Şimdi Ara

Düşük Fps ve Yüksek Fps Farkı.?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Battlefield 4'ü 30-50 Fps arası oynadım Ultra ayarlarda.Birisi dedi ki;"Sana 30-50 Fps akıcı gelir bana 50 ve üstü akıcı gelir." Yok mu bunun bi videosu farkı görelim.Oyun gayet akıcıydı.Ağırlık,kasma,donma,takılma hiç bir şey yoktu olumsuz etkileyecek.Bu arkadaş neden böyle dedi çok merak ettim.Oyun yağ gibi aktı resmen



  • aslında şöyle. oyun türüne göre değişir.

    eğer fps oynuyorsan min 60 fps, değişken bir 30-50 ye göre daha iyidir.

    farkı videodan bazıları anlar bazıları anlayamaz. ama oynarken bu farkı herkes hisseder.

    arkadaşın dediği konuya gelince uzun süre 30 fps de oynayan birine 30 fps akıcı gelir, bu kişi 60 fps yi gördüğünde anca aradaki farkı anlar.
    aynı şekilde uzun süre 60 fps de oynayan birine 30 fps kesinlikle akıcı gelmez. tecrübe ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akabeyss -- 21 Ekim 2013; 14:05:48 >
  • şu güne kadar pc ye dair anlamadığım tek nokta.

    ben 60 ın altına düştüğü an takılmaları hissederken, birisi gelip 30-40 fps ile oynuyorum gayet akıcı diyor.
  • Gtx 780 ile oynayan adamın akıcıklık kavramıyla 7850 ile oynayan adamın akıcılık kavramı farklıdır alışmaya bağlı 780'e alışan 7850'de akıcı değil diye düşünebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al sana fark şu siteye bak farkı anla bu kadar basithttp://boallen.com/fps-compare.html
  • sabit en az 60 fps de oynamak büyük fark eder inanmak istemeyebilirsin ama kesinlikle çokdaha iyi oynarsın.
  • whisper242 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu örnek çok iyi olmuş.Benimki 2. görüntüdeki muhtemelen.Çünkü 2. ve 3. arasında ufak bi fark var.Anlayamadığıma göre
    Edit:Hocam peki monitörlerdeki Hertz olayı etkiler mi FPS'yi.? Alakası yoksa ne işe yarar.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMakarov -- 21 Ekim 2013; 16:09:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İyi Sistem Düşük Fps
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMakarov

    Hocam bu örnek çok iyi olmuş.Benimki 2. görüntüdeki muhtemelen.Çünkü 2. ve 3. arasında ufak bi fark var.Anlayamadığıma göre

    Akıcılığı fark etmedin mi aşağı inişlere dikkatli bak 30 fps takıla takıla inerken 60 fps akıyor
    hertz olayı konusunda çok bilgim yok ama 60 hz monitörün varsa onun üstündeki fps oranları akıcılığı etkilemez diye biliyorum mesela 100 fps alsanda 60 gözükür monitörün 60 hz olduğu için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 21 Ekim 2013; 16:12:01 >
  • 60 fps altında FPS maalesef oynanmıyor. Farkı anlayamayanlar yada daha düşük değerde akıcı oynadığını düşünenler, minimum çözünürlüğe getirip tüm grafik detaylarını kapatarak belirli bir süre oynasınlar. Daha sonra eski çözünürlüğe alındığında 30 yada 40 FPS hala akıcı gelmeyecek 60 fps ı görmek isteyeceklerdir.
  • Aynı şekilde şuna da bakabilirsiniz:

    http://frames-per-second.appspot.com/

    Ayrıca bu forum zamanında 17 FPS ile Call of Duty 2'yi çok akıcı oynadığını iddia edenleri de gördü. O yüzden akıcılık kişiye ve oyun motoruna göre değişir.

    Battlefield 3'de 50 FPS bile zaman zaman beni rahatsız ediyordu, o yüzden önceki ekran kartım varken grafikleri biraz kısmak zorunda kalıyordum. Gözler uzun süre iyiye alıştıktan sonra kötü olan çok göze batmaya başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 21 Ekim 2013; 16:10:44 >




  • Akıcılık başka şey, FPS'nin yüksek olması başka şey, akıcılık frame'ler arasındaki gecikme süresiyle ilgilidir. Örnek olsun diye şu tabloları vereyim, HD 7950 için yeni sürücü ile oyun daha akıcı hale gelmiş, GTX 660 Ti ise daha akıcı bu oyunda. FPS'nin BF gibi oyunlarda 50-60 arası ve üstü olması iyidir.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Ekim 2013; 16:44:48 >




  • Burada bahsettiğimiz akıcılık aslında kişisel algıya verdiğimiz bir isim. Yoksa söz konusu akıcılık sadece yüksek frame ile sağlanmaz, stuttering gibi olgular da akıcılığı etkileyen unsurlardır.
  • whisper242 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam fark ettim sadece en belirgin 1.'de demek istedim.2 ve 3 arasında 1. de olduğu gibi fark yok diyorum yani.Battlefield'ta da muhtemelen o yüzden fark edemedim
  • musAKka kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler iyice anlamış oldum şimdi.Eldeki sistemde daha yüksek Fps alamayacağıma göre.Grafikleri de kısmak istemiyorum.Şuan madem bana gayet güzel ve akıcı geliyor sorun yok.En iyisi alıştırmayayım kendimi +60 Fps'ye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMakarov -- 21 Ekim 2013; 16:59:46 >
  • Rica ederim. Önceden de şu örneği verirdim;

    Müzik dinlerken giriş seviyesi bir Sony kulaklık kullanırsınız; "Çok güzel sesi var, çok memnunum" dersiniz...
    Sonra orta yollu Sennheiser kulaklık alırsınız; "Harika ses veriyor, bir daha Sony'e elimi sürmem" dersiniz...
    Daha sonra biraz daha paraya kıyıp üst seviye bir Audio Technica kulaklık alırsınız; "Ben aslında bunca zaman müzik dinlememişim" demeye başlarsınız.
    Bu böyle gider...

    Dikkat ederseniz burada her örnekte kişi kullandığı üründen memnundur ve ötesinin gereksiz olduğunu düşünür. Fakat daha iyisini yeterince tecrübe ettikten sonra aradaki farkı hissetmeye başlar.
  • musAKka kullanıcısına yanıt
    Hocam örneklerine hayran kaldım açıkçası Erken emekli olmuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musAKka

    Rica ederim. Önceden de şu örneği verirdim;

    Müzik dinlerken giriş seviyesi bir Sony kulaklık kullanırsınız; "Çok güzel sesi var, çok memnunum" dersiniz...
    Sonra orta yollu Sennheiser kulaklık alırsınız; "Harika ses veriyor, bir daha Sony'e elimi sürmem" dersiniz...
    Daha sonra biraz daha paraya kıyıp üst seviye bir Audio Technica kulaklık alırsınız; "Ben aslında bunca zaman müzik dinlememişim" demeye başlarsınız.
    Bu böyle gider...

    Dikkat ederseniz burada her örnekte kişi kullandığı üründen memnundur ve ötesinin gereksiz olduğunu düşünür. Fakat daha iyisini yeterince tecrübe ettikten sonra aradaki farkı hissetmeye başlar.





  • http://m.imgur.com/gallery/kENeuYp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıcı oyun deneyimi denildiğinde sadece FPS dusunmeyin, yukarda bir arkadasın yazdıgı zaten monitorunuz 60 hz ise 200 FPS almıssınız anlamı yok cunkı monitor sanıyede 60 fps verebilecek..
    burada fps 60 altına düşmesi durumunda belki hissedilir.. ama 60 fps sabit alsanızda oyunda takılma hissedebilirsinz. bu micro stuttering denilen daha cok cok gpu lu yani sli yada crossfire duzeneklerde daha cok karsılasılan bir durumdur. bazen cpu darbogazı yada oyunlardaki optimizasayon sorunlarıda buna neden olabilir. bu micro stutturing nedeni frame lerin geliş süresidir. genelde yanlıs hatırlamıyorsam 30 ms frame suresı oldukca akıcı bır goruntu saglar eger ki bu süre cok degısken olursa mesela bir artar bir yukselirse ve bu dusus cıkıslar arasında cok buyuk fark olursa o zaman oyunda takılma hissedersiniz. soyle acıklayayım frame geldi ama diğer fram 30 ms de degıl daha uzun sure sonra gelirse yeni frame gormeniz gereken zamanda eski frame gorunmeye devam eder gec geldiği sure diğer framin gorunme zamanından calacagı ıcın goruntu takılıyormuscasına bir durum cıkar ortaya. aslında ekranda gordugunuz fps degerınden daha alt fps almıs olursunuz yani. bu durumu test etmek için GpuMiSt isimli bir program var eger bu stuttering sorununuz varsa bunu test edebilirsiniz. bu durumu en son bf4 de yasadım oyun 40-50 fps lerde 15-20 fps tadında oynanıyordu bu programla test ettiğimde olduca yuksek bir stuttering oldugunu gordum. aynı sistemi daha sonra win8.1 le denediğimde aynı fps degerlerinde oyun gayet akıcı hale geldi test de zaten bu durumun ortadan kalktıgını gosterdı. grafikleri silmedimse paylasabilir. yani hersey fps değil :)




  • CS'de de aynı şekilde, 60 FPS oynadığınız da iyi, başka zaman 30 FPS oynayın kendiniz farkı hemen anlayacaksınız zaten
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.