Şimdi Ara

Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
320
Cevap
13
Favori
8.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pavuklu Tilav

quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kurabiye1996

anlaşıldı yine aynı düşüklük yine aynı sıradanlık . madem öyle gerek yok o zaman devlet neden kapatmıyor anadoludaki mühendislik fakültelerini .herkesin standartları farklıdır tamam mı .. bazı dediklerinde elbette haklısın ama yinede tam haklı sayılmazsın .çift taraflı bakmak lazım .

Bugün bu devlete güvenen bir insan varsa yazık gerçekten mahalle aralarında bile üniversite açılıyor... Siz devam ya bu kafa şu ilk konuya açan insana dahi tribin dibini vurmuşsun lütfen benden alıntılama artık ben düşüncelerimi belirttim okuyan karar verir geleceğini şekillendir nickini hatırlayamasam da scorpion avatarlı arkadaşımız da bir konu açmıştı istatistiklerle çeşitli görüşlerle bahsettiğin üniversitelerin çok fazla müh mezun olduğunu açıklamıştı ve forumca vatan haini ilan edilmişti isteyen kendini avutabilir kendimi geliştirmek sözüyle o scorpion avatarlı arkadaşımız yine güzel açıklamış aslında ve konuya da fazla mesaj atmamış ben bırakıyorum yazacaklarım bunlar demiş iyi demiş gerçekten yaranılmıyır çünkü... umarım siz de alıntılamazsınız artık iyi forumlar...

hocam dedikleriniz çok doğru ne yazıkki çok acı heryere üniversite açtılar ve bu çok kötü bir şekilde patlayacak.zaten kendini geliştirmek çok zordur dediğiniz gibi çok zordur her baba yiğit yapamaz zaten

Ailemde hep bir müh hayali vardı fakat ben kendi hayallerimce diyetetik ya da fizyoterapi konusunda takıldım tercihler açıklandığı zaman kararımı verip gideceğim müh gerçekten dışardan nasıl görünüyor bilmiyorum ama kolay değil her mesleğin kendince bir zorluğu olsa da şu an her yılki mezun sayısından dolayı müh zorluğu daha da arttı hem iş bulma konusunda hem de ders uygulama tecrübe bakımından sıralaması iyi olmayan bir insan bence kendini bu bölüm için avutmamalı mezuna kalmaktan korkmamalı iyi bir üniversite için

hocam iyi üniversitelerden kastınız nedir mesela bende mühendislik yazacağım ve gittiğim üninin iyi bir akademik geçmişinin olmasını istedim ve urap tan yardım aldım fakat bazıları urap a yanlış yada saçma gözüyle bakıyor ama bir mantıkla düşününce bazı ünilerin puanının yüksek olması büyük şehirlere yakın olması veya sadece büyük şehirlerde olması

Tabi ki önemli olan asıl faktör akademik başarılar o yüzden alınan puanların emeklerin de heba olmaması urap doğru bir tercih olabilir ama çoğu bölüm eksik bence mesela hacettepe diyetetik göremedim gibi gibi

http://tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/university.html

hocam burdan üniversiteyi seçip bölüm sıralamasını bulabilirsiniz

Dediğim gibi o linkteki listede hacettepe diyetetik göremedim hacettepe gözüküyor tabi ki ama beslenme ve diyetetik bölümünü göremedim ve mobildeyim sizde gözüküyorsa bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Puana göre meslek seçen moronlar olduğu sürece mesleğini seven insanların sırtı yere gelmez rahat olun siz. İnşallah tıp bu popülerliğini korur da bizim gibi derdi para olmayan insanlar mutlu olur.

Öncelik para olmazsa para kazanırsınız her türlü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anlaşıldı yine aynı düşüklük yine aynı sıradanlık . madem öyle gerek yok o zaman devlet neden kapatmıyor anadoludaki mühendislik fakültelerini .herkesin standartları farklıdır tamam mı .. bazı dediklerinde elbette haklısın ama yinede tam haklı sayılmazsın .çift taraflı bakmak lazım .

Bugün bu devlete güvenen bir insan varsa yazık gerçekten mahalle aralarında bile üniversite açılıyor... Siz devam ya bu kafa şu ilk konuya açan insana dahi tribin dibini vurmuşsun lütfen benden alıntılama artık ben düşüncelerimi belirttim okuyan karar verir geleceğini şekillendir nickini hatırlayamasam da scorpion avatarlı arkadaşımız da bir konu açmıştı istatistiklerle çeşitli görüşlerle bahsettiğin üniversitelerin çok fazla müh mezun olduğunu açıklamıştı ve forumca vatan haini ilan edilmişti isteyen kendini avutabilir kendimi geliştirmek sözüyle o scorpion avatarlı arkadaşımız yine güzel açıklamış aslında ve konuya da fazla mesaj atmamış ben bırakıyorum yazacaklarım bunlar demiş iyi demiş gerçekten yaranılmıyır çünkü... umarım siz de alıntılamazsınız artık iyi forumlar...

hocam dedikleriniz çok doğru ne yazıkki çok acı heryere üniversite açtılar ve bu çok kötü bir şekilde patlayacak.zaten kendini geliştirmek çok zordur dediğiniz gibi çok zordur her baba yiğit yapamaz zaten

Ailemde hep bir müh hayali vardı fakat ben kendi hayallerimce diyetetik ya da fizyoterapi konusunda takıldım tercihler açıklandığı zaman kararımı verip gideceğim müh gerçekten dışardan nasıl görünüyor bilmiyorum ama kolay değil her mesleğin kendince bir zorluğu olsa da şu an her yılki mezun sayısından dolayı müh zorluğu daha da arttı hem iş bulma konusunda hem de ders uygulama tecrübe bakımından sıralaması iyi olmayan bir insan bence kendini bu bölüm için avutmamalı mezuna kalmaktan korkmamalı iyi bir üniversite için

hocam iyi üniversitelerden kastınız nedir mesela bende mühendislik yazacağım ve gittiğim üninin iyi bir akademik geçmişinin olmasını istedim ve urap tan yardım aldım fakat bazıları urap a yanlış yada saçma gözüyle bakıyor ama bir mantıkla düşününce bazı ünilerin puanının yüksek olması büyük şehirlere yakın olması veya sadece büyük şehirlerde olması

Tabi ki önemli olan asıl faktör akademik başarılar o yüzden alınan puanların emeklerin de heba olmaması urap doğru bir tercih olabilir ama çoğu bölüm eksik bence mesela hacettepe diyetetik göremedim gibi gibi

Dediğim gibi o linkteki listede hacettepe diyetetik göremedim hacettepe gözüküyor tabi ki ama beslenme ve diyetetik bölümünü göremedim ve mobildeyim sizde gözüküyorsa bilgilendirirseniz sevinirim

hocam hacettepe tıp ve sağlık bilimlerinde türkiyede 2. dünyada 350.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vicdan Azabı

Puana göre meslek seçen moronlar olduğu sürece mesleğini seven insanların sırtı yere gelmez rahat olun siz. İnşallah tıp bu popülerliğini korur da bizim gibi derdi para olmayan insanlar mutlu olur.

Öncelik para olmazsa para kazanırsınız her türlü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam hacettepe tıp ve sağlık bilimlerinde türkiyede 2. dünyada 350.

Çok teşekkür ederim sabah sabah farkedememişim

• quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

İnan bana yeterli olmayacaklar erasmus vs vs
    zaten bu devirde yabancı dil bilmeyenin yüzüne bile bakılmıyor
    işimiz zor arkadaşlar
    hayallerde yaşamayın gerçeğe dönün
    anca o zaman çözebilirsiniz sorununuzu
    bu kadar çok mezun olmasaydı şu an üniversiteleri ve kampüsleri,bulundukları şehirleri konuşuyor olurduk
    ama o kadar çok mezun var ve o kadar çok kriter var ki
    Allah sonumuzu hayır etsin

hocam yine aynı şeyi yazacağım siz çok ön yargılı yaklaşıyorsunuz ama bence önce bu önyargılarınızı yıkın eğer ünide sırf üniyi geçmek için geçtiyseniz evet çok zor ama üzerine birşeyler kattıysanız neden olmasın?siz üniyi sadece bitirmek için mi okudunuz yoksa gerçekten içini doldurdunuz mu bunu cevaplar mısınz?

• Napalım yazmayalım mı çoçukluğumdan beri elektrik elektronik okumak istiyorum garanti diye hemşir mi olayım?
  • quote:

quote:

İnan bana yeterli olmayacaklar erasmus vs vs
    zaten bu devirde yabancı dil bilmeyenin yüzüne bile bakılmıyor
    işimiz zor arkadaşlar
    hayallerde yaşamayın gerçeğe dönün
    anca o zaman çözebilirsiniz sorununuzu
    bu kadar çok mezun olmasaydı şu an üniversiteleri ve kampüsleri,bulundukları şehirleri konuşuyor olurduk
    ama o kadar çok mezun var ve o kadar çok kriter var ki
    Allah sonumuzu hayır etsin

hocam yine aynı şeyi yazacağım siz çok ön yargılı yaklaşıyorsunuz ama bence önce bu önyargılarınızı yıkın eğer ünide sırf üniyi geçmek için geçtiyseniz evet çok zor ama üzerine birşeyler kattıysanız neden olmasın?siz üniyi sadece bitirmek için mi okudunuz yoksa gerçekten içini doldurdunuz mu bunu cevaplar mısınz?

Senle tartışmak hoşuma gitti ve gerçekten takdir ettim seni kurabiye midir her ne karın ağrısıysa onun gibi küfürleri saymıyorsun sakin ve saygılı bir şekilde öne sürdüğün tezi kanıtlamaya çalışıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Woods

Napalım yazmayalım mı çoçukluğumdan beri elektrik elektronik okumak istiyorum garanti diye hemşir mi olayım?

farkettiysen ben bölümleri değil üniversiteleri hedef aldım
    tabiki sevdiğin bölümü okuyacaksın
    ama mümkünse o sevdiğin bölümü en iyi üniversitelerden birinde okuyacaksın

• Tek başına yeterli olmayabilir evet. Ama tek başına etkili olduğunu kendi akrabamdan biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Türe

Tek başına yeterli olmayabilir evet. Ama tek başına etkili olduğunu kendi akrabamdan biliyorum.

Tek başına yeterli olmayan ne?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Başay

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bir de edinilen tecrübenin çeşidi önemli. Mesela askeri teknoloji alanında çalışıyorsanız bu işi yapan bir kaç firma var. İşten çıkartırlarsa yeniden iş bulmanız çok zor olacaktır. Ama örneğin yazılım sektöründe çalışan tecrübeli birisi kolayca iş bulabilecektir. Çünkü yaygın bir iş sahasıdır.

Nicotinell abi boşluktayım :(
    vakıfta burssuz psikoloji okuyorum
    22 yaşındayım
    çok para gidiyor
    psikoloji bölümü klinik yüksek lisans yapmazsa hiç bişi yapamıyor
    klinik yüksek lisans da paralı
    baba parasını sevmiyorum
    napcam ben abi ?
    :(

Sen ne boş bi adamsın ? Dün özele para vermeyeceğim devlete gidip master yapacağım deyince bas bas bağırınıyordun senden bir şey olmaz diye. Şimdiki yalvarmaların dünkü KISKANMAYIN yorumuma cuk oturmuş oluyor. Kendinle çeliştiğin için teşekkürler.

nasıl yani?
    dün bir arkadaş yüksek lisansa da para alınıyormuş diye konu açtı ve ben de gerçekten mi bilmiyordum gibisinden yorumlar yazdım
    arkadaşlar hiç yapmadığım şeyleri sizden duyuyorum?
    siz böyle şeyler yazınca geçmiş konulara bakıp ne yaptığıma bakıyorum
    şaka mısınız?
    harbi bu ne ya yapmadığım şeyleri başkasından yaptım diye duyuyorum
    belgelerinle gelebilir misin bana?

Konuyu kaldırdılar birader gösterirdim.

bu ne ya biri tıp der biri diş der biri senden bi cacık olmaz gibi yorum yazdığımı söyler
    dün sadece bir kişiye tercih listeni silemiyorsan nasıl üniversite okuyacaksın? demiştim
    onun dışında kimseye senden bir cacık olmaz gibi yorum yaptığımı hatırlamıyorum
    başkası ile karıştırıyorsunuz sonra laf atıyorsunuz
    başkası ile karıştırmadığınıza eminseniz bana SS lerle gelin
    öyle yaptın bu da kanıtı diyin
    ben de eğer yaptıysam ve hatalıysam özür dileyim

Hocam Nicotinell yorumlarını beğendiğim bir abimizdir, sende bir yandan görüşlerine katılıyorsun ama katıldığını söylerken bir yandan da çelişiyorsun onunla.

Benim şu ana kadar Nicotinell'in yorumlarından anladığım şöyle, iş hayatını örneğin bir futbol maçına benzetelim. Maçta öndeysen bir işin var ve fark arttıkça yaşam standartların artıyor olsun, maçta gerideysen de işsizsin veya kötü bir işe sahipsin ve fark arttıkça da yaşam standartların düşüyor.

Şimdi bu durumda kaliteli üniversitelerden mezun olanlar 1-0 önde başlıyor iş hayatına, ortalama üniversitelerden mezun olanlar 0-0, kalitesiz olarak nitelendirebileceğimiz üniversitelerden mezun olanlarsa 1-0 geride başlıyor. Maç başlayıp ilk yarı bittikten sonra ki bu bahsettiği 30 yaşına kadar olan tecrübe kazanma dönemi oluyor, herkes eşit farkla önde olabilir maçta. Benzer seviyede tecrübeler kazanmışlarsa benzer seviyede de değerlidirler, kötü veya ortalama bir üniversiteden mezun olan kendini geliştirirse kendini geliştiren bir ODTÜ'lü ile gayet de aynı değerde olabilir. Sen olamayız diyorsun, ama olabiliyor Nicotinell'in söylediğine göre. Kötü üniversiteli bir insanın kendini geliştiren bir ODTÜ'lüyle aynı farkla önde olabileceği gibi aynı zamanda kendini geliştirmeyen bir ODTÜ'lü de kendini geliştirmeyen bir kötü üniversite mezunuyla aynı farkta geride olabilir. Üniversite sadece başlangıçta önemli aslında.

Memurluksa 10 kişiyle kaleyi kapatıp 1 kişiyi hücuma yollamak gibi, farkı açamazsın belki normal oyunda yani özel sektördeki gibi ama gol yeyip geriye de düşmezsin.

ÖZET : Nicotinell aslında saçma şeyler söylemiyor. Üniversitenin kalitesi arttıkça yeni mezunken iş bulup tecrübe kazanma şansın artıyor, iyi üniversitenin avantajı burada, iyi üniversiteden mezun olmasa bile bir şekilde adam gibi bir iş bulup kendini adam gibi geliştirdikten sonra okulun hiçbir önemi kalmaz ama adam gibi bir iş bulmasıda kaliteli üniversite mezunu kadar kolay olmaz. Bunun neyine bu kadar kızıp düşman kesiliyorsunuz ki adama onu anlamıyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Tethark

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bir de edinilen tecrübenin çeşidi önemli. Mesela askeri teknoloji alanında çalışıyorsanız bu işi yapan bir kaç firma var. İşten çıkartırlarsa yeniden iş bulmanız çok zor olacaktır. Ama örneğin yazılım sektöründe çalışan tecrübeli birisi kolayca iş bulabilecektir. Çünkü yaygın bir iş sahasıdır.

Nicotinell abi boşluktayım :(
    vakıfta burssuz psikoloji okuyorum
    22 yaşındayım
    çok para gidiyor
    psikoloji bölümü klinik yüksek lisans yapmazsa hiç bişi yapamıyor
    klinik yüksek lisans da paralı
    baba parasını sevmiyorum
    napcam ben abi ?
    :(

Sen ne boş bi adamsın ? Dün özele para vermeyeceğim devlete gidip master yapacağım deyince bas bas bağırınıyordun senden bir şey olmaz diye. Şimdiki yalvarmaların dünkü KISKANMAYIN yorumuma cuk oturmuş oluyor. Kendinle çeliştiğin için teşekkürler.

nasıl yani?
    dün bir arkadaş yüksek lisansa da para alınıyormuş diye konu açtı ve ben de gerçekten mi bilmiyordum gibisinden yorumlar yazdım
    arkadaşlar hiç yapmadığım şeyleri sizden duyuyorum?
    siz böyle şeyler yazınca geçmiş konulara bakıp ne yaptığıma bakıyorum
    şaka mısınız?
    harbi bu ne ya yapmadığım şeyleri başkasından yaptım diye duyuyorum
    belgelerinle gelebilir misin bana?

Konuyu kaldırdılar birader gösterirdim.

bu ne ya biri tıp der biri diş der biri senden bi cacık olmaz gibi yorum yazdığımı söyler
    dün sadece bir kişiye tercih listeni silemiyorsan nasıl üniversite okuyacaksın? demiştim
    onun dışında kimseye senden bir cacık olmaz gibi yorum yaptığımı hatırlamıyorum
    başkası ile karıştırıyorsunuz sonra laf atıyorsunuz
    başkası ile karıştırmadığınıza eminseniz bana SS lerle gelin
    öyle yaptın bu da kanıtı diyin
    ben de eğer yaptıysam ve hatalıysam özür dileyim

Hocam Nicotinell yorumlarını beğendiğim bir abimizdir, sende bir yandan görüşlerine katılıyorsun ama katıldığını söylerken bir yandan da çelişiyorsun onunla.

Benim şu ana kadar Nicotinell'in yorumlarından anladığım şöyle, iş hayatını örneğin bir futbol maçına benzetelim. Maçta öndeysen bir işin var ve fark arttıkça yaşam standartların artıyor olsun, maçta gerideysen de işsizsin veya kötü bir işe sahipsin ve fark arttıkça da yaşam standartların düşüyor.

Şimdi bu durumda kaliteli üniversitelerden mezun olanlar 1-0 önde başlıyor iş hayatına, ortalama üniversitelerden mezun olanlar 0-0, kalitesiz olarak nitelendirebileceğimiz üniversitelerden mezun olanlarsa 1-0 geride başlıyor. Maç başlayıp ilk yarı bittikten sonra ki bu bahsettiği 30 yaşına kadar olan tecrübe kazanma dönemi oluyor, herkes eşit farkla önde olabilir maçta. Benzer seviyede tecrübeler kazanmışlarsa benzer seviyede de değerlidirler, kötü veya ortalama bir üniversiteden mezun olan kendini geliştirirse kendini geliştiren bir ODTÜ'lü ile gayet de aynı değerde olabilir. Sen olamayız diyorsun, ama olabiliyor Nicotinell'in söylediğine göre. Kötü üniversiteli bir insanın kendini geliştiren bir ODTÜ'lüyle aynı farkla önde olabileceği gibi aynı zamanda kendini geliştirmeyen bir ODTÜ'lü de kendini geliştirmeyen bir kötü üniversite mezunuyla aynı farkta geride olabilir. Üniversite sadece başlangıçta önemli aslında.

Memurluksa 10 kişiyle kaleyi kapatıp 1 kişiyi hücuma yollamak gibi, farkı açamazsın belki normal oyunda yani özel sektördeki gibi ama gol yeyip geriye de düşmezsin.

ÖZET : Nicotinell aslında saçma şeyler söylemiyor. Üniversitenin kalitesi arttıkça yeni mezunken iş bulup tecrübe kazanma şansın artıyor, iyi üniversitenin avantajı burada, iyi üniversiteden mezun olmasa bile bir şekilde adam gibi bir iş bulup kendini adam gibi geliştirdikten sonra okulun hiçbir önemi kalmaz ama adam gibi bir iş bulmasıda kaliteli üniversite mezunu kadar kolay olmaz. Bunun neyine bu kadar kızıp düşman kesiliyorsunuz ki adama onu anlamıyorum ben

Ben nicotinell abiyi savundum zaten?
    mesajlarımı okumadın mı?

• Ben de bu işi anlamıyorum? Bir meslek seçerken insanların %99'u alacağı maaşı, devleti özeli şirketi vs düşünüyor? Sen esnaf değilsin mühendissin. Amacın para değil, mühendislik bir tutkudur, bilim insanı olmak para kazanmak değil, bir tutkudur. Nedir bu 2000 3000 TL para için hayatlarınızı harcıyorsunuz? Para kazanmak istiyorsanız sanayiye girin 15 yaşınızda, 30-40 yaşınızda geldiğinizde patron olursunuz mühendisleri altınızda çalıştırırsınız. Birileri Dr cahillikten bahsetmiş. Asıl para için okuyanlar cahildir.

• Sana hitaben yazdigin kisim biz ne yaparsak yapalim kendini gelistiren Odtululer gibi olamayiz demene karsilik yazdigim kisim. Savundugunu biliyorum zaten o yuzden katiliyorsun bir noktada celisiyorsun dedim, o noktada soyledigim nokta iste.

Nicotinel abi de hicbir zaman ODTUlu ile bir olamaz diyor gibi algi olusmus bir yerde bir yorumunda o yuzden soyledim, kendini gelistiren Odtulu ile kendini gelistiren kotu universite mezununun cok farki yok diyor o senin aksine

• quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

hocam iyi güzel de diyelim ki ben köpek gibi çalıştım ama anca 150bine falan girebildim yani siz bou ödtü fetişistlerinin saldırgan yorumlarından anladıgıma göre size göre gerizekalıyım. peki bir gerizekalının iş bulmaya hakkı yok mu? hani adam ilkokulda kötü puan yapıp kötü bir liseye yerleşiyor orda sizinkinin 10da 1i bir eğitim alıp kötü bir puan yapıyor sonra kötü bir üniversiteye girip işsiz kalıyor, evet bazıları daha zekidir bazıları aptal ama sizce aptal olanlar bunu mu hak ediyor? eğer bunu dünyanın doğası daha çok çalışsaymış ne yapayım benim kadar zeki degilse diye düşünüyorsanız ben de şunu diyeyim benim ya da bu adamın da hayatı boyunca sizden üstün oldugu ve olacagı şeyler var. mesela çoğunuz çirkinsiniz bu adam yakışıklı, mesela siz tıknazsınız bu adam fiziksel olarak güçlü. şimdi bu adamın da sizin oldugunuz gibi acımasız olup doğuştan gelen ve değiştiremeyeceğiniz dezavantajlarınızı kullanarak sizi ezmesi mi olmalı dünya düzeni? mesela bütün gencliginizi zengin olmak için 0 sosyal hayatla geçirip paranızla çirkinliğinizi kapatıp güzel bir kadınla evleniyorsunuz bu adam da doğuştan gelen avantajını kullanıp karınızı iki dakikada baştan çıkarıp onla yatıyor, mesela 20 yıl çalışıp aldıgınız son model arabayı bu adam fiziksel üstünlügünü kullanarak çalıyor. size göre gerizekalılar iş bulmayı insan gibi yaşamayı hak etmiyorsa bu doğanın kanunuysa herkes acımasız olacaksak, o bahsettiğiniz dünyada yeri olmayan adamlar asıl sizsiniz bence haddinizi bilin işi ben 13 sene çalışırken o yan gelip yatıodu kızlarla takılıyordu saygı görüyordu şimdi ben çok çalışıp zengin olcam o benim işçim olamayacak kızlar bana gelicek önceki hayatımın intikamını bu şekilde alcam diye aptal aptal planlar kurmayın.

Bu evrenin kuralı. Güçlü olan kazanır. Senin sokaktaki köpekten üstün olmanın sağlayan şey doğuştan gelen genetiğin. Senin zeki olmanın sağlayan şey ve dağdaki ceylandan üstün olmanı sağlayan şey, koyunun seni değil de seninkoyunu kesip yemen doğuştan sahip olduğunu genetik bir şans. Sen ormandaki bir maymun değil de insan olarak saygı görüyorsan bu DNA'ndaki %2'lik farklılıktan kaynaklanıyor. İnsan ırkı icinde ise Einstein ile mozambideki kabile üyesi arasındaki fark %0.02 civarında. Ne hakkından hukukundan bahsediyorsun? Evren acımasız, evrim mekanizmasıda acımasız. Olması gereken de bu. Zayıflar elenir güçlüler yoluna devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 17 Temmuz 2015; 9:28:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

hocam iyi güzel de diyelim ki ben köpek gibi çalıştım ama anca 150bine falan girebildim yani siz bou ödtü fetişistlerinin saldırgan yorumlarından anladıgıma göre size göre gerizekalıyım. peki bir gerizekalının iş bulmaya hakkı yok mu? hani adam ilkokulda kötü puan yapıp kötü bir liseye yerleşiyor orda sizinkinin 10da 1i bir eğitim alıp kötü bir puan yapıyor sonra kötü bir üniversiteye girip işsiz kalıyor, evet bazıları daha zekidir bazıları aptal ama sizce aptal olanlar bunu mu hak ediyor? eğer bunu dünyanın doğası daha çok çalışsaymış ne yapayım benim kadar zeki degilse diye düşünüyorsanız ben de şunu diyeyim benim ya da bu adamın da hayatı boyunca sizden üstün oldugu ve olacagı şeyler var. mesela çoğunuz çirkinsiniz bu adam yakışıklı, mesela siz tıknazsınız bu adam fiziksel olarak güçlü. şimdi bu adamın da sizin oldugunuz gibi acımasız olup doğuştan gelen ve değiştiremeyeceğiniz dezavantajlarınızı kullanarak sizi ezmesi mi olmalı dünya düzeni? mesela bütün gencliginizi zengin olmak için 0 sosyal hayatla geçirip paranızla çirkinliğinizi kapatıp güzel bir kadınla evleniyorsunuz bu adam da doğuştan gelen avantajını kullanıp karınızı iki dakikada baştan çıkarıp onla yatıyor, mesela 20 yıl çalışıp aldıgınız son model arabayı bu adam fiziksel üstünlügünü kullanarak çalıyor. size göre gerizekalılar iş bulmayı insan gibi yaşamayı hak etmiyorsa bu doğanın kanunuysa herkes acımasız olacaksak, o bahsettiğiniz dünyada yeri olmayan adamlar asıl sizsiniz bence haddinizi bilin işi ben 13 sene çalışırken o yan gelip yatıodu kızlarla takılıyordu saygı görüyordu şimdi ben çok çalışıp zengin olcam o benim işçim olamayacak kızlar bana gelicek önceki hayatımın intikamını bu şekilde alcam diye aptal aptal planlar kurmayın.

Bu evrenin kuralı. Güçlü olan kazanır. Senin sokaktaki köpekten üstün olmanın sağlayan şey doğuştan gelen genetiğin. Senin zeki olmanın sağlayan şey ve dağdaki ceylandan üstün olmanın sağlayan şey, koyunun seni değil de seninkoyunu kesip yemen doğuştan sahip olduğunu genetik bir şans. Ne hakkından hukukundan bahsediyorsun? Evren acımasız, evrim mekanizmasıda acımasız. Olması gereken de bu. Zayıflar elenir güçlüler yoluna devam eder.

+1 ofkeniz biraz da bu yuzden sanirim ama kimse boyle olmali adil olan bu demiyor, olan bu diyor. Is hayati hocalarin verdigi sozluler gibi degil maalesef. Onemli olan ne kadar emek verildigi ne kadar onem verildigi degil, ortaya cikan onemli yalnizca. Veya sinav gibi aslinda, kimin sinava ne kadar hazirlandigi onemsiz, cok daha az calisarakta olsa daha iyiyi yaptiysa daha iyi firsatlar cikiyor onune (torpil falan haric tabii ki)

• Para için okuyan zaten belli eder kendini hacı.Amacı para olmayan kendi gelişimi için okuyan insanı kapar şirketler.Çoğu firma eleman ararken özellikle nitelikli bulmaya çalışıyor.Nitelikli eleman ise işine tutkuyla bağlanıcak ve amacı para değil hayallerinin mesleğini yapmak olacak kişiler tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master39

Para için okuyan zaten belli eder kendini hacı.Amacı para olmayan kendi gelişimi için okuyan insanı kapar şirketler.Çoğu firma eleman ararken özellikle nitelikli bulmaya çalışıyor.Nitelikli eleman ise işine tutkuyla bağlanıcak ve amacı para değil hayallerinin mesleğini yapmak olacak kişiler tabii ki.

Şirketler de amacı para olmayan, az parayla eşek gibi çalışacak eleman arıyorlar doğru diyorsun? Bir mühendisin şirkete girip çalışması onun mühendislik değerini düşürür. Nicola Tesla da mühendistir adam ne şirket ne para aç susuz 700 patent aldı. İşte asıl mühendis budur. Herkes Tesla olsun demiyorum elbette ama bana göre mühendis demek şirkette çalışan maaşlı eleman demek değildir.

• 21 yaşındayım 3. Sınıf tercümanlık öğrencisiyim. 3 senedir de yaz kış iki medikal firmasında tercüme (sözlü, yazılı) yapıyorum. Dört beş sene deneyimle iş dünyasına atılacağım bakalım. Bana sorarsanız deneyim kendinizi geliştirmekten bir tik daha önde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.