şekilde çözdüm, aldıgım dvdler max 16x de yazılabiliyormus fakat benim seçeneklerde çok hızlı yani 128 x ve üzeri yaz seçilmiş o yüzden yazamıyordu ve hata veriyordu sanırım. Şuan için yazabiliyorum bir sorunum olursa tekrar paylaşırım. Bu arada sağ tuş özellikler dediğimde 0 bayt gözükmesine ragman veri yazılabilmesi normal mi? Her şey için teşekkürler.
bende yazamıyorum ve dvd cd'nin üzerinde 16 x yazıyor.Seçenklere baktım 16x yazıyor ama cd'yi yazmıyor.
Orjinalden alıntı: ßy Spécops. bende yazamıyorum ve dvd cd'nin üzerinde 16 x yazıyor.Seçenklere baktım 16x yazıyor ama cd'yi yazmıyor.
Hoca senin msn bende yok(geçen sefer ben yollamıştım Pm listeni kontrol et) eklersen beni listeye çözelim.
quote:
Orjinalden alıntı: ßy Spécops.
quote:
Orjinalden alıntı: kamil8135
bende yazamıyorum ve dvd cd'nin üzerinde 16 x yazıyor.Seçenklere baktım 16x yazıyor ama cd'yi yazmıyor.
"Bilgisayarım" dan" cd" ye sag tıkla" özellikler" de orada orada üstte" kayıt "var çıkan yerden de 8x veya 16x i seç bakalım
Öncelikle bütün dvdlere sağa tıklayınca özelliklerde 0 boş alan görünür. Bu windowsun özelliğidir. Herhangi bir sorun yok.
Ayrıca 16X ile ilgili bazı açıklamalar gerkiyor sanırım. Yeni çıkan bazı dvdlerde üzerlerinde 16X yazmasına rağmen dvd-rw sürücünüzde bunları 16X ile yazamayabilirsiniz. Bunun nedeni de dvd üretim tekniğinin dvd-rw sürücüler tarafından tanınmamasıdır. Bu sorunun en basit çözümü dvd-rw sürücüsünün firmwaresini güncellemektir. Eğer dvd yi hala 16X te yazamıyorsanız,sorun sizin dvd-rw niz bu dvdleri desteklememektedir. ve yapacak birşey yok bildiğim kadarıyla.
ßy Spécops. dvd leri daha düşük hızlarda yazmayı denediniz mi?
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu şekilde dvd-rw nin özelliklerinde başta "çok hızlı" seçiliymiş ben onu "8x" veya "16x" de yazdırdım. Bu şekilde yazdı. Dvd-rw in firmware güncellemesini ise deneyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme