Şimdi Ara

Duruş Bozukluğum Olduğunu Öğrendim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selamlar, öncelikle bu konuyu açmamdaki amaç hem forumda çok uzun süre bilgisayar kullananlar varsa belkide kendinde de bir duruş bozukluğu olduğunu öğrenmesi, hemde biraz sohbet Bugün internette birkaç duruş bozukluğu videosuna bakarken bende lordoz olduğunu öğrendim. Lordoz bir yana adını unuttuğum bir omuz bozukluğu daha vardı sanırım. Şaşırdım mı peki ? Aslında pek değil çünkü küçükken gerçekten bilgisayar bağımlısı asosyal biriydim. Şimdi Allah'a şükür bu huyumdan kurtuldum fakat duruş bozukluğu olduğunu öğrenince şok olmasam da, üzülmedim değil İnternette birkaç video gördüm lordoz'u düzeltebilecek egzersizler hakkında daha az bilgisayar kullanmaya çalışmamın yanında bu egzersizleri de denemeyi düşünüyorum. Eğer olmazsa bir doktora görünürüm belki

• Şimdi doktora git bence. Internetten olacak iş degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar kullanmak illaki de duruş bozukluğu yapacak diye bir şey yok. Beynin uyuşmuş biçimde önünde aptal gibi saatlarce iki büklüm oturursan, tabiiki bozukluğa yol açar. Ama arkana yaslanarak dik biçimde, belirli aralıklarla pozisyon değiştirerek, ayağa kalkarak kullanırsan bilgisayarı hiç bir şey yapmaz.

Durum içinse doktora gitmeni tavsiye ederim. İnternetten öğreneceğin yanlış egzersizler veyahut doğru egzersizlerin yanlış uygulanması daha kötü rahatsızlıklara sebebiyet verecektir. İnternetten sağlık edinilmez. Hemen doktora görünün

Psn ID: ahmtayd
  • Haklısınız galiba egzersizlerin yanlış olabileceği ihtimali de var. Sanırım en yakın sürede bir doktora görünsem daha iyi

• Postu tatil zamanında atmışım. Ne yalan söyleyim, hiç uğraşmadım bu konu hakkında. Aslında tamda bu hafta duruş bozukluğum hakkında birilerinden yardım almayı düşünüyordum. Eğer yardım almayı başarırsam yazarım

Orijinalden alıntı: DeadlySecret

Duruş bozukluğunun temel sebebi sırt kaslarının yeteri kadar gelişmemesidir. Sırt çalış 2 ay yeterli olacaktır.

Aslında internetteki bazı egzersizleri denemeyi düşünüyordum fakat forumdaki arkadaşlar yanlış olabileceği ve dahada ilerleyebileceği konusunda beni uyarınca, bende vazgeçtim ve bir doktora görünüp egzersizler almaya karar verdim fakat hala gidebilmiş değilim

Orijinalden alıntı: Shellhead

quote:

Orijinalden alıntı: DeadlySecret

Duruş bozukluğunun temel sebebi sırt kaslarının yeteri kadar gelişmemesidir. Sırt çalış 2 ay yeterli olacaktır.

Aslında internetteki bazı egzersizleri denemeyi düşünüyordum fakat forumdaki arkadaşlar yanlış olabileceği ve dahada ilerleyebileceği konusunda beni uyarınca, bende vazgeçtim ve bir doktora görünüp egzersizler almaya karar verdim fakat hala gidebilmiş değilim

Zaten öyle yap. Kendi başına kararlar alıp vucudunu zorlama

Orijinalden alıntı: meyix

quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Bateman

Bunlar düzelmiyor malesef bende de var biraz ergengen pc bağımlısı olduğumuz için oldu rahat 2 cm eksisi vardır.

Düzelmiyor derken neye göre dediniz?

Egzersizler, doktor vs. tüm seçenekleri denediniz mi?

Yani elbette eskiye göre daha iyi 2 ay fitness yaptım sırtım kaslandı daha iyi oldu ama gün içinde yorulunca gene aynı mevzu başlıyor.

quote:

quote:

quote:

Bunlar düzelmiyor malesef bende de var biraz ergengen pc bağımlısı olduğumuz için oldu rahat 2 cm eksisi vardır.

Düzelmiyor derken neye göre dediniz?

Egzersizler, doktor vs. tüm seçenekleri denediniz mi?

Yani elbette eskiye göre daha iyi 2 ay fitness yaptım sırtım kaslandı daha iyi oldu ama gün içinde yorulunca gene aynı mevzu başlıyor.

He siz ağrıdan mı bahsediyorsunuz? Ama eğrilik olarak düzeltmişsinizdir illaki tamamen olmasa da.

Eğirilik düzeliyor ama tekrar da çıkabilir,alışkanlıklara bağlı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.