Şimdi Ara

DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
6
Favori
43.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.


    Yaklaşık 6 ay önce ikinci el bir uydu kartı aldıktan ve kullanmaya başladıktan sonra gördüm ki bu iş öyle ekran kartı al montajını yap ve yazılımını kurup kullan gibisinden bir hadise değilmiş. Aslına bakılırsa bugün evinizde normal bir uydu alıcısı kullanmak için bir araştırma yaparsanız yine böyle bir sürü sorun yaşayabilirsiniz. Ben PCI uydu katı alıp kullanan, buna baya bi emek harcayıp en sonunda dört dörtlük olmasa bile artık sorunsuz kullanabilmeyi zamanla, kanla, terle öğrenen biri olarak şu zamana kadar olan bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim.


    NEDEN DVBVIEWER ? : Şu an bilgisayarınızda kullanabileceğiniz birkaç uydu yazılımı var ve emin olun ki herbiri birçok sorun içeriyor. Misal bu alanın en baba programı olan Progdvb ile HD yayın izlemek başa bela, Dvddream çok güzel bir yazılım ama programı yapan arkadaşlar programı koruma çabalarını programı geliştirme çabalarının bir hayli ilerisinde tuttukları için stabil bir kullanıma erişmeniz uydu kartına harcadığınız zamanı aşabiliyor. Bunun haricinde kendi anladıkları şekilde olağan dışı ikonlarla bezenmiş menüleri bazen sizi "ne alaka" diye çığırdan çıkarabiliyor. Altdvb, Skyview, MyTheatre gibi yazılımlar ise şahsımca kurulumdan hemen sonra silinmiş programlar :)
    Gel gelelim neden DVBVIEWER' a. SKYSTAR uydu kartına sahip olan arkadaşlar bilirler ki DVBVIEWER bu kartın sürücüsü ile birlikte gelir. Ben ilk zamanlarda biraz kullanıp iade ettiğim Skystar2 uydu kartımla beraber gelen bu yazılıma kartı kullanmamda çok sorunlar yaşansa da aşık olmuştum. Gördüğüm en profesyonel yazılımın bu olduğunu söyleyebilirim. Bu versiyonun ücretsiz oluşu nedeniyle özellik kısıtlamalı olsa bile başarı olarak son derece mükemmeldi. Daha sonra Avermedia uydu kartı almamın sonrasında bu yazılımı kullanmaya başta diğer yazılımlarda gördüğüm eksikliklerden dolayı devam ettim. Her yiğidin bir yoğurt yemesi varya benim ki bu, diğer kullanıcılara saygı duymak en normal şey.



    NEDEN AVERMEDIA ? : Ben bu foruma üye birçok kullanıcı gibi ikinci el kullanıcısıyım ve ilk satın aldığım kart bir Skystar2 karttı. Satın aldığım kartta yaşadığım sorunlar sonrası yaptığım araştırmalarda bu marka ve model kartta bobin sorunu ve bazı genel sorun başlıklarına rastlamam bu kartı iade etme nedenim. Genel olarak hiçbir uydu kartı kötüleyecek deneyime sahip değilim. Tek söyleyebileceğim elimdeki kart ile maksimumu yakalamanın mutluluğunu yaşamam.


    Bu kadar kişisel gelişim içeriği yeter sanırım :) haydi programa geçelim.


    DiSEqC NEDİR ?:

    Diseqc uydu anten kullanan kişilerin bilmesi gereken en önemli olaydır. Bu yöntem bir uydu alıcısıyla bir ya da birden çok çanak anten kullanmaya müsade eder. Böylece cihazınızla aynı anda hem Türksat hem Hotbird hem de Eutelsat yayınlarını alabilirsiniz.


    DiSEqC AYARLARI: Dvbviewer programında tekli çiftli ve dörtlü kullanım için standart seçimler vardır. Eğer kanal arama bölümüne geldiğinizde diseqc seçimini aşağıdaki gibi yapmazsanız aramanız sonuçsuz kalır.


    Tek çanağınız varsa: DiSEqC = None

    Birden fazla çanağınız varsa işin içine transponder listeside giriyor. Açıklamak gerekirse örneğin 3 çanağınız var 1. çanak Türksat'a 2. Çanak Hotbird'e 3. çanak ise Eutelsat' a yönelik. Böyle bir durumda kanal araması şu şekilde olur

    Transponder List = Türksat ise DiSEqc= PosA/OptA

    Transponder List = Hotbird ise DiSEqc= PosB/OptA

    Transponder List = Eutelsat ise DiSEqc= PosA/OptB



    DVBVIEWER KULLANIMI İÇİN GEREKLİ YAN YAZILIM VE CODEC BİLEŞENLERİ:


    Öncelikle bilgisayarında böyle bir multimedya aygıtı kullanacak arkadaşlara ilk tavsiyem KLM CODEC PACK gibi codec'lerden uzak durmaları. Genelde sadece internetten indirilen filmleri izlemek için uygun olan bu paketler ile uydu yayınlarını izlemek kısmen mümkün olabilse bile özellikle HD yayınlarda kaybedeceğiniz görüntü kalitesi miktarı azımsanamayacak kadar yüksek. Zaten bu paketleri kullanan kişilerin birçoğu "sinyal alabiliyorum ama görüntü yok" şikayetleri ile forumlarda çözüm aramakta


    Benim sizlere önerebileceğim, yüksek performans sergileyen Codec ler şunlar:


    CYBERLINK POWERDVD 7 : Şu an ilgili yazılımın sürümü 10 serisinin üzerine çıktı. 3D destekli codecleri bile var ama hem güzel görüntü hem de bilgisayarınızı yormayan yan içeriklerinin azlığı sebebiyle ben bu sürümü ısrarla kullanıyor ve tavsiye ediyorum.

    DIVX 8 : Bu codec HD yayınlarda sizi adeta büyülüyor. Bu codec paketini divx.com adresinden indirebilirsiniz.

    DSCALER 5008: Dscaler.com dan ücretsiz indirebileceğiniz normal yayınlar için güzel bir codec Not: bu codec'i kullanırsanız Options Directx bölümünde Video A sekmesinde codec seçiliyken Video renderer seçimini "system default renderer" olarak seçmeniz gerekmekte.

    ELECARD: Full programla birlikte 21 günlük demosu geliyor. Cyberlink'in yanına yaklaşamaz bence ama yinede kullanabilirsiniz.

    Bu codec'leri edinebilirseniz uydu kullanımı için başka bir codec'e ihtiyaç duymazsınız.



    DVBVIEWER KURULUM VE KULLANIMI: Öncelikle programı kurmaya başlamadan önce codec'lerinizi kurmuş olmanızı tavsiye ediyorum. Bu anlatımda DVBVIEWER' in demo sürümünü kullanacağız. Pro sürümünden sadece iki farkı var bu sürümün. Birincisi Plugins sekmesinin olmaması (Bunun neden gerektiğine ileride değineceğiz) ikincisi ise programı kullanırken tüm kanalların üzerine DVBVIEWER yazısının yerleşmesi.


    Programı buradan indirebilirsiniz:http://www.dvbviewer.com/

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Programı indirdikten sonra çift tıklayıp açın ve kurulumu ileri butonuna basarak sonlandırın. Karşınıza gelen seçim kutularına tıklamayı unutmayın. Kurulum bittikten sonra program başlayacak ve aşağıda belirttiğim resimli anlatım aşamaları gelecektir.


    Şimdi sırayla bu adımlara bakalım. Açıklama olmayan resimler için resimde görülen seçim yapılıp ileri tuşuna basılabilir.


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Aşağıdaki resim Timeshift kayıt yerini belirler. Timeshift özelliği nedir derseniz DIGITURK HD kutunun yapabildiklerini yapabileceksiniz cümlesi sizi heyecanlandırabilir sanırım. Yani akan yayını izlemeye başladığınız andan başlamak kaydı ile istediğiniz zaman geri almak ve kaldığınız yere geri dönmek diyebiliriz. Bu seçim bu kaydın nerede tutulacağını belirler. Size bunu sormasının nedeni ise kendi bilgisayarınızın hard disklerindeki boş alanı sadece sizin değerlendirebilecek olmanız.

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Aşağıdaki alanın seçimi çok önemli. Bu seçim sizin yayınları izleyebilmeniz için en önemli seçim. Resimden gördüğünüz üzere yukarıdaki işaretli bölümde video ve audio seçim alanları var. Biz bu resimde video ayarlarını yapıyoruz. Seçim kutularında MPEG2 Video Decoder alanı normal çözünürlüklü yayınları izleyeceğimiz codec seçimidir. Ben bunun için Cyberlink Powerdvd 7 codec'ini kulanıyorum , H.264 seçimi ise HD yayınları ve 16:9 çözünürlüklü yayınların bir kısmını ilgilendiren codec seçimi. Benim HD yayınlarda en beğendiğim codec DivX 8 zaten seçimimde bu yönde. Bir alttaki resimde ise ses seçimleri var. Onlarıda kendiniz seçebilir ya da resmin aynısını uygulayabilirsiniz.


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Bu kısımda yine normal çözünürlüklü yayınlarla alakalı. Benim seçimlerimle tabi :)

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi


    Bu kısımda yine normal çözünürlüklü yayınlarla alakalı.

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi


    Aşağıdaki kısım ise yine can alıcı. Program benim kartımı direkt olartak görmüş durumda. Ben bunun için hiçbirşey yapmadım. Program kendi algıladı ve buldu. Eğer ki bu büyük pencere içinde seçili bir kart görülmüyor ise bundan sonraki aşamaları tamamlarsanız dahi uydu kartınızdan yayın alamayacaksınız demektir. Bu sorunu aşmak için aşağıdaki butonu tıklayarak bilgisayarınızdaki donanımlarda arama yapmalı hala tanımlanamıyorsa kurulumu iptal ederek kartın sürücüsünü kontrol etmeli, bağlantı gibi sorunlar olup olmadığını bulmalısınız. Bu aşamayı kartınız bulundu varsayarak kuruluma devam ediyoruz.


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Aşağıda No seçimini yapmamızın nedeni kanal arama kriterlerini kendimizin belirleme isteiğimiz. Devam ediyoruz.


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Aşağıdaki kısım üç aşamadan oluşuyor ve sizden başlıkta izlenen medya türü için kayıt yeri talep ediyor. Timeshift gibi yani. Müzik, Resim ve Video kayıtlarınızın kaydedileceği yeri seçiyorsunuz bu aşamada. Tabi sonra ayarlardan değiştirebileceksiniz.


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Bitirdik yani kurulumumuz bitti. Karşımızda kara kuru bir ekran bizi bekliyor. :) Ya şimdi ne olacak sorusunu soranların cevabı kurulumun devamında :)



     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Şimdi gelelim kanal aramaya. Programın üzerinde bulunan resimde işaretli C ikonuna basınca kanal listemiz açıldı. Bu listede kurulumla gelen uydular olabilir. Tabi kurulumda seçtiyseniz. Bunlar çok önemli değil. Hepsini kendi istediğimiz şekle sokacağız şimdi. Önce resimde görülen seçimi yaparak kanal aramaya başlıyoruz. Aşağıdaki seçim penceresi bizi bekliyor :)

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Aşağıdaki pencere biraz anlatım gerektiriyor.

    Siyah kare seçim içeriği: Bu bölüme dokunmuyoruz. Zaten isteiğimiz uydu yayınlarına ulaşmak olduğu için gerek yok.

    Target Root: Bura bir seçim bölümü gibi görünsede aslında yapacağınız taramaya vereceğiniz ismi belirlemeden başka bir özelliği yoktur. Tek yapmanız gereken İstediğiniz aramayla ilgili bir isim vermek. İsim vermezseniz isim otomatik olarak tarama tarihi olur. Böyle bir durumda tekrar arama yapılmasına gerek yoktur ileride kanal liste isimlerini değiştirmeyede değineceğiz.

    Transponder List: Transponder özetle uydu frekans listesi demektir. Yani şu an programda faal olan uyduların içeriğinde olan frekans aralıkları mevcut. Eski versiyon programların bazı yeni kanalları bulamamaları bu liste içeriklerinin eksik olması nedeniyledir. Örneğin yarın DOĞAN yayın grubu gibi bir grup sıfırdan çıkıp kendine yeni bir frekans aralığı satın alıp yayına başlarsa bizim hazır listemiz bu grubun yayınlarını bulamayabilir. Herneyse şimdi buradan tarama yapacağımız uyduyu seçeceğiz.

    LOF1 LOF2 LOF SW: Bunlar standart olarak transpnder seçimi ile gelir. Bunlara dokunmak çok mantıklı değildir.

    DiSEqC : Bu ayar kanal bulma ve sinyal alma ile doğrudan alakalıdır. Diseqc ayarlarını yukarıdaki gibi yapmanız halinde kanal bulma sorununuz olmaz.

    Mavi kutu: Bu seçimler genelde istenilen kanala erişilemeyince şansını deneme yöntemleridir. Bir değişiklik gerektiğini görmedim hiç :)

    PAT PMT SDT : Bu butonlar yeşil renge bürünürse mutlu olabilirsiniz çünkü uydunuz böyle bir durumda kanal buluyordur :)

    Scan Range: Kanal arama bu butonla yapılır.

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    İşte kanal aradık ve bulduk. Gördüğünüz üzere demo versiyonun getirileri ekranımızda :)


     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi




    Aşağıdaki resim ise hem hazır kanal listelerini programa eklemeyi hemde bunlar üzerinde değişiklik yapmayı sağlar. Kanal listesinin altındaki Channel editor e tıkladığımız zaman sağdaki bölüm açılır. Aşağıdaki ilk küçük kutucuğa tıklamak hazır listeleri seçip llisteye eklemeye yarar. Listeye eklediğiniz arşiv sizin bilgisayarınızda hazırlanmadığı için Diseqc ayarları muhtemelen farklıdır. Bunu değiştirmeden kullanmak kanalların açılmamasınıa neden olur. Aşağıdaki kutudan dieseqc ayarlarını kendi çanağınıza göre yaparak apply ile onaylayabilir üsttende ismini değiştirebilirsiniz.



     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi



    Son olarak Full versiyon kullananlar için Plugins özelliğinden bahsedeceğim. Uydu yayınlarında çeşitli şifreleme yöntemleri mevcuttur bazıları DIGITURK gibi paralı yayınlardır bazıları ise her zaman karşılaştığımız maçların ya da F1 yarışlarının yayınını başka ülkelere kısıtlamak için yapılan sabit şifreye sahip şifreleme yöntemidir. Bu basit şifrelemeye BISS KEY denilir. Bu gibi yayınları izlemekten mahrum olmamak için s2emu ya da vplug gibi kısmen legal görülmeyen yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımlar ile örneğin TRT de yayınlana ve şifreleri TRT sitesinden bildirilen F1 yayınlarını ekranınız kararmadan izleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise bu ek yazılımları internetten indirerek programın plugins kalsörüne kopyalamaktır.


    HD KANALLAR HAKKINDA: ÖNCELİKLE HD KANALLARI İZLEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIN DVB-S VE DVB-S2 NİN FARKINI BİLMESİ GEREKİR. DVB DIGITAL VIDEO BROADCASTING DEMEKTİR VE DVB BAŞLIĞINI TV'LERİNİZİN ÜZERİNDE BİLE GÖREBİLİRSİNİZ. BUNUN NEDENİ DVB NİN TEK BAŞINA UYDU YAYINI DEMEK OLMADIĞIDIR. BU AYRIM SONA EKLENEN HARF İLE SAĞLANIR. BİZLER UYDU ALICISI KULLANIYORUZ BU NEDENLE DVB BAŞLIĞININ YANINDAKİ HARF SATELLITE YANİ S HARFİDİR. TÜM UYDU KARTLARI DVB-S ÖZELLİĞİNDEDİR. BUNUN HARİCİ OLARAK YENİ ÇIKAN DVB-S2 STANDARDI VARDIR. BU STANDART AYNI BANT GENİŞLİĞİNDE DAHA ÇOK VERİ TRANSFERİNE İZİN VERİR VE HESAPLAMA SİSTEMİ DVB-S DEN FARKLIDIR. İŞTE BU NEDENLE DVB-S UYDU KARTI OLAN BİR KİŞİ KARTININ ÜZERİNDE HDTV İBARESİ GÖRSE DAHİ BU KARTLA %90 ORANDA HD YAYIN YAPAN TV'LERİ İZLEYEMEZ. DOĞRU FREKANSLARI SİSTEME GİRSE DAHİ UYDU ALICISI MEVCUT KANALI BULAMAZ. BAZI UYDU KANALLARI ÖRNEĞİN TÜRKSAT HD YA DA HD SUISSE HARİCİ KANALLAR DVBS-2 FORMATTA YAYIN YAPARLAR. BÖYLELİKLE AYNI YAYINI ÇOK FARKLI ÖZELLİKLERLE SUNABİLİRLER. BENİM BURADA YAYINLADIĞIM KANAL LİSTESİ KULLANDIĞIM KARTIMIN HD ÖZELLİKLİ OLMAMASI NEDENİYLE HD KANALLARIN SADECE BİR KISMINI İÇERİR.



    ~~DVBVIEWER 27.07.2011 KANAL LİSTESİ~~


    Bu kullanımı kısıtlı bir zaman diliminde yazdım. Bir hatam olduysa affola. :)


    Herkese iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SeBi~ -- 31 Temmuz 2011; 21:18:51 >







  • Teşekkürler anlatım için.

    OSD paylaşımı ve yararlı plugin paylaşıı da yapılabilir (İllegal yollar hariç)
  • paylaşım için tşk şuan en stabil ve kullanımı kolay DVB Dream var ben de kullanıyorum
  • OSD

    Göze hoş gelen arayüzleri ekleyeceğim.
    Öncelikle şu dosyayıı DVB Viewer'daki Plugins klasörüne atmanız yararlı olacaktır.

    SkinHelper
    İndir




    Yüklemek için:
    DVBViewer\OSDSkins klasörüne atınız.


    BluFuzz

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    Concinnity 3D

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    GP-Vision

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    MediaStream

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    VDR Retro

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    White Candy

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi

    İndir




    Kanal Logoları

    DVBViewer klasöründeki Images\Logos klasörünün içine atınız.
    http://www.fileden.com/files/2007/11/25/1605435//Logos.rar

    Kanal isimleri logoların bulunduğunu resim dosyalarıyla aynı ismi taşımalı aksi halde logolar gözükmez.

    Kanal Listem

    Kendi Kanal Listemi'de upload ettim.

    HD'ler dahil Turksat + Hotbird'teki işe yarar çoğu kanal mevcut.

    http://www.fileden.com/files/2007/11/25/1605435//42e13e.ini
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Kanal listenizin linkinde sorun var. Bir gözatarsanız sevinirim.
  • Düzelttim.
    Benim liste kendime göre ayarlı herhangi oynama yapmadım.
    Karışıktır kategorilenmiş şekilde

    Ben OSD olarak White Candy'yi kullanıyorum bu arada
  • dvb viewer çok karışık bir program.en azından benim gibi bu işte yeni olanlar için.ben dvb dream kullanıyorum ve çok memnunum.gerek kanal geçişleri olsun,gerek kolay arayüzü olsun işimi fazlasıyla görüyor.yukarıdaki gibi pluginler ekleyip menüler değişir mi bilmiyorum hiç denemedim.zaten kumandayı kullanmadığım için arayüze falan gerek yok bence.pc başında mousela kanalları değiştiriyorum.yani en azından kurulumu ve kullanımı çok kolay.ve türkçe.yeni başlayan arkadaşlara tavsiye ederim.
  • güzel konu teşekkürler, bendede avermedia a706 var çok memnunum sanırım dvbviewer ile dahada iyi performans alınabilir anlatılanlara göre, deneyeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 1 Haziran 2011; 15:31:58 >
  • ikisinide kullandım ikiside güzel ama DVB viewer daha çok hoşuma gidiyor kullanışlı olduğu için onu kullanıyorum.üstelik hauppage kumandasını ayarladığınızda gayet güzel çalışıyor DVB viewer la.
  • DVBViewer 4.8.0.1
    Hotfix 4.8.0.1.
    !!!DEMO!!!


    DOWNLOAD :http://narod.ru/disk/14698939001/DVB...8.0.1.rar.html



    Bu arada 4.8.1 sürümüde çıkmış ama henüz dosya ortada yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    DVBViewer 4.8.0.1
    Hotfix 4.8.0.1.
    !!!DEMO!!!


    DOWNLOAD :http://narod.ru/disk/14698939001/DVB...8.0.1.rar.html



    Bu arada 4.8.1 sürümüde çıkmış ama henüz dosya ortada yok...


    DVBViewer 4.8.1.0

    http://www.dvbviewer.tv/download/setup_demo.exe

    Kuruluma başlayamadım bir hata veriyor anlayamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ens1252 -- 4 Haziran 2011; 14:48:43 >




  • Spesifik (yani sizin PC'nize özgü) bir durum olmalı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Spesifik (yani sizin PC'nize özgü) bir durum olmalı...


    Siz kurdunuz mu acaba?Yeni sürümde bir değişiklik, kanal geçişleri veya başka şeyler gözlemlediniz mi?
  • 4.50 kullanıyorum. Demo olduğu için kurmadım.

    4.8.xx serisinde en önemli yenik Mheg diye adlandırılan, hareketli teletex'in dahil
    edilmesidir.
  • Ben de dvbviewer kullanıyorum, gayet güzel bir program. Çakma lisanslı kullanınca program da hatalar baş gösteriyormuş, doğru mudur?.

    Bu arada anlatım çok güzel, teşekkürler.
  • Doğru değil ! 4.50 sürümünü kullanıyorum.
  • Mrb arkadaşlar Dijital TV kartları konusunda acemiyim. Kartın sitesinde ne varsa kurdum.

    http://www.avermedia.com/TR/Product/ProductDetail.aspx?Id=346

    Ama Hala Aygıt Yöneticisinde bir bilinmeyen aygıt gözükmekte. Ama Windows Media Center hem analog hem dijital Tuneri görmekte. 85cm Next çanak, HD Ready bir lnb ile kurulum yaptırmayı düşünüyorum. Bi uyducu çanak, lnb, kablo ve kurulum 70 liraya yaparız ama bilgisayarınızdaki kartınızın ayarlarını ben yapamam dedi. Şu an sadece analog anteni tarattım ve kurdum, analog yayınları izleyebiliyorum. Dijital kanalları da aynı şekilde tarattığımda sorunsuz olarak Türksat 3 deki yayınları izleyebilir miyim? Diğer sorum ise Windows Media Center'dan memnunum ama gördüğüm kadarıyla Tüm uyducu arkadaşlar Prog dvb ya da sizin tavsiye ettiğiniz dvbviewer yazılımını kullanmakta, faydası nedir? WMC da yapyor kayıt, canlı yayını ileri geri alma vs işlerini...

    Yardımlarınız ve bilginizi paylaştığınız içi şimdiden teşekkürler...




  • Öncelikle selamlar;


    Size kartınız hakkında bir ön bilgi vererek işe başlayayım. Kartınız DVB-S özellikli yani HD lnb almanız HD yayınları izleyebileceksiniz anlamına gelmiyor. Yani kartınız HD yayınları desteklemiyor. Daha fazla bilgi için bu adrese bakabilirsiniz. Linkteki konuda DVB-S ve DVB-S2 farkını öğrenebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_51108556/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51108556


    İkinci olarak uydu kartınızla beraber gelen CD duruyorsa onun içindeki sürücü kartın tüm özelliklerini karşılar. Eksik bulunan sürücünün ekran görüntüsünü paylaşırsanız ne olduğuna bakabiliriz.


    Son olarak Windows Media Center görünüm olarak çok güzel şeyler vaad etmekte isede zamanla uydu kartı kullanarak görebileceğiniz ayrıntılar nedeniyle pek tercih edilmemektedir. Tercih edilmemesinin en önemli nedeni buraya çok fazla müdahale şansınız olmamasıdır. Yani Media Center mevcut yayını alır ve size verir. Misal Formula 1 izlemek için uydu anteninizi açıp yayını izlemeye başladığınızda yayının karardığını görürsünüz. Diğer programlarda TRT'nin önceden duyurduğu BISS key kodunu programa girerek yayını izleyebilirsiniz ama Media Center'in bildiğim kadarıyla bu ufak özelliğe bile desteği mevcut değildir.



    Aramıza hoşgeldin, Kolay gelsin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarbirinci

    Öncelikle selamlar;


    Size kartınız hakkında bir ön bilgi vererek işe başlayayım. Kartınız DVB-S özellikli yani HD lnb almanız HD yayınları izleyebileceksiniz anlamına gelmiyor. Yani kartınız HD yayınları desteklemiyor. Daha fazla bilgi için bu adrese bakabilirsiniz. Linkteki konuda DVB-S ve DVB-S2 farkını öğrenebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_51108556/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51108556


    İkinci olarak uydu kartınızla beraber gelen CD duruyorsa onun içindeki sürücü kartın tüm özelliklerini karşılar. Eksik bulunan sürücünün ekran görüntüsünü paylaşırsanız ne olduğuna bakabiliriz.


    Son olarak Windows Media Center görünüm olarak çok güzel şeyler vaad etmekte isede zamanla uydu kartı kullanarak görebileceğiniz ayrıntılar nedeniyle pek tercih edilmemektedir. Tercih edilmemesinin en önemli nedeni buraya çok fazla müdahale şansınız olmamasıdır. Yani Media Center mevcut yayını alır ve size verir. Misal Formula 1 izlemek için uydu anteninizi açıp yayını izlemeye başladığınızda yayının karardığını görürsünüz. Diğer programlarda TRT'nin önceden duyurduğu BISS key kodunu programa girerek yayını izleyebilirsiniz ama Media Center'in bildiğim kadarıyla bu ufak özelliğe bile desteği mevcut değildir.



    Aramıza hoşgeldin, Kolay gelsin :)





    Mrb bu yazının tamamnı okudum. Kartımın dvb s olduğunu biliyorum. Yurtdışından dvb s2 kart da bulabilirim eğer değecekse. Benim anlamadığım avermedia kartın üzerine(sitesinde de yazılı) neden
    "HDTV 1080i h.264/mpeg-s ready
    *Bu ürün dvb s2'yi desteklememektedir. HDTV sadece DVB S formatında kullanılabilir. "

    diye yazmış? Bu kartta 1080i HD izleyemeyeceksem bu dolandırıcılıktır... Kartın DVDsi Klavuzlar kumanda kablolar vs herşeyi yenisi gibi mevcut ama naçizane düşündüm ki dvd'lerdeki ürün sürücüleri internetteki gibi güncel olmaz. Dvd'den avertv kurmaya çalışınca:

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi


    Uyarısını alıyorum. Tamam deyince de:

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi


    Uyarsı çıkıyor. Kartı analog olarak kullanmaktayım. Sanırım dijital Tuneri sorunsuz çalışıyor. Zira kanal taratırken WMC dijital tuneri de görüp taratmak isteyip istemediğimi soruyor. Sanırım alttaki tanımlanamayan sürücü kartın offline download öelliği ile ilgili, bir ağ sürücüsü vs olabilir. Sağ tıklayıp sürücüyü güncelle deyip, dvd yi göstediğimde de bulamıyor sürücüyü...

     DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi


    Hoşbulduk, yazdıkların dvbviewer konusunda çok açıklayıcı olmuş. Kısmetse kurulumu yaptırınca onu kullanıcam.




  • Avermedia'yı dolandırıcı olmaktan kurtaran kanallar var hocam. Misal HD Suisse kanalı var çok güzel bir kanal. DVB-S formatında 1080i yayın yapıyor. Şifreli olduğu göremeyebilirsin. Bunun gibi Türksat uyduda da kanallar var. Misal TELEDÜNYA HD, Ha bu gibi kanallar bir elin parmağını geçmez çünkü DVB-S2 mantığı aynı bant genişliğinde çok fazla özellik sunmaya açıktır. HD yayın yapıp bu nimetlerden faydalanmak istemeyenler ise genelde devlet tewlevizyonları olur. HD varmı var olayı yani.

    Senin aldığın uyarının açıkca ne olduğunu bilemiyorum. Tek bildiğim Avermedia nın özellikle driver konusunda türünün tek örneği kalitede hizmet verdiğidir. Tüm işletim sistemleri ve 32-64 bit versiyonları için sürücüleri sorunsuz çalışır. Trinity kart içinde öyle olduğunu sanıyorum. Belki Win7 ile ilgili bir sorun yaşıyorsundur ama önerim AverTV uygulamasını kullanma onunda eklenti desteği mevcut değil. Eğer forum sitelerinden full versiyon bir DVBVIEWER programı indireceksen de antivirüs programını açık tut. Bu alanı kullanan linklerin %99'u tehlikeli virüs içerir.


    Son olarak eğer SADECE şifresiz olarak birkaç HD kanal izlemeyi düşünüyorsan HD kart alabilirsin. Yok illegal erişime merak saldım diyorsan işte onunda platformu bura değil :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.