ß

Yarbay
02 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 42 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar Merhaba. İnternetim kesildi, ve sorun içinden çıkılmaz bir hal aldı. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bir anda modem ışıklarından bazıları yanmamaya başladı. Başta internet olmak üzere. TTNET'i aradım, dış kısımdaki kontrolleri yapabileceklerini söylediler sadece. 2 gündür internetim yok dün de kontrollerini yaptıklarını ve sorunun modem, iç teçhizat vs. kaynaklı olduğunu söylediler. Apartmanda 3. katta yaşıyorum ve ilk katta tam da internetin olduğu gün tadilat vardı. Doğalgaz borularıyla alakalıymış sanırım fakat duvar da kırmışlar. Ev sahibiyle konuştum az önce telefonda sorun bizde değildir diyor. Ama internet kesintisi tam da o gün olduğu için sanki ethernet kablosu koptu diye tahmin ediyorum. Fatura işliyor, randevuyu 10 gün sonraya veriyorlar, kapatmak istesen 600 TL para istiyorlar. Tabi bina içi sorunları için ücreti faturana da yansıtıyorlar. Haliyle sorun alt kattan kaynaklı olsa bile para benim faturama yansıyacak.

İnterneti değiştireyim desem değiştiremiyorum, kullanayım desem kullanamıyorum. Yasal bir hakkım yok mu? Yurtdışından geliyorum, ben böyle bir sistem görmedim.
Merhaba. Bu yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fizik bölümünden mezun olacağım. Yabancı uyrukluyum ve dört yıldır Türkiye burslusu olarak öğrenim görmekteyim. Yüksek lisans yapmak istiyorum ancak az gelişmiş bir ülkeden geldiğim için Türkiye şartlarında kendi imkanlarım ile okumam çok zor. Bu nedenle, burada geçimimi bir şekilde sağlamam lazım. Yüksek lisans için nereye başvurucağıma da tam olarak karar veremiyorum. Sağlık fiziğinde yüksek lisans yapmam yararlı olur diyenler var ancak 56 ales, 61 yds ve 2.7 gibi bir not ortalaması ile mümkün mü bilmiyorum (çoğu üniversitede yabancıların kontenjanı ayrı oluyor). Ben hangi alan için uygun olduğumu tam olarak kestiremesem de, laboratuvarda deney yapmaktan ziyade teorik ve hesaplamalı bir alanda çalışmamın daha verimli olacağı kanaatindeyim. Elbette seçim yaparken iş olanağını da düşünmek zorundayım. Bu nedenle alan değiştirip elektronik veya bilgisayar gibi bir bölüme yönelmem yararıma olur mu onu da bilmiyorum (ogü için geçen yılki başvuruları incelediğimde bir yabancının benim puanıma benzer bir puanla elektroniğe girdiğini gördüm). Eğer Osmangazi üniversitesinde yüksek lisansa kabul edilirsem, teorik fizik alanında çalışan hocamın projesine başvurma hakkım olacak. Projede çalışma imkanım olursa (zor görünüyor), burslu olacağım. Ancak forumda konuları incelediğimdeFizik bölümü ve yüksek lisans Türkiye şartlarında önünün çok açık olmadığını görüyorum. Durum bu kadar karmaşıkken, bu konuda sizlere danışmamım iyi olacağını düşündüm.

Teşekkürler...
Telefonun dokunmatiğinde ve menü tuşlarında ciddi sıkıntılar var. İlk başta menü tuşları çalışmıyodu o yüzden button savior denen bir uygulama kurdum telefona ondan sonra dokunmatiği de çalışmamaya başladı. Yani gidip geliyo. Bazen menü tuşlarının da çalıştığı oluyor. Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğundan emin olamadım fakat fabrika ayarlarına döndürmeme rağmen düzelme olmadı. Garantisi bittiğinde dolayı da garantiye gönderemiyorum. Buna neyin neden olduğunu tam olarak bilmiyorum ama telefonu birkaç defa yere düştü yani ondan olabilir belki. Sorun ne acaba? Bi öneriniz var mı?
Merhaba arkadaslar,

Cesmede Ayayorgi plajinda konsere gidicez. Konser 23:30 ile 03:00 arasi, ancak gece 3'ten 6 ya kadar otogar kapali yani bu sure zarfinda takilacak mekan lazim. Bu arada Izmir'den gidicez.

1) Introduction to Aerodynamics

Discover the basic fluid dynamic concepts behind aircraft analysis and design.

https://www.edx.org/course/mitx/mitx-16-101x-introduction-aerodynamics-890

2) Introduction to Aeronautical Engineering

Discover the fascinating world of aviation by investigating aeronautics, with a closer look at aerodynamics and flight mechanics.

https://www.edx.org/course/delftx/delftx-ae1110x-introduction-aeronautical-1201

3) Flight Vehicle Aerodynamics

Discover the concepts, theories, models, and methods used in the aerodynamic analysis and design of modern aircraft.

https://www.edx.org/course/mitx/mitx-16-110x-flight-vehicle-aerodynamics-871

4) Hypersonics – from Shock Waves to Scramjets

Understand flight at speeds greater than Mach 5 and discover how to analyse the performance of a scramjet.

https://www.edx.org/course/uqx/uqx-hypers301x-hypersonics-shock-waves-1435
Selam arkadaslar,

http://grooveshark.com/erbils/broadcast nostalji seven varsa gelsin :)
Selam arkadaşlar.Bilgisayarı formatlayalı 1 hafta bile olmadı.Formatlamadan önce oyunları yeterince iyi bir kalite ile oynuyodum.Ancak formattan sonra,Counter Strike'da bile takılmalar olmaya başladı.Formattan sonra dedim de yanlış hatırlamıyorsam,formattan sonra iyiydi ama windows'u güncelledikten sonra kalite bozulmaya başladı.
İnternetten biraz araştırdım,birkaç güncelleme böyle bir şeye neden olabiliyormuş.Virus,sypware hızlı tarama yaptım,defrag yapmadım çünkü bayaa bi uzun sürecekti.Güç seçeneklerinde ise ''Yüksek Performans'' seçili olmasına rağmen sanki ''Batary Modu'nda'' oynuyomuş gibi bir performans alıyorum.Ekran kartı driverının en güncel sürümü yüklü.Sistemi geri yüklemeyi denedim ancak oda sorunumu çözmedi.Sistemi de yeni kurduğum için tekrar format atmak istemiyorum,aynı sorunla karılaşan var mı?
Bu arada oyun dışında bilgisayar iyi çalışıyor.
Merhaba,

http://xiphone.org/how-to-downgrade-iphone-4-ios-6-baseband-4-12-02-to-01-59-00/#_

Şu an telefon simkilitli durumda.Hiçbir şekilde kullanamıyorum.Basebandı düşürmek için bir yöntem buldum(yukarıda linkte).Tinyumbrella ile baktım 5.0.1 SHSH görünüyor,bende 5.0.1 firmware indirdim.Restore etmek istiyorum ancak Set Host To Cydia on Exit'i işaretlemem lazım.Burda da takılı kalıyorum,çünkü seçenek şu an deaktif durumda.Host dosyasına girip,74.208.10.249 gs.apple.com satırını eklemem gerektiği yazıyordu başka bir kaynakta onuda yaptım ancak bir değişiklik olmadı.Bunun dışında TinyMbrella'yı admin olarak çalıştırdım,maalesef yine sonuç yok.

quote:

Before you downgrade, please remember you can only downgrade your iDevice firmware if, and only if, you have saved your SHSH blobs somewhere safely, hopefully with Saurik’s Cydia server, or locally on your machine.

Lokalde de yapabileceğimi söylüyor ancak diğer işlemlere Cydia Server ile devam ettiği için ben nasıl lokalden alabileceğimi bilmiyorum.Bunu yapmadan önce bir de şunu sormak istiyorum.Basebandı 1.59.00'a düşürürsem gevey ile kullanabilirmiyim? Yani sinyalde sıkıntı yaratır mı?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Edit : Az önce sorunun sürümle alakalı olduğuna dair bir şeyler okudum.Bir de farklı bir sürümüyle deneyeyim..
Başlıkta belirttiğim gibi.Uçaklarda cep telefonu neden kapatılır? Bir de, kalkıştan sonra uçuş modunda kullanılabiliyor iken, kalkışta ve inişte neden tamamen kapatılması gerekir? Bunu teknik olarak açıklayabilen biri var mı?
Eski bir yazı ama burda tartışıldı mı hiç bilmiyorum.Sizin bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.

http://gundem.milliyet.com.tr/erasmus-a-karsi-mevlana/gundem/gundemyazardetay/03.09.2011/1434018/default.htm

Abbas Güçlü - Milliyet

Avrupa Birliği’nin en büyük projelerinden birisi de öğrenci değişim programı ERASMUS’tu. Ortak Avrupa kültürü yaratmak için AB ülkelerinin üniversite öğrencileri, bir ya da iki yarıyıl, farklı bir ülkede öğrenim görüyorlardı. Bizden de çok öğrenci gitti. Çok öğrenci de geldi...
YÖK de benzer projeler peşinde. Hem yurtiçine hem de yurt dışına yönelik olanlar var. Ama henüz tam anlamıyla oturtabilmiş değil.
İsterseniz gelin önce bu yöndeki haberi okuyalım. Sonra da yapılması gerekenleri sesli olarak düşünelim:

Mevlana’yla ülke ülke...
“YÖK, ‘Mevlana’ programıyla yurt dışına öğrenci ve öğretim üyesi gönderecek. Öğrenciler öğrenimlerinin bir bölümünü Arjantin gibi ülkelerde geçirecek. Masrafları YÖK ödeyecek.
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) uygulamaya koyacağı yeni bir proje ile öğrenciler, üniversite yaşamlarının bir bölümünü Arjantin, Moğolistan, Bulgaristan ya da Japonya gibi ülkelerde geçirecekler. ‘Mevlana’ adı verilen programla yurt dışında en fazla iki yarıyıl kalacak öğrencilerin masrafları YÖK tarafından karşılanacak. Yabancı ülkede ders verecek öğretim üyelerine de Harcırah Kanunu’na göre maaşları zamlı yatırılacak.
YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Suudi Arabistan, Suriye, Irak, İran, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye ‘tam zamanlı’ öğrenci getirmek için yapılacak değişimin ‘ön ayağının’ Mevlana olduğunu belirterek, ‘Daha sonra tam zamanlı öğretim üyesi ve tam süreli öğrenci çekmeyi düşünüyoruz’ dedi.

Erasmus’a rakip olacak
Avrupa ülkeleri arasında uygulanan Erasmus’a “rakip olacak” Mevlana Değişim Programı’na göre; öğrenciler en fazla iki yarıyıl yurt dışındaki üniversitelere gidebilecek. YÖK tarafından diploma denklikleri tanınan üniversiteler ile Türk üniversiteleri protokol imzalayacak. Değişime örgün eğitim programlarına kayıtlı öğrenciler katılabilecek.
Programdan açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler faydalanamayacak. Programa katılabilmek için ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması şartı aranacak. Öğrenciler, gidecekleri üniversiteye ayrıca eğitim-öğretim ücreti ödemeyecek. Öğretim üyelerinin ise maaşları 10 katına kadar artırılabilecek.

Ülkeye göre harcırah
Çalış, şu bilgileri verdi: ‘Mevlana ile Arjantin’den Moğolistan’a, Kore’den Güney Afrika’ya öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılacak. Öğrenciler isterse Amerika ve İngiltere’ye de gidebilecek. Harcırahlar ülkeler, bölgeler ve kıdemlere göre farklılık gösterebilecek.’
Değişim kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi sayısına ilişkin kota ve sınırlama olmayacağını, programa başvuran herkesin yurt dışına çıkabileceğini vurgulayan Çalış, ‘YÖK’ün kaynakları bu program için yeterli. Arap ülkeleri şu anda çok güvenlikli görünmüyor. Başta Balkan ülkelerine gidilebilir. Kaynağı YÖK koyacak. Türk üniversiteleri de değişim yapacağı üniversiteleri kendisi belirleyecek. İki üniversite arasındaki protokolü YÖK onaylayacak’ diye konuştu.”

Artıları, eksileri?
Öğrenci değişim programları, dünyanın en zor projeleridir. Sadece istemek ve para harcamakla olmuyor. Gönderdiğiniz ve getirdiğiniz her öğrenci, ayrı bir problem kaynağı olabiliyor. Bu yüzden, pilot uygulamalarla projeyi hayata geçirmek, en doğru başlangıç olacaktır.
Sadece eğitim düzeylerinin farklılığı değil, sosyo kültürel farklılıklar da beraberinde pek çok sorun getiriyor. Peki onlara ne kadar hazırlıklıyız, ne kadar deneyimliyiz?
ERASMUS ve benzeri diğer AB projeleri için kurulan Ulusal Ajans’tan, bu proje çerçevesinde de yararlanılabilinir mi? Eğer yasal bir sakınca yoksa çok yerinde bir katkı olur.
YÖK yetkilileri, zaman zaman yaptıkları açıklamalarda, “isteyen her öğrenci, her öğretim üyesi yararlanacak” gibi abartılı ifadeler kullanıyorlar. Muhtemelen gönüllerinden geçenleri açıklıyorlar. Yoksa böyle bir külfeti karşılayacak ekonomik gücü bulmak ve sürekli kılmak, kolay bir iş değil.
Gençlerimizi öyle ya da böyle dünyaya açmak zorundayız. Mevlana da bu projelerden birisi. Umarız hayata geçer ve yarı yolda kalmaz...
Özetin özeti: Bilişim Çağı’nda, tabletli eğitime geçerken bilişim sınıflarını kapattık, dünyaya açılıyoruz derken anadolu liselerinde yabancı dille eğitime son verdik, Mevlana ile de umarız içimize kapanmayız!..
Hakkında
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Bilgisayar,Bilim,Felsefe,Psikoloji,Tarih,Spor
Forum İmzası:
Hakkımda:
Niceleri geldi, neler istediler;
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler;
Sen hiç gitmeyecek gibisin, değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.692
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 32.477 (Bu ay: 517)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.