Şimdi Ara

Düz lise-Anadolu lisesi arasındaki farklar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
9.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.Sadece öss sınavındaki okul puanında fark var ikisindede okul birincisi 80 puan alırken okul sonuncusu anadlu lisesinde 60 gibi bir puan alırken düz lisedeki 35 gibi puan alabilir. bu lisenin sıralamasına göre değişir. mesela benim yaşadığım şehirde 1.anadlu lisesinde okul sonuncusu 72 puan alıyor. 2. anadolu lisesi 67 3.anadlu lisesi 64.... yanlışım varsa düzeltebilirsiniz

2.bideşunu söyleyebilirim amerikan filmlerinde görüyorsun ya okulda basketbol ponpon kızlar yüzme havuzları dövüş kulübleri kurabiye satan kızlar filan var seminerler tiyatrolar anfiler bunlar anadolu lisesinde mevcut.

3.Siyasi ortam anadlu lisesinde bilinçli gelişirken düz lisede sadece arkamda adam çok olsun kavga ederken diye gelişir.

4.Anadlu liselerinin mekanları olur. genellikle nargile kafeler düz liseli sadece kahve haneye gider. Kısaca anadoluda sosyal hayat daha aktiftir diyeyim

2005 mersinde 1 fen lisesi 1 anadolu öğretmen lisesi 4 anadolu lisesi varken şimdi 2 fen x öğretmen liseesi 412361462153871 anadolu lisesi var artık kalite düştü açıkçası

not: 2. madde hayal ürünüdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magandalar18 -- 26 Eylül 2011; 18:01:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GökŞah

hiç bir farkı yok.Adam olana her yer aynı.

+1

Şu Anadolu liselerini de ballandıra ballandıra anlatmayı bırakın artık, eskiden daha fazlaydı onların havası. Şimdi kazananlara bak, duzden, anadoludaki liselerden, özel okullardan kazanan adamlar da az değil. Her şey sınava girecek adamda bitiyor. Sanki Anadoluda okuyan adama üniversite garantisi veriliyor da. Bir de Anadolu liselerinin bana göre en büyük dezavantajı okulun geç saatte bitmesi. Gün içinde ders çalışacak vakit azalıyor. Hem düzde iyi not ortalaması tutturursan iyi bir okul başarı puanı da alabilirsin diye biliyorum.
  • Öğretmenler aynı. Öğrenciler abuk subuk olduğu için düz lisede öğretmenler de onların kapasitesine göre ders anlatıyor. Onlar dersi kaynatıyor ders genelde yalan oluyor. Anadolu lisesinde öğrenciler iyi olduğu için öğretmenler de ona göre ders anlatıyor. Ders yine kaynatılıyor ama çok az ve abuk subuk konularda. Önemli konularda herkes dersi dinliyor. Derse katılım yüksek oluyor. Sonuçta düz lise öğrencisi anadolu lisesinde okuyamaz kalır. Anadolu lisesi öğrencisi de düz lisede okur ama verilen eğitimin düşüklüğü sebebiyle ilerideki başarısı düşük olur.
  • Adam olan her zaman okur ama çevrenin gerçekten önemli etkisi var.
    Yani Anadolu Liseleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugraloji

benim zamanımda(2002-2005 arası) düz lisenin %80i fakir takılırdı, hepsi haylaz ve pek bir işe yaramayan tiplerdi.

Anadolu lisesi ise genelde maddi durumu iyi ailelerin çocukları oluyordu..bunun önemli bir katkısı para parayı çeker mantığıyla çocuklarınında iyi çalışması, iyi aile eğitimi , iyi hocalarla sonuçta okul puanıyla beraber iyi üniversite iyi bölüm ve iyi bir iş imkânı

Ben anadolu lisesi çıkışlıyım , çok maddi durumu iyi arkadaşla tanıştım benden daha iyi olanlar bile vardı aynı okula gittik, görüşmelerimiz devam ediyor..

Katkısı : Tembel bir öğrenci bile olsan kurduğun arkadaşlıklar sayesinde ileride iş bulma imkânın Türkiye şartlarında normal insanlara göre %50 artmaktadır.
    Kahvehanede batak 51 pis7li vb. oyunlar yerine arkadaşlarınla tatile gitmek , yurtdışına çıkmak , kız ortamları discolar ve araba ortamlarını lise bitiminde çokça yaşayabilirsin

Oturduğum semt , mahalle 1. anlattığım kesime giriyor , çocukluk arkadaşlarımının çoğu bu durumda

Fakat lise ve üniversite arkadaşlarım sayesinde, tatil konusu olsun yaşam konusu olsun kız konusu olsun hiç sıkıntı çekmedim

Yani işin özü Düz liseyle Anadolu lisesi arasındaki Kalite ve Ders farkını bile aradan çıkartsak arkadaş çevresi olarak ileride çok geri dönüşü oluyor..Acı ama gerçek bir durum

Özel okuk - düzel lise farkını sormamış. Anadolu lisesiyle yazdıklarının uzaktan yakından alakası. Zengin var mıdır? Vardır. Ama konumuz o değil.

• Abi artık her liseyi anadolu lisesi yapmışlar.Nerde bizim zamanımızaki anadolu liseleri.Girmek için anamız ağlardı.Kendi yorumum çalışırsan her şeyi yaparsın düz liseden tıp kazanan arkadaşımda oldu anadolu lisesinden kimya kazanan arkadaşımda oldu.
    Bence bi artısı var oda okudugun seneler içinde anadolu lisesine gidiyorum diye hava atmak (bu bizim zamanımızda vardı şimdi varmı bilmem)
  • bir fark yok sadece ortam oldugunda ayar veririz diye soyleyebiliyorsunuz (ben anadoludym falan fesmekan) tabi karsinizdaki tede gidiyorsa hic bir .. yaramiyor
  • portakal suyu veriyolar anadolu lisesinde

ben anadolu lisesine gittim.eğitimi normal liselerden daha kaliteli.eğer tembelseniz düz lise daha iyidir ama derslere önem veriyosanız anadolu lisesinde çok daha iyi eğitim alırsınız ayrıca hazırlıkta kendiniz de çaba gösterirseniz iyi bir ingilizceye sahip olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Alex DeLarge

Düz liseye gidersen sınavlar kolay olur, ortaöğretim puanın yüksek olur.

istediğin kadar yüksek getir birkere ortaöğretim puanı okul başarısına göre veriliyor okulda istediğin kadar yüksek getir öss de düz liselerin başarısı çok düşük oldugu için gelmiyor bişe.bu sene aynı netleri yaptığım bir arkadaşım o anadolu lisesi ben düz lise ben 108bin o 85 bin idi..

Az kaldı yakında katsayı olsun,ortaöğretim puanları olsun hepsinin önemi azalacak ve herkes eşit girecek sınava.
  • İngilizce kitaplarına 200 lira veriyosun
  • ben izmirde iyi bir anadolu lisesinde okuyorum yuzme havuzu ponpon kizlar falan yalan inanma.+ si ise kasarsan kendini iyi bir ingilizcen olur.ben tamamen kendim çalıştım ve 3 aylik londra dil kursuyla c1 seviyesinde ıngilizcem var.birde iyi bir ortam herkes birbirini ders konusunda destekleyip hoca kalitesi ve dogru yönlendirme artisi var.ama paran varsa özel okul derim.hem eğitim kalitesi mukemmel( bizim en iyi 2 fizikcimiz amerikan kolejinde bu sene)hemde yabanci okullarda okursan yurtdisi diploma avantajinda var.
  • Düz lisede sınıf geçme puanı 2.5 , Anadolu lisesinde 3.0 .
  • aaaa yorumlara bak türkiyedeki tüm düz liselerin kötü ögretmenleri olacak degil nice duz liseler nerdeyse bazi anadolu liselerinden basarili. . . Ayrica Anadolu Lisesiyle Duz lise arasindaki tek fark ogrenci farkidir. Anadolu lisesinde heekes oraya calisarak girmistir ve attim 90 kisinin 4 sene boyunca otomatikman yine ineklik yaptigi icin okul puani yuksek gelir ornegin en dusugunku 50 dir ama duz lisede 90 kisi vardir 70 kisi inek olur 20 kisiden dolayi gene atiyorum en dusuge 40 gelir fark budur ogretmen Dil ögrenme vs kenara koyarsak. . . Ama her zaman gecerlidirki yeterki kazanmak calismak isterse Heryer o kişi icin aynidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blake. -- 26 Eylül 2011; 19:15:44 >
  • Düz liseler serseri kaynıyor.Adamların en büyük derdi kavga çıkarsam da kızlara hava atsam

Neyse Düz liseye gidip harika bir üniversite kazanabilirsin ama berbat bir lise hayatın olur serseriler yüzünden
  • artık farkı kalmadı eskiden millet anadoluya girmek için eşşek gibi çalışıyordu şimdi elini sallasan anadolu
  • Hocam ben 2 sene önce mahallemdeki düz liseye kaydoldum.
    Geçen sene ben 10. sınıfa başladığımda okulumuz Anadolu lisesi oldu ve puanla öğrenci almaya başladı.

Aramızdaki farklar =

1-Kravatlarımızın rengi farklı.
    2-Biz günde 6 ders görüp çıkıyoruz(Haftada 30).Onlar ekstra bir ders daha görüyorlar.
    Yani günde toplam 7 ders(Haftada 35)
    3-Ben 9a başladığımda sınıfımız 51 kişiydi.Bu sene ve geçen sene 9a başlayanların sınıfları ise 30 kişilik.

Şu an 11im.

• Kocaeli Atatürk Anadolu Teknik Lisesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

Düz liseler serseri kaynıyor.Adamların en büyük derdi kavga çıkarsam da kızlara hava atsam

Neyse Düz liseye gidip harika bir üniversite kazanabilirsin ama berbat bir lise hayatın olur serseriler yüzünden

O lisenin bulunduğu semte bakar daha çok. Yani her lise serseri kaynıyor, her gün olay kavga dayak var diye genelleme yapmak doğru olmaz.
  • Anadolu lisesi sbs bizim zamanımızda oks ile aldığı için en azından belli bi seviyedekiler oluyor.Serserisi apaçisi de oluyor elbet ama düz liseye oranlarsak hiç yok da diyebilirz.
    Anadolu lisesi öğretmenleri sınavla alınıyor düz lisede nasıl bilmiyorum sınav felan yok heralde
  • valla bizim burda 10.sınıftan itibaren ayırt edemezsin anadolu mu düz mü 9da kötü oluoda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.