Harfli rakamli dil yeterliligi olcme sistemiyle sacmaladigin yetmedi bir de IQ isine mi girdin? Filmlerde kucuk cocuklar olur ya hani anasi babasi kisa sure yalniz birakmak zorunda kalir da ortaligi birbirine katar iste saksilari devirir akvraryumu kirar uzerine bir de yangin cikarir falan, aynen oylesin kardes sen. |
Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (18. sayfa)

-
-
Sen onu bunu birak gecmiste hic sinir hapi kullandin mi onu soyle.
-
Sekilcilik tüm dünyada varolan sinsi bir hastalıktır ve etkisi yaşlanma gibi yavaş yavaş ve hissettirmeden süregelen ve çoğu kişinin hasta oldugunu bile bilmediği bir durumdur.
Ufacık bir örnek vermek istiyorum. Okullarımızda çocuklarımıza matematik eğitimi veriyoruz ancak verdiğimiz eğitim o kadar sacma ki çocuklar o eğitimi sanki o eğitimin uzmanlarına anlatılıyormuş gibi anlamaya zorlanıyorlar.
Fonksiyon A tanım kümesinin üyelerinin B kümesinde karsılığı bulunmasına denir gibi oldukça soyut biçimde anlatılıyor. Fakat bunu çocuga bu sekilde anlattıgınızda oldukça soyut ve köksüz bir anlatım sunuyorsunuz. Böyle konuştuğunuz için çocuk mekanizmayı asla kavrayamıyor ve bir hesap makinesine dönüşüyor.
Hesap makinesi basarılı da olsa basarısızdı olsa birsey üretmiyor.
Halbuki şu attıgı videodaki özcü anlatım çocuklara gösterilse inanıyorum ki en aptal çocuk bile yukarıdaki anlatımın size verebileceğinden çok daha geniş bir kavrayış elde eder.
Not : Videoyu izleyen arkadaslar için aslında çok kolay olan kavramları sırf dilin yanlış ve ağdalı kullanılması yolu ile yapay biçimde nasıl zorlaştırdıgumızı görebiliyorlar mı?
Önemli olan sözcükler değildir, dil değildir içeriktir. Arapça ezan okunması sacmalığın daniskasıdır çünkü insanlar hiçbirsey anlamadıkları sesler dışında birsey duymaz keza baska konularda da saçma kamusal uygulamaların çoğu bu tarz zamançerisinde donmuş ve baglamından kopmuş zombi uygulamaların güncelle uyarlanmamasından kaynaklanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Mart 2025; 18:28:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben mi sinir hapı? Warum?
-
Ezanin fonksiyonu insanlari namaza cagirmak degil mi? Ben su ana kadar namaz kilan tek bir Turkce ezanci gormedim. Bir tane bile bak. Nasil bizler hristiyanlarin canlarinin hangi frekansta calmasi gerektigi hakkinda hukum vermeye calismiyorsak sizler de bence tabi olmadiginiz dinlerin teori veya pratikleri hakkinda ahkam kesmeyi birakmalisiniz. Size ne? Ezanin diliyle birak namaz kilan ilgilensin. Bak sana Islam'i begenmek zorundasin da demiyorum ha, muminlerinin pratikleri seni ilgilendirmiyor diyorum.
Turkce ezan da zaten tamamen Turkce degil. Tek bir kelime var Turkceye cevrilmeyen orada. Amacin insanlarin ne dendigini anlamasi oldugunu dusundugumuzde o kelimenin neden cevrilmemis oldugunu da anlayabiliyoruz. Bak Allah bile Tanri oluyor ama felah kurtulus olmuyor.
-
Denir, "denilir" degil.
-
Sen de biraz kizginsin. Gecmiste sinir hapi kullanmis olanlar kizgin oluyorlarmis, demin ogrendim ben de :D
-
Namaz dediğin şey Tanrıyı övmek ve insanları ona Tapınma ya cagırmaktır.
Bunu Arapça söylediğinden insanlar ne dendiğini anlamıyor. Tapınma ya gitmelerinn nedeni ise Maslow'un sartlandırması gibi saçma bir gerekçe.
Araplar bunu çıktığı dönemde amacına uygun kullanıyorlardı. Çünkü ne dendiğini anlıyorlardı. Ancak seklin kutsallastırılması sonucu Anadolu'daki kimse bundan birsey anlamıyor ancak Arap alfabesi ile küfür yazılmıs bir kagıdı kutsal sanılması gibi bu ezanı dinleyenlere anası babası bu sesi duyup camiye gittiği için gidiyor ondan birsey anladıkları için değil.
Arapça ezan özünden kopmuş tamamen zombileşmiş dine bir faydası olmayan bir uygulamadır . Çok değil 100 kusur yıl öncesine değin hutbelerde Arapça söyleniyordu bugun ise Türkçe. Sence hutbeler Arapça mı söylenmeli onlarında mı kimse anlamamalı, insanlar sadece kafa mı sallamalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Mart 2025; 18:27:32 >
-
Bana çok hap reçete ettiler ama ben kullanmadım. Beynime kimyasallarla müdahale etmeyi düşünmüyorum. Onun yerine patlatıyorum bir CC, Übermensch adam, Chris Barnes'in o pamuk gibi sesini dinliyorum, bir taraftan da kedi seviyorum, kediyle birlikte dinliyoruz rahatlıyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=gNhN6lT-y5U&ab_channel=HarDcorXtreme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mart 2025; 18:28:4 >
-
Hep öyle derler, onu Amerika getrdi, bunu Amerika getirdi.
Toplum içinde çok duyuluyor gibi bu tarz sözler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Denilir de Türkçemize yerleşmiştir diye söyleyebilirim.
"Denir" kısacası olmalı.
Namaz dedigim seyin ne oldugu ve nasil yapildigi beni ilgilendiren bir sey. Konunun senle hicbir turlu alakasi yok. Hayatimda bir defa bile bir Yahudiye "hayir kardes Bar Mitzvah o sekilde olmaz hem zaten sen kippani yanlis takiyorsun" demedim mesela ben.
Namaz sirasinda Kur'an okunur. Kur'an Arapcadir. Islam dininin kutsal kitabi Allah kelamidir, Allah tarafindan soylenmistir, dolayisiyla kutsiyetini manasiyla sinirlamak gibi hadsizliklere girmeyiz biz. Israrla inanmadigin bir dinin teorisi ve pratigi uzerinde atip tutuyorsun. Din felsefe degildir, bilgiye akil yurutulerek ulasilmaz. Bilgi Allah'tan gelir ve gelen uzerinde akil yurutulur.
Seni namaz kilmaya mi zorluyor birileri?
Namaz bu arada Farsca bir kelime. Dogrusu aslinda salat fakat biz en sik kullanilan terimleri hep Iranlilardan almisiz. Abdest ve peygamber de mesela Farsca kelimeler, ozellikle bu konuyu bilmeyen Araplara peygamber dersen sana o ne demek diye sorarlar.
-
-l ve -n ekleri fiilleri pasif yapar. Ikisini birden kullaniyorsun "denilir" dediginde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Senin de Türkçe imla bilgin zayıf.
-
Şunu birkaç kez dinlemek beni 1 hafta boyunca sinirsiz yapıyor.
Dur biraz sansürlü halini verelim, external linkte gore verdi diye silmesinler
https://www.youtube.com/watch?v=xZX2dmKh0fk&ab_channel=NumeroUnDeuxTrois
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mart 2025; 19:1:56 > -
Tüh.
Tepki gelecek mi bekliyor olacağım:)
Genel kullanımda sorun olmadığını söylemek istiyorum.
Sorun var kardeş ama senin gunluk hayatini etkileyecek bir sey degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 18 Mart 2025; 19:53:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
The page you requested was removed. Bu nedir yahu. Bu forum sürekli hata veriyor.
-
Bence de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X