Şimdi Ara

Bir insanın büyüdükçe saç yapısı değişir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    13-14 yasımdan beri saçlarım inanılmaz değişime ugrası yapı bakımından yani şöyle açıklayım normalde kıvırcıga yakın dalgalıydı saçım . Yıkandıktan sonra kabarıyordu , yıkadıktan ertesi gün taş gibi oluyordu dısarda fırtına çıksa hareket etmicek türdendi..
    Şuanda ise nerdeyse düz oldu saçım bildiğiniz düz saç yani bu mümkün olabilir mi? eskiden 2-3 ay uzatınca kabaran saçım şuan 5. ayını doldurmak üzere ve o eski 2 aylık halinden daha normal duruyor . Uzun oldugu belli oluyor ama kabarıklık vs hiç yok..

geçen yaz 3 numaraya kestirmiştim onun dısında değişik birşey yapmadım.

bunun nedeni ne olabilir acaba? gerçekten merak ettim bir açıklaması falan varsa

• Yapay Zekanın Yanıtı

Büyüdükçe Saç Yapısı Değişir Mi?

Çoğu insan, büyüdükçe saçlarının yapısında ve şekli değişiklikler gözlemleyebilir. Bu değişiklikler çeşitli faktörlere bağlıdır ve kişiden kişiye değişebilir.

Saç Tipinin Değişmesi

Büyüdükçe saç tipin değişebilir. Örneğin, çocukluk döneminde kıvırcık saçlara sahip olan kişilerin, ergenlik döneminde düz saçlara sahip olmaları mümkündür. Bunun nedeni hormonal değişikliklerdir. Hormonlar, saç köklerinin yağ üretme şeklini etkileyerek saç tipinde değişikliklere yol açabilir.

Saç Yapısının Değişmesi

Saç yapısı da büyüdükçe değişebilir. Saçların kalınlığı, incelmesi veya kırılgan hale gelmesi gibi değişiklikler görülebilir. Bu değişiklikler genetik, yaşlanma, beslenme ve çevresel faktörler gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir.

Saç Şeklinin Değişmesi

Bazı kişilerde saçların şekli de büyüdükçe değişebilir. Örneğin, çocukluk döneminde düz bir saç çizgisi olan kişilerin, ergenlik döneminde alınlarının geriye doğru çıkması sonucu saç çizgilerinin şekli değişebilir. Saç şeklindeki değişiklikler de hormonlar ve genetik gibi faktörlerden kaynaklanabilir.

Saçın Yapısının Değişmesinin Nedenleri

Saçın yapısında meydana gelen değişiklikler çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Genetik: Saç yapısı büyük ölçüde genetik tarafından belirlenir.
    • Yaşlanma: Yaşlandıkça saç kökleri zayıflar ve daha az yağ üretir. Bu da saçların incelmesine ve kırılgan hale gelmesine yol açabilir.
    • Beslenme: Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, sağlıklı saçlara sahip olmak için çok önemlidir. Yetersiz beslenme, saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.
    • Çevresel Faktörler: Güneş ışığı, ısı ve kimyasallar gibi çevresel faktörler saçların yapısını olumsuz etkileyebilir.

Saçının yapısında veya şeklinde değişiklikler gözlemlersen, bunun nedenini belirlemek için bir dermatoloğa danışman solltest. Bu değişiklikler, altta yatan bir sağlık sorunundan kaynaklanıyor olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Git Yat Uyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian Sparrow

Git Yat Uyu.

/>
  • Benim dalgalı olan saçımda, ön taraf kıvırck, yanlar kıvırcığa yakın dalgalı, üst arka taraflara doğru düz :D Değişti benimkide evet.
  • Beyazlıyor mesela..
  • pırasa iken kabarık&dalgalı oldu
  • Bunu bende yaşadım. Saçlarımın tepe kısmı tamamen düzleşti mesela yanlarda düz ama arka kısım baya dalgalı uzayınca. Ayrıca saç rengim de açılıyor gitgide. Sararıcak diye korkuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DHT den yani testesterondan kaynakli olarak degisiyor sac tipi .Dalgalanmasi pek hayra alamet degil ilerde dokulebilir.
  • Çok küçükken saçım karamel rengiymiş. Daha sonra git gide koyulaştı ama siyah olmadı. Birde çok düzmüş. Şuan çok az dalga var ama yine de düz sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Çok küçükken saçım karamel rengiymiş. Daha sonra git gide koyulaştı ama siyah olmadı. Birde çok düzmüş. Şuan çok az dalga var ama yine de düz sayılır.

Benimde kucukken cok acik kahverengiydi resimlerime baktim nerdeyse sarisin sandim kendini suanda kahverengi sacim..
    Fakat 2 3 yil onceki sacim aklima geliyor da , simdiki sacim kesinlikle daha iyi. Yani memnunum degismesinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.