Şimdi Ara

dvb tuner nedir açıklayabilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
35.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazı lcd plazma televizyonlarda DVB yazıyor bu bildiğimiz uydu alıcımı yoksa, yakınlarda karasal dijital yayın başlıyacak deniyor yabancı ülkelerde varmış omu ?



  • eğer o dvb nin yanında s yazıyorsa bildiğimiz uydu alıcısı var,t yazıyorsa karasal dijital alıcısı var demek oluyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahamat

    bazı lcd plazma televizyonlarda DVB yazıyor bu bildiğimiz uydu alıcımı yoksa, yakınlarda karasal dijital yayın başlıyacak deniyor yabancı ülkelerde varmış omu ?


    Aynen ikinci soylediğin arkadaşım

    Digital Video Broadcast in kısaltması oluyor. Şu an için ülkemizde kullanılmıyor fakat yakında kullanılacağını umuyoruz Karasal yayınla dijital görüntü vermeyi hedefledikleri bir sistem işte. Aldığınız üründe DVB etiketi varsa bu yayın türü için üzerinde giriş mevcuttur.
  • arkadaşlarımızın belirttiği gibi, dvb nin yanında bulunan harf digital yayın türünü belirtir.

    t ise (terrestrial) digital karasal yayını alabilir
    c ise (cable) digital kablo tv ye uygun.
    s ise (satelite) digital uyduya uygun

    ülkemizde RTÜK den yapılan bir açıklamaya göre , IP TV için de çalışmalar başlamıştır. bu haberi kimse yanlış anlamasın, öyle çabucak olacak bir iş değildir.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak.
    dijital yayın alabilen araçlar birbirlerinin yerine geçmiyor mu?

    yani dvb-t özellikli bir cihaz dvb-s yayını alır mı?
  • Yeni 47 Pfl 7642d lcd tv aldımda bunda dvb-t yazıyormuş. Karasal dijital yayınlar nezaman başlar acaba bilen varmıydı ?




    quote:

    Orjinalden alıntı: muratno

    Arkadaşlar benim bir sorum olacak.
    dijital yayın alabilen araçlar birbirlerinin yerine geçmiyor mu?

    yani dvb-t özellikli bir cihaz dvb-s yayını alır mı?



    Arkadaşım benim tvde belirttiğim gibi dvbt var ve çanka kablosu takacak bir girişi olmadığı için bence çanağa takılmaz. Aynı görevi görmezler.
  • cevap için teşekkürler. notbook için dahili express dvb-s kart çıkartsınlar diye dua edicez galiba.

    Karasal dijital yayın ankara da ve istanbul çamlıcada test yayınında. eğer çamlıcayı gören bi yerde isen trt 1,2,3,4 çekiyo ama çok bişi beklememek gerekiyor. Bir rivayete göre 2010 da devreye girecekmiş. o da ne zaman yaygınlaşır Allah bilir.
  • Kısaca karasal yayın alıcısıdır.Türkiyede kısa vadede bir işe yarayacağını zannetmiyorum
  • vestel in dışında dvb-s tuner li tv varmıdır,
    Bilen Duyan arkadaşlar ????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysrgraphic

    vestel in dışında dvb-s tuner li tv varmıdır,
    Bilen Duyan arkadaşlar ????

    piyasadaki bir çok tv de bu özellik bulunmaktadır.
  • dvp-t de uyduya gerek olmadan mı kanalları cekiyo
  • Evet DVB-T de uyduya gerek olmadan dijital yayınlar alınılabiliniyor. Normal analog kılçık anten ile HD yayın izlemek mümkün.
    DVB-T Sd yayın, DVB-T2 ise HD yayın verir.
    Yani bu durumu, kablolu teledünya HD (DVB-C) nin, kablosuz hava ile alınması (DVB-T) diye özetliye bilirik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Evet DVB-T de uyduya gerek olmadan dijital yayınlar alınılabiliniyor. Normal analog kılçık anten ile HD yayın izlemek mümkün.
    DVB-T Sd yayın, DVB-T2 ise HD yayın verir.
    Yani bu durumu, kablolu teledünya HD (DVB-C) nin, kablosuz hava ile alınması (DVB-T) diye özetliye bilirik.

    DVB-C veya dvp-t özelliği olan bir televizyona çanak antenin kaplosunu taksak tv nin anten girişine hd kanalları bulur mu
  • DVB-T karasal yayındır, kablo, lnb olmadan. DVB-T anteni ile dijital yayın alınır.
    DVB-C karasal kablolu yayındır, uydu alıcısı, lnb, recevier olmadan. Kablo TV şirketinin evimize çektiği abone kablosu ile TV tunerine bağlanarak dijital yayın alınır (tv ye modül ve teledünya abone kartı takılarak).

    DVB-S/S2 işte sağdece bu LNB ile yayını alır, recevier olmadan çanak+lnb+kablo ile tv tunerine bağlanarak, dijital yayın izlenebilir.
  • ürkiye 2015 yılı başında dijital karasal yayına geçmek zorunda. Bu durum, sayıları 17 milyonu bulan uydu anteninin çöpe atılacağı anlamına geliyor. Zira, Türkiye genelinde kurulacak 800 adet verici anten aracılığı ile, görüntü kirliliğine de yol açan 17 milyon antene olan ihtiyaç ortadan kalkmış olacak. Dijital karasal yayına geçişin maliyeti ise 400 milyon lira olarak hesaplanıyor.

    2014’te dijital karasal yayına geçilecek olan Türkiye’de frekans planlaması dahilinde belirli illerde toplam 400 milyon TL maliyetle 800 adet verici anten kurulacak. 450 televizyon ve 1.100 civarında radyonun frekansa kavuşacağı yeni dönemde 17 milyon adet uydu anteni çöpe gidecek.

    Televizyon ve radyolara frekans tahsisi amacı ile çıkarılan Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu'na göre Türkiye 2015 yılı başında dijital karasal yayına geçmek zorunda. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ve BTK’nın bu alanda yaptıkları çalışmalarda son aşamaya gelindi.

    2014’e kadar yapılacak çalışmalar ile birlikte 450 televizyon ve 36’sı ulusal olmak üzere toplam 1.090 radyonun frekans tahsisleri yapılacak. Frekans planlamasını yaptıran RTÜK ile aralarında Kanal D, Star TV, ATV,Kanal7, STV, FOX ve TV8’in de bulunduğu 16 yayıncı ortağın bulunduğu Anten A.Ş.’ye ortalama 400 milyon TL ye mal olacak 800 adet verici anten kurulacak.

    Antenlerin satın alım ve kurulumunu sağlayacak olan Anten A.Ş., sistemin işletmesini de yürütecek. Dijital karasal yayıncılık ile birlikte Türkiye’deki 17 milyon adet uydu anteni de çatılardan kaldırılacak.

    Süreci yakından takip ettiklerini belirten Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Erdoğan, özellikle frekans tahsisi konusunda piyasada bir hareketlilik başladığını belirtti. 1994 yılında kurulan RTÜK’ün kuruluş amacının, yayıncılık yapan kuruluşların frekans planlamasını yapmak olduğuna dikkat çeken Kubilay Erdoğan, “Aradan geçen zaman içerisinde maalesef bu görevini yerine getirememiş, ancak çıkarılan kanun ile birlikte artık bu görevini yerine getirebilme imkanı bulacak’ dedi.

    RTÜK ve BTK’nın bu konuda bir konsensus içerisinde çalıştığını hatırlatan Kubilay Erdoğan, “Geçen yıl frekans tahsisi planlama ihalesi yapıldı. RTÜK ilgili planlama için Fransız bir yazılım firması ile anlaştı ve bu firmaya dijital Frekans Planlaması’nı yaptırdı ve teslim aldı. Bu planlama doğrultusunda da Türkiye’nin tamamına 800 adet dijital karasal yayıncılık yapılmasına imkan sağlayacak verici anten kurulacak” dedi.




  • Arkadaşlar karasal yayın izleyebilmek için ek olarak ne alıcaz ve hangi işlemleri yapıcaz bilen birisi bilgi verebilir mi???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysrgraphic

    vestel in dışında dvb-s tuner li tv varmıdır,
    Bilen Duyan arkadaşlar ????

    ARÇELİK, LG, SAMSUNG, PHILIPS, BEKO, GRUNDIG ve bir çok marka... dikkatli seçmen gerek çünkü bazı modellerde sadece DVB-T ve analog tüner oluyor... mümkünse smart tv modellerini incele...

    DVB-T için tvde varsa sadece anten alıp tak... basit bir anten yükselticisiz olabilir... sonra DVB-T yayını arat... set box tarzı kutuları satılıyor mu bilmiorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 18 Şubat 2013; 12:23:37 >
  • Digital karasal yayınageçince uydu alıcılarına ihtiyaç kalmayacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: someoneme

    Digital karasal yayınageçince uydu alıcılarına ihtiyaç kalmayacak mı?

    bence ne kadar gerekli olduğu anlaşılacak... DVB-T2 desteklemeyen TV alanlar özellikle bunun içib üzüldüğümüze değmez diyecekler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: someoneme

    Digital karasal yayınageçince uydu alıcılarına ihtiyaç kalmayacak mı?

    bence ne kadar gerekli olduğu anlaşılacak... DVB-T2 desteklemeyen TV alanlar özellikle bunun içib üzüldüğümüze değmez diyecekler...

    Hocam dvb-t destekleyen tv ler iş görmüyecek mi? T ile t2 arasındaki fark ciddi midir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.