Şimdi Ara

Dünyanın en zengin ilk 3 insanı okumamış kişilerdir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu olay kendi sınıfında en iyi tartışmadır bence. (diğer bir tartışma çok gezenmi bilir çok okuyanmı) Sizce de eğitim sistemi insanları tekdüze bir mantığa sahip olarakmı yetiştiriyor? Neden dünyanın milyarder olan insanları okumayanlardan Üniversite ye adımını atmayanlardan çıkıyor ?

Bu konu ile ilgili Lawrence J. Ellison ın Yale Üni. konuşmasından bi kubledir. ( Bunu ister okuyun ister okumayın )

-***********************************************************************************************

23/9/2005 – Lawrence J. Ellison ın Yale Üniversitesinde Yaptığı Konuşma

ünlü yale üniversitesi’nde 2000′de yapılan mezuniyet törenine, oracle bilgisayar şirketi’nin kurucusu ve genel müdürü larry ellison davet edilir.

ellison, şaşırtıcı, hatta şok edici bir konuşma yapar. bu konuşma “iyi üniversitelerden mezun olmak ve iyi bir eğitim geçirmiş bulunmak, mutlaka başarılı olmayı gerektiriyor mu?”tartışmasını yeniden alevlendirdi.

İşte Larry Ellison’un sonunu tamamlayamadığı konuşması.

“Yale üniversitesi mezunları, daha önce böyle bir konuşma duymadığınız, görmediğiniz için özür dilerim. ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. lütfen, etrafınıza iyi bir bakın. solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın.

sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın. ve simdi şunu kafanıza sokun: “bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra, solunuzdaki kişi hiçbir şeyi başaramamış olacak. sağınızdaki kişi de aslında hiçbir şey başaramamış olacak.”

ve siz, ortadaki? ne bekliyorsunuz? siz de başaramayacaksınız. başaramayacaksınız. aslında bugün şöyle bir etrafıma baktığımda parlak bir gelecek için yüzlerce umut ışığı göremiyorum. yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişiler de göremiyorum. görebildiğim tek şey, geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan. o kadar.

sinirlendiniz. bu anlaşılabilir bir şey. ben, lawrence “larry ellison” üniversite terk. kim oluyorum ve bu yetkiyi nereden alıyorum ki, ülkenin en prestijli yüksek öğrenim kurumunun bu yıl ki mezunlarına böyle şeyler söyleyebiliyorum?

bu yetkiyi nereden aldığımı söyleyeyim: çünkü ben, lawrence “larry” ellison, üniversiteyi terk etmişim ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım. siz değilsiniz. çünkü bill gates, o da üniversite terk ve dünyanın -şimdilik- en zengin adamı. siz değilsiniz. çünkü paul allen, o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı. siz değilsiniz. başka örnekler de var.

• Kapitalizmin suçudur o, okulların değil.
  •  Dünyanın en zengin ilk 3 insanı okumamış kişilerdir.

budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: CambazTr

Bu olay kendi sınıfında en iyi tartışmadır bence. (diğer bir tartışma çok gezenmi bilir çok okuyanmı) Sizce de eğitim sistemi insanları tekdüze bir mantığa sahip olarakmı yetiştiriyor? Neden dünyanın milyarder olan insanları okumayanlardan Üniversite ye adımını atmayanlardan çıkıyor ?

Bu konu ile ilgili Lawrence J. Ellison ın Yale Üni. konuşmasından bi kubledir. ( Bunu ister okuyun ister okumayın )

-***********************************************************************************************

23/9/2005 – Lawrence J. Ellison ın Yale Üniversitesinde Yaptığı Konuşma

ünlü yale üniversitesi’nde 2000′de yapılan mezuniyet törenine, oracle bilgisayar şirketi’nin kurucusu ve genel müdürü larry ellison davet edilir.

ellison, şaşırtıcı, hatta şok edici bir konuşma yapar. bu konuşma “iyi üniversitelerden mezun olmak ve iyi bir eğitim geçirmiş bulunmak, mutlaka başarılı olmayı gerektiriyor mu?”tartışmasını yeniden alevlendirdi.

İşte Larry Ellison’un sonunu tamamlayamadığı konuşması.

“Yale üniversitesi mezunları, daha önce böyle bir konuşma duymadığınız, görmediğiniz için özür dilerim. ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. lütfen, etrafınıza iyi bir bakın. solunuzdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın.

sonra sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın. ve simdi şunu kafanıza sokun: “bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra, solunuzdaki kişi hiçbir şeyi başaramamış olacak. sağınızdaki kişi de aslında hiçbir şey başaramamış olacak.”

ve siz, ortadaki? ne bekliyorsunuz? siz de başaramayacaksınız. başaramayacaksınız. aslında bugün şöyle bir etrafıma baktığımda parlak bir gelecek için yüzlerce umut ışığı göremiyorum. yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişiler de göremiyorum. görebildiğim tek şey, geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan. o kadar.

sinirlendiniz. bu anlaşılabilir bir şey. ben, lawrence “larry ellison” üniversite terk. kim oluyorum ve bu yetkiyi nereden alıyorum ki, ülkenin en prestijli yüksek öğrenim kurumunun bu yıl ki mezunlarına böyle şeyler söyleyebiliyorum?

bu yetkiyi nereden aldığımı söyleyeyim: çünkü ben, lawrence “larry” ellison, üniversiteyi terk etmişim ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım. siz değilsiniz. çünkü bill gates, o da üniversite terk ve dünyanın -şimdilik- en zengin adamı. siz değilsiniz. çünkü paul allen, o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı. siz değilsiniz. başka örnekler de var.

Tamam
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: mekremod

Dünyanın en zengin ilk 3 insanı okumamış kişilerdir.

budur

+1
  • F doğru değil. Okumayan CEO olamaz, patron olur olsa olsa.
  • Yazıyı okudum yarın okulu bırakıyorum iş hayatına atılıcam, ticaret yapıcam sağolasın kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

Kapitalizmin suçudur o, okulların değil.

Bak bu gördüğüm ikinci mesajın diğer bir konuda da bir üye mantıklı bir yorum yapmış alıntılayıp 98'li konuştu yazmışsın ne alakası var bu da ikinci mesajın.
  • milyarlarca insan var bunların hepsinin milyarder olmasını beklemek komik bir bakış açısı. O insanlar herhangi bir üniversitenin eğitemeyeceği insanlar zaten . Nasıl çalıştığını 4-5 yıl okul sonunda ayrıntılı bir şekilde anlıyamadığınız cihazları hayal edip üretmişler.
  • Çok gezen bilir tabiki.Gezebilsek bide.Uğraşıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Bak bu gördüğüm ikinci mesajın diğer bir konuda da bir üye mantıklı bir yorum yapmış alıntılayıp 98'li konuştu yazmışsın ne alakası var bu da ikinci mesajın.

98'li konuştu ne ya ne diyorsun?
  • Birini sömürmek için teorik bilgilere gerek yok vicdansız ve insanlıktan nasibini almamış olmak yeterlidir.
  • Parayı Allah'ın verdiğinin bir kanıtı.
  • Zaten para kazanmak için okunmaz. Bir şeyler üretebilmek, sevdiğin işi yapabilmek, topluma yararlı olabilmek için okunur. Bizim öğrencilerimizin çoğu lise-üniversiteyi karı-kız peşinde koşarak, adam gibi bir şeyler öğrenmeden, en kısa yoldan nasıl bitiririm derdinde. Sonra da bu kişiler "eğitim sistemi yok yanlış" diye gezerler.
  • quote:

quote:

quote:

Dur kullanıcı adları karıştı başka bir konuda da bu konuda yazdığın saçam mesaj gibi bir mesaj gördüğümü zannettim yanlış hatırlamışım.Neyse mesajın yine de çok saçma.Eğer kapitalizm olmasaydı en zengin 3 insan okumuş insanlardan mı olacaktı?

• Okumak kağıt üzerinde yazan bir formalitedir. Lisede öğrendikleriniz nasılki gerçek hayatta hiç bir işe yaramıyorsa üniversitedekiler de yaramıyor. Çoğu ders sizi sadece oyalamaya yöneliktir. Beyninizi boş şeylerle doldurup faydalı şeylerle uğraşmanızı engeller. Onun için okumak insanı zengin yapmaz. Okumuş zenginler de vardır ama okuduğu için zengin değildir başka sebepleri vardır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dur kullanıcı adları karıştı başka bir konuda da bu konuda yazdığın saçam mesaj gibi bir mesaj gördüğümü zannettim yanlış hatırlamışım.Neyse mesajın yine de çok saçma.Eğer kapitalizm olmasaydı en zengin 3 insan okumuş insanlardan mı olacaktı?

Evet. Öğretmen,akademisyen gibi bilgin insanların en çok parayı alması gerekmektedir. Üretim çılgınlığı ile türlü türlü şerefsizlikler yapıp insanları daha iyi nasıl sömürürüm diye düşünenler değil.

Not:Burada bahsettiğim öğretmen ve akademisyenler günümüzdeki yozlaşmış ve vasıfsız adamlar değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır, en zengin insan diye bir kavram olmayacaktı. Çok basit bir denklem aslında. Saçma olan sensin.
    İnsanları sömürmenin bir fakültesi yok, bunun için okumaya ihtiyaçları da yok. Microsoft, bilgisayar konusunda büyük buluşlar yapmış olabilir ama adam gibi pazarlayamasalardı Bill Gates, burdan aya yol yapacak kadar paraya sahip olur muydu? O şirketlerde çalışan olmak için okuyoruz. Asla o şirketlere ve ötesine sahip olamayacağız. Çünkü para babaları onlar. Mevcut sistemde aralarına girmek imkansızdan öte.

• Okulumu bıraktım girişimciliğe atılıyorum aygınlattığın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 10 Kasım 2012; 20:25:59 >
  • Önce SBS'ye sonra ÖSS'ye daha sonra KPSS'ye ve ALES'e girersiniz. Sonra bunların hiçbirine girmeyen birinin çalışanı olursunuz. gibi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.