Şimdi Ara

Bilinmeyen numara ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
26.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim cep telefonu özel aramalara kapalı ama bilinmeyen no diye aranıyor sürekli !
    Yani kimse beni özelden arayamıyor. Denedim arkadaşların telefondan.

    açıyorum telefonu adam sadece alo diyor sonra 30-40 saniye konuşmadan bekliyor.

    nerden aranıyor olabilir bilinmeyen no ne demek.

    ptt den olabilirmi?

    yada köyden arayınca çıkmıyormuş o olabilirmi?



  • birde manyak ilk önce çaldırıp sonra arıyor
  • tam emin olmamakla beraber. arayan numara dijital santrala bağlı değilse, eski teknoloji santralden arıyorsa sistem numarayı göstermiyor
  • Analog hat veya internet üzerinden arananlar bu sekilde cikiyor genelde.
  • PTT klübesinden aranıyor yani öylemi?
  • Kulübeden arayinca numara cikiyor. Analog hatlar genelde köylerde bulunuyor.
  • köydeki ptt den aranınca da öyle çıkıyor o zaman değilmi ?
  • manyak arıyor sürekli ya

    bu arada internetden aranınca öylemi çıkıyor bilinmeyen no diye?
  • voipbuster , nonoh vs gibi programlarda , numaran tanimli degilse. Arayinca bilinmeyen no cikiyor. Ben evi bu tür programlarla ariyorum. Ev telefonun da 0 isareti cikiyor, cep telde de bilinmeyen no cikiyor.
  • İnternet üzerinden arayınca bedava mı oluyor ?

    bu manyak ben bıraksam 5 dakka hiç konuşmadan duracak

    ayrıca benim tel özele kapalı nasıl arıyor hayret yaa
  • gizliye kapali telefonun, bilinmeyene degil :D

    Yurtdisinda oldugumdan bu programlara para vermeden sinirsiz konusabiliyorum :D Türkiye icinde para yatirmadan konusamiyorsun .
  • Demekki arayan yurt dışından
  • benide arıyorlar ya
  • Bilinmeyen no diyemi ?
  • Bugünlerde bu konu üzerinde yoğun bir şekilde araştırma yaptığım için ve bu konu halen daha geçerliliği olan bir konu olduğu için hortlatma gereği duydum :)

    Birisi cep telefonunuzu arıyor ama siz onun numarasını göremiyorsunuz... Burada iki ihtimal var... Eskinin en meşhur telefonlarından olan NOKIA 3310 üzerinden açıklayayım:


    1. Olasılık: Karşınızdaki kişi sizi kendi cep telefonunun numarasını gizleyerek arıyorsa NOKIA 3310 telefonunuzun ekranında "Özel Numara Arıyor" yazar. Arama bittikten sonra çağrı kaydına bakarsanız "(numara yok)" ifadesini görürsünüz.

    2. Olasılık: Karşınızdaki kişi sizi sayısal santral bulunmayan bir bölgedeki (muhtemelen bir köy ya da kasaba) sabit bir telefondan arıyorsa NOKIA 3310 telefonunuzun ekranında "Arama" yazar. Arama bittikten sonra çağrı kaydına bakarsanız gene "(numara yok)" ifadesini görürsünüz.


    1. olasılıkta; Karşınızdaki kişi bunu cep telefonundan yapabileceği gibi, dijital santrale bağlı sabit telefonunun numarasını Türk Telekom' a gizleterek de yapabilir. Günümüzde bazı köy ve kasabalar hariç tüm sabit telefonlar dijital santrallere bağlıdır. Eğer sabit telefonunuzdan kendi cep telefonunuzu aradığınızda numara görünüyorsa sabit telefonunuz sayısal bir santrale bağlı demektir. Eğer sabit telefonunuzun numarasını gizlemek istiyorsanız, karşı tarafı ararken numarasının başına "#31#" yazmanız işe yaramayacaktır. Bunu başarmak için, hat sahibinin Türk Telekom' a bizzat başvurması gerekir.

    2. olasılıkta ise sizi arayan kişi istese de size kendi telefonunun numarasını gönderemez; çünkü bağlı bulunduğu santral, sizin cep telefonunuzun bağlı bulunduğu sayısal ve modern santrale numara bilgisini gönderemeyecek kadar ilkeldir.


    Şimdi gelelim telefon sapıklarına karşı neler yapabileceğimize... Bildiğimiz gibi GSM operatörleri, insanların görünmeyen numaralardan aranarak rahatsız edilmelerine karşı "Gizli Numara Engelleme" servislerini geliştirdiler. Bu servisler tanıtılırken, kamuoyuna

    "Numarasını gizleyerek sizi arayanlar siz istemediğiniz sürece size ulaşamayacak. Ancak eğer karşı tarafın bulunduğu santral numara göndermeyi desteklemiyorsa, bu onun isteği dışında olduğu için sizi arayabilecek."

    gibi bir bilgi lanse edildi. Yani eğer telefon sapığınız 1. olasılıkta olduğu gibi numarasını gizleyerek ararsa size ulaşamayacak. Ancak eğer kendisi sayısal santralin bulunmadığı bir köyde ise sizi rahatlıkla rahatsız edebilecek.

    Tabi burada şöyle bir husus düşünülmüş olabilir: Siz telefon sapığınızdan kurtulmak için telefonunuzu gizli numaralardan gelen çağrılara kapattınız diyelim. Ancak köydeki dedeniz sizi aramak istedi ve köyünde dijital santral bulunmuyor. Bu onun suçu olmadığı için size ulaşabilmeli, değil mi?


    Peki, günümüzde GSM operatörlerinin "Gizli Numara Engelleme" servisleri nasıl çalışıyor? Bugün tarafımdan test edilmiştir ve burada sizlerle paylaşılmaktadır:

    - TURKCELL Gizli Numara Engelleme Servisi, yukarıda belirttiğim 1. olasılığı engelleyebiliyorken 2. olasılığı engelle(ye)miyor.

    - VODAFONE Gizli Numara Engelleme Servisi, yukarıda belirttiğim 1. olasılığı engelleyebiliyorken 2. olasılığı engelle(ye)miyor.

    - AVEA Gizli Numara Engelleme Servisi, yukarıda belirttiğim olasılıklardan hem 1. olasılığı hem de 2. olasılığı engell(eyebil)iyor.


    Başka bir ifade ile:

    Varsayalım ki ben şu an dijital olmayan bir santralin yer aldığı bir köydeyim. Yanımda bu santrale bağlı bir sabit telefon var, elimde de numarası gizlenmiş bir cep telefonu var. Önümdeki masada da TURKCELL, VODAFONE ve AVEA hatlı 3 tane NOKIA 3310 telefon duruyor ve bunların her üçü de gizli numaralardan gelen çağrılara kapalı. Önce elimdeki cep telefonundan bunların üçünü de arıyorum. Her üç durumda da "Aradığınız kişi gizli numaralardan gelen çağrıları kabul etmemektedir." mesajını duyuyorum. Sonrasında ise bu üç telefonu, yanımdaki sabit telefondan arıyorum. TURKCELL ve VODAFONE hatlı telefonlar çalıyor ve ekranlarında "Arama" yazıyor. AVEA hatlı telefonu aradığımda ise "Aradığınız kişi gizli numaralardan gelen çağrıları kabul etmemektedir." mesajını duyuyorum.


    Yani eğer telefon sapığınız sizi dijital olmayan bir santralden arıyorsa bundan kurtulmak için tek bir yol var, o da AVEA hat alarak gizli numaralardan gelen çağrılara kapattırmaktır. Köydeki dedeniz size ulaşamayacak belki ama, sapıklarınızdan da kurtulmuş olacaksınız...

    Bu konu üzerinde yıllardır çok şey araştırdım ve öğrendim... Daha fazlasını yazarak konu başlığının dışına çıkmak istemiyorum. Ukalalık da etmek istemem... Bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar da bilgi paylaşımında bulunurlarsa ve yanlışlarımızı düzeltirlerse ayrıca memnun olurum...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.