Şimdi Ara

Dünyanın en zekisi ÖSS'yi eleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu. Prof. Dr. Nadia Camukova, Türkiye'deki sınav sistemini eleştirdi.
     Dünyanın en zekisi ÖSS'yi eleştirdi

Tuncer Çetinkaya'nın haberi

Dünyanın en zeki insanı,"Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak çok yanlış." dedi.
    Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.

Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.

Zaman

• quote:

Orjinalden alıntı: KIFO

Dünyanın en zeki insanı,"Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak çok yanlış." dedi.

helal olsun kadına. ama bi şeyi sanlış söylemiş hayatımızı 3 saate değil 185 dk ya sığdırmaya çalışıcaz
  • dünyanın en zeki insanı konuşmuş bize bişey demek düşmez lanet olsun öss gibi bir sisteme .
    Intel i7 6700K || MSI Z170A Gaming M5 || 2*8GB Kingston HyperX DDR4 3100 MHZ || MSI Gaming X GTX 1080 || 128 GB HyperX SSD + 500 GB WD Caviar Black || Corsair Graphite 780T Arctic White || Corsair 750w
  • Yürü be Nadia Camukova kim tutar seniHerşey iyi hoşta nasıl olması gerektiğinide söylese çok iyi olacaktı eleştirmeye bizde eleştiriyoruz

|||ωєℓℓ ωσмαη тнє ωнєαтнєя тυяη ¢σℓ∂ ι ωαηηα вє кєєριη' уσυ ωαям ι gσт тнє яιgнт тємρєяαтυяє тσ ѕнєℓтєя уσυ ƒяσм тнє ѕтσям|||
  • iyide bunu söylemek için zekaya ne gerek var
  • başka bişeyi eleştirse hepiniz küfrediyodunuz

Orjinalden alıntı: KIFO

Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu. Prof. Dr. Nadia Camukova, Türkiye'deki sınav sistemini eleştirdi.

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.

• yok ondan değil kadın zekiymiş.Çözmüş olayı
    quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Ben de kadın farklı bişiy dicek sandım. Hepimizin bildiği bir şey bu.

The life between Lineage - Crips - Beer

• bizim hoca daha zeki 11 dil biliyo adam

Bildiği Yabancı Diller: Arapça, Fransızca, İngilizce, Farsça, Latince, İspanyolca, İtalyanca, Malayca, Klasik Yunanca, Japonca

ahanda bu da linki
    http://www.divinity.ankara.edu.tr/tr/index.php?s=apd&p=48
  • Ben buradan bu kadının o kadarda zeki olmadığını anladım. Gelsin o seçsin 1.5 milyon kişi arasından 200 bin kişiyi.

Sorun ÖSS değil sorun eğitim sistemi eğer eğitim sistemi 1. sınıftan başlayıp düzeltilirse ÖSS kalkar. Yoksa ÖSS bana göre şu sistemdeki en iyi şeydir. Ayrıca telafisi olan bir sınavdır öyle kimsenin hayatını 3 saate bağlamıyor.

Edit: Yazının tamamını şimdi okudum ve tamamen düzmece bir yazı olduğunu düşünüyorum. 1. si 4. yaşındaki bir çocuğa Rusya'da neden Kur'an okutsunlar. 2. si bu kadının bildiği dillerden birinin ispanyolca olduğunu biliyorum Zaman kafasına göre sallamış dilleri.

Edit2: Bu kadını google'da aratınca neden sadece türkçe sitelerde çıkıyor? Ayrıca her gazetede deki yorumları o gazetenin ideolojisine göre çekilmiş.

Sonuç :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuzbing -- 8 Ocak 2007; 22:19:49 >

• Yorumlar için thanx!

Orjinalden alıntı: fuzbing

Ben buradan bu kadının o kadarda zeki olmadığını anladım. Gelsin o seçsin 1.5 milyon kişi arasından 200 bin kişiyi.

Sorun ÖSS değil sorun eğitim sistemi eğer eğitim sistemi 1. sınıftan başlayıp düzeltilirse ÖSS kalkar. Yoksa ÖSS bana göre şu sistemdeki en iyi şeydir. Ayrıca telafisi olan bir sınavdır öyle kimsenin hayatını 3 saate bağlamıyor.

Edit: Yazının tamamını şimdi okudum ve tamamen düzmece bir yazı olduğunu düşünüyorum. 1. si 4. yaşındaki bir çocuğa Rusya'da neden Kur'an okutsunlar. 2. si bu kadının bildiği dillerden birinin ispanyolca olduğunu biliyorum Zaman kafasına göre sallamış dilleri.

Edit2: Bu kadını google'da aratınca neden sadece türkçe sitelerde çıkıyor? Ayrıca her gazetede deki yorumları o gazetenin ideolojisine göre çekilmiş.

Sonuç :

Gerçekten de bukadar önemli bir kadın hakkında hiçbir yabancı sitede bilgi bulamadım:???Sırf Türkler mi tanıyor dünyanın en zeki insanını?Çözemedim

Ekşi sözlükte bu yazıyor

''nadia camukova oktay sinanoglu'ndan daha genc yasta profesor olmustur ama bu rekor ne sinanoglu'na ne de camukova'ya aittir. su anda princeton universitesinde gorev yapmakta olan charles fefferman adli bilim adami 1971 senesinde henuz 22 yasindayken profesor olmustur. yani oktay sinanoglu bizlere en genc profesor unvanina sahip oldugunu soylediginde aslinda bu unvani coktan kaybetmisti.''

''sayet dunyanin en zeki insaniysa hakkinda googlein turkce disinda hic bir dilde bir yazi bulamamasina sasip kaldigim kisi. bakalim kendisi ne demis bu konuda:

- peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor?

rusya’da bunun duyulmasına izin vermedim. onun için sorun yoktu. ama türkiye’de nasılsa duyuldu.''

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/...9151.asp?m=1&gid=69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 9 Ocak 2007; 0:32:20 >

• I LOVE ÖSS.....böyle öss yi
    Bizde hersey sorun kardeşim yaa bi oturmuş sistem yok akraba sistemi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ey11 -- 9 Ocak 2007; 0:30:40 >
    production ஜஜஜஜ*Leader Prime*ஜஜஜஜஜOptimus ©2007
  • Iyide bana gore sadece OSS degil dunya uzerinde sinav denen sey bence yanlis. Tamamen proje sistemi olmali. Insan uzun zaman icinde arastirmali ogrenmeli. Birseyler uretmeli. Yaraticiligini gostermeye yonelik olmali, ezberciligini degil.

Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.
    ,

kadın bunu anlamış ya harbiden helal olsun
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.