Şimdi Ara

Durduk yere devir yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 model Kia otomatik vites aracım ile seyir halindeyken frene bastığımda,sanki gaza da basıyormuşum gibi araç ileri atılmak istiyor ve devir yükseliyor. Arabayı parka alıp ne fren ne de gaza basıyorken de devir yükseliyor aynı şekilde. (Fakat araçta hiçbir uyarı/arıza lambası yanmıyor.)

Bir yorumunuz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheng33 -- 19 Kasım 2017; 21:45:10 >

• Rolanti devri ne kadar ve devir yükseldiğinde ne kadar oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Normalde 1000, fakat parktayken hiçbir şeye basmıyorken 2000'i geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheng33

Normalde 1000, fakat parktayken hiçbir şeye basmıyorken 2000'i geçiyor.

Gaz pedalında sıkıntı olabilir ama burdan kesin konuşmak güç. Gaz pedalı arızasında arıza ışığı yanmaz. Güvenliği riske atacak bir durum. Fazla gecikmeden işin ehli birine gösterin aracı.

Paspasınızın konumunu da kontrol edin isterseniz. Gaz pedalının üstünde kalıyorsa gaz veriyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 19 Kasım 2017; 22:18:42 >
    Esas sıkıntı da o zaten. Yetkili servise götürdüm geçen hafta, hiçbir sıkıntı bulamadılar, genel temizlik yapıldı iç aksamda fakat problemi yine yaşadım.

Paspası da kontrol ettim fakat o da gayet normal.
  • Rölanti valfi ya da gaz kelebeği ile ilgili sorun olabilir. Motor tipi ile ilgili ayrıntılı bilgi verirseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 19 Kasım 2017; 22:42:45 >
  • quote:

Esas sıkıntı da o zaten. Yetkili servise götürdüm geçen hafta, hiçbir sıkıntı bulamadılar, genel temizlik yapıldı iç aksamda fakat problemi yine yaşadım.

Paspası da kontrol ettim fakat o da gayet normal.

Voltajı ölçülerek sağlam olup olmadığı anlaşılabilir. Yine de aracı kullananlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur. Hızlı ve doğru sonuç isterseniz kia kullanıcılarının olduğu bir foruma da danışın isterseniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahruti kullanıcısına yanıt
    Benzinli ve 1.1 (lpg yok)

• Frenler ne durumda?

Çok mu hassas yoksa çok mu sert?
  • cheng33 C kullanıcısına yanıt
    Gaz kelebeği gövdesi ve bunun üzerindeki rölanti motoru kontrol edilmelidir. Servis nasıl olur da sorun yok diye gönderir anlam veremedim.

Bilgisayara bağlanıp gaz kelebeği konumu ve voltajı kontrol edilmeli ve dogrudan sensör üzerinden ölçülen değer ile karşılaştırılmalı.

Rölanti motoru konumu bilgisayardan kontrol edilmeli.

Elektriksel sorun gibi görünüyor.

• Fren westinghouse tertibatını kontrol ettirin. Bu sistem motorun oluşturduğu vakumu kullanarak freni destekler. Diyaframda veya hortumlarında yırtık varsa yırtığın yerine göre buradan motora fazladan hava girebilir, bu da devri artırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 20 Kasım 2017; 0:39:14 >
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Frenler gayet normal durumda,ama ışıklarda mesela dediğim gibi ayağım frendeyken araba ileri atılmak istiyor, ayağımı frenden çektğim an sanki gaza da basıyormuşum gibi gitmek istiyor.
  • quote:

Frenler gayet normal durumda,ama ışıklarda mesela dediğim gibi ayağım frendeyken araba ileri atılmak istiyor, ayağımı frenden çektğim an sanki gaza da basıyormuşum gibi gitmek istiyor.

O devrin şuan 2000'de kalması senin lehine. Yarın artmayacağının garantisi yok. 3000 devir çevirmeye çalışırsa araç kullanman imkansız hale gelir onu geçtim kaza yapmana sebep olur.

O yüzden fazla oyalanma derim. Ve şu durumda da aracını çok dikkatli kullan. Tekrar geçmiş olsun... Burdan da sorunu çözünce lütfen bizi bilgilendirmeyi ihmal etme...

• sürekli düşük devirde kullanıyorsan olabiliyor.bence arıza felan yoktur.

Evet ben de çok tedirginim o yüzden,yarın servise götüreceğim tekrar.
  • Yardımı dokunur mu bilmiyorum ancak benzer bir sorun benim de başıma gelmişti.
    O zamanlarda astra g vardı bende ve durduk yere devir artıyor 3 binlerde takılı kalıyordu. Frene ya da gaza bassam da fark etmiyordu. Takılı kaldığı zaman kenara çekip motoru dinlediğimde hava kaçağı gibi bir tıslama sesi duymuştum. Fakat motor normal çalışırken bu ses gelmiyordu ve doğal olarak sorunu anlayamıyordum. Bir gün yine takılı kaldığında en yakın sanayiye uğradım ve motoru dinlettim. Hava kaçağı gibi gelen sesi dinleye dinleye motor ana bloğunun arka kısmında(araç kabinine doğru) hava akış metresi ya da oksijen sensörü diye hatırlıyorum(yanlış hatırlıyor olabilirim) bir parçanın yerinden çıktığını gördük. Aslında vakumlu bir bölüm yani motorun hava emişininin yarattığı vakum parçayı yerinde tutuyordu ancak ne hikmetse bu parça arada bir çıkıyordu. Bu parçayı yerine iyice sabitlediğimizde devir artması sorunu da düzeldi.
    Usta sebep olarakta bu parça yerinden çıktığı için motor beyni, gelen oksijen hava miktarını yetersiz ölçtüğü için otomatik jikle misali deviri kendiliğinden arttırdığını söylemişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.