Şimdi Ara

Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
320
Cevap
13
Favori
8.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkest earth

quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

21 yaşındayım 3. Sınıf tercümanlık öğrencisiyim. 3 senedir de yaz kış iki medikal firmasında tercüme (sözlü, yazılı) yapıyorum. Dört beş sene deneyimle iş dünyasına atılacağım bakalım. Bana sorarsanız deneyim kendinizi geliştirmekten bir tik daha önde.

bana tercümanlığı anlatır mısın?
    bir çıkış yolu arıyorum

Daha ilk sınıfta dahi mesleğini icra edebileceğin, zevkli, fazla çalışma gerektirmeyen, daha çok pratik yaptırılarak öğrenim verilen, aşırı seviyede genel kültür gerektiren güzel bölüm.

peki hangi dilde önerirsin

ilgi alanlarım arasında yabancı dil de var
    vakıf psikolojiden kurtulmam lazım
    boğuluyorum
    yüksek lisans yapmam gerekecek mi?

• ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent falan eyvallah da; bugüne kadar ne üretmişler?

Bir çubuğun ucunda pervane var, selfie çubuğu gibi uzatıyorsun ve zeytinleri aşağıya düşürüyor. Bu İtalya'dan ithal edilmiş. ODTÜ nerede?

Eczaneden 5 liralık ilaç alıyorum, "Made in Hungary" yazıyor. Hacettepe nerede?

Fransa'da otomotiv mühendisliği ikinci sınıf öğrencilerinin araba yaptığı izlemiştim bir programda. Hani sizin övdüğünüz okullar nerede?

Boğaziçi'ndeki de ezber yapıp sınavlarını geçiyor, iki gün sonra her şeyi unutuyor; Hakkari Üniversitesi'ndeki de.

"Kedi uzanamadığı ciğere..." muhabbeti yapmayın. Oraları kazananlar zeki değil, yalnızca sabırlı ve ezber yeteneği kuvvetli kişiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tethark

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Başay

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Başay

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Bir de edinilen tecrübenin çeşidi önemli. Mesela askeri teknoloji alanında çalışıyorsanız bu işi yapan bir kaç firma var. İşten çıkartırlarsa yeniden iş bulmanız çok zor olacaktır. Ama örneğin yazılım sektöründe çalışan tecrübeli birisi kolayca iş bulabilecektir. Çünkü yaygın bir iş sahasıdır.

Nicotinell abi boşluktayım :(
    vakıfta burssuz psikoloji okuyorum
    22 yaşındayım
    çok para gidiyor
    psikoloji bölümü klinik yüksek lisans yapmazsa hiç bişi yapamıyor
    klinik yüksek lisans da paralı
    baba parasını sevmiyorum
    napcam ben abi ?
    :(

Sen ne boş bi adamsın ? Dün özele para vermeyeceğim devlete gidip master yapacağım deyince bas bas bağırınıyordun senden bir şey olmaz diye. Şimdiki yalvarmaların dünkü KISKANMAYIN yorumuma cuk oturmuş oluyor. Kendinle çeliştiğin için teşekkürler.

nasıl yani?
    dün bir arkadaş yüksek lisansa da para alınıyormuş diye konu açtı ve ben de gerçekten mi bilmiyordum gibisinden yorumlar yazdım
    arkadaşlar hiç yapmadığım şeyleri sizden duyuyorum?
    siz böyle şeyler yazınca geçmiş konulara bakıp ne yaptığıma bakıyorum
    şaka mısınız?
    harbi bu ne ya yapmadığım şeyleri başkasından yaptım diye duyuyorum
    belgelerinle gelebilir misin bana?

Konuyu kaldırdılar birader gösterirdim.

bu ne ya biri tıp der biri diş der biri senden bi cacık olmaz gibi yorum yazdığımı söyler
    dün sadece bir kişiye tercih listeni silemiyorsan nasıl üniversite okuyacaksın? demiştim
    onun dışında kimseye senden bir cacık olmaz gibi yorum yaptığımı hatırlamıyorum
    başkası ile karıştırıyorsunuz sonra laf atıyorsunuz
    başkası ile karıştırmadığınıza eminseniz bana SS lerle gelin
    öyle yaptın bu da kanıtı diyin
    ben de eğer yaptıysam ve hatalıysam özür dileyim

Hocam Nicotinell yorumlarını beğendiğim bir abimizdir, sende bir yandan görüşlerine katılıyorsun ama katıldığını söylerken bir yandan da çelişiyorsun onunla.

Benim şu ana kadar Nicotinell'in yorumlarından anladığım şöyle, iş hayatını örneğin bir futbol maçına benzetelim. Maçta öndeysen bir işin var ve fark arttıkça yaşam standartların artıyor olsun, maçta gerideysen de işsizsin veya kötü bir işe sahipsin ve fark arttıkça da yaşam standartların düşüyor.

Şimdi bu durumda kaliteli üniversitelerden mezun olanlar 1-0 önde başlıyor iş hayatına, ortalama üniversitelerden mezun olanlar 0-0, kalitesiz olarak nitelendirebileceğimiz üniversitelerden mezun olanlarsa 1-0 geride başlıyor. Maç başlayıp ilk yarı bittikten sonra ki bu bahsettiği 30 yaşına kadar olan tecrübe kazanma dönemi oluyor, herkes eşit farkla önde olabilir maçta. Benzer seviyede tecrübeler kazanmışlarsa benzer seviyede de değerlidirler, kötü veya ortalama bir üniversiteden mezun olan kendini geliştirirse kendini geliştiren bir ODTÜ'lü ile gayet de aynı değerde olabilir. Sen olamayız diyorsun, ama olabiliyor Nicotinell'in söylediğine göre. Kötü üniversiteli bir insanın kendini geliştiren bir ODTÜ'lüyle aynı farkla önde olabileceği gibi aynı zamanda kendini geliştirmeyen bir ODTÜ'lü de kendini geliştirmeyen bir kötü üniversite mezunuyla aynı farkta geride olabilir. Üniversite sadece başlangıçta önemli aslında.

Memurluksa 10 kişiyle kaleyi kapatıp 1 kişiyi hücuma yollamak gibi, farkı açamazsın belki normal oyunda yani özel sektördeki gibi ama gol yeyip geriye de düşmezsin.

ÖZET : Nicotinell aslında saçma şeyler söylemiyor. Üniversitenin kalitesi arttıkça yeni mezunken iş bulup tecrübe kazanma şansın artıyor, iyi üniversitenin avantajı burada, iyi üniversiteden mezun olmasa bile bir şekilde adam gibi bir iş bulup kendini adam gibi geliştirdikten sonra okulun hiçbir önemi kalmaz ama adam gibi bir iş bulmasıda kaliteli üniversite mezunu kadar kolay olmaz. Bunun neyine bu kadar kızıp düşman kesiliyorsunuz ki adama onu anlamıyorum ben

Aynen hocam çok doğru gece anlatmak istediğim şeyleri ozetlemişsiniz resmen

• Beyler FSM %50 Burslu Grafik Tasarım (4 Yıllık) sizce iyi bir tercih mi olur?
  • şunu görüyoruz ki bi çoğu hangi en iyi üniversiteleri okursa okusun adam olamayacakları aşikar forumun seviyesi düşmüş resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

şunu görüyoruz ki bi çoğu hangi en iyi üniversiteleri okursa okusun adam olamayacakları aşikar forumun seviyesi düşmüş resmen

sabrımı baya zorlayan üyeler oldu
    neyseki artık konuya yorum yazmıyor o üyeler
  • harran mezunu olupta otomobil firmasında proje yöneticisi vardı ünide konuşmak istemiyorum ama neyse millette ego küfür tavan yapmış forumun kalitesini eritiyorlar resmen
  • quote:

harran mezunu olupta otomobil firmasında proje yöneticisi vardı ünide konuşmak istemiyorum ama neyse millette ego küfür tavan yapmış forumun kalitesini eritiyorlar resmen

ya ben böyle küfür yiyeceğimi bilsem
    açmazdım bu konuyu
    yani sakince tartışmak
    neden bu kadar zor anlamıyorum
  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    sorun şu ki itü,odtü,boun mezunu olan saydığın pozisyonda çalışan 10 bin adam var ama sen 1 örnekten bahsediyorsun. Olayın mantığını anlamamışsın. Biraz kitap falan oku , algı kapasiteni geliştir bence. İlk olarak klasiklerden başlamanı tavsiye ederim, sonra da ilgi alanı belirlersin bir tane o türde kitaplar okursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prene96 -- 17 Temmuz 2015; 14:25:11 >
  • Olay askerlikte bitiyor erkekler için. Staj yaptığım bir Alman firmasında (rüzgar türbinleri kurulumu,servisi yapan), elektrik mühendisi alınacaktı. 3 aday vardı ve bunlar itü, ytü ve kıbrısta bir üniversitedendi. Askerliği yapan kıbrısta okuyan arkadaş işe girdi. Bazı firmalar yetiştireceği elemanı alıyor ve aldığı elemanı 1.5-2 yıl eğitiyor sahaya göndermeden önce. E yetiştirdiği eleman kaçmasın diye askerliğini yapmasını şart koşuyor. Yani piyasa şartları biraz biraz değişiyor artık, eski katı kurallar yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şunu görüyoruz ki bi çoğu hangi en iyi üniversiteleri okursa okusun adam olamayacakları aşikar forumun seviyesi düşmüş resmen

kardeşim buradakilere ne anlatıyorsun boşver hayata tek bir pencereden bakan daha tam beyinleri oturtmamış arkadaşlar iş hayatında görecegiz hepsini.umarım biz yanılırız ama malesef devran böyle yürüyor.3senedir iş hayatının içindeyim bir yandanda okuyorum eskiden bende böyle düşünürdüm okula girsem herşey degişir diye ama gerçekler .yeni bir fikir üreten tecrübesi deneyimi olan adam hayatta aç kalmaz.okulun önemi var ama çok degil boşverin siz bunları.boğaziçine gidip direk mezun olup 10 bin almak ha ohh kebap.benim çalıştıgım işde ortalama mühendisten aylık kat kat para alıyorum ne onlar kadar okudum ne de onlar kadar bilgim var sadece tecrübe ve deneyim kazandırıyor insana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tal. -- 17 Temmuz 2015; 14:51:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzenim Ytu isletme mezunu kocta calisiyor. Kusura bakmasinlar ama bogazicili olmak da bir kistas degil diyor. Evet iyileri mukemmel yerlere geliyorum ama 60 kisiden 60i da super isler yapmiyor. Finansta veznede calisan bogazicili arkadasim var diyor. Uzak bir kaynak yada amcanin uzaktan arkadasi degil oz kuzenim birinci agizdan anlatiyor.

Ama kimae kendini de kandirmasin nitelik bakimindan odtu bogazici tartisilmaz. Okullari ekolleri var ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Kuzenim Ytu isletme mezunu kocta calisiyor. Kusura bakmasinlar ama bogazicili olmak da bir kistas degil diyor. Evet iyileri mukemmel yerlere geliyorum ama 60 kisiden 60i da super isler yapmiyor. Finansta veznede calisan bogazicili arkadasim var diyor. Uzak bir kaynak yada amcanin uzaktan arkadasi degil oz kuzenim birinci agizdan anlatiyor.

Ama kimae kendini de kandirmasin nitelik bakimindan odtu bogazici tartisilmaz. Okullari ekolleri var ediyor.

Mühendislik mezunu olup veznedar mı olmuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Kuzenim Ytu isletme mezunu kocta calisiyor. Kusura bakmasinlar ama bogazicili olmak da bir kistas degil diyor. Evet iyileri mukemmel yerlere geliyorum ama 60 kisiden 60i da super isler yapmiyor. Finansta veznede calisan bogazicili arkadasim var diyor. Uzak bir kaynak yada amcanin uzaktan arkadasi degil oz kuzenim birinci agizdan anlatiyor.

Mühendislik mezunu olup veznedar mı olmuş?

Iktisat ve isletmeden soz ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 17 Temmuz 2015; 15:32:01 >
  • afederisiniz beyler ama çok açık söylüyorum "b.k yeter". her köşe başında bir üni'nin olduğu, en yüksek puanlı bölümlerden bile her sene yüzlerce mezun çıktığı, devlet kadroları kadrolaşma ve adam kayırmanın köpeği olmuş, özel sektörü insaniyetten, haktan, hukuktan nasibini almamış kan emicilerin eline kalmış bir ülkede bir b.k olmaz.
  • Mictosoft Ingiltere'nin ilk Türk yoneticisinin Kıbrıs mezunu olduğunu biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 17 Temmuz 2015; 15:41:55 >
  • Şimdiki aklım olsa üniversiteye gitmem dışardan okurdum üniversite bildiğiniz gibi değil boşa masraf tip veya hukuk okumayacaksaniz boşuna gitmeyin açıktan bir bölüm okuyun size abi tavsiyesi 👍

• Arkadaşlar bu konular gerçekten çok sıktı.Şunu unutmayın bu işlerin yüzde ellisi şans kader kismettir.
    Çalışın geçin is tecrübesi edinmeye bakın.En büyük gelişim budur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi millet bu devirde Odtü mezunundan bile yabancı dil + iş tecrübesi istiyor. Ancak bu koşullar olursa en iyi şirketler işe alır seni. Yok öyle malatyadan mezun olup kendini geliştirmek.. Madem kendini geliştirecek kadar azmin vardı o zaman ygs-lys de ispatlasaydın kendini. Bazı cahiller de kalkmış diyor ki "sakarya mezunu şuan fabrika patronu" kardeş sen şaka mısın? 10 sene sonra olmaz o iş. Nasıl ki eskiden köyde, kasabada en yetkili kişi köyün ağasıydı ya. Ama şimdi vali, kaymakam en yetkili. Bu da o hesap. Artık okuyup emek edene ekmek var. Yok neymiş doğuda otomotiv okumuş da boğaziçi mezunundan çok para alıyormuş.. Boğaziçi mezunu en büyük holdingleri yönetiyor sen merak etme.

• Burada millete bir şey anlatamazsın.Baksana kader kısmete bağlamışlar.Öyle bir kader ki bu, batıda ki adam plüton'a ulaştı biz suriyelilerle uğraşıyoruz.Kader ya, kader bu başka bir sebebi yok.Bitlis üniversitesine git, kaderinde yoksa bir şey olamazsın zaten.Okumaya da gerek yok aslında, makarna çorba yeter napıcaksın fazlasını kaderde zengin olmak yoksa gerisi boş.(!)
    7-8 tane adam gibi üniversite bunlar haricinden 10 yıl okusan, 1 yıl boğaziçinde ki eğitim seviyesine ulaşamazsın.8-9 ay bitki gibi yaşayıp buraları kazanmaya çalışın.Ben öyle yapacağım.
    -Ek olarak Türkiye'de kalacaksan zaten arkadaslar bir yerde haklı boşa uğraşma.Devlete kapak at ama böyle konu açan biri yurt dışı hedeflemeli.Tr'de Hukuk,Tıp,Mühendislik dışında iş alanı yok.Burada mühendis olacağına dil öğren avrupada garson ol.3000 € kazanıyorlar. Göç edin göç, 10 yıl önce suriye'de hiç bir sorun yoktu, 10 yıl sonra Türkiye'nin ne olacağı meçhul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liam Gallagher -- 17 Temmuz 2015; 16:01:40 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.