Şimdi Ara

dvd rw bazı dvd leri okumuyor[SORUN DEVAM EDİYOR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
13.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Optik Sürücü DVD±RW +R9 Dual Layer
    kendi aldıgım siline bilir dvd leri acıyor siliyor.orda bir problem yok.bazı oyun dvd lerinide actı.

fakat bugun "company of heroes = oppossing fronts"(2 dvd) diye bir oyun ve "operasyon valky"film(tek dvd) aldım.dvd rw ım bu 3 dvd yi de acmadı.
    sorun nedir? dvd okurcak ayrımcılık mı yapıyor.yazılıp silinebilir bir dvd vardı.baska pc uzerinden yazdım kendi pc'm uzerinden sildim.bunda bir problem yok. fakat bugun aldıgım 3dvd okumadı. 0bayt olarak okuyor fakat %100 kullanılmıs diyor bos alanıda yok. 2 kere tıkladıgımda dvd leri bos acıyor.

bilen yada anlayan varsa cok tskrler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 30 Kasım 2009; 13:19:04 >

• Olabilir..Dvdrom larda çok karşılaşılan birşey..Medya ayırdıkları oldukça sık karşılaşılan bir sorun..Kimisi bunu firmware update ile çözüyor kimisi de o medyalardan kullanmıyor :)

Aldığın dvdlerin markalarına ve modellerine bak.
    +R
    -R
    gibi okuma-okumama özellikleri olabilir dvd yazıcının...

Marka bile ayırabilir.Princo okumazken Philips okuyabilir gibi..

Mümkünse aldığın dvdlerin özelliklerini ve dvd yazıcının tam marka modelini söyler misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Olabilir..Dvdrom larda çok karşılaşılan birşey..Medya ayırdıkları oldukça sık karşılaşılan bir sorun..Kimisi bunu firmware update ile çözüyor kimisi de o medyalardan kullanmıyor :)

+R
    -R

Mümkünse aldığın dvdlerin özelliklerini ve dvd yazıcının tam marka modelini söyler misin?

NEC_DVD_RW ND-6750A DVD/CD-ROM sürücüleri

bilgisayarımdan D: surucusune sag tusla tıklayıp ozellikler secenegini sectim.daha sonra donanım sekmesine geldim.bu yazıyordu.

aldıgım dvd cd lerinin markaları malesef

princo DVD-R

ancak arkadasımdan ben MAXELL DVD+RW almıstım onun pc sinde doldurduk kendi pc'mde bosalta bildim. gerip bir sorun :S

firmware update nasıl yapılır bi onuda arastırayım.dedigiize gore firmware update yapanlar bile bazen cozum bulamıyor herhalde.media almıyorlar derken mesela princo marka dvd -r leri almıyorlar demekistediniz galiba.bende mi princo almayacagım?

@potur

surucusu olmasa pc dvd surucumu gormez diye dusunuyorum. oyuzden surucusu yukludur diye dusunuyorum.özelliklerden baktım sorunsuz calısıyor diyor ama sorunlu :S

• orjinal sitesinde bu adrese ulastım.

http://support.necam.com/Optical/nd6750A.asp

baska internet kaynaklarına ve forumlara baktım.bazı arkadaslar bu ozelliktedeki bir dvd surucusune frimware guncellemesi yapmıs ancak dvd suruculerini yakmıs.aynı zamanda dh forumlarının baska bir sayfasında yazılanlara gore cok riskli bir islem firmware yapmak.dvd surucusunuzden olabilirsiniz diyorlar.

acaba link dogrumu? bu kdr risk altındayken bilmedigim bir konu hakkında kendim bisiler yapmk istemedim.bu linke ulastım dogrulugunun kanaatındayım.fakat yinede size sorma geregi duydum.

seytanda yap diyor ya dvd surucuye yazık

• arkadaşlar bende de 2 tane boş dvd var.İçine dosya yükleyecektim.Ancak boş dvd'lerin ikisini de cd/dvd rw okumuyor.Acaba bende de aynı sorun mu var? diğer tüm cd ve dvd'leri çok rahat çalıştırıyor.Sadece bu aldıgım boş dvd'leri hiç görmüyor.

firmware olarak 6750a nın degilde 6500a nın var sanırsam benimkinin yok.bir arkadas nec musteri h. ni aramıs ama onlar biz pc ler ile ilgileniriz dvd romlar ile ilgilenmeyiz demisler.ne kdr dogru ne kdr yanlıs bilmem.

cogu dvd-r ler prınco :S

• quote:

Olabilir..Dvdrom larda çok karşılaşılan birşey..Medya ayırdıkları oldukça sık karşılaşılan bir sorun..Kimisi bunu firmware update ile çözüyor kimisi de o medyalardan kullanmıyor :)

+R
    -R

@mesuthaksoy

sanırsam sizin dediginiz gibi cıktı.verdigim orjinal nec sitesinin linkinden media ortamının pdf dosyasını indirdim fakat prınco dvd-r lerde 1 tane var.sanırsam okudugu dvd markalarını yazmıs ancak ben bisi anlamadım.yardımcı olursanız cok sevinirim.

pdf linki :http://support.necam.com/optical/downloads/ND6750_Media.pdf

burdan ulasamassanız media list den ulasabilirsiniz.

ekleme:

eger firmware guncellemesi yapamassam hangi dvd cdlerini kullanmamı onerirsiniz.prınco kullanamayacagıma gore diger markalardan alırken dikkat ederim. tskrler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 29 Kasım 2009; 12:38:44 >

• Aynı sorun ve muhtemel çözümü:http://forum.donanimhaber.com/m_36102359/tm.htm

Gönderdiğin pdf dosyasının mantığını kavrarsan herşeyi çözebilirsin..Orada DVD+R, DVD-R gibi diskler için
    hangi okuma ve yazma hızlarını desteklediğini gösteriyor.

Sanırsam şu olabilir..Mesela sende açılmayan oyunlar PRINCO marka dvdye yazılmış diyelim.Bu princolarda DVD+R olsun..
    Senin dvd romun DVD+R ve PRINCO marka dvdlere maalesef yazma desteği verilmiyor ve sanırsam böyle yazılmış dvdleri de bu yüzden okumuyor..Ama sen başka bir pcde boş bir DVD-R bir princo alıp bunu 6X hızında yazdırırsan sanırsam dvdromun okuyacaktır..
    Ama şuna da dikkat et..Dvdromun dvd-r princo destekliyor ama 8x hızında yazılırsa yine okumayabilir.

O yüzden boş medya alırken lütfen dvdrom'un destekleyip desteklemdiğini kontrol ediniz.
    Firmware update'e gelince
    riskli olduğu doğrudur..Sorumluluk size ait.
    Ayrıca yeni firmware yüklemenin size artıları olacak mı olmayacak mı bunu ürünün resmi sitesinde görebilirsiniz.

• quote:

zaferkivanc

Gönderdiğin pdf dosyasının mantığını kavrarsan herşeyi çözebilirsin..Orada DVD+R, DVD-R gibi diskler için

Sanırsam şu olabilir..Mesela sende açılmayan oyunlar PRINCO marka dvdye yazılmış diyelim.Bu princolarda DVD+R olsun..
    Senin dvd romun DVD+R ve PRINCO marka dvdlere maalesef yazma desteği verilmiyor ve sanırsam böyle yazılmış dvdleri de bu yüzden okumuyor..Ama sen başka bir pcde boş bir DVD-R bir princo alıp bunu 6X hızında yazdırırsan sanırsam dvdromun okuyacaktır..
    Ama şuna da dikkat et..Dvdromun dvd-r princo destekliyor ama 8x hızında yazılırsa yine okumayabilir.

O yüzden boş medya alırken lütfen dvdrom'un destekleyip desteklemdiğini kontrol ediniz.
    Ayrıca yeni firmware yüklemenin size artıları olacak mı olmayacak mı bunu ürünün resmi sitesinde görebilirsiniz.

peki ben bir dvd nin 8x yada 6x ile yazıldıgını nasıl anlarım?

yada firmware yuklemek istesem.nasıl yuklerim.benim dvd rw 6750a diye geciyor fakat uretici firma 6500a nın firmwaresini koymus.biraz daha arastıralım.tskrler...

@cizik

sanırsam seninkide media list deki gibi.oyuzden biraz daha arastıralım bakalım.umarım olur :(

• Valla hangi hızda yazıldığını sanırsam (emin değilim, sadece fikir), dvd okumadığı sürece anlayamazsın..Ama belki nero info tool gösterebilir.
    Firmware'e gelince;

sen laptop mu kullanıyorsun?
    Eğer öyle ise notebook üreticisinin sitesine girip o model notebook un driver ve firmware bölümünde firmware aramalısın..Nec'in sitesinde şöyle bir uyarı mevcut.

The NEC firmware upgrade below should not be used with external USB / FireWire drives or with OEM drives from HP, DELL, Medion, Fujitsu, Siemens, Gateway, or any other OEM manufacturer. If you wish to update the firmware on an OEM drive, please contact the dealer or manufacturer.

laptop kullanıyorum packard bell v7413

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 30 Kasım 2009; 15:25:16 >

• nero info tool

dvd surucum ;

kendi sitesinde laptopu buldum.ancak dvd_rw yerine cd rom u gosteriyor :(

http://support.packardbell.com/uk/item/index.php?i=platform_sable_gt&g=2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 30 Kasım 2009; 15:37:59 >

• Uyarıda diyor ki:
    Eğer bu dvd yazıcı bir sistem içinde gelmişse firmware bu üreticinin sitesinde arayınız..Buradan indirerek yapmayın diyor.

Vallaaaaaaaa

http://support.packardbell.com/global/item/index.php?pn=PB51M00529&t=1409

adresine girersen senin pcde başka bir dvd writer olduğunu yazıyor :))))))
    Tabi dvd için firmware update falan da görünmüyor..Bence en güzeli sen yarın distribütor firmayı ara ve sorununu anlat.Ne yapabileceğini sor.

Ben daha fazla seni yönlendirrmek istemiyorum çünkü bundan sonrası sorumluluk gerektirecek şeyler yapmaya gebe.

Kolay gelsin.

ÜSTTEKİ mesajını şimdi gördüm..Benim verdiğim adreste tam modeli görünüyor..Enteresan karışık bir durum.
    Ayrıca nero info tool a bakarsan
    READ kısmında DVD+R olmadığını göreceksin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hocam hadi firmware yuklemeyi gectik.

bu ne bicim bir sitedir bole.bendeki dvd_rw baska sitedeki dvd_rw baska :S

dikkat ettim.

READ kısmında DVD+R olmadığını göreceksin. demissiniz ancak o dvd-ram dvd+r isaretli dikkat ederseniz.yada bos olsun farketmez.

benim sorunum dvd-r lerle gerci bugun dvd+r de vardı onuda okumadı ama dvd-ram yok digerleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferkivanc

quote:

zaferkivanc

peki ben bir dvd nin 8x yada 6x ile yazıldıgını nasıl anlarım?

yada firmware yuklemek istesem.nasıl yuklerim.benim dvd rw 6750a diye geciyor fakat uretici firma 6500a nın firmwaresini koymus.biraz daha arastıralım.tskrler...

@cizik

sanırsam seninkide media list deki gibi.oyuzden biraz daha arastıralım bakalım.umarım olur :(

Sorunumun ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı acaba? :(

• valla dvd_rw ler marka ayırt ediyormus.cok sacma bir sorun :S sizinkide boyle olabilir.benimde film dvd lerini oynatmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferkivanc

valla dvd_rw ler marka ayırt ediyormus.cok sacma bir sorun :S sizinkide boyle olabilir.benimde film dvd lerini oynatmıyor.

ya kardesım yap bnm dedıgımı markayı yaz google sürücüsünü bul yukle gec,cek
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.