Şimdi Ara

duvarda matkapla açılan delik nasıl kapatılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
25.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anten kablosu geçtiği için duvarda bir delik var.
    anterni söktün çıkardım şimdi boş orası.

yağmur yapmadan bir şekilde kapatmak lazım.
    ne tavsiye edersiniz?
    köpük vs mı sprey şeklinde o deliği kapatmak için

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duvardaki Matkap Deliklerini Kapatma

Bir duvarda matkapla açılmış delikleri kapatmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Uygun yöntem, deliğin boyutuna ve duvarın türüne bağlıdır. İşte duvardaki matkap deliklerini kapatmak için adım adım bir kılavuz:

Küçük Delikler (Çapı 5 mm veya daha küçük)

• Doldurma Macunu: Deliği, duvarın rengine uygun bir doldurma macunu ile doldurun. Macunu bir macun tabancası kullanarak uygulayın ve fazla macunu ıslak bir bezle silin.
    • Duvar Delik Kapama Aparatı: Bu küçük, kendinden yapışkanlı yamalar, küçük matkap deliklerini hızlı ve kolay bir şekilde kapatmak için kullanılabilir.

Orta Boyutlu Delikler (Çapı 5-20 mm)

• Duvar Yaması: Delikten biraz daha büyük bir duvar yaması kesin. Yamayı deliğin üzerine yerleştirin ve duvar macunu veya spackle ile kenarlarını kapatın. Macunun kurumasını bekleyin ve ardından zımparalayın.
    • Yerleştirme: Büyük bir delik varsa, içine uygun büyüklükte bir ahşap veya plastik yerleştirme yapıştırın. Yerleştirmeyi duvar macunu veya spackle ile sabitleyin ve ardından zımparalayın.

Büyük Delikler (Çapı 20 mm veya daha büyük)

• Tel Örgü: Delikten biraz daha büyük bir tel örgü parçası kesin. Tel örgüyü deliğin üzerine yerleştirin ve kenarlarını duvar macunu veya spackle ile sabitleyin. Kuruduktan sonra zımparalayın.
    • Alçıpan Tamiri Seti: Bu setler, büyük matkap deliklerini veya hasarlı alçıpanları onarmak için özel olarak tasarlanmış malzemeler içerir. Setin talimatlarını izleyerek deliği onarın.

Dübel Deliği Kapatma

• Dübel Deliği Doldurucu: Dübel delikleri için özel olarak tasarlanmış doldurucuyu kullanın. Doldurucuyu deliğe sıkın ve fazlasını bir spatula ile silin.
    • Kürdan veya Kibrit: Kürdan veya kibritleri tutkalla kaplayın ve deliğe yerleştirin. Tutkal kuruduktan sonra fazla parçaları kesin.

Delik kapatıldıktan sonra, duvar macunu veya boya kullanarak alanı boyayın veya kapatın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı tarzda bir delik benim evimde vardı klima söküldü baya 3 parmak girecek şekilde delik kaldı, ben anlamamda babam yaptı... Köpükler var deliği dolduracak şekilde sıkıyosun hem hava da kaçırmıyor güzelce doldurunca... Boyacılarda vardır herhalde...
  • Konuya girerken tek taraflı bir delik diye düşünmüştüm alçıyla kapatın diyecektim ama dışarıya açılan bir delikse dolgu köpükleriyle kapatılabilir. köpük şişiyor bir süre sonra böylelikle yalıtımlı bir dolgu yapılmış olur. Birde köpüğün dışını alçıyla sıvarsınız belli bile olmaz.
  • Derz
  • balgam

ciddi : köpükle
  • alçı ile kapatabilirsin, derz dolguyla kapatabilirsin
  • delik yukarı bakıyorsa köpük yanlarından içeri su alabilir. (dışarıda su teması varsa tabi) o yüzden suya, ısıya, soğuğa dayanıklı np1 çekomastikler var. onlarla kapatabilirsin.
    ama su teması yoksa arkadaşların dediği köpükle işi halledebilirsin. yanlız çok fazla sıkma. sağa sola taşar. temizlemesi güç olur.
    sıktıktan sonra kurumasını bekle kuruyunca içten ve dıştan falçata ile fazlalığını kes, alçı ile üstünden geç sonra boya sür bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput nasıl kapatılır?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alçı yada köpük kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.