Bildirim
Dünyanın en zekisi ÖSS'yi eleştirdi (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
dogru söylemiş yani _____________________________ -
İlk kısımda haklısın. Şu aşamada sınav sistemini ben de çok fazla eleştiremiyorum. 1.5 milyon insan içinden bir şekilde 200.000 kişi seçilmeli. Ama bir kişinin hayatı da 3 saate bağlanmamalı. Sistemsizliğin getirdiği mecburi sonuç öss oluyor. 1.5 milyonu sınava sokup sıralamak kolay iş değil. Bunu iyi beceriyoruz öss ile ama doğrusu bu mudur diye sorarlarsa hayır derim.quote:
Orjinalden alıntı: fuzbing
Ben buradan bu kadının o kadarda zeki olmadığını anladım. Gelsin o seçsin 1.5 milyon kişi arasından 200 bin kişiyi.
Sorun ÖSS değil sorun eğitim sistemi eğer eğitim sistemi 1. sınıftan başlayıp düzeltilirse ÖSS kalkar. Yoksa ÖSS bana göre şu sistemdeki en iyi şeydir. Ayrıca telafisi olan bir sınavdır öyle kimsenin hayatını 3 saate bağlamıyor.
Edit: Yazının tamamını şimdi okudum ve tamamen düzmece bir yazı olduğunu düşünüyorum. 1. si 4. yaşındaki bir çocuğa Rusya'da neden Kur'an okutsunlar. 2. si bu kadının bildiği dillerden birinin ispanyolca olduğunu biliyorum Zaman kafasına göre sallamış dilleri.
Edit2: Bu kadını google'da aratınca neden sadece türkçe sitelerde çıkıyor? Ayrıca her gazetede deki yorumları o gazetenin ideolojisine göre çekilmiş.
Sonuç :
1.si bu kadın Dağıstan'lıdır. Dağıstan'ın %90 müslümandır.
2.si Yanılıyorsun İspanyolca bilmiyor. Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyor. 25 Ocak 2006 Hürriyet
3.sü evet Google'da arayınca hep Türkçe siteler çıkıyor. Çünkü bu kadın müslüman ve Ahmet Yesevi konusunda araştırma yaptığı (tarihçi ve edebiyatçı kendisi) için sık sık Türkiye'ye geliyor. Zeka testinde yüksek puan almış olması da sanırım bizim gazetecilere güzel ekmek çıkarmış durumda.
Yurtdışında bilmiyor çünkü Dağıstan küçük biryer ve etnik bir halk. Ayrıca yapılan test tahminimce yerel bir test. O yüzden de dünyada ses getirmemesi gayet doğal.
4.sü adı bir Nadia Camukova diye geçiyor bir Nahide Camukova diye geçiyor.
Camukova yabancı olarak bir tek bu sitede adı geçiyor.
http://forum.dgu.ru/viewtopic.php?t=1945&view=previous&sid=9e5c623f40f3cc44c29356204e72d32b
Onda da zaten millet geyik yapmış.
5.si kendisi hakkında yapılan bu haber beni benden aldı. hatta kopardı :)
http://www.takvim.com.tr/2005/07/14/gnc108.html
6.sı Bu "zeka" denilen kavramı henüz kavramayamadım gitti. Cumukova'nın zeka seviyesini Einstein ile yarıştırıyorlar. Einstein lise yıllarına kadar okulunda nerdeyse "gerzek" muamelesi gören bir öğrencidir. Davranışları sıradışıdır ve başarılı değildir. Oysa Camukova için 2 yaşında bunu yaptı, 4 yaşında hatim indirdi vs sohbetleri yapılıyor. Bu kadın hafız, ezberi kuvvetli. Fotografik hafızaya sahip. Gördüğünü unutmuyor. Kitabın ilk harfinden son noktasına kadar ezberleyen bir insan o dersin sınavında kalmaz sanırım.
Gözlediğim kadarıyla zeki ve akıllı insanlar hızlı karar verme yetisine ve genelde iyi bir hafızaya sahiptirler ama herşeyi ezberlemek eşittir zeka demek değildir. Muhakeme gücü yüksek biri yavaş düşünse de hafızası yeterince kuvvetli olmasa belli bir süreç içersinde bizim hemen zeki diye adlandırdığımız kişilerin çözemeyeceği bir problemi çözebilir. Kedi uzanamadığı ete mındar der mevzusu değil. Ben böyle düşünüyorum. İyi bir hafızayı yüksek RAM'e benzetebiliriz ama asıl iş RAM'de bitmiyor. Neyse bu uzun konu._____________________________ Denir ki; kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey
dünyanın yarısını dolaşacak bir tayfuna neden olabilir.
Kaos Teorisi
-
madem cok zeki bu kadar az kontejana 2 milyon insani adaletli yerlestirecek sistem bulsun da gorelim.
Demesi kolay
Daha kolay bi sistem vardi da getirmediler degil mi?
Eskiden her universite kendi yetenek sinavi ve mulakat yapip alirmis
Simdi dusunun ITU sinav duyurusu ve mulakat yapacak duyuruyor
Itu ye 1.5 milon ogrencinin abartisiz 500bini basvurur
E artik ITU kendi bunyesinde bi OSS sistemi kruar heralde

Baska biri cikar derki nota gore olsun:
Okullarda ne kadar denk egitim oldugu belli bi Fen lisesiyle bi duz lise
duz lisede 5 ceken bi nato kafa nato mermer adam Fen lisesindeki zor sinif gecen ama oraya cok yuksek basariyla girmis ogrenciden cok adha iyi konumda olacak NE KADAR ADALETLI!!!
Zaten herkes adaletli not alir lisede
Evet dunyanin en zeki kadini ama kahvehanedeki adamlar gibi konusmus
Herkes kahvehanede dunyayi kurtarir ama kendisinin dunyaya bi hayri yoktur bi ise yaramazdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 9 Ocak 2007; 4:53:48 >_____________________________ Araba sana değil sen aracına sahip ol...
-
Haberi zamanin yaptigi ne kadar belli?
Kur an ve din girmis konunun arasina ne alakaysa
Evet dunyanin en zeki kadini IQ su 199 ve yumurtaya can veren Rabbim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oligarşi -- 9 Ocak 2007; 4:56:24 >_____________________________ Araba sana değil sen aracına sahip ol... -
quote:
Orjinalden alıntı: butterflyT
İlk kısımda haklısın. Şu aşamada sınav sistemini ben de çok fazla eleştiremiyorum. 1.5 milyon insan içinden bir şekilde 200.000 kişi seçilmeli. Ama bir kişinin hayatı da 3 saate bağlanmamalı. Sistemsizliğin getirdiği mecburi sonuç öss oluyor. 1.5 milyonu sınava sokup sıralamak kolay iş değil. Bunu iyi beceriyoruz öss ile ama doğrusu bu mudur diye sorarlarsa hayır derim.quote:
Orjinalden alıntı: fuzbing
Ben buradan bu kadının o kadarda zeki olmadığını anladım. Gelsin o seçsin 1.5 milyon kişi arasından 200 bin kişiyi.
Sorun ÖSS değil sorun eğitim sistemi eğer eğitim sistemi 1. sınıftan başlayıp düzeltilirse ÖSS kalkar. Yoksa ÖSS bana göre şu sistemdeki en iyi şeydir. Ayrıca telafisi olan bir sınavdır öyle kimsenin hayatını 3 saate bağlamıyor.
Edit: Yazının tamamını şimdi okudum ve tamamen düzmece bir yazı olduğunu düşünüyorum. 1. si 4. yaşındaki bir çocuğa Rusya'da neden Kur'an okutsunlar. 2. si bu kadının bildiği dillerden birinin ispanyolca olduğunu biliyorum Zaman kafasına göre sallamış dilleri.
Edit2: Bu kadını google'da aratınca neden sadece türkçe sitelerde çıkıyor? Ayrıca her gazetede deki yorumları o gazetenin ideolojisine göre çekilmiş.
Sonuç :
1.si bu kadın Dağıstan'lıdır. Dağıstan'ın %90 müslümandır.
2.si Yanılıyorsun İspanyolca bilmiyor. Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyor. 25 Ocak 2006 Hürriyet
3.sü evet Google'da arayınca hep Türkçe siteler çıkıyor. Çünkü bu kadın müslüman ve Ahmet Yesevi konusunda araştırma yaptığı (tarihçi ve edebiyatçı kendisi) için sık sık Türkiye'ye geliyor. Zeka testinde yüksek puan almış olması da sanırım bizim gazetecilere güzel ekmek çıkarmış durumda.
Yurtdışında bilmiyor çünkü Dağıstan küçük biryer ve etnik bir halk. Ayrıca yapılan test tahminimce yerel bir test. O yüzden de dünyada ses getirmemesi gayet doğal.
4.sü adı bir Nadia Camukova diye geçiyor bir Nahide Camukova diye geçiyor.
Camukova yabancı olarak bir tek bu sitede adı geçiyor.
http://forum.dgu.ru/viewtopic.php?t=1945&view=previous&sid=9e5c623f40f3cc44c29356204e72d32b
Onda da zaten millet geyik yapmış.
5.si kendisi hakkında yapılan bu haber beni benden aldı. hatta kopardı :)
http://www.takvim.com.tr/2005/07/14/gnc108.html
6.sı Bu "zeka" denilen kavramı henüz kavramayamadım gitti. Cumukova'nın zeka seviyesini Einstein ile yarıştırıyorlar. Einstein lise yıllarına kadar okulunda nerdeyse "gerzek" muamelesi gören bir öğrencidir. Davranışları sıradışıdır ve başarılı değildir. Oysa Camukova için 2 yaşında bunu yaptı, 4 yaşında hatim indirdi vs sohbetleri yapılıyor. Bu kadın hafız, ezberi kuvvetli. Fotografik hafızaya sahip. Gördüğünü unutmuyor. Kitabın ilk harfinden son noktasına kadar ezberleyen bir insan o dersin sınavında kalmaz sanırım.
Gözlediğim kadarıyla zeki ve akıllı insanlar hızlı karar verme yetisine ve genelde iyi bir hafızaya sahiptirler ama herşeyi ezberlemek eşittir zeka demek değildir. Muhakeme gücü yüksek biri yavaş düşünse de hafızası yeterince kuvvetli olmasa belli bir süreç içersinde bizim hemen zeki diye adlandırdığımız kişilerin çözemeyeceği bir problemi çözebilir. Kedi uzanamadığı ete mındar der mevzusu değil. Ben böyle düşünüyorum. İyi bir hafızayı yüksek RAM'e benzetebiliriz ama asıl iş RAM'de bitmiyor. Neyse bu uzun konu.
+
Ayrıca einstein nın üstün zeka olduğu 40 yaşından sonra anlaşılmış diye biliyorum._____________________________ ///Niyet hayr, akıbet hayr.
-
iyi de öss nin yanlış olduğunu anlamak için bu kadar iq ya gerek yokki. _____________________________ Gemi sola yatmıyor, bayaa bayaa su alıyor. -
Ben onu çoktan geçtim 350 İQ.(Yaş 12)Ama O kdaın zaten dnyanın en zeisi değil çünkü einstein İQ su 200 Llü bişeydi. _____________________________ -
benimde iq 504 müş. _____________________________ Men should either be treated generously or destroyed , because they take revenge for slight injuries- for heavy ones ,they cannot -
iğrenç bi eğitim sistemimiz var
_____________________________ -
yazının sonunada ilgisiz alakasız reklam girilmiş, birileri yine olaya ideoloji katmış..!
Bir şekilde böyle bir kadının adını duydum ancak şunu biliyorumki Türkiyeden başka hiçbir ülkede adını bilen bile yok.. İstediğiniz kadar aratın, kadın hakkındaki kaynak sayısı çok çok az.. Birçoğuda türkçe. Bazen uydurma bir efsanemi diye düşünmüyor değilim.. Bir kurgu, bir şov... Çünkü ne kadar zeki olursanız olun Das Kapitali 4 yaşında okumak zekadan çok daha ötesini gerektirir!! Bugün bile bu eseri üniversitedeki öğrencilere okutmaya kalkın yüzde 80'i bir anımsama içine girmeyecektir..
Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan
iyide bunu söylemek için zekaya ne gerek var
dogru soze ne denir.
+1 NoVaRiX_____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: sonix!
yok ondan değil kadın zekiymiş.Çözmüş olayı
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Ben de kadın farklı bişiy dicek sandım. Hepimizin bildiği bir şey bu.
zeki olmasa battı dünya
_____________________________ iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler... -
quote:
Orjinalden alıntı: Fear Factory
quote:
Orjinalden alıntı: KIFO
Dünyanın en zeki insanı,"Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak çok yanlış." dedi.
helal olsun kadına. ama bi şeyi sanlış söylemiş hayatımızı 3 saate değil 185 dk ya sığdırmaya çalışıcaz
Bunu söylemek için 199,37 IQ'ya sahip olmak gerekmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 9 Ocak 2007; 15:43:52 >_____________________________ Encinaar -
Nadia Camukova'dan Daha Zeki insanların Forumda oldugunu Ögrenmiş olduk. Egonuza benden +3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 9 Ocak 2007; 17:00:40 >_____________________________

Ruhumun Anısına ; Çünkü Biz Aslında Kaybettiklerimiziz... -
yersen..
en zeki insanıymış peh..herhangi bir buluşu icadı ispatladıgı bilimin çıkamadıgı birşey?yok..
uydurma biri işte.._____________________________ -
niye dünyanın en zekisi, böyle bir kıyaslama yapmak mümkün mü?
zekayı test edicek gerçek bir yöntem bile olmazken, hadi olsa bile bütün dünyadaki kişiler arasında nasıl kıyaslama yapılabilyiorda en zeki deniyo
(yarın felsefe yazılısı var da
)
dipnot: dünyanın en zeki insanıyla düşüncelerimiz uyuyo ozaman hepimiz zekiyiz
_____________________________ -
bu zeka testini yapanlar çok mu zeki? _____________________________ -
Bunu soylemek için dunyanın en zekisi olmak gerekmiyor.... _____________________________ 
Ve dans ettim, eglendim, sarki söyledim onlarla.
Hepsinin gözünde ölüm vardi.
Cansiz figürler...ölüydü, hepsi hem de!
Hepsi cehennemden firlamisti.
Ben ölülerle dans ederken yukarida özgür ruhum bana güldü.
Asagida ölü bedenim ise sadece ölülerle dans etti bilinçsizce. -
BU HABERİ BİZİM PANOYA ASCAM İNGİLİZCE HOCASININ KESİN İLGİSİNİ ÇEKER YAZILIDA O PANODAN BU YAZIYI OKURKEN BİZ İŞİ BİTİRİRİZ ADAM PANO OKUMA DELİSİ VARSA DAHA BÖLE HABERLER KOYUN YAW :D _____________________________ ןє קєภรє ๔๏ภς ןє รยเร ∂єѕ¢αятєѕ
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki