bir galatasaylı olarak bana göre oscar cordoba çünkü kalecide bana göre önemli olan topu tutma değil oyuna sokmaktır yoksa sirkten adam getirin atlasın zıplasın topu oyuna sokamadıktan sonra hiçdir... cordoba şanslı olsa çok rahat avrupa klüplerinde oynardı casillas,buffon vb bunlar içinde aynı şey geçerli bunlarda topu oyuna iyi sokarlar :))
Galatasaraylı olarak bunu söylemen normal tabi , Oscar Cordoba topu oyuna soktuktan 2 pas sonra H.Kabze'nin golüyle şampiyonluk gelmişti.
Ayrıca Galatasaraylı olarak bunu söylemen bi bakımdan da anormal önümüzde Taffarel duruyor bence topu oyuna Cordoba'dan daha iyi sokuyor.
taffarelin önünde birde popescu faktörü vardır tafarel olmadığı yerde popescuda sokabiliyor çokta iyi yapıyordu ama cordobanın önündekilerine bakın i.toraman gökhan zan iki tane dağdan kestim kereste :) tabiki taffarelde çok iyiydi ama bana göre oyuna sokmada 1. sırada cordoba gelir kişisel görüşümdür...
quote:
Orjinalden alıntı: splendour.rrr
quote:
Orjinalden alıntı: FeLisLynx
quote:
bir galatasaylı olarak bana göre oscar cordoba çünkü kalecide bana göre önemli olan topu tutma değil oyuna sokmaktır yoksa sirkten adam getirin atlasın zıplasın topu oyuna sokamadıktan sonra hiçdir... cordoba şanslı olsa çok rahat avrupa klüplerinde oynardı casillas,buffon vb bunlar içinde aynı şey geçerli bunlarda topu oyuna iyi sokarlar :))
Galatasaraylı olarak bunu söylemen normal tabi , Oscar Cordoba topu oyuna soktuktan 2 pas sonra H.Kabze'nin golüyle şampiyonluk gelmişti.
Ayrıca Galatasaraylı olarak bunu söylemen bi bakımdan da anormal önümüzde Taffarel duruyor bence topu oyuna Cordoba'dan daha iyi sokuyor.
taffarelin önünde birde popescu faktörü vardır tafarel olmadığı yerde popescuda sokabiliyor çokta iyi yapıyordu ama cordobanın önündekilerine bakın i.toraman gökhan zan iki tane dağdan kestim kereste :) tabiki taffarelde çok iyiydi ama bana göre oyuna sokmada 1. sırada cordoba gelir kişisel görüşümdür...
O senin görüşün ancak ben Taffarel oyuna sokuyor derken eliyle yanındaki stopere veriyor diye anlatmak istememiştim.
O da degajlarında başarılıdır , ayrıca Iker Casillas'ın 2-3 degajına bak onlarda isabetlidir.
oliver kahn
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFHHS) 2008'in en iyi kalecilerini seçtiği 15 kişilik listeyi açıkladı 1. Iker Casillas (Real Madrid) 2. Gianluigi Buffon (Juventus) 3. Edwin van der Sar (Manchester United) 4. Petr Cech (Chelsea) 5. Igor Akinfeev (CSKA Moskova) 6. José Francisco Cevallos (LDU de Quito/Ekvador) 7. Julio César (Inter ) 8. José Manuel Reina (Liverpool) 9. Jens Lehmann (Stuttgart) 10. Justo Wilmar (Valladolid Deportivo/Paraguay)11. Rogério Ceni (Sao Paulo/Brezilya) 12. Francisco Guillermo Ochoa (América de México/Meksika) 13. René Adler (Bayer Leverkusen) 14. Roberto Abbondanzieri (Getafe/Arjantin) 15. Bradley Howard Friedel (Aston Villa/ABD)
VOLKAN DEMİREL
Ayrıca
çalım yeteneği üst düzey başka kaleci yok.
ciddiyim
quote:
Orjinalden alıntı: silenThief
çalım yeteneği üst düzey başka kaleci yok.
ciddiyim
TAM ARTİST
quote:
Orjinalden alıntı: DieselTRoniC
Beşiktaşta bi ara sarı bi kaleci vardı ,mühre'nin yedeğiydi . Hep yedekti ama bi kaç maç oynamıştı çok iyi kaleciydi o . Yine 7-8 sene öncesinde . . Anımsadım :D Asperdi o kalecinin adı . Bayılıyordum o kaleciye ya , 2 metre önündeki adamın sert şutunu çok güzel bi refleksle çıkarmıştı o halen aklımda .
Aynen hacı . Konuyu görünce direk aklıma o adam geldi benim . Mükemmeldi bence .
Cech de iyidir.Ama bana göre kahn.
şu anda form durumuna göre bakılırsa julio cesar en iyi kaleci konumunda, bireysel olarak değerlendirirsek de casillas buffon ve cesar arasında pek fark yok, benzer özellikli kaleciler, buffon daha çizgi kalecisi diğer kaleciler daha öne hamle yapmayı seven kaleciler, bunlardan sonra kafatası çatladıktan sonra eski formuna tam olarak ulaşamayan cech var
higuita demiş herkes ama higuita en iyi bırakın ilk 500 e bile giremez, higuita kadar kötü kaleci zor bulunur, kalecilik sirkteki gibi abuk subuk hareketler yapmak olmadığına göre bu sıralamayla uzaktan yakından alakası yok higuita nın, cordoba ya gelirsek de cordoba sadece topu oyuna sokma özelliği olan kalecilik özellikleri çok düşük olan bir kaleciydiki bu yüzden avrupada tercih edilen bir kaleci olmadı, mondragon un olduğu yerde de kimse cordoba ya kaleci muamelesi yapmaz, cordoba kadar en ufak feyki yiyip yere yatan başka kaleci daha yoktur
Cech ve Akinfeev olabilir.
HéLTON
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: FeLisLynx
quote:
...CORDOBA VARKEN ÖNLERİNDE ZAGO RONALDO VARDI ...
Walter Zenga (Spider). Efsane İtalyan Kaleci. Kendisi halen en uzun süre gol yememe rekorunu elinde tutuyor.
bazıları volkan demirel mi diyor
Buffon tabiki gerçi 2 - 3 hafta öncesine kadar artık dünyanın en iyisi değilim demişti :)