Şimdi Ara

Düşük Fps ve Yüksek Fps Farkı.? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitör ün mhz side goruntuye etti eder diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 fps de rahat rahat oynanıyor. Fakat 60 fps de yağ gibi kayıyor oyun. 60 fps bana çok hızlı geliyor 60 da oynadığımıda bilmiyorum belki daha çoktur
  • Kişiden kişiye göre değişir aslında.Mesela ben 30 fpsde ve hatta 45 fpsde rahat edemiyorum.45 üstü stabil olunca akıcı geliyor bana oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerostone

quote:

Orijinalden alıntı: DaRK_Z7D

Bu videolar sorularınıza cevap olacaktır.

bunlar fps ile ilgi bir durum degil!! Monitorun tazeleme frekansıyla ilgili .. monitor frekansın 60 hz ise 100 fps almıssın anlamı yok vsync aktif edip 60 fps ye baglayacaksın durumu :)

Aynı mantık o yüzden bu videoları gösterdim.
    60 hz monitör ile max fps 60 olur. çünkü iki değişken aynı mantık ile çalışıyor.

FPS : Ekran kartinin 1 saniyede cizidigi kare sayisi

Monitor Hertz : Goruntunun monitor tarafindan 1 saniyede kac kere olusturuldugu.

ikisininde olayı görüntüyü 1 saniyede işlemesi.1 saniyede ne kadar kare işlerse o kadar gözü az yorar ve görüntü akıcı olur mantık bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nerostone

quote:

Bu videolar sorularınıza cevap olacaktır.

bunlar fps ile ilgi bir durum degil!! Monitorun tazeleme frekansıyla ilgili .. monitor frekansın 60 hz ise 100 fps almıssın anlamı yok vsync aktif edip 60 fps ye baglayacaksın durumu :)

Aynı mantık o yüzden bu videoları gösterdim.
    60 hz monitör ile max fps 60 olur. çünkü iki değişken aynı mantık ile çalışıyor.

FPS : Ekran kartinin 1 saniyede cizidigi kare sayisi

Monitor Hertz : Goruntunun monitor tarafindan 1 saniyede kac kere olusturuldugu.

ikisininde olayı görüntüyü 1 saniyede işlemesi.1 saniyede ne kadar kare işlerse o kadar gözü az yorar ve görüntü akıcı olur mantık bu.

Guzel aciklama.Anlamayanlar icin ornegimiz su.1gb hdd ile 1000mb hdd dusunun.Arasinda fark yok ama kullanildigi kelimeler farkli.Fps bir ekran karti terimiyken hz ise bir monitor terimi.Oyundan 2000fps al.Monitorun 60hz ise 60fps gorursun.

Edindigim bir kac bilgiye gorede insan gozu 72hz max gorur.Fakat iddia edilene gore profesyonel oyunculardan bazilari 100hz gordugu iddia edilmektdir.

• Göz 25 fps üstünü ayırt edemez beyler , burda csb yapmayın.
  • göz belli fps üstünü anlarmı anlamaz mı bilmiyorum ama 30 fps ile 60 fps arasını deneyimli bir oyuncu çok rahat algılıyor. Nedenini tam açıklayamıyorum. Belki göz algılamıyor ama beyin algılayabiliyor. Yada oyunlarda gene 25 kare görüyoruz gözümüz ile ama daha çok seçenek arasından gördüğümüz için daha iyi silah ile falan ateş edebiliyoruz.

Ben şöyle söyliyim. 17 inç tüplü monitörle CS 1.6 oynarken consol'a fps_max 60 ile fps_max 100 yazıp oynadığımda bile arasında oldukça fark hissediyorumdum oyunum oldukça iyileşiyordu yüksek fps de. Diyeceksiniz monitro zaten 85 hz evet ama işte muhtemelen dediğim olay monitör vermese bile göz görmese bile işlemcinin tepki süresi daha kısalmış gibi oluyor.
  • Dün tekrardan Battlefield 3'ü yükledim.Yeni kasadan dolayı.Min 80 Max 140 (Oyun içi) Fps aldım 64'lük dolu haritada.Battlefield 4 Beta'da 30-40 arası aldığım FPS ile hiç bi fark ayırt edemedim İkisi de akıyor gibiydi valla Belki Slow Motion da fark anlaşılır ama oyun içinde fark göremedim.Aşırıcılık bence bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIC CLAPTON

Göz 25 fps üstünü ayırt edemez beyler , burda csb yapmayın.

Yanlis

• quote:

Orijinalden alıntı: KnoXviLLe87

quote:

Yanlis

http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html

yalnis dedigin seyi biraz arastir. 60FPS diyorlar reklamlarda cunku oyuncular bilgisiz ve bilmedikleri icin 60FPS bisey saniyorlar. (Link)

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMakarov

Dün tekrardan Battlefield 3'ü yükledim.Yeni kasadan dolayı.Min 80 Max 140 (Oyun içi) Fps aldım 64'lük dolu haritada.Battlefield 4 Beta'da 30-40 arası aldığım FPS ile hiç bi fark ayırt edemedim İkisi de akıyor gibiydi valla Belki Slow Motion da fark anlaşılır ama oyun içinde fark göremedim.Aşırıcılık bence bu

Sen bf 4'ü nasıl oynadığını unutmuşsun bence.Fark çok fazla 30-60 arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadima -- 25 Ekim 2013; 15:33:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gizmo_x

quote:

quote:

Yanlis

yalnis dedigin seyi biraz arastir. 60FPS diyorlar reklamlarda cunku oyuncular bilgisiz ve bilmedikleri icin 60FPS bisey saniyorlar. (Link)

Fps ile ilgili verdiğin linkin içeriğini okudun mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

quote:

quote:

Yanlis

Fps ile ilgili verdiğin linkin içeriğini okudun mu?

ewet, muhtemeden 200fps yakin insan gozu algilayabilir ama bence pek fark yok 30fps ve 60fps arasinda. bf3 30fps ve 30+fps da oynadim pek bisey fark etmedim.

• Hocam valla fark edemedim açıkçası ne diyim.Dediğim gibi belki Slow Motion izlersem oyunumu öyle farkı görebilirim.Sonuç olarak ikisi de benim için gayet akıcı geldi,iyiydi.Göreceli bir kavram bu.Sana çok güzel gelen kız bana çirkin gelebilir.Öyle bişey sanırım bu Yada alıştırmakla alakalı.
  • Ben bu fps olayını gayet iyi anlıyorum. Kesinlikle 60+ olması lazım fpsnin. Oyundayken fps 60 altına düştümü hemen rahatsız oluyorum çünkü belirgin bir şekilde onu çok iyi fark ediyorum (Benim gözle mi alakalı bilemem)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMakarov

Hocam valla fark edemedim açıkçası ne diyim.Dediğim gibi belki Slow Motion izlersem oyunumu öyle farkı görebilirim.Sonuç olarak ikisi de benim için gayet akıcı geldi,iyiydi.Göreceli bir kavram bu.Sana çok güzel gelen kız bana çirkin gelebilir.Öyle bişey sanırım bu Yada alıştırmakla alakalı.

Bak istersen bir deney yapalım.Battlefield 3'ün var imzandan anladığım kadarıyla.Fps'ni önce 30'a sabitle,sonra birde 60'a sabitle.Aradaki inanılmaz farkı göreceksin(Bunu yapmak için konsola önce "gametime.maxvariablefps 30" yaz oyundayken.30 fps'ye sabitliyor.Sonra "gametime.maxvariablefps 60" yaz.Buda 60'a sabitliyor.Tırnaklar olmadan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadima -- 25 Ekim 2013; 19:12:39 >

• quote:

quote:

quote:

Yanlis

Okumadan yorum atiyorsun.30fps ile 60 fpslik bir ornek vardi resim olarak.eger sen ayirt edemiyorsan bu senin goz sorunun.Standart bir insanin degil !!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde merak ettigim bir konuydu iyi yorumlar var az cok bilgi sahibi oldum artık cok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlis

Okumadan yorum atiyorsun.30fps ile 60 fpslik bir ornek vardi resim olarak.eger sen ayirt edemiyorsan bu senin goz sorunun.Standart bir insanin degil !!!

onu actim baktim, 15FPS ve 30FPS de fark var ama 30FPS de ve 60FPS de hicbir farklilik yok.

• Hocam denedim farkı gördüm fakat aşırı bi fark anlamadım.sanırım alışmakla ilgili.30-60 farkını ağır çekimde daha cok anlarım sanırım.Şimdi oyun ağır çekim değil de normal çekim olduğu için pek fark etmiyor.Yani belli bir akıcılıkta zaten o hızda o kadar FPS yi anlayamıyorum.İkisi de yakın geliyor.Ama farkı gördüm tabi.teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.