Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
2.271
Cevap
31
Favori
156.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda kule inşaatı bitince DVB-T2'ye geçilecek gibi duruyor ama peki ya diğer şehirler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    İstanbulda kule inşaatı bitince DVB-T2'ye geçilecek gibi duruyor ama peki ya diğer şehirler?

    Kulenin hizmete alınması ile DVB-T2 yayınların başlaması arasında direkt bir ilişki yoktur.

    Kulenin yapılması;

    - Çamlıca tepesini anten kirliliğinden kurtaracaktır.

    - Ayrıca Çamlıca tepesinde direklerden yayın yapan yayıncılar, ekipmanlarını kuleye taşıyınca, kulenin radio enterferans( elektronik kirlilik diyelim ) kriterlerine uygun yayın yapmak zorunda kalacaktır. Malum şimdilerde Çamlıca tepesinde muhtelif yerlerde direklerdeki vericilerin enterferans değerleri, Telsiz genel müdürlüğünün alt - üst limitleri dahilinde çalışmasına rağmen, bir birinden farklıdır. İşte vericilerin kuleye taşınmasıyla birlikte, enterferans değerleri kule standartlarına uygun olacaktır. Dolayısıyla İstanbul'da yayıncılıktan kaynaklanan kirlilik disipline edilmiş olacaktır.

    Kulenin bitim tarihine kadar, RTÜK; DVB-T2 yayın sürecinde yeni bir aşamaya geçebilirse, kule direkt dijital yayıncılıkla hizmet hayatına başlayabilir. RTÜK yeni bir aşamaya geçemiyor şimdilik... Çünkü önceki ihale dönemindeki yargı süreci hala devam ediyor.

    Pilot olarak seçilen diğer şehirlerde, geçmişte DVB-T2 test çalışmaları yapıldı ve başarı ile sonuçlandı.

    Yani şimdilerde herşey, mahkemenin sonuçlanması ve RTÜK'ün yeni bir süreç başlatmasına bağlıdır.




  • Daha önceki haber.





    Bakan Arslan:



    "Vericiler ve Combinerlar da geldi. Çelik konstrüksiyon bittikçe içeride onların da montajlarını yapacağız. Daha sonra da 10 günlük test süreçleri bittiğinde de burada 80 radyoya burada yayın yapabilecekleri vericileri kurmuş olacağız. Bunu RTÜK ile birlikte yürütüyoruz. Yine RTÜK, sayısal yayına geçme ile ilgili süreçlerini tamamladığında, buranın sayısal yayıncılığa da uygun olması yönünde altyapıyı hazırlıyoruz. Gelecekte RTÜK sayısal yayıncılık ile ilgili işlemlerini bitirdiğinde, buradaki altyapı sayısal yayıncılığa da uygun olacağı için, çok daha yüksek kalite ev verimde buradan yayın yapılabilecek."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen...

    Sayısal yayınların başlatılmasıyla ilgili süreç, tamamiyle RTÜK'ün inisiyatifinde yürütülmektedir.

    Mahkeme süreci tamamlanınca, RTÜK yeniden ihale açacak. Yayıncılar yine eskisi gibi arıza çıkarıp, sayısal yayınların başlamasını engellemeye çalışırsa, hükümet bütün yurtta TRT kanallarını sayısal yayına geçirmek için çalışma başlatacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer illerde ne olacak meselesi karasal vericiler yani baz istasyonuna benzer bir yöntem ile zamanla kendi görüşüm yüzde yüz kapsama 3 yılı bulur

    Gelelim rtuk ve kule ilişkisine yine kendi görüşüm devlet kule yapıp bu işi rtuk un keyfine bırakmaz yargının keyfinede artık bırakmaz kule yapılmış olmasaydı belki mahkeme 10 yıl daha sürerdi fakat bu işin teknik kısmı bitti gibi bu is yargı ve rtuk kısmı ilede çok hızlanabilir arkadaşlar saygılar.........
  • arkadaşlar kulenin açılış tarihi artık bellı oldu gibi

    https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/01/20/camlica-kulesine-restorant-yapilacak

    CAMLICA CAMİSIYLE BİRLİKTE AÇILACAK

    Projenin 170 milyon liraya mal olması planlanıyor. Proje tamamlandığında yerli ve yabancı 4,5 milyon turisti ağırlaması bekleniyor. Kulenin tamamlanmasının ardından Büyük ve Küçük Çamlıca Tepesi'nde hala kullanılan anten ve kulelerinin söküm işi de hızla tamamlanacak. Projenin 2017 yılının ortalarında bölgede yapımına devam edilen Çamlıca Camiiyle birlikte kullanıma açılacağı öğrenildi.

    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/517877.aspx

    14 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE AÇILACAK

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “İslam coğrafyasının en önemli eserlerinden biri olan Çamlıca Camii de Üsküdar’da yükseliyor. Asrın mührü olacak bu cami, önümüzdeki Ramazan ayında (14 Haziran 2018) ibadete açılacak, müjdeyi buradan vermiş olalım.” dedi.




  • arkadşlar buda kulenin sitesi resmimi bilmiyorum


    http://www.camlicatvkulesi.com/
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Beylikdüzündeki endem tv kulesi 16 yıldır bekliyor.Burası Türkiye milyonlarca lira harcarız kule yaparız ama kullanmayız.İşin kötü tarafı, bu durum hiç kimseyi de rahatsız etmez.Umarım rtük bu kuleyi unutmamıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom wong

    Beylikdüzündeki endem tv kulesi 16 yıldır bekliyor.Burası Türkiye milyonlarca lira harcarız kule yaparız ama kullanmayız.İşin kötü tarafı, bu durum hiç kimseyi de rahatsız etmez.Umarım rtük bu kuleyi unutmamıştır.

    RTÜK ile kulenin ne alakası var.

    RTÜK fiziki altyapının oluşturmasında yetkili yada sorumlu değil ki !?

    RTÜK var olan yasal çerçevenin uygulamaya geçirilmesinden sorumludur.

    Daha somut ifadesi ile DVB-T2 'de fiziki altyapının oluşturulması Anten A.Ş.nin sorumluluğudur.

    Anten A.Ş. bugüne kadar fiziki altyapıyı neden tamamlayamadı ? Anten A.Ş.nin ortaklarından birkaçı RTÜK'ün açtığı sıralama ihalesini mahkemeye taşıdı. Mahkemeye taşınınca süreç durdu. Süreç durunca, Anten A.Ş. ortakları DVB-T2 ekipman yatırımlarını durdurdular.

    Sonuç olarak; mahkeme süreci tamamlanır tamamlanmaz, RTÜK yeni bir ihale açacak. Ondan sonra Anten A.Ş. işe kaldığı yerden devam edecek.




  • rtük ün bu verici ile ne alakası var diyorsunuz ama rtük hangi vericinin hangi güçle ve hangi frekansta yayın yapacağına karar veriyor.İşin yürütmesini anten aş yapacak ama planlayıcısı rtük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom wong

    rtük ün bu verici ile ne alakası var diyorsunuz ama rtük hangi vericinin hangi güçle ve hangi frekansta yayın yapacağına karar veriyor.İşin yürütmesini anten aş yapacak ama planlayıcısı rtük.

    Vericilerin band dağıtımını RTÜK değil, Telsiz Genel Müdürlüğü yapar. Yani Telsiz Genel Müdürlüğü tv/radyo yayın sahalarını belirler.

    İlaveten; Telsiz Genel Müdürlüğü, radio enterferans kontrolü de yapar.

    Hasılı; vericilerin hangi güçle yayın yapacağına, Telsiz Genel Müdürlüğü karar verir.

    =========================================

    RTÜK ise, TV ve radyo yayınlarının lisanslandırır. TV/Radyo yayınları için ayrılmış band içinden, lisans almış yayıncılara frekans dağıtımını yapar. Zaten frekans dağıtım ihalesi de, yayıncıların sıralama ihalesidir. Yani ödenecek lisans bedelleri de ihale ile belirlenir.

    RTÜK ayrıca yayınları içerik yönünden denetler.

    =========================================

    Telsiz sahalarının işletimi epeyce teknik detay içermekte olup, yasal düzenlemelerle disiplin altına alınmıştır.




  • O yada bu sorumlu , Neticede bu kule 16 yıldır kullanılmadan duruyor.Dünyada ticari kullanım ömrü bitmiş yerine daha modern ve yüksek kuleler yapıldığı için atıl kalmış tv kuleleri mevcut olabilir. Ama bizdeki gibi hiç kullanılmadan atıl kalmış başka bir tv kulesi olduğunu sanmıyorum.Bu konu quinness rekorlar kitabına girebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 4 Şubat 2018; 15:4:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom wong

    O yada bu sorumlu , Neticede bu kule 16 yıldır kullanılmadan duruyor.Dünyada ticari kullanım ömrü bitmiş yerine daha modern ve yüksek kuleler yapıldığı için atıl kalmış tv kuleleri mevcut olabilir. Ama bizdeki gibi hiç kullanılmadan atıl kalmış başka bir tv kulesi olduğunu sanmıyorum.Bu konu quinness rekorlar kitabına girebilir.

    İyi de yapılmış kulenin Telsiz genel müdürlüğü yada RTÜK ile ne ilgisi var !?

    Kulenin yapılmasında her iki kuruluş ta söz sahibi değil.

    Bahsettiğim iki kuruluşun görev ve yetkileri kanunda bellidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada hata elbette ülkeyi yönetenlerde madem bu kule yapılmış neden bu kuleden istifade edilmiyor.Eski iktidarlar zamanında yapıldı diye bu kule kullanılmayacak mı.?Şu anda bu kule sadece sisli havalarda helikopter avcısı gibi çalışıyor.Geçen yıl buraya çarpan helikopterde 7 kişi öldü sonradan anlaşıldı ki bu kulenin bilgileri helikopterleri uyaran yüksek yerler listesine bile girmemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom wong

    Burada hata elbette ülkeyi yönetenlerde madem bu kule yapılmış neden bu kuleden istifade edilmiyor.Eski iktidarlar zamanında yapıldı diye bu kule kullanılmayacak mı.?Şu anda bu kule sadece sisli havalarda helikopter avcısı gibi çalışıyor.Geçen yıl buraya çarpan helikopterde 7 kişi öldü sonradan anlaşıldı ki bu kulenin bilgileri helikopterleri uyaran yüksek yerler listesine bile girmemiş.

    Büyükçemece'deki kulenin yapımı konusu epeyce eski bir konu ve DVB-T2 yayınları da ilgilendirmiyor. Yani o kule yapıldığı zamanlarda, analog karasal yayınlar söz konusu idi.

    Hasılı; Büyükçemece'deki kulenin dijital karasal yayın süreci ile herhangi bir bağlantısı yoktur.

    Tabi o kulenin bağlantısının olmaması, o kuleden dijital karasal yayınlardan faydalanmayacağı anlamına gelmez.




  • Türkiye 2006 senesinde isviçrede uluslararası telekomünükasyon birliği(ITU) toplantısında
    17 haziran 2015 yılına kadar bütün ülkenin digital karasal yayına geçeceğini ve analog tv yayınlarını tamamen durduracağını taahhüt edip imza atmıştı.Ancak bu taahhüt yerine gelmedi ve üstünden yaklaşık 3 yıl geçti.Bu durumda ITU nun bize bir cezai yaptırımı var mı acaba ? bunu bilen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom wong

    Türkiye 2006 senesinde isviçrede uluslararası telekomünükasyon birliği(ITU) toplantısında
    17 haziran 2015 yılına kadar bütün ülkenin digital karasal yayına geçeceğini ve analog tv yayınlarını tamamen durduracağını taahhüt edip imza atmıştı.Ancak bu taahhüt yerine gelmedi ve üstünden yaklaşık 3 yıl geçti.Bu durumda ITU nun bize bir cezai yaptırımı var mı acaba ? bunu bilen var mı ?

    Bahsekonu toplantı ülkelerden taahhüt almak için yapılmadı. Toplantının amacı, uluslar arası seyrü-sefer güvenliğini sağlamak için analog yayınların sonlandırılması gerekliliği üzerine idi. Ayrıca, TV yayınları dışında radyo yayınları uzunca bir zaman daha analog olarak devam edecek. Yine ayrıca, telsizle haberleşme sistemlerinde de bir süre daha analog cihazlar kullanılmaya devam edecek...

    Yani toplantının asıl gayesi, belli bir zaman periyodu içerisinde analog verici cihazlarının tamamen sonlandırılması ile alakalıdır.

    Türkiye dahil olmak üzere, toplantıya katılan ülkelerin tamamı, herhangi bir taahhütte de bulunmadı. Bütün ülkeler niyet deklarasyonunun altına imza attı.




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    serkan bey ''Ayrıca, TV yayınları dışında radyo yayınları uzunca bir zaman daha analog olarak devam edecek.'' bu ifadenizden kasteddiğiniz şey nedir tam olarak anlayamadım.yani radyo yayınları analog olarak devam edecek dijitalleşmesi için daha zaman var anlamındamı yoksa ,hem analog hem de dab dabplus yada hdradio gibi alternatiflerde olacak anlamındamı saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    serkan bey ''Ayrıca, TV yayınları dışında radyo yayınları uzunca bir zaman daha analog olarak devam edecek.'' bu ifadenizden kasteddiğiniz şey nedir tam olarak anlayamadım.yani radyo yayınları analog olarak devam edecek dijitalleşmesi için daha zaman var anlamındamı yoksa ,hem analog hem de dab dabplus yada hdradio gibi alternatiflerde olacak anlamındamı saygılar...

    Evet. İkinci söylediğinizi ifade etmeye çalışmıştım.

    dab plus, hd radio gibi dijital radyo yayın alternatifleri de analog radyo yayını ile devam edecek... Tabi tamamen dijitalleşmesi için uzunca bir geçiş dönemi yaşanacak...

    Bunların dışında; kurumsal, askeri vs haberleşme ihtiyaçları için, analog telsiz band'ları da, uzunca bir zaman korunacak.
  • anlaşıldı üstad
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.