Şimdi Ara

Düz lise-Anadolu lisesi arasındaki farklar ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
9.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Küçük düşünür çoğu , ders çalışmaz , ders kaynatmayı - kavga etmeyi , hocayla uğraşmayı, dalga geçmeyi marifet bilirler . Sürekli kafa yerde kızların bacaklara bakarlar . Sürekli birilerine sataşırlar

Ama onun yanında derslere asılan - azimli , saygılı öğrencilerde yok değil .. Bizim okuldanda geçen yıllarda genetik mühendisliği , tıp , hukuk kazananlar oldu .

Pişman mıyım ?Evet .. 8. sınıfta arkadaşlarım günde 300-400 soru çözüp Anadolu Öğretmene girince bizi düşük görmelerimi , dershanede ayrı muamele görmek mi ? Bunların yanında kazanamayınca çevrenizin, akrabaların acıyarak , sanki geri zekalıymış gibi bakması dahada koyuyor . Şu sınava çalışmamamın karşılığını fazlasıyla aldım .

Üzerine arkadaş çevresinide yanlış seçince 9-10 yandı ! Temel yok . 2 yılda bütün konuları nasıl bitireceğim onu düşünüyorum ..

Umarım şu 2 yılda kendimi düzeltip , eksiklerimi tamamlayıp istediğim yere yerleşirim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endoplazmikbirkulum* -- 26 Eylül 2011; 20:16:42 >

• düz lisedeki kızlar hem güzel hem o......
  • Beyler yapmayın etmeyin. Anadolu var, anadolu var. Yeni anadolu olan liselerin yanı sıra kökten beri anadolu olan okullar da anadolu. Sadece düz liseden bozma anadolular yok.
  • bide yeni bi adet çıktı,

anadolu tekniğe gidenler, anadolu turizme giden adamlarda ben anadolu lisesine gidiyorum tribine başladı Her lise artık anadolu oluyor 450den aşağı okulların büyük çoğunluğu çöp.
  • okuyan adam her yerde okur babam öyle derdi ki öylede
  • Düz lisesi matematik soruları 2+2 şeklindedir, anadolu lisesinde türevi anlamazsan mezun olamazsın.
  • Bizim düz lisede Lise 2'ye geçmeden dersi kaynatanlar tamamen şutlandı. Lise 2'ye geçtiğimizde tek tük düzelmiş olanlar kaldı onun dışında gerisi yok zaten. Pek bir fark yok bence. O hocalar gidip Anadolu'da da aynı şeyi anlatır gelir Düz'de de aynı şeyi anlatır. Hoca g**izekalı mı da "Bunlar düz, bunlara eksik anlatayım sınavda bir b*k kazanamasınlar." desin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreOzcelik61

Bizim düz lisede Lise 2'ye geçmeden dersi kaynatanlar tamamen şutlandı. Lise 2'ye geçtiğimizde tek tük düzelmiş olanlar kaldı onun dışında gerisi yok zaten. Pek bir fark yok bence. O hocalar gidip Anadolu'da da aynı şeyi anlatır gelir Düz'de de aynı şeyi anlatır. Hoca g**izekalı mı da "Bunlar düz, bunlara eksik anlatayım sınavda bir b*k kazanamasınlar." desin?

o hoca akıllı olaydı oda anadolu lisesinde öğretmen olurdu. Onlarda kafama esti ben HPAL a geçeyim diyemiyor onlarda puanlarına göre okullara yerleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Düz lisesi matematik soruları 2+2 şeklindedir, anadolu lisesinde türevi anlamazsan mezun olamazsın.

Düz lisede okudum.Demek istediğin basitlikte soruya hiç denk gelmedim

Aranızdan birisi hiç 5 gruplu din dersi yazılısına girdi mi

Herşey hocadan hocaya fark ediyor.Kimisi sınav öncesi soruları verir.Kimisi aldığınız notu, sözlü notuyla düşürmeye çalışır
  • anadoluya gidiyorsan dershaneye gitmesen de bir şeyler yapabilirsin ama düz lisedeysen dershanesiz bir şey yapamazsın.
  • Bunuda şöyle anlatayım ben düz lise okuyorum ama bizim okul anadolu lisesi oldu 2 sene önce geçen sene sınav için anadolu liselerinden birinde sınava girdim ben sınavdayken hoca ders anlatıyor aman tanrım o nasıl bir sınıftır herkes dersi dinliyor herkes parmak kaldırıyor kimse gülmüyor biraz şaşırdım bizim sınıfı söylersem her ders bir olay oluyor sürekli action sürekli macera halinde kızlar konusuna girmiyicem iyi olan kazansın diyorum
  • Anadolu Lisesinde okuyorum.Okulum marmara bölgesinde ki iyi okullardan birisi.Düz liseye göre farkları;öğretmenler sınavla alındığı için genel olarak daha iyiler,öğrencilerin çoğu saygılı,genellikle aile terbiyesi almış kişiler.Serseri,apaçi tipler yok.Yalnız her Anadolu Lisesi çok iyi olur gibi bir genelleme yanlış olur.Nice düz liseler var Anadolu ayarında.Ve nice öğrenciler var pırlanta gibi.Bir de Anadolu Lisesinde sınavlar daha zor olur.Derslerde biraz daha zorlarlar.
    Ayrıca üni. sınavında okul başarısına oranla daha yüksek puan verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

quote:

Orijinalden alıntı: Bugraloji

benim zamanımda(2002-2005 arası) düz lisenin %80i fakir takılırdı, hepsi haylaz ve pek bir işe yaramayan tiplerdi.

Anadolu lisesi ise genelde maddi durumu iyi ailelerin çocukları oluyordu..bunun önemli bir katkısı para parayı çeker mantığıyla çocuklarınında iyi çalışması, iyi aile eğitimi , iyi hocalarla sonuçta okul puanıyla beraber iyi üniversite iyi bölüm ve iyi bir iş imkânı

Ben anadolu lisesi çıkışlıyım , çok maddi durumu iyi arkadaşla tanıştım benden daha iyi olanlar bile vardı aynı okula gittik, görüşmelerimiz devam ediyor..

Katkısı : Tembel bir öğrenci bile olsan kurduğun arkadaşlıklar sayesinde ileride iş bulma imkânın Türkiye şartlarında normal insanlara göre %50 artmaktadır.
    Kahvehanede batak 51 pis7li vb. oyunlar yerine arkadaşlarınla tatile gitmek , yurtdışına çıkmak , kız ortamları discolar ve araba ortamlarını lise bitiminde çokça yaşayabilirsin

Oturduğum semt , mahalle 1. anlattığım kesime giriyor , çocukluk arkadaşlarımının çoğu bu durumda

Fakat lise ve üniversite arkadaşlarım sayesinde, tatil konusu olsun yaşam konusu olsun kız konusu olsun hiç sıkıntı çekmedim

Yani işin özü Düz liseyle Anadolu lisesi arasındaki Kalite ve Ders farkını bile aradan çıkartsak arkadaş çevresi olarak ileride çok geri dönüşü oluyor..Acı ama gerçek bir durum

Özel okuk - düzel lise farkını sormamış. Anadolu lisesiyle yazdıklarının uzaktan yakından alakası. Zengin var mıdır? Vardır. Ama konumuz o değil.

benim zamanımda (2001)anadolu lisesi özel okullardan daha fazla para alıyordukayıt bilmemnesi adı altında alınan para, araştırmalar için alınan para, labaratuar ortamları için alınan para, birçok yönden farklılığını ortaya koyuyordu anadolu liseleri

Benim zamanımda max 1000 puan alınıyordu, fen liseleri 925 puana kadar alıyordu,anadolu lise puanlarıda minumum ama minumum(ekler dahil) 725 puana alıyordu ve bizim anadolu lisesinde çok böyle fakir diyebileceğimiz insanlar yoktuherkes gayet ya arabalarla bırakılır en kötü servisle gelirdi çoğununda durumu iyidi ve bilinen kimselerin çocuklarıydı ordan yorum yaptımözel koleje kazanamayanlar gidiyordu anadolu lisesinin şartları daha iyiydi

tabi diğer yerleri bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

Orijinalden alıntı: IamEwiL

quote:

Orijinalden alıntı: Alex DeLarge

Düz liseye gidersen sınavlar kolay olur, ortaöğretim puanın yüksek olur.

tabi canım biz 2+2 görüyoz siz Cos(x)=60+tan(y)120

tabi canım o yüzden siz sütçü imamı kazanıyorsunuz. Eğitim aynı olduğu için adamlar boğaziçine itüye giriyor

aynı tabi aynı

Hayata dar bakıyorsun. Yüksek atılımlar yapıp, Dünya'yı değiştiren adamlara bir bak. Günde 500 soru çözen makinalar bir gün çöker. İtü'ye, Odtü'ye giren tiplerinde memleket adına bir şey yaptıklarını göremedim. Bilimsel makaleleri takip ederim. Bizim makinaların adını da hiç görmedim. Düz Lise'de en salak adamda, en zeki adam da bulunur. Her tip vardır. Hocalar genellikle kötüdür, oradan sıyrılıp bir şey koyuyorsan -ki- yapan örnekler çok, alkışı hak ediyorsundur.

• Artık sınıf gecmek kolay degil sayısal sınıfta okuyorum ve 10. Sınıfta cogu serseri ayiklanmis oluyor sınıfımız 26 kisi ve ortalaması 70 den aşağı yok hatta cogu 90+ öğretmenlerden memnunum ama zaten çalışana hersey kolay.
  • 1) eğer anadolu lisesi iyi bir semtte ise, eğelenme açısından daha iyidir

2) anadolu lisesinde öğrenci düşüncesi daha mantıklıdır

3) eğitim açısından hiçbir farkı yok, çalısan üniversiteye gider mantık budur

4) okul sonuncusu daha fazla puan alır

5) kavga pek cıkmaz

6) düz lisede kızları ayarlamak kolaydır, anadolu lisesinde ev partileri olur, her kızda kolay kolay arkadaşlık kurmaz

7) sosyallik diz boyudur, yurt dısı seminerleri, üniversite hocaları gelir haftada 1gün seminer yaparlar veya ünlüler gelir

ben 2değişik anadolu lisesinde okudum, teki berbattı, etrafı tarla doluydu müdür filanda kalitesizdi okula 1.girmiştim sonradan nakil yaptırdım, ilk gittiğim okul düz lisedende kötüydü sonraki gittiğim okul özel okul gibiydi. Kulublere katıl istediğini yap üniversitenin çakması gibiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 26 Eylül 2011; 21:15:35 >

• Okul farkı 430-440 puandan sonra başlıyor. 430 aşağısıyla alan okul çöp olmaya başlamıştır. Ayrıca sırf ders sayısıyla bile büyük fark oluyor. Normal anadolu liseleri düz liseden haftada 5 saat fazla görüyor. Azımsanacak bir ders sayısı değil bence.
  • izmir de ilk 5 de olunca okul düz olsa da bişey değişmiyor
  • fikirleri alalım.
  • Ortam farkı var. Düz lisedeyim ve ciddi anlamda arkadaşım diye söz edebileceğim sadece 3 kişi var. Gerisi serseri,cahil tipli elemanlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.