Şimdi Ara

Düşük Fps ve Yüksek Fps Farkı.? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

CS'de de aynı şekilde, 60 FPS oynadığınız da iyi, başka zaman 30 FPS oynayın kendiniz farkı hemen anlayacaksınız zaten

tüm first person shooter tarzı oyunlarda geceri bir durum. FPS onemli , ozellıkle multiplayer modlarda cok daha onemli. cs:go cok ciddi bir sistem gerektirmiyor bf3 ve bf4 e nazaran :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerostone

quote:

Orijinalden alıntı: SevimliKedicik

CS'de de aynı şekilde, 60 FPS oynadığınız da iyi, başka zaman 30 FPS oynayın kendiniz farkı hemen anlayacaksınız zaten

tüm first person shooter tarzı oyunlarda geceri bir durum. FPS onemli , ozellıkle multiplayer modlarda cok daha onemli. cs:go cok ciddi bir sistem gerektirmiyor bf3 ve bf4 e nazaran :)

FPS oyunları için sistem değil, bilek gerek
  • Düşük FPS Tarlabaşında yüksek FPS Bebek sahilinde gezmeye benzer...
  • Musakka'nın da dediği gibi akıcılık kişiye ve oyun motoruna göre değişir. Ama bence en önemlisi oyun motoru. Bazı oyun motorlarında 40 fps çok akıcı iken bazılarında 60'ın altına indi mi akıcılıktan eser kalmıyor. Bu konuda ben crysis başarılı buluyordum zamanında . Düşük fps ler de de akıcılığı sağlıyordu. Aslnda bir bakıma akıcılık fps nin ne kadar sabit kaldığı ile de alakalı bir husus. 50-60 arası fps dalgalanması bile çoğu zaman akıcılığın kaybolmasına neden oluyor. Ayrıca hangi oyun motoru olursa olsun 30 fps altında oyunda ciddi bir ağırlık oluyor. Bu ağırlık araba yarışlarında özellikle kendini hissettirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

Düşük FPS Tarlabaşında yüksek FPS Bebek sahilinde gezmeye benzer...

:) güzel benzetme olmus ..

İllaki bilek meselesi sevimlikedicik. aksini soylemedik, ama saglam bir sisteme sahip birisi karsısında zaten yenik baslarsın oyuna. biz Turkide en buyuk sıkıntıyı ping degerleri yzunden cekiyoruz zaten mp turnuvalarda .. sistem fps bilek yurek hıc fayda etmiyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

Düşük FPS Tarlabaşında yüksek FPS Bebek sahilinde gezmeye benzer...

• quote:

Orijinalden alıntı: rubenmartin

şu güne kadar pc ye dair anlamadığım tek nokta.

ben 60 ın altına düştüğü an takılmaları hissederken, birisi gelip 30-40 fps ile oynuyorum gayet akıcı diyor.

Sorma hocam sorma. Anlatamıyorum bir türlü. Bir de gerzek arkadaşlar sağolsun "insan gözü 25 kareden fazlasını algılayamaz lan" deyip olayı anlamıyor. Vallahi 30 ile 60 arasındaki farkı anlayabiliyorum diyorum, adam anlamıyor.

Harbiden yahu, madem 25 kardeden fazlasını algılayamıyoruz, iyi de ben nasıl ayırt ediyorum? Hatta ve hatta 50 ile 60 arasındaki farkı da çok net görebiliyorum ama tabi bu oyundan oyuna da değişebiliyor.

FPS'lerde çok net olmasa da spor oyunlarında bu fark bariz hissediliyor. Ya aslında hepsi çıplak gözle hissedilebilir de, bakma sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

quote:

ben 60 ın altına düştüğü an takılmaları hissederken, birisi gelip 30-40 fps ile oynuyorum gayet akıcı diyor.

Sorma hocam sorma. Anlatamıyorum bir türlü. Bir de gerzek arkadaşlar sağolsun "insan gözü 25 kareden fazlasını algılayamaz lan" deyip olayı anlamıyor. Vallahi 30 ile 60 arasındaki farkı anlayabiliyorum diyorum, adam anlamıyor.

Harbiden yahu, madem 25 kardeden fazlasını algılayamıyoruz, iyi de ben nasıl ayırt ediyorum? Hatta ve hatta 50 ile 60 arasındaki farkı da çok net görebiliyorum ama tabi bu oyundan oyuna da değişebiliyor.

FPS'lerde çok net olmasa da spor oyunlarında bu fark bariz hissediliyor. Ya aslında hepsi çıplak gözle hissedilebilir de, bakma sen.

insan gözü 25 fps den sonrasını algılayamaz bilgisi yanlış.

doğrusu şu.

insan gözü arda arda tekrarlanan kareleri video olarak algılaması için gerekli minimum sınır saniyede 24 karedir.

yani 24 fps max değil, bir video için min sınırdır.

ama sen bunu arkadaşlarına anlatamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: akabeyss

quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

quote:

insan gözü 25 fps den sonrasını algılayamaz bilgisi yanlış.

doğrusu şu.

insan gözü arda arda tekrarlanan kareleri video olarak algılaması için gerekli minimum sınır saniyede 24 karedir.

yani 24 fps max değil, bir video için min sınırdır.

ama sen bunu arkadaşlarına anlatamazsın

Ya işte şey muhabbeti var, biraz da karışıabiliyor sanırım. İnsan gözü en fazla 24 kareyi algılar, 25. kareyi insan gözü algılayamaz, bilinçaltı algılar. Bu şekilde reklam şirketleri de sübliminal mesajlar verebilir rahatlıkla. Örneğin Coca Cola falan filan.

Dediğin doğru hocam, biraz araştırdım şimdi. Hareketli bir görüntüyü video olarak algılamamız için gereken min. kare oranıymış. Yalnız bu iş oyunlarda çok kötü bir değer iken filmlerde çok çok iyi olabiliyor. Malum, izlediğimiz bir çok film, 24-25 kare olabiliyor, gayet de akıcı geliyor. Peki oyunlarda 20 FPS civarı niçin çok kötü bir değer olabiliyor? Daha doğrusu ikisi de aynı kare oranına sahipken niçin film, oyundan daha akıcı gelebiliyor?

• Birisi gerçeğin görüntüsü diğeri çizim görüntüsü diye düşündüm nedense Belki bu yüzdendir hocam
  • CS oynarken farkediyor epey hocam. En kötü öyle anlaşılır işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Aynı şekilde şuna da bakabilirsiniz:

http://frames-per-second.appspot.com/

Ayrıca bu forum zamanında 17 FPS ile Call of Duty 2'yi çok akıcı oynadığını iddia edenleri de gördü. O yüzden akıcılık kişiye ve oyun motoruna göre değişir.

Battlefield 3'de 50 FPS bile zaman zaman beni rahatsız ediyordu, o yüzden önceki ekran kartım varken grafikleri biraz kısmak zorunda kalıyordum. Gözler uzun süre iyiye alıştıktan sonra kötü olan çok göze batmaya başlıyor.

Aynen hatta durum şunun kadar açık olabiliyor:

Daha yüksek fps'ye alışan göz bir daha düşük fps ile oynayamaz tamamen göz-beyin ikilisinin kendini eğitmesiyle alışmasıyla ilgili.

Sürekli 120 fps ile oyanayan bir insan 120 fps altına inince akıcılığın azaldığını kolayca fark edebilirken 60 fpsye alışmış birisi 120 fps ye çıktığında fark edemeyebiliyor bir süre. (Bununla ilgili test videoları var youtube'da)

Yani algı tamamen oynayan kişiye göre değişiyor.

• Farki gosteren videolar mevcut eve gidince link eklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu videolar sorularınıza cevap olacaktır.

• 60 Fps altı oynanmıyor diyenler beni her dakikasında gülmekten öldürüyor.

Neyse artık umudu kestim, 60 fps en az 3 Çocuk en az!

1-2 Arkadaş çok güzel bilgi vermiş ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 24 Ekim 2013; 2:33:25 >
  • 60 fps altinda oynanir fakat oynamak var oynamak var.iyi fps oyunculari farki bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar icin herkese tesekkurler.Tamamiyle anlamis oldum
  • BF3 de 45 fps gözümü rahatsız ediyodu. BF4'de 35 bile o kadar etkilemedi. Arada windows 8.1'e geçtim belki etkilemiştir biraz ama BF3 60 fps sabit olsun diye hep medium oynardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akabeyss

aslında şöyle. oyun türüne göre değişir.

eğer fps oynuyorsan min 60 fps, değişken bir 30-50 ye göre daha iyidir.

farkı videodan bazıları anlar bazıları anlayamaz. ama oynarken bu farkı herkes hisseder.

arkadaşın dediği konuya gelince uzun süre 30 fps de oynayan birine 30 fps akıcı gelir, bu kişi 60 fps yi gördüğünde anca aradaki farkı anlar.
    aynı şekilde uzun süre 60 fps de oynayan birine 30 fps kesinlikle akıcı gelmez. tecrübe ettim.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRK_Z7D

Bu videolar sorularınıza cevap olacaktır.

bunlar fps ile ilgi bir durum degil!! Monitorun tazeleme frekansıyla ilgili .. monitor frekansın 60 hz ise 100 fps almıssın anlamı yok vsync aktif edip 60 fps ye baglayacaksın durumu :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.