Şimdi Ara

Dünyanın Kütlesi Değişir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya üzerine sürekli yeni binalar yapılıyor,sürekli birileri doğuyor,yağmur yağıyor,yeni eşyalar yapılıyor vs.
    Aynı şekilde yağmur buharlaşıyor,birileri ölüyor,binaların ve elektronik eşya gibi şeylerin malzemesi yine dünya üstündeki maddelerden elementlerden faydalanılarak yapılıyor.Şimdi bu durumda dünyanın toplam ağırlığında bi değişme olur mu sürekli dengede mi yoksa.Tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekleGeliyorum -- 13 Mayıs 2012; 2:32:43 >

• değişir.

Hergün binlerce göktaşı atmosfere giriyor. Ve dünya dışına uydu fırlatabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 13 Mayıs 2012; 1:46:14 >
  • iyi geceler
  • Meteorlar da var.
  • Diğer etmenleride söyleyin meteor demiş arkadaş o da var doğru söyleyinde beyin fırtınası yapalım
  • Sonuçta tüm olanlar dünyanın üzerinde oluyor , yani dengeyi değiştiremezsin . Bir daire düşünün içindekileri kırın , yeniden yapın , yerini değiştirin ne yaparsanız yapın dairenin içindekini dışarı çıkarmadığınız sürece dairenin içindekilerin kütlesi değişmeyecektir .

Not : Söylediklerime meteorları , aya gönderilen uyduları katmıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 13 Mayıs 2012; 1:47:01 >
  • Doğayı katletmeleri bu ağırlığı pek etkilemese de fazladan ağırlıklar izostatik dengeyi bozup bir levhanın alçalmasına,diğerinin yükselmesine sebep olabilir.Dünyanın bu gibi şeylerden pek etkileneceğini zannetmem.Zaten binalar da o metallerden, maddelerden yapılıyor.Yani ağırlık değişimi sadece belli bir bölgede olur.Dünya genelinde olmaz.Bu da o hareketi tetikler.Benim kafamı kurcalayan uzaydan enerji amaçlı getirilen kaynakların dünyanın ağırlığına etkisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermiyon -- 13 Mayıs 2012; 1:48:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayaletler de var
  • Binalar yapılırken kum, taş gibi ham maddeler azalıyor.Yeni birisi doğarken ve büyürken dünyadan gıda eksiliyor.Suyun buharlaşması ve yağması zaten bilinen bir döngü.Bence değişmez.Yalnız meteoorlardan dolayı değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Diğer etmenleride söyleyin meteor demiş arkadaş o da var doğru söyleyinde beyin fırtınası yapalım

uydular mesela veya uzay mekiği yolluyoruz atmosfer dışına.
  • 2 gündür düşünüyorum bunu kesin sonuca varamadım.
  • 1 agaç kesilio belki çok az daha agır bir yapı yapılıo. öyle diyim. pekde bir agırlık olmuyor

ama newyorka bakarsan birşey diyemem :D
  • uzaydan enerji amaçlı alınan kayalar derken ? açar mısınız biraz bunu ?
  • enerji (madde) yoktan var, vardan yok edilemez ilkesine gore dunya ilk olustugu gunden bu yana hala ayni kutlede (bence)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Properties

enerji (madde) yoktan var, vardan yok edilemez ilkesine gore dunya ilk olustugu gunden bu yana hala ayni kutlede (bence)

cunku yaptigimiz hersey dogada zaten var. Biz sadece onlari sekillendiriyoruz.
  • Bilimadamlarına göre her yıl 20 bin ton uzay çakılı Dünya' ya düşünüyor.
    1 milyon yıl önce Dünya' nın kütlesi daha azdı ve G denilen kuvvet de daha düşüktü. 65 milyon yıl öncesinin Dünyasını düşünürsek acaba Dinazorların aşırı büyümeleri ile 100 metreyi aşan boylara ulaşan eğrelti ağaçları az olan G kuvvetinin eserimiydi?
  • Binalar ile falan değişmez.sonucta binayı yaparken kullandığın madde de bu dünyadan çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bilimadamlarına göre her yıl 20 bin ton uzay çakılı Dünya' ya düşünüyor.
    1 milyon yıl önce Dünya' nın kütlesi daha azdı ve G denilen kuvvet de daha düşüktü. 65 milyon yıl öncesinin Dünyasını düşünürsek acaba Dinazorların aşırı büyümeleri ile 100 metreyi aşan boylara ulaşan eğrelti ağaçları az olan G kuvvetinin eserimiydi?

haci o yedikleri sey zaten dunyada olan bisey agirlik artmaz sadece midesine giriyor yemekler ayni kaliyor agirlik yani anlatabildim mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın ağırlığı...

Ağırlık:Bir cisme etki eden yerçekimi kuvveti.

Bu durumda dünyanın ağırlığı var mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

Dünyanın ağırlığı...

Ağırlık:Bir cisme etki eden yerçekimi kuvveti.

Bu durumda dünyanın ağırlığı var mıdır

Bilmiyorum işte soruyorum,nickin hakkını ver
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.