Şimdi Ara

Düz lise-Anadolu lisesi arasındaki farklar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
9.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek fark arkadaş çevresi bence . Öğretmenler falan bi fark olacağını sanmıyorum . Türkiyenin en iyi 2. Düz lisesine gittigimden böyle konuşuyor olabilirim , mezunlardan tip mi ararsın hukuk mu ararsın çeşitli mühendislik mi ararsın hepsi mevcud çoğu anadolu lisesinden iyi durumdayız .okulumuz anadolu lisesi oldu zaten biz son mezunları olucaz . Bende anadolu lisesi öğrencisi sayılırım :D :D
  • Ben durumu açıklayayım Öss de verdiği okul puanı olarak ortalama bir öğrenciysen düz liseden az puan alırsın.Tabi benim arkadaşlarım vardı okul birincisi(düz lisede) 75 puan alan.Aslında çalışıyorsan her yerde kazanırsın.Ama anadolu lisesi farklı tabi dil alt yapısı olsun dersler olsun . Düz liseye kolay diyen arkadaşlar var bu liseden liseye değişiyor.Her düz lise aynı değil.Sonuç olarak anadolu lisesi

NOT: Artık heryer anadolu lisesi oldu öyle çokta fark yok ancak yine de anadolu lisesi diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antuaRri -- 18 Aralık 2011; 11:40:23 >
  • ben şuan anadolu 10.sınıftayım ve -sayısal dersleri saymazsak :)- ortalaması 70'in üstünde olan bir öğrenciyim. inanın arkadaş çevresi normale göre büyük fark ediyor öğretmenler konusunda öğretmenlerde de büyük bir fark var çünkü öğretmenler öğrencileri hedefli görüyor ve motive ediyorlar genel lisedekilerin %50-60'ının üniversite hayali yok bu yüzden fazla yüklenilmiyor. Maddiyat olarak ise biraz hazırlıklı olmak gerekir şuan sadece yardımcı kitaplara 100 lira para çıktı diğer masrafları saymıyorum. Bir arkadaş amerikan filmleri gibi demiş ona da katılıyorum cool olanlar da var ama onlar genelde dil sınıfında bizde tmde sürünüyoruz :)
  • ben anadolu lisesi , abim düz lisede okuyor. İki liseyi ve ortamı da çok iyi tanıma fırsatım oldu. Farklara gelince günde 1 saat fazla ders görüyorsun. Anadolu lisesinde Allah'ın her günü sözlüde olsa sınav vardır. Düz lisede sorularını bildiği sınavlara girdiklerini biliyorum. Tabi ki ortam farkını anlatmaya gerek yok herkes tahmin ediyordur.Anadolu lisesinde İngilizce görme ve ingilizceni geliştirme aynı zamanda fransızca veya almanca olmak üzere ikinci yabancı dil öğrenme fırsatın olur.
  • Benim zamanında süper lise vardı la biz orlardan geldik
  • Süper liseden dönme anadolu lisesi mezunuyum.Farkları hocalar sınavla geldiği için kompleksli oluyor, daha zor sınavlar var,mahalli bir anadolu lisesi olduğu için zaten okuldaki çoğu kişiyi tanıyordum.Üniversite sınavında bana katkısı okul puanı oldu.Birinci girip birinci çıktım.
  • herşey çevrede biter. anadolu lisesinde öss e yakın teneffüslerle bile herkes ders çalışınca mal gibi kalmamak için sen de çalışırsın. ama düz lisede derste bile kimse çalışmadığı için sen de çalışmaz mal gibi kalırsın.

ayrıca okul sonuncularına çok farklı puanlar gelmiyo (bkz: anadolu liseli sonuncusu ben 53 okul puanı) (ona rağmen gazi bilg müh okuyorum 16bin sıralama )
  • kaliteli bir anadolu lisesi ile düz lise arasındaki farkı anlatabilmek imkansız
  • eskidendi o...ben 96 da girmiştim anadolu lisesine, o zamanlar farklıydı ama şimdi bakıyorum da bütün liseler anadolu lisesi olmuş..
  • Anadolu Öğretmen lisesindeyim.iyi bir lise.bazı hocaları kötü.düz liseden her koşulda iyidir.

anadolu ile düz lise arasında fark yok diyenler genelde düz liseye giden ve ulaşamadığı ciğere mundar diyen tiplerdir.
  • Düz liseden mezunum, farklarına gelirsek. Arkadaş çevresi bakımından kendi sınıfım seçmece olduğundan dolayı bir fark hissetmedim. Çoğu öğretmenin de kötü olduğunu söyleyemeceğim.
    Düze gittiğimden dolayı da pişman değilim. YGS-LYS'de hedefime ulaştım sonuçta.
  • Anadolu lisesinde okuyan biri olarak sınavların çok zor olduğunu söyleyebilirm neye göre zor derseniz ilkokulda beraber olduğumuz kuzenim meslek lisesine ben anadolu lisesine gittim sbs'lerde adamdan 100 puan daha çok yapmış olmama rağmen onun karnesine hepsi 5 geliyor benim karnemde 1 2 3 4 5 hepsi var tabi o meslek düz lise çok farklı mı bilemiyorum
  • Hiçbir fark yok diyenlere katılmıyorum Anadolu Lisesi'nde okuyacağım dersen sorun çıkmaz rahatsız etmezler ama düz lisede her türlü insan gittiği için hem derslerde sorun çıkar hem saçma sapan hareketler yaparlar
  • bizim burda anadolu var.alayı vitaminsiz en uzun boylusu 1.55 ilkokulun önünden geçmiş gibi hissediyorum kendimi :D ebelemeç oynuyorlar bebeler bahçede :D
  • Bir öğretmenin bakış acısından yazmak istiyorum size farkları . Ben gecen sene görevlendirme ile Anadolu lisesinde çalıştım bu sene de hem düz lise hem de meslek lisesinde derslere giriyorum . Yani kıyaslama acısından oldukca veri var diyebilirim elimde . Benim Öğretmenlik yaptıgım ilce oldukca küçük bir ilçe bu yuzden 1 anadolu 1 meslek 1 de düz lise var . düz lise 2 sene içinde kapanacak artık öğrenci almıyor. Kıyaslamaya gelecek olursak gecen seneyi mumla aradıgımı söyleyebilirim. Gecen sene anadolu lisesinde giridigim sınıflarda öğrencilerin %70-80 i dersle ilgilenirdi . kalan kısmı da üzerine biraz düşüldüğünde derse katkı saglarlardı. Ancak buı sene 34-45 kişilik sınıflarımda düz lise de dersle ilgilenen öğrenci sayısı 6-7 yi gecmezken meslek lisesinde bu sayı 2-3 lere kadar düşüyor. Hal böyle olunca geri kalan öğrenciler dersi kaynatmak için ellerinden geleni yapıyorlar.sayıları fazla olunca dur yapma etme eyleme derken acıkcası ders ortamının cılkını çıkarıyorlar.Olan o derse konsantre 2-3 öğrencime oluyor. şimdi yukarıdaki bazı arkadasların tespitleri olmus. Bazılarına katılıyorum . mesela ben meslek lisesinde ve düz lisede ilk sınavda sadece defterlerine çözdürdüğüm örneklerden hazırladım yazılı sorularını 1-1 aynısını sordum ve böyle olacagını yazılıdan once soyledim ama defteri acma zahmetine bile katlanmıyorlar . Bu arakdasların yazılı kagıdı ayşe teyzenin çamaşırları gibi bembeyaz. haliyle 0 alıyorlar ve bu hiç umurlarında degil. Neyse 1 şeyden daha bahsedeyim bitiriyorum . Yine yukarıdaki yorumlarda anadolu lisesi öğretmenlerinin sınavla alındıgından kaliteli oldukları söyleniyor . Ancak size söyleyebilirim li bu sınav oldukca tırt bi sınavdır pek öyle kalite kontrol yapabileceginiz bir sınav degildir. Öğretmen acısından siz yeter ki okulunuzun ücretli öğretmen çalıştırmadığından emin olun. Ama üzgünüm ki anadolu lisesi de olsa düz de olsa meslek de olsa öğretmenlerinizin %20 - %25 ücretli öğretmendir eğitim fakültesi okudukları kesin degildir süt ve süt ürünleri fakültesinden mezun olup sizin matematik dersinize girebilir . Muhtemelen burdaki çoğu arkadas alıntı yapıp okumadım diyecek ama okuyanlara teşekkürler.

• Düz lisede kızlar dahah güzeldir.

Not:Anadolu liseliyim
  • Anadolu lisesi var anadolu lisesi var hepsini de bi kefeye koymayın sadece ders konusundan da ele almamak lazım lisenin etkinlikleri var tanınmışlığı var çevresi var itibarı vs vs.
    ben istanbulda anadolu lisesinden mezunum 135 yıllık okul lisenin pilav günleri en iyiler ödül töreni olsun biçok etkinliği vardı her sene de düzenleniyor zaten henüz bu sene mezun oldum ve biçok arkadaşım çapalara cerrahpaşalara itüye boğaziçine gitti yani baya bi çevreniz oluyo ilerisi için en azından doktor mühendis mimar tanıdıklarınız oluyo (olur yani :) )
    Düz liseler genelde aynı mahallenin çocuklarından oluşuyo anadolu lisesinde ise yeni yeni yüzler yeni insanlar görüyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXelanc3

quote:

Orijinalden alıntı: GökŞah

hiç bir farkı yok.Adam olana her yer aynı.

+1

Düz liselisin anladık
  • Aynı basarıya ulasmak icin düz lisede 3x gayret sarfetsen anadolu lisesinde x lik bi gayretle aynı yere gelebilirsin.Gayretten kastım calısmak oluyor tabii.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.