Şimdi Ara

DÜNYA nın Yükü (+) mı (-) mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, hepiniz bilirsiniz ki elektrostatik te her cismin bir yükü verdır. özellikle fizik dersinde cisimlerin yükleri şemalar halinde ifade edilmeye çalışılır... dünyayı bir küre gibi düşünürsek "dünyanın yükü nedir"?

• Valla bize seneler boyu nötr dediler ama bilmiyorum yani başka bir araştırma falan var mıdır özel olarak yapılan?
  • Dünyanın yükü çok ağır hocam. Milyarlarca yıldır bizim gibilerini sırtında taşıyor. [arindr]
  • dünya kendini nötrler zira statik elektrik birikimi bu kadar büyük bir fiziksel potansiyelde nötralizasyon yaşanır olmadığı durumlarda + yüklenen yer parçacığı yıldırım boşalmasıyla bunu nötrler..

mantoda yaşanan ufak yük değişmeleri bile havada nem artışı ve iyonlaşan havayla bunu dengeler..(Yazın yıldırımların şiddetli olması bundan)

ama kabuktan aşağıda mantoda zaten o sıcakta elektrik dağılır..
  • [clps][clps][clps][clps][clps][clps][clps][clps][clps]
    perfect
  • [pray][pray][pray]

bu ne ulvi bir birikimdir acharad tebrik ederim.[flag]
  • söylenenlere +

"Acharad" senin mesleğin nedir yauvv? bu ne bilgi...[clps]
    ayrıca,
    bu konuya da aydınlık getirdi ya, helal "Donanım Haber"e [clps] [bye]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki arkadaşlar yıldırım yerden yukarı doğru mu yoksa yukardan yere doğru mu akar ?
  • Buluttan yere doğru akar yıldırım.. Ancak akım tamamlanmadan yerden yukarı boşalmayla dengelemeye geçince geri boşalım yaşanır ki yaşandığı durumda can ve mal kayıpları yaratır
  • bulut + yüklü değil mi ?
  • bulutlar genelde - yüklü olur.. boşalımda geçici süre + olur.. bu sğrede geriboşalım(feedback) yaşanır ve hemen dengelenir.
  • bulutlar genelde - yüklü olur.. boşalımda geçici süre + olur.. bu sğrede geriboşalım(feedback) yaşanır ve hemen dengelenir.
  • Guzel konu fakat iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Her söylenenede inanmamak gerekiyor bence.
  • Arkadaslar cok uzulerek soyluyorum .. acharad ile real'den gorusurum.Adamda kafa var ama okumuyor!!!!!!!
    Lise 3 okuyup bitirmis ve öss girmemis.. ne kadar yazık.. KINIYORUZ!
  • adam neden okusun? bi başlıkta hatırlıyorum dedesiyle 2000 çin işi çorap alıp 2 saatte 600 milyonu cebe indirmişti. Şimdi gidecek 5 sene dirsek çürütecek , kafa patlatacak alacak miyendis diplomasını... Sonra...? Sonrası malum..... Yaşayanlar bilir.. Böylesi daha iyi boşver hocam sen devam et aynı yolda.... [krl][krl][rockbnd]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Acharad</i>
    <br />bulutlar genelde - yüklü olur.. boşalımda geçici süre + olur.. bu sğrede geriboşalım(feedback) yaşanır ve hemen dengelenir.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

- yüklü olan bir cisim geçici olarak nasıl + olur anlamadım.

bulutları + yüklü olduğunu varsayarsak. şöyle bir sonuç çıkar.

elektrik - den + ya doğru akar. yerde nötr olduğuna göre.
    yani yerden bulutlara doğru bi elektrik boşalması olur.
    amaç bulutu nötrlemektir.
    bu nedenle yıldırım yerden yukarı doğru dur diye bir sonuç çıkar.

evet yanlışım nerde ?

• Geri boşalım sürecinde yükler değişir.. Makrokütlelerde böyle olur..

ve Bulut Defaultta (-) dir zaten (bak yazın daha çok yıldırımlar şiddetlenir dedim hava daha çok iyonlaşır yüklebir dedim )

ve yere akar..

Geri boşalımın tanımı da şöyle yapılmış:

Yıldırımın oluşması sırasında yerden buluta doğru yıldırım hattı boyunca olan elektrik boşalımı. Buluttan yere doğru olan yıldırımın elektrik boşalımı yanında yerden buluta doğru olan elektrik boşalımının değeri çok küçük kalır fakat belli bir patlamaya ve ateşe neden olduğu için can kaybına yol açan yangınlara neden olabilir

link de vereyim buyrun:

http://www.denizce.com/meteordil.asp

yani bu kısacık süreç içinde bulutlar + olur..

Hatta bol bol ayrıntılı bilgi için google tarafından decode edilmiş pdf de:

yukarıdakiler çalışmazsa bu var:

www.ktemo.org
    Elektrik Mühendisleri Odası KKTC Resmi Web Sayfası - Anasayfa
    http://www.ktemo.org/dwloads/c3s10br.pdf

• Bütün bunlara diyecebileceğim tek şey : Höng!.... [oo]......!!!!
  • [bgdnc2]
  • [rockbnd]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.