Şimdi Ara

Düz Lise'den mühendisliğe geçiş..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana çok saçma geliyor.Teknik Liseler ve Meslek Liseleri varken düz liseden mühendisliğe girmek..Sizin fikriniz nedir ?

• Burayı yıkarlar Meslekler ara eleman için
  • Şu anki sistemde iyi bir çocuk olursanız şirinleri bile görebilirsiniz, o yüzden mantık aramayı bırakıp sadece yapın.
  • Neresi saçma?
  • Bence senin düşüncen çok saçma.O zaman sağlık sektörüne de Sağlık liseleri dışında kimse gitmesin,sosyal bilimler liseleri dışında kimse hukuk,siyaset okumasın, hatta liselerin yerini mesleki okullar alsın herkes bitirdiği liseye göre meslek sahibi olsun.
  • ben ATL'de okurken ÖSS'de full yapsakta Mühendisliğe giremiyorduk.Şimdi durum nasıl bilmiyorum.Bende 2 senelik Mekatronik bitirdim şimdide DGS saçmalığıyla uğraşıyorum..
  • Meslek liselerinden mezun olanlar mühendisliğe geçiş yapamıyorlar(dı). Benim zamanımda öyleydi 4 sene önce. O bakımdan 2 yıllıktan sonra DGS ile geçiş yapanlar çok (ve ben de öyle olucam (inş ))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan en tembeller bile meslek lisesine gidebiliyor.Çok astronomik bir üğuan gerekmiyor meslek lisesi için.Bence senin söyledğin çok saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpergayretli

Şuan en tembeller bile meslek lisesine gidebiliyor.Çok astronomik bir üğuan gerekmiyor meslek lisesi için.Bence senin söyledğin çok saçma.

Meslek liseleri dediğime bakmayın..ATL ve AML bölümünden diploma notu yüksek olanlardan bahsediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiLenzi0

quote:

Orijinalden alıntı: alpergayretli

Şuan en tembeller bile meslek lisesine gidebiliyor.Çok astronomik bir üğuan gerekmiyor meslek lisesi için.Bence senin söyledğin çok saçma.

Meslek liseleri dediğime bakmayın..ATL ve AML bölümünden diploma notu yüksek olanlardan bahsediyorum..

Öyle olsa bile Düz Liseler,anadolu lisesi düzeyinde eğitim veriyor.O zaman anadolu lisesinden de girilmezdi.Zaten şuan tüm düz liseler,anadolu lisesi oldu.Hadi öyle oldu diyelim.Peki o zaman meslek liselerinden çıkan meslekler ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Bence senin düşüncen çok saçma.O zaman sağlık sektörüne de Sağlık liseleri dışında kimse gitmesin,sosyal bilimler liseleri dışında kimse hukuk,siyaset okumasın, hatta liselerin yerini mesleki okullar alsın herkes bitirdiği liseye göre meslek sahibi olsun.

Aynen öyle olması lazım, Anadolu lisesinden bilgisayar mühendisi olup driver tanıtamayan adamıda biliyorum(Mühendisler daha büyük işler yapar deme bana). Teknik liseye giden adam en azından önden belirli bir birikim alıyor ve üniversitede bu bilgiyi hem pekiştiriyor hem de daha iyi seviyeye getiriyor. Normalde böyle olması lazım, herkez ilgi alanına göre bir liseye gitmeli,ilgi alanına göre ders görmeli ve o alan dışındanda kendi alanıyla ilgili bölüme gitmeli. Ama malesef bu ülke şartlarında bu mümkün değil işte.

• Mühendis olmak istiyorsan meslek lisesi okumayacaksın. Bu kadar basit. Sistemi sorgulayıp durmayın.

Ülkemizde meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmektir. Ancak aralarından başarı düzeyi yüksek öğrencilere bir şans tanınmış olup DGS yada okul birinciliği kontenjanlarından yada yüksek öss puanı yapabildiği durumlarda mühendislik kazanabilme imkanlarıda verilmektedir. Ama ben illede mühendis olcam diyen biri varsa kesinlikle bu kişi meslek lisesine gitmez. Giderse kendine güvenemiyordur. Sebebi de Öss de kazanamazsam açıkta kalırım ve vasıfsız eleman olurum düşüncesi. Bu düşünceyi kırmakta çalışıp başarılı olmaktan geçiyor. Bunu yapacak eleman zaten baştan meslek lisesine gitmez ve sistemi gereksiz yere suçlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Cyborg

quote:

Bence senin düşüncen çok saçma.O zaman sağlık sektörüne de Sağlık liseleri dışında kimse gitmesin,sosyal bilimler liseleri dışında kimse hukuk,siyaset okumasın, hatta liselerin yerini mesleki okullar alsın herkes bitirdiği liseye göre meslek sahibi olsun.

Aynen öyle olması lazım, Anadolu lisesinden bilgisayar mühendisi olup driver tanıtamayan adamıda biliyorum(Mühendisler daha büyük işler yapar deme bana). Teknik liseye giden adam en azından önden belirli bir birikim alıyor ve üniversitede bu bilgiyi hem pekiştiriyor hem de daha iyi seviyeye getiriyor. Normalde böyle olması lazım, herkez ilgi alanına göre bir liseye gitmeli,ilgi alanına göre ders görmeli ve o alan dışındanda kendi alanıyla ilgili bölüme gitmeli. Ama malesef bu ülke şartlarında bu mümkün değil işte.

Düz liselerde amele olsun o zaman

• quote:

quote:

Doğru diyosun,güzel diyosun ama kendin de demşsin ''bu ülke şartlarında mümkün değil''.En azından şimdilik mümkün değil.Ben anadolu lisesinde okuyorum mühendis melek lisesinden çıksa,hukukçu sosyal bilimler lisesinden çıksa ben ne okuyacağım?Neden bu kadar puan yapıp da anadolu lisesine gittim?Bunu sorarım.Onun için arkadaşın dediği olay şu anki sisteme göre saçma geliyor bana.Ama senin dedğin gibi olursa (ki öyle olmalı), herkes ilgi alanına göre bir liseye gitse ve ona göre meslek sahibi olsa, hekes için en iyisi olur.

• O meslek hakkında 4 sene eğitim görmüş birisinin yerine hayatında eline tornavida almamış adamın mühendis olması daha mı mantıklı ?
  • quote:

O meslek hakkında 4 sene eğitim görmüş birisinin yerine hayatında eline tornavida almamış adamın mühendis olması daha mı mantıklı ?

Yuhhh diyorum.O zaman ben bütün gün elimi,kolumu kesip durayım sonra doktor olayım.Sanki mühendisler bütün gün elinde tornavida sıkılcak vida var mı diye arıyolar.
  • quote:

O meslek hakkında 4 sene eğitim görmüş birisinin yerine hayatında eline tornavida almamış adamın mühendis olması daha mı mantıklı ?

Evet daha mantıklı. Mühendis dediğin adamın kafası fiziğe, kimyaya, matematiğe basıyor olmalı. Meslek lisesindeki kim yahu? Dersler full boş geçer, yazılıdan en aptal herif 4 alır sonra da mühendis olacak. Oldu. Sen nerede işe başlamak istediğini söyle, devlet yerleştirsin oraya da. Bir de mühendis tasarlayacak, sen elinde tornavidayla o işi yapacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 8 Eylül 2011; 21:08:43 >
  • Abi normal liseden mühendsliğe geçen birinin meslek bilgisi ne olacak ya ? Teknik liselerden çıkan mühendis olamayacaksa ne olacak ?
  • quote:

quote:

quote:

Doğru diyosun,güzel diyosun ama kendin de demşsin ''bu ülke şartlarında mümkün değil''.En azından şimdilik mümkün değil.Ben anadolu lisesinde okuyorum mühendis melek lisesinden çıksa,hukukçu sosyal bilimler lisesinden çıksa ben ne okuyacağım?Neden bu kadar puan yapıp da anadolu lisesine gittim?Bunu sorarım.Onun için arkadaşın dediği olay şu anki sisteme göre saçma geliyor bana.Ama senin dedğin gibi olursa (ki öyle olmalı), herkes ilgi alanına göre bir liseye gitse ve ona göre meslek sahibi olsa, hekes için en iyisi olur.

Haklısın dostum, ben zaten şimdiki sistem için konuşmadım, yoksa meslek lisesinde 5 para etmez insanlarda var, onlar direk bilgisayar mühendisi olmasını bende istemem. Ama örneğin Kanada'daki gibi ilkokuldan itibaren hedefine göre ders programı seçme şansımız ve ona göre okul okuma imkanımız olsa, bu ülke çok daha iyi yerlere gelirdi. Şimdi ise insanlar daha hedefini koymadan, bir anadolu(ya da fen) lisesini kazansam, bir üniversite okusam diyip geçiştiriyor. Daha sonra mezun oluncada bir bakıyor ki elinde sevgidiği bir meslek yok. Sistem hedeflerimizi yanlış yöne çekiyor.(Umarım yanlış anlamamışsındır, sana hitaben bir kötü yaklaşımda bulunmadım)

• mühendis beyindir o üretir yazar çizer sizde uygularsınız bnce bunu tartışmayın düz lise okusaydın arkadaşım ozaman zoruna gidiyorsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.