Şimdi Ara

Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
13
Favori
8.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

Kendini geliştirmiş bir ODTU,İTÜ,İÜ,ANKARA,HACETTEPE vs vs ye karşı hiç bir şansınız yok
    avutun kendinizi

ağır saçmalıyorsun heleki bölüm belirtmeden böyle bir yargıya varman daha da saçma. Mesela dicle hukuk mezunu milyarder avukat var tanıdığım adamın dili falanda yok, ktü matematik öğretmenliği mezunu tanıdığım var adam yine milyarder oldu dershanecilik işinden özel okul açtı geçen yıl. Okumamış milyarderler de tanıyorum ayrıca Çok örnek var böyle sende biliyorsun
  • Avutma I : Onlar ezber yaptılar fazla soru çözdüler yoksa bizden eksikleri yok hatta biz daha zekiyiz ''cooluz'' bu yüzden çalışmadık.
    Evet, onlardan o kadar zekisiniz ki adamlar çalıştılar siz yattınız. Kesinlikle havalısınız!

Avutma II : Çok çalışırsam onları geçerim onlar yerinde sayar çünkü ben 150 bindeki üniversitemden ODTÜ İTÜ ile kapışırım çünkü onlar yerinde sayar.
    Oldu, maldı zaten o adamlar. Hele birde ''kendini geliştirme'' lafını ciklet etmişler ağızlarına. Ne anlıyorsunuz bu kelimeden, cidden merak ediyorum bunu. Dil öğrenmek mi? Ne düşünüyorsanız düşünün huylu huyundan vazgeçmez, o adamlar kendilerini salmayacaklar. İyi üniversiteye giden 'en az' sizin kadar kendini geliştirir. Üniversitesi bunu sağlar. Ha siz lise binasından bozma üniversitelerinizde mezun olur olmaz 5 Bin Lira maaş hayali kurabilirsiniz elbette bunu kimsenin elinizden almaya hakkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: chaffrane

quote:

Kendini geliştirmiş bir ODTU,İTÜ,İÜ,ANKARA,HACETTEPE vs vs ye karşı hiç bir şansınız yok
    avutun kendinizi

ağır saçmalıyorsun heleki bölüm belirtmeden böyle bir yargıya varman daha da saçma. Mesela dicle hukuk mezunu milyarder avukat var tanıdığım adamın dili falanda yok, ktü matematik öğretmenliği mezunu tanıdığım var adam yine milyarder oldu dershanecilik işinden özel okul açtı geçen yıl. Okumamış milyarderler de tanıyorum ayrıca Çok örnek var böyle sende biliyorsun

Bizim onlar gibi şanslı olacağımız ne malum?
    bu nasıl bi kafa?
    gerçekçi olmak neden bu kadar zor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nicotinell denen ağır atalet sahibi, obsesif arkadaşa aldırış etmeyin.

Evli değil, maddi geliri var, ama tıp okumaya yanaşmıyor.

Tutturmuş tıp okuyun da tıp okuyun.

Her okuyan zaten çapa da, cerrahpaşa da çalışıyordu.

Benim tercih dönemimde de vardı bu arkadaş, şimdi okulum bitiyor ve hala aynı şeyleri konuşuyor.
  • quote:

quote:

quote:

avutun kendinizi

bu nasıl bi kafa?

Herkesin on bine girebilmesi mümkün mü?

Biri bir sene daha mı bekleyecek yani, bu mudur çözüm öneriniz?

Hayata ne kadar dar ufukla bakıyorsunuz şu konuda onu gördüm çoğu yorumda. Lafım sadece size değil.

• asıl seninki nasıl bir kafa türkiyede herkes o saydığın üniversitelerden mi mezun? Sana göre bu üniversiteler dışında okuyanlar işsiz yada çok az para kazanıyor YAPMA YAV
    ben iyi bir üniversitenin öğrencisine getirdiği imkanları ve etiketi tabiki yatsımıyorum ama bölümünden bölümüne değişir bu mühendisliklerde çok önemli mesela ama hukuk,tıp,öğretmenlik gibi mesleklerde çok önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

quote:

avutun kendinizi

bu nasıl bi kafa?

Hayata ne kadar dar ufukla bakıyorsunuz şu konuda onu gördüm çoğu yorumda. Lafım sadece size değil.

Hayatta her zaman her olasılığı düşünerek hareket etmek gerekir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

quote:

avutun kendinizi

bu nasıl bi kafa?

Hayatta her zaman her olasılığı düşünerek hareket etmek gerekir

1 saat sonra ne olacağını bilmiyorsun.

Olasılıklara kafayı takarak yaşayamazsın.

Bu dört okuldan herkesin nasıl mezun olabileceğinin mantıklı bir açıklaması bile yok.

Okulların da kapasitesi belli.

Plansızlıklar, kokuşmuşluklar, cehaletler ülkesi Türkiye.

Bu çarpık düzeni düzeltmek yerine kral olmanın mücadelesini veriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestkürttr

Allah askina yazmadan gecemicem 15 bine girip kendini zeki zanneden dunyadan hicbi haberi olmayan zekanin bu tarz sacma biseyle olculemeyecegini daha bilmeyen gormemis kucuk beyinliler butun yil eve kapanip ilk 15 bine girip kendinizi turkiyenin en zeki insani zannediyosaniz yazik size. En zeki adamlara bakarsan cogu universite mezunu bile degildir dunyanin cogu yerinde bu boyledir. Bu arada universite kimseye is garantisi vermez sadece farkli bakis acisi kazandirir kendi ayaklari uzerinde durmayi ogretir yeni imkanlar yaratmasina yardimci olur. Burda sacma sapan su mezun olunca is yok su mezun olunca is cok gibi bos bos konusarak seviyenizi zaten belli ediyosunuz. Bi bolumu isteyerek okuyan para icin degil ilgisini cektigi icin sevdigi icin okuyan adam hakkariden bile ciktiginda iyi yerlere gelecektir cunku hersey insanin icinde biter. Icinden gelmedikten sonra ister bogazicinde oku ister odtude kendini gelistirebilecegin seviye sinirlidir. Sizlere tavsiyem burda siralamasiyla insanlari asagilayip kendini zeki zanneden zavalli insanlari takmayin neyi seviyosaniz nerede istiyosaniz orada okuyun. Hadi hayirli geceler.

en zeki adamlara bakarsan cogu üniversite mezunu bile degildir dedigin adamların çoğu harvard,mit,stanford tarzı dünya üzerindeki en iyi eğitim veren kurumları yarıda bırakmış insanlardır yani onlarla ahmet üniversitesi mezunu adamları kıyaslaman yanlış olmuş.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    + Mimarlar, yaşlanınca bile kolay kolay değer kaybetmezler.
  • Sen git hakkaride işletme oku sonra kendimi geliştiricem her ay deli gibi para kazanca. Diye düşün aferin paşam devam et böyle düşünmeye

• Ortalama-iyi bir üniye girin yeter(geliştiririm diyenler için)
    Ege,gazi,9 eylül,Ankara vs bu üniler de Türkiye nin en köklü üniversiteleri arasında,özellikle gazi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 18 Temmuz 2015; 20:19:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Ortalama-iyi bir üniye girin yeter(geliştiririm diyenler için)
    Ege,gazi,9 eylül,Ankara vs bu üniler de Türkiye nin en köklü üniversiteleri arasında,özellikle gazi

Gazinin sadece adı var. Okul çoktan Niyazi olmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: S.Türe

quote:

quote:

Tek başına yeterli olmayabilir evet. Ama tek başına etkili olduğunu kendi akrabamdan biliyorum.

Tek başına yeterli olmayan ne?

KEnidini geliştirmek. Bazı durumlarda yeterli olmayabilir.

ben de bunu savunuyorum
    üniversite de önemli
    konuda o kadar tartışma çıkmasına rağmen hala bunda diretiyorum

Zannetdiğiniz kadar önemli değil. Bildiğim , yakından tanıdığım örnek var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tek başına yeterli olmayabilir evet. Ama tek başına etkili olduğunu kendi akrabamdan biliyorum.

Tek başına yeterli olmayan ne?

KEnidini geliştirmek. Bazı durumlarda yeterli olmayabilir.

ben de bunu savunuyorum
    üniversite de önemli
    konuda o kadar tartışma çıkmasına rağmen hala bunda diretiyorum

Zannetdiğiniz kadar önemli değil. Bildiğim , yakından tanıdığım örnek var.

Hocam o örnek elbet vardır da söylenilen, söylenmeye çalışılan "bazı okullarda o örnekler çok fazla bazı okullarda bunlara nazaran daha az" olmuş bana göre

• adama saydırmışsınız ama adam haklı. özel sektörde yükselmek istiyorsanız üniversite en önemli faktör hatta kendini geliştirmekten daha önemli.
    işe alırken cv'nize bakıyorlar yozgat bozok üniversitesi yazarsa kafadan elenirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Lahmacun

adama saydırmışsınız ama adam haklı. özel sektörde yükselmek istiyorsanız üniversite en önemli faktör hatta kendini geliştirmekten daha önemli.
    işe alırken cv'nize bakıyorlar yozgat bozok üniversitesi yazarsa kafadan elenirsiniz.
    Hocam siirt ceng mezunu olup çatır çatır istanbulda iyi şirketlerde çalışanlar da var. Ne düşünüyorsun?

Seninki yanlış bir teori.

Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter

• serryt455 S kullanıcısına yanıt
    Hocam cengin alanı geniş ben yazılımla ilgileniyorum web geliştiriyorum geçen sene freelancer.com üzerinden 2 arkadaş bi web sitesi yaptık ve yaklaşık 2000 dolar aldık yani insan kendini geliştirmek istiyorsa üniversiteye gitmeden de yapabilir ki ceng okuyorsan zaten bunları yapmak daha kolay
  • harvard'in, mit'in dersleri bile internette kolayca bulunulabilecek bir bicimde mevcut. dili olan ve yapmak isteyen herkesin onu acik bu cagda. daha ilk 500'e bile giremeyen unilere girip ovunmenin pek bir manasi yok. ama network, vizyon ve rekabet saglar, o konuda katiliyorum. turkiye icin cok farkli avantajlar da saglar ama zaten buralara gidenlerin en az yarisinin yurtdisi hedefledigini tahmin ediyorum.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.